- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz #Morcosmedve #10204 üzenetére
Sziasztok, nem volt még NV kártyám, de most egy 780-al lehet belépnék a klubba.
Már kb. 2 órája olvasom vissza ezt a topicot, de egyre zavarosabb, milyen is legyen?
Lényegében egy megbízható, alapon is jól teljesítő, jól húzható de ettől még nem melegedő kártyát keresek, amit lehet később +1-el sli.-be is kötnék.
Pl. Iponon van most Asus DC2OC, MSI/OC, Giga/GHZ - most nem csak ezek közül, de ha fel lehetne állítani egy top listát, hogy nézne ki a 780-as kínálat szerintetek? -
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #10227 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Adatlapom is majd kitöltöm persze..Most csak annyit, hogy 3770K procim van, 4,5 GHz-n járatom game alatt. A felbontás 5760x1080, de mivel nem túl fps igényes a game (iRacing), így jelenleg egy kari is elboldogul vele. Korábban cf-be voltak kötve, csak egyiket már eladtam. A másikat is cserélném, ha lesz itt jó választás.
Szóval AMD-ről váltanék, pedig amióta eszem tudom nem volt NV kártyám valamiért. AMD viszont most (még?) nem talált magára, custom kártyák is sorra bs.-t dobnak, bár ott is az MSI-t dícsérik, csak nem győzöm kivárni..
Kíváncsi vagyok, mennyivel különb egy nv![ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #10231 üzenetére
...annyit kérdeznék még. hogy i7 3770K 4,5 gigán kihajt e 2db GTX780-at, nincs e procilimit velük?
Bár nálam jobban hozzá értők szerint ha 3 monitorral használom, akkor inkább GPU limit szokott lenni, mint CPU - de javítsatok ki.A másik, hogy a legfrissebb driver most melyik lenne 780-hoz?
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #10344 üzenetére
Köszi, nem tudtam dönteni ebben az árkategóriában, Giga, MSI, Asus, Zotac röpködtek az első helyen infóként Tőletek...
Gigám volt már ugyanezzel a windforce hűtéssel, a kari méretre szinte ua. mint 7870 volt és ott CF tapasztalat szerint nem volt melegedős. Mert addig úgy sem nyugszom míg be nem kötöm ezeket is SLI-be, ismerem már magam annyira. GHZ-n kívül is volt Giga Iponon, csak nem volt egyértelmű most rev2-es vagy nem - így ez maradt! -
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #10350 üzenetére
Végre bekerült a gépbe a kari, félelmetesen gyors most a 7870 után, iRacingben pont dupláz. ha csak azzal játszom felesleges lenne tuning vagy SLI, 3 monitorral simán viszi minden pályán a 200 feletti fps-t.
Viszont egy dolog amit nem értek: 3 monitornál csak 5040x1050 felbontást enged max, ennél nagyobbat fel sem ajánl. Mit kéne még állítanom? (legutolsó béta driver van fenn.) A monitorok mind full HD-t tudnak 60 Hz-en.
Aztán van egy dolog ami inkább aggaszt: játék közben mindjárt, ahogy beugrik a pálya előjön egy jellegzetes cicergés vagy néha csikorgás inkább, ami hol halkabb hol erősebb, attól függően miként a kép is változik. Viszont ahogy kilépek a játékból azonnal elhallgat. Valami hasonló tapasztalata van valakinek?
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #10368 üzenetére
Göngyölgetem tovább ezt a problémát mert sajna nem oldódott meg Multimonitoros topcban sem, használtok it Ti is 3 moncsit hátha van rá válasz, idézem:
"Kipróbáltam egyel régebbi driverrel, azzal is 5040x1050. Tegnap újrahúztam a wint, BIOS, driverek a legfisebbek - akkor is ez az eredmény.
Közben rájöttem (lehet Ti már előbb), hogy tulajképp a 1680x1050-es értéket 3xorozza meg surround módban, nem a full HD-t. Érdekes, Eyefinity ezt simán tudta. Monitorok mennek egyenként 1920x1080-at itt is.
Ha nem driver akkor kezdek a VGA-ra gyanakodni, de az meg szórja az FPS-t ezerrel, szóval érthetelen... "Vagyis van egy új 780-as karim és félek hogy esetleg azzal lehet gond. De egyébként meg szépen működik, csak ez a lehetetlen érték, az 5040x1050 zavar piszkosul. Játék is csak ennyit ajánl fel, hiába van engedélyezve a felülírás. Ha single 7870 simán vitte a 3 moncsit 5760x1080-on, akkor ennek pláne kéne. De egyik driverrel sem akarja! Nagyon nem lehet elcseszni a surround beállítást szerintem, vagy valamit mégsem jól csinálok?
Driver, hardver vagy user error - mi a véleményetek? -
Tomdriver
őstag
válasz TTomax #10698 üzenetére
..középső moncsi HDMI-HDMI, két szélső DVI-DVI kábelekkel, elvileg így működnie kéne ugye? Vagy nem mindegy, hogy milyen DVI kábel?
Full HD-n megy mindhárom, mielőtt összerakom őket surroundba. (Úgy is próbáltam ahogy egy videón láttam, hogy asztal beállításoknál letiltatom a másik kettőt és hagyom, hogy NV drivere élessze fel őket - mondjuk ennek nem tudom mi értelme van.) Aztán látom, hogy mikor összerakja őket mindjárt leveszi a felbontást.
Úgy látom ez elég egyedi probléma lesz, lehet ki kéne próbálni egy másik NV kártyával is, csak hát erre nincs lehetőségem most...
-
Tomdriver
őstag
válasz TTomax #10704 üzenetére
Köszi, hazamegyek megnézem...
Illetve a kimenetekről annyit tudok, hogy DVI-I, DVI-D. Kéne aktív átalakító? Úgy tudtam NV drier analóg jelet is képes multiba kötni, ebben jobb a CCC-nél (persze lehet nem full HD-ben.)
Bezel corretion beállításnál ha nem a hagyományos felbontásokat közül választok és egyedileg rendelem össze a monitorokat, egyedi felbontást is fog adni horizontálisan, de akkor is *1050 a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Első próbálkozásom ezzel a kártyával. 1.2 V fesznél kidobott játék közben, de adtam rá kicsit és úgy stabil maradt.
Meddig lehetne elmenni szerintetek, mít bír el egy 780-as? Ha mondjuk felhúznám az órajelet 1200-ra, mennyi fesz kellene hozzá?
(Ez ugye egy Giga GHZ,, fogalmam sincs hol a vége..)[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz westlake #10731 üzenetére
Az igazság az, hogy nem mernék nekiállni a BIOS cserének, ahogy olvasom bele lehet futni hülye szitukba.
Így marad a mezei tuning, illetve az se, mert igazából az sem hozott igazi eredményt.3DMark11 (basic, 1280x720) tesztben hozott:
- 1200 MHz-en 12965 pontot (g.s 14965)
- 1150 MHz-en 12786 pontot (g.s 14519)
- 1072 MHz-en, vagyis alapon meg 12879-et (g.s 14750)Hogy is van ez? Nem értem ezt, hogy alapon hogy tud annyit vagy többet mint húzva... Akkor ez már BIOS limit?
-
Tomdriver
őstag
válasz Motion_Blur #10738 üzenetére
-
Tomdriver
őstag
Próbálok feltölteni egy hangfájlt de sehogy se sikerül.
Szóval elég fura hangja van a karinak terhelés alatt, írtam már erről, de csak most sikerült felvenni.
[URL=http://data.hu/get/7452323/Voice012.mp3]http://data.hu/get/7452323/Voice012.mp3[/URL]
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #11001 üzenetére
Ügyhogy csak az oldalt és benne a linket sikerült:
A ventik zaja mellett hallható egy éles csikorgó hang, elég zavaró. Mád problémám is van ezzel a kártyával, amire továbbra is keressük a megoldást itt a fórumon (nem áll vissza IDLE állapotba, Giga 780 GHZ)
Szerintetek e kettővel már lehetne eredményesen gariztatni?
-
Tomdriver
őstag
válasz daveoff #11011 üzenetére
...én is azt hittem és talán olvastam is valahol, hogy zöld oldalon nincs gond, de nekem piros oldalon tényleg nem volt, pedig kettő is volt nálam a 7870-ből.
Hát most mégis itt fogtam ki...Gigát én sem veszek többé, az alaplapom is most cserélem - tényleg az nem zavarhat be??? Újabban nem bírja a tuningot, kékhalállak kidob, régen nem volt ilyen...
Bár szerintem semmi köze hozzá, csak ilyenkor már mindenben hibát keres az ember.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz daveoff #11013 üzenetére
A legfrissebb az is, persze.
Alaplap csere után azért reménykedem, a HyperX RAM-ok sem kompatibilisek igazán a mostani Gigába.
Ha kártya gariztatásra kerülne sor - hogy ne maradjak kari nélkül - berendeltem egy MSI 290 Gaminget. Aztán ha mindkettő kártya beválna, majd törhetem a fejem melyik oldalra álljak.Meg akkor is, ha azzal is valami gond lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz #Morcosmedve #11592 üzenetére
Szerintem kár is ezen agyalni, hibátlan egyik gyártótól sincs, csak az egyik megbízhatóbb terméket gyárt a másikra meg több a panasz.
Asus lappal kezdtem hibáltalnul teljesített hosszú időn át, de kifutott az a konfig. A következő is Asus volt, bírta fél évig. Váltottam Gigára, bírta 1,5 évig.
Most ASRock van, mert más körben ezt ajánlották. Meg van 2 hete, hibátlanul egyelőre........A következő nemtom mi lesz, de lehet nekem is PS4.
-
Tomdriver
őstag
válasz SzlobiG #11793 üzenetére
CF, SLI felesleges high end karikból manapság, ha csak nem 3 monitoron 4K alatt akarsz játszani. Két kártyás, vagy ugyanúgy két magos kari lutri nagyon szerintem, hogy minden játék alatt jól fog működni és nem lesznek e bugok. Ezenkívül a + felárat nem hozza a teljesítménynövekedés, úgyhogy én is egy jól húzott 780 Ti mellett voksolok - AMD oldalon R9 290 széria sem lenne rossz, de ott még CF kezelés annyira sem megoldott mint HD szériánál, ott tuti várnék vele míg kiforrja magát.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Howkeddlee #11991 üzenetére
Nem kell link, jobb egérklikk, megnyitás új lapon asz't kész.
-
Tomdriver
őstag
válasz bombibmw #12744 üzenetére
Igen, ez nagyon gáz, én 2 hete akarom eladni a Giga ghz (780) kártyámat, ami február végi vásárlás és PC-ben is kb. 2 hetet volt, ráadásul tesztelt (mert ugye gigából sok a hibás, azt mondják, de ez ki is lett próbálva), mégsem kell senkinek! Pedig jóval olcsóbban kínálom, mint az újat.
A két 7870-et meg eladtam nem egészen 10k minusszal, vagyis szintjéhez/korához képest tök jó áron - ki érti ezt?[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz GeneraL_XTX #13506 üzenetére
Nekem is korábban. Aztán nemrég bepróbálkoztam, hátha, de kaptam egy Giga GHZ 780 antituning példányt, elég is volt.
Arról nem beszélve, hogy nem támogatta 5760x1080-at 3 monitornál, sem itt, sem máshol nem tudott ezen segíteni nekem senki - elég gagyi az a driver ezen a szintem CCC--hez képest,kezelés szempontjából is. Érdekes, AMD eyefinity ugyanakkor elég korrektül megoldotta ua. moncsikkal, már 7870-nél is.
User error? Lehet, de AMD-nél akkor miért nem jött ki?
Vannak itt is gondok, örök vita téma lehet, és véget nem érő, semmi értelme szerintem ezen agyalni, mindenki legyen megelégedve a saját oldalával és kész...Bocs az offért...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ne OFF-oljatok!
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest