- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
93.Szabi
aktív tag
válasz halisa #24698 üzenetére
Így is van jobb mert alapból az 5800 széria jobban sikerült mint a 6000-es széria ami aból el veri az a 6950 -6970 -6990 az ón kívül egyik sem.
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Wrrraith
tag
válasz 93.Szabi #24701 üzenetére
Üdv!
Ezzel az "erősségi rangsorral" egyetértek,de a tisztánlátás érdekében azt is hozzá kell tenni,hogy a 6970 készült alapból az 5870 leváltására,mivel a számozást megzargatták kissé.
A 6870 az 5770 leváltója nem az 5870-é.
(És hát valjuk be mindkettőt sikerült überelni )
Tehát hogy az "5-ös széria jobban sikerült" kijelentésed messze nem helytálló.[ Szerkesztve ]
-
93.Szabi
aktív tag
-
93.Szabi
aktív tag
válasz Wrrraith #24705 üzenetére
Én nem azt írtam ,hogy az 5-ös széria jobb hanem azt ,hogy az 5800-széria jobb vagyis jobban sikerült vegyük pl az 5970 est ezel fenevaddal még a mai csúcs karik is alig bírnak
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Wrrraith
tag
válasz 93.Szabi #24707 üzenetére
Ilyen "fenevadam" nekem is volt (5970) de nem jött be a dupla mag,mert sok vele a macera
(fagyások,driver gondok,stb)
Inkább egy GPU az én szívem csücske.Mod:
Szerintem ne duplázz/triplázz,mert beszólnak az illetékesek
Nem az 5770-et nézem hanem a teljes sorozatot...[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz GrooveHero #24703 üzenetére
Keresgélj neten shopokban. Ha nem találsz akkor GAINWARD GTX 560Ti 1GB
is jó lesz.(#24705) Wrrraith: kicsit becsapós az egész mert általában úgy szokott lenni hogy 5770 a 4770-et váltotta. EZ esetben viszont pont rosszul csinálták mivel mindenki azt hitte ,hogy a HD6870 erősebb lesz mint a HD5870 közben gyengébb.
Ez esetben így nézett ki:
HD5770---->HD6770
HD5830---->HD6850
HD5870---->HD6950/HD6970
HD5970---->HD6990 vagy ide jön még a HD6870x2[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Wrrraith
tag
válasz KAMELOT #24710 üzenetére
Ja vágom a szitut.
Helyes a táblázat.
Sajna az AMD kavart egyet fölöslegesen...(#24712) 93.Szabi
Nekem nem kéne még egyszer
Szerintem egy GTX 580-al / 6970-el jobban járnál.
Erősebb az 5970,de az "egymagosoknál" legalább nem lehet kompatibilitási,vagy Driver hiba...[ Szerkesztve ]
-
93.Szabi
aktív tag
válasz Wrrraith #24709 üzenetére
Na hát ezt látod már nem tudtam én csak annyit tudtam erről a gépállatról ,hogy pitang erős nekem régen minden vágyam volt egy és most is bár átváltottam nV-re de azért még mindig az vágyam.
-
KAMELOT
titán
válasz Wrrraith #24711 üzenetére
Ja reméljük a 7xxx sorozat jobb lesz!
Tudod én a kártya vásárlással úgy vagyok ,hogyha már veszek akkor minimum 3x erősebb legyen.
Ilyen esetemben pl. a HD5670 512MB-ről HD6950 2GB-re válltani!GTX580 3GB de jó is lenne egy olyan kártya.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
shiningman
csendes tag
Srácok, megint nagy dilemmában vagyok.
A proc már ki lett választva: Phenom II x4 955 (esetleg bulldozer)
Vga: HD 4890 Toxic, Hd 4890 TOP, VS. HD 5830
Úgy keret 25k-lenne rá.
Szerintetek melyik legyen? Gamingre kell..."A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. Tutter vágod??? Vágod tutter?"
-
Wrrraith
tag
válasz KAMELOT #24713 üzenetére
Ja hát ha van rá keret persze hogy mindenki 3x erősebbre váltana.
De ha nincs,akkor az adott költségvetés legjobbja a cél.
(Én pl az 5970-ről osztottam lefelé 3-al,mert a GTX 460-ra voksoltam anno. )(#24717) 93.Szabi:
Akkor lehet hogy az nVidia tud több GPU-s drivert írni(#24715) shiningman:
5830 egyértelműen.Mellette szól a modernebb GPU,a DX11 és a garancia valószínűsíthető megléte is.[ Szerkesztve ]
-
93.Szabi
aktív tag
válasz Wrrraith #24711 üzenetére
Köszi de az útólsó ATI karim ami volt egy 5850 fályos szivel váltam meg tőle és nagy dilemába voltam ,hogy mit vegyek ellőszőr a GTX 480 ÉS A HD 6950 2GB-oson gondolkodtam de azán ,hogy nem bírták nekem meg mondani ,hogy melyik lenne jobb csak azt mondták intelhez inkább nV-paszól és akkor azt montam ,hogy jó rendben és meg vetem EVGA GTX 460 1GB GDDR5 SUPER OC SLI és így mind a 2-tőtől jobb lett
-
Hunork
veterán
ómájgád...
Mondtam, nem kötekedés...a GTS250 kártya hivatalos megjelenési dátumára gondoltam, tudom, hogy a G92+ GPu hajtja!
A játékok alatt a 250-es a 4770-el szemben jobban teljesít (ez köszönhető főleg az NV optimalizáltságnak), bár nyilván lehet találni olyan játékot, olyan beállítást és felbontást, amiben meg a másik, és tényleg csak 5-20 fps-ről beszélünk. Ezért is mondtam a srácnak, ha van jó tápja, és nem zavarja, hogy közel dupla annyit fogyaszt, akkor a GTS. (minden adatot leírtam szinte...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
93.Szabi
aktív tag
válasz shiningman #24715 üzenetére
Szia.
Én még mindig a HD 4890-RE tenném a voksomat és 23k-ért már lehet kapni.
Bár Texel Rate-ben erősebb a 5830 és még Memory Bandwidth-ban is de játék alat jobb a 4890->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
h1n1_900
senior tag
Egyértelmű, hogy 5830!
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hát e kettő közül szerintem: HD5830.
Mindenben elveri a másikat. DX11, 40nm, 3D. És még kevesebbet is fogyaszt. (175W)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
93.Szabi
aktív tag
Hát én ennyire egyértelműen nem jelenteném ki ,hogy a 5830 a jobb szerintem játékok alatt a 4890 még jobb de ez csak az én gondolatom.
-
93.Szabi
aktív tag
De az tény ,hogy újabb másban nem vagyok bisztos de én a 4890 re tenném a voksom.
-
Izzé
őstag
válasz Hunork #24718 üzenetére
Én is csak a fogyi miatt írtam a 4770-t, hiába erősebb a gts ha ő azt állította, hogy egyforma a teljesítményük.
Ha tudtad, hogy g92 akkor mégiscsak kötekedni akartál. Ha mondjuk a 4770 órajelén emelnek 10MHz-t és átnevezik 7570-re akkor az fejlesztés és új kártyáról beszélünk? Vagy ugyan ez a szitu az 57xx és a 67xx széria, csak mondjuk ott a fejlesztés kimerült az 1.4 hdmi-ben, de akkor sem beszélhetünk új vga-ról.(#24715) shiningman: Egyértelmű hogy 5830! Felejtsük már el a 4890-t és társait, eljárt felettük az idő.
[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
Melyik kártya az erősebb?
HD5870 XFX 1GB
vs
GIGABYTE GTX 560 OC 1GB GDDR5
I7 2600 lesz hajtva -
shiningman
csendes tag
válasz h1n1_900 #24724 üzenetére
Köszi srácok, csak a 5830-al az a gond hogy nincs . Itt aprón is csak 1-2 darabot látni, boltok polcairól is teljesen eltűnt.
De lehet az lesz hogy várok olyan áprilisig, addigra kijön a 7-es széria (remélhetőleg), és abból választok, vagy a 6-os szériának lejjebb megy az ára és akkor egy 6950"A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. Tutter vágod??? Vágod tutter?"
-
93.Szabi
aktív tag
válasz h1n1_900 #24724 üzenetére
Hát amiben erőseb az 5830 az ez Texel Rate és Memory Bandwidth-ban igaz ,hogy újabb is meg dx11 de nem sok játékot adtak ki dx 11 -re és szerintem még játék alatt jobban teljesít a hd 4890.
-
Hunork
veterán
-
93.Szabi
aktív tag
válasz shiningman #24728 üzenetére
Hát az már biztos erősebb lesz mint a 4890.
A 6950-az olyan 54k ban mozog ha jól emlékszem amikor még venni akartam 2-3 hónapja.->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Hunork
veterán
Nem, nem volt kötekedés, esküszöm!
Tényleg a hivatalos megjelenítésre gondoltam!
Az viszont igaz, hogy őrületbe tudják az embert kergetni mindkét részről, mármint az Nvidia és az AMD is! Egyszerű ember bemegy a boltba, és kapásból a nagyobb számmal kezdődőt kéri, mert az biztos jobb, mint a kisebb...és ha olyan az eladó, akkor haza is viszi..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
93.Szabi
aktív tag
-
KAMELOT
titán
HD5830 1GB mindenképpen.
(#24719) 93.Szabi: ha van aki kifizeti a villanyszámlát neki akkor semmi gond a HD4890-el
(#24716) Wrrraith: amid van GTX570 nagyon is jó kártya. Csakhát én inkább úgy vagyok vele ,hogy gyűjtők még hozzá egy kicsit és utána veszek egy oylat amivel még 3 év múlva is tudok játszani maxon. Ilyen volt pl az aki annó GTX285-t vett. Még ma is maxon játszol vele mindent!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
93.Szabi
aktív tag
válasz h1n1_900 #24739 üzenetére
Igazán értem akór ajánlom figyelmedbe ezt katt rá.
Inkább neked kéne teszteket nézned szerintem mert ahogy el nézem játék alat jobban teljesit a hd 4890 vagy nem->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
petisubaru
tag
Üdv! Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy pl játszok a Shift 2-vel és egy bizonyos idő után ha pl betölti a következő pályát az a pálya őrületesen elkezd szaggatni, majd a játék pedig durván felgyorsul amikor elkezdek játszani, ez mitől lehet? Meg hőmérsékletnek sok a 62 fok terhelés közben? GTX 460.
[ Szerkesztve ]
-
93.Szabi
aktív tag
válasz h1n1_900 #24739 üzenetére
sapphire vapox hd 4890 ja és ennek a jószágnak nincs hangja mert ilyenem volt és bitang jó.
Teljesítményben szerintem nem egy hátul kulogo még mindig holot nem mai kari de még sokat meg eszi a maiak közül is.->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
93.Szabi
aktív tag
válasz petisubaru #24741 üzenetére
62 fok az nagyon sok milyen ijen 35 fokoknak kéne leni az én EVGAm az 26-28 fokos ez nagyon sok .
-
h1n1_900
senior tag
válasz 93.Szabi #24740 üzenetére
Gép által kiszámított teszt
Volt 5830-am kb 3hónapja előtte meg 4890-em. 5830-on több volt az avg fps. De szerintem ne vitázzunk tovább!Ha most vesz karit a 4890 felejtős.
Ráadásul a vapor-x 4890 iszonyat hangos és melegszik is
[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
93.Szabi
aktív tag
válasz lizRRR #24746 üzenetére
Nálam egyáltalán nem volt hangja olyan szépen ment mint az állom
Ugye erről írtál errőla fajtáról nálam ennek semmi hangja nem volt.
Igaz azt aláírom ,hogy annyiból jobb a 5830 ,hogy dx 11 meg azért már újabb de nincs köztük nagy különbség sőt én még mindig azt írom ,hogy szerintem játék alatt jobb is->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
Wrrraith
tag
válasz KAMELOT #24736 üzenetére
Ja megértem.
Nekem egyébként ez is fölösleges.Csak azért van meg,mert olyan baráti áron vettem,hogy ha kiraknám a polcra már akkor is megérte volna.
Vígan elvoltam a GTX 460-al is,de jött egy felajánlott 1-1-ben csere 6850-re,azt kis ráfizetéssel 6870-re boltoltam,majd azt meg szinte ráfizetés nélkül(na jó azért ment rá némi kp ) haverral az 570-re. így majdnem egy 560 árában jutottam hozzá,tehát ár/érték arányban aligha találok jobbat -
93.Szabi
aktív tag
válasz petisubaru #24745 üzenetére
Az jó hát nem tudóm meg mondóm az őszintét más játékok alatt is csinálta már ?
Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...