- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Hali!
WRT54GL-em van Tomato 1.28-cal. Szeretném, ha a mobil wifi routerem jelét fogná valahogy, amit WAN-ként kezelne és osztaná meg a switch portjain.
Milyen beállításokat kell használni ehhez?
Köszi előre is!Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13072 üzenetére
Client-nél nem lesz wifi, de amúgy sem tudom hol megkeresni a mobil router jelét.
Bridge mód elviekben jó lenne, de ilyenkor sincs wan...
A wireless survey menüben látom a környező wifi ap-kat de nem lehet hozzájuk csatlakozni.Access Point + WDS mód tűnik a legígéretesebbnek, meg tudok adni a mobil router MAC címét, de nem csatlakozik rá. Szétidegel. Átraktam már mindkettőt WEP-re... semmi.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13074 üzenetére
Na én ezt nem találom, h hová tudom a Tomatoba beírni az SSID-t? Sehol egy connect gomb vagy bármi ilyen. :-(
Még client módban sem, ahol aztán tényleg erről kellene szólni mindennek.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából az lenne a jó, ha valós ethernet bridge-ként működne:
minden maradna a régiben, csak a WAN-t nem az RJ45 portról venné, hanem az egyik antennájával a mobilnet routerről.
Erre van egyáltalán lehetőség?A WRT54GL a házimozim része. Rajta van a NAS, a média lejátszó és néha egy PC, amivel gyorsabban tudok másolni rá nagyobb állományokat, mintha WiFi-vel kapcsolódnék hozzá. Néha WiFi-ről is nézek filmet vagy hallgatok zenét, esetleg szerkesztem gyorsan a felirat fájlneveket, stb., szóval fontos, hogy WLAN-on is elérjem a NAS-t.
Viszont nincs kábeles internet a lakásban, a hülye médialejátszó meg netről venné az adatokat, onnan YouTube-olna, stb. Ill. nekem sem kellene a mobilnet wifije és a fájljaim elérése miatt váltogatni a WLAN hozzáféréseket.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Nos, az istennek sem akar csatlakozni a mobil wifi routeremhez client mode-ban ez a gép!
Tomato 1.28-nál van frissebb/jobb firmware lehetőség?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem képes ilyesmire!DD-WRT, Open-WRT, Gargoyle (ott csak WRT54G-re van, nekem meg GL 1.1 van) vagy mitévő legyek?
-
Kapanyél
őstag
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13125 üzenetére
Szia!
A 4G WiFi router IP-je 192.168.1.1 éppen.
A WRT54-et 192.168.1.2-re állítottam be statikusra ("WAN"), mert olvastam, hogy DHCP nem tuti.
Viszont a LAN-oldalt állítottam már szintén ...1.2-re, de állítottam már ...2.1-re is.
Érdekes, hogy Wireless Client-ként fölajánlja a WAN beállítási lehetőségeket, de Wireless Bridge-ként már nem, pedig kb. a kettő ugyanaz, csak a Client-nél 1db LAN portra tolja át ami WLAN-on kap.Fölteszem ezt a Tomit, remélem, ezzel okés lesz.
Köszönöm!Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz Kapanyél #13126 üzenetére
Amúgy egy kicsit zavaró, hogy a WAN beállításoknál ha statikusra állítom, ott kéri az IP-címet, a maszkot és a gateway-t. Namármost az IP akkor itt mi? Mert az átjáró nyilván a 4G cucc IP-je.
Ide, gondolom, a 4G által kiadható tartományba eső címet kellene írni. A kérdés, hogy a WRT54 LAN oldali IP-je akkor mi legyen? Ugyanez?Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13128 üzenetére
Sajnos továbbra sem működik. A Wireless Survey mutatja, hogy -41dB a 4G SSID-hez tartozó térerő, de az Overview-ban 0 a Signal Quality.
A WLAN LED pedig csak villog az eszközön.(A TP-Link X43 végű eszközök tutira jók ilyesmire?)
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13130 üzenetére
Van olyan beállítás, amivel nem kompatibilis? Pl. WPA2, AES vagy bármi, amire figyelni kellene?
Ez konkrétan nem csatlakozik föl rá, nem lehet IP ütközés. (látom a wifi routeren, hogy nem nő a kliensek száma, azt kiírja)Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13132 üzenetére
Ó, ez az! Köszönöm, így már működik!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest