- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz bayarena #26503 üzenetére
Szia ! Ez a FX780 sorozatú Panasonic idei modell. A tavalyi EX780 volt, az még jobb. A másik a Samsung QLED. Ezek minőségi, képmegjelenítési adatai mind jobbak. Ettől függetlenül, ha az LG jobban tetszik, akkor azt kell megvenni, mert mindenkinek más az izlése. Panasonic FX , Sony XF, Samsung NU ezek mind idei modellek, de mindegyikre jellemző, hogy a tavalyi : EX, XE, MU sorozat sikeresebb és ha még lehet kapni olcsòbb is. Természetesen az évjáratok közötti különbséget mindig azonos típússzámoknál kell nézni. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz bayarena #26511 üzenetére
Szia ! Tavaly a Panasonic és a Sony is VA paneleket használt, idén IPS - t . A VA panelnek 3x -4x nagyobb a kontrasztja, jobb a fekete szín megjelenítése, de rosszabb a betekintési szöge. Aki főleg szemből nézi és filmeket néz az jobban szereti a VA panelt, de az IPS nek is vannak előnyei és hívei. Ízlés dolga.
Itt látható a Panasonic idei kínálata és adatai : [link]
[link]
Persze minden márkának megvannak a felsőkategóriás készülékei, mindenki tud jó és jobbat csinálni, de nagyon megkérik az árát . Üdv. -
AL
addikt
válasz bayarena #26529 üzenetére
Szia ! A tavalyi EZ950 - hez nem volt hangprojektor, de a mostani FZ950 hez adnak itt láthatod a képen : [link]
Az U modellnél fentről a 2. képen bal oldalon szintén mutatják, de a többinél nem, ha így olcsóbb, akkor nem baj : [link]
Az FZ800 az elmúlt héten az MM ben 450 ezer volt : [link]
Itt láthatod az adatait a két tévének : [link]
Az OLEDNÉL hasonlóképpen a Plazmához megvan a beégés veszélye, de a technika már sokat fejlődött és ha megfelelően kezeljük remélhetőleg nem lesz baj. Üdv. -
AL
addikt
válasz bayarena #26537 üzenetére
Szia ! Itt az OLED topickban rengeteg információt találsz és kérdéseidre szívesen válaszolnak az LG tulajok.
[link]
Bármelyiket veszed, nem fogsz csalódni. A mozgásmegjelenítésben valóban van az OLEDnél akadások, de ezt lehet a beállításokkal minimálisra csökkenteni. Nálunk az LG B7 volt a legsikeresebb, a jó ára miatt ebből adtak el a legtöbbet.
Az általad mellékelt oldalon is a kisképeken mutatják a TV előtti hangprojektort . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
-
AL
addikt
válasz bayarena #43417 üzenetére
Szia. Azok az LG tévék IPS kijelzősek. Gyengébb fekete és kontraszt. Ha nem ismered a Paneleket ( IPS, VA), akkor a fenti összefoglalóban és az elmúlt héten írt leveleimben olvashatsz róluk. Lényeges a jó választás, mert a plazma után csalódás lehet. VA panelesben jó a Samsung Q80RA és az a feletti számozás. Sony XG9005, 9505, stb. Ezeknek jobb a feketéje és a kontrasztja, de kisebb a betekintési szöge. Érdemes körülnézni üzletekben. Üdv.
-
AL
addikt
-
PiszokAlfréd
aktív tag
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz bayarena #43514 üzenetére
Nem tom, én ezt olvastam róla, de lehet hogy ezeket is a Samsung fizeti; A QLED a már jól ismert LCD technológiával működik, ennek a továbbfejlesztéséről van szó, azonban a minőséget fokozza egy technikai újítás. Ez pedig a kvantumpontok bevezetése. A kvantumpontok nagyon hasznos nanoméretű segítőtársaivá váltak az embereknek a felfedezésük, pontosabban megalkotásuk óta eltelt majdnem negyven év során, az orvostudományban használt biomarkerektől kezdve az információtároláson át az elektronikus szerkezetekig sok helyen találkozhatunk velük, de a televíziók szép színeit is nekik köszönhetjük.
Isten őrizz hogy bármelyik céget is támogassam, mindig a saját érdekeim vezérelnek, a legjobbat szeretném a pénzemért. Nekem pl az LG G2, G4 telefonok jókora szívás volt, szóval van rossz tapasztalat pl., Samsung tv pedig bőven túlteljesít, írtam is tegnap. Inkább ilyen személyes tapasztalatok alapján hozom meg a döntéseim, de nem kapáltam el senkit, lehet ****ba nyúlni sajnos bármikor. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz bayarena #43519 üzenetére
Arról a 100 hz motion plus dologról nem tudsz vmit, hogy használják-e az újabb tv-k bármilyen változatát?
A másodpercenkénti képkockák számának növeléséről van szó, ugyanazon képkockák többszörözésével. Nem sok hasznát láttam, de olyan singleplayer játékoknál nagyon jól jött, amik csak 30 fps-sel futnak. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz bayarena #43531 üzenetére
Szvsz semmire nem jó, azon kívül amit írtam. A sport közvetítések min. 50-60 fps-sel mennek, ott észre se lehet venni hogy be van kapcsolva. A filmeket pedig -ahogy te is írtad- kinyírja. Esetleg vmi természet filmeknél el tudom képzelni hogy dob a látványon.
Akkor pl. a Q70/80 szériában van ilyen? Vagy más gyártók hasonló kaliberű modelljeiben? Nem ez alapján fogok dönteni, de számításba veszem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest