Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsigaGyilkos

    aktív tag

    Sziasztok!

    Laptop vásárlás előtt állok és ebben kérném a segítségeteket. A laptop nem nekem lesz, hanem ajándékba lesz Édesanyámnak aki csak irodai alkalmazásokra fogja használni, de erről majd később... Jöjjenek a szempontok részletesen:
    (1) Most (nyilván nem a mai napon, de még a héten vagy a jövőhéten)
    (2) 140K
    (3) Irodai használatra lesz (Windows, Excel, zene hallgatás, internetezés, youtube)
    (4) Nem lesz játékra használva. (max., ha én gépet újítok, akkor Diablo3, de emiatt nem szeretnék +felárat fizetni :B )
    (5) Minőség. Ez a legfontosabb, mert szeretném, ha minél tovább tudná használni! Ezért a fém (fém-műanyag ötvözet) laptopokat előnyben részesítem. Fontos, hogy minőségi laptop legyen.
    (6) SSD sajnos egyenlőre nem jöhet szóba az ára miatt, viszont szeretném, ha a beszerelési lehetőség (hely) meglenne a kiválasztott laptopban.
    (7) 14-15". Annál kisebb már nem jó, de nagyobb se.
    (8) Max. 2kg
    (9) Op. nélkül
    (10) Elhanyagolható szempont, ugyanis a kinézett laptopokba már mind 0,5T és afölötti a tárhely ami bőven sok is. A memoria úgyszintén 4gb elég, később is lehet bővíteni 8gb-re...
    (11) Nincs. Webcam jó, ha van.
    (12) Nem. Viszont egy fontos kérdésem lenne: A kinézett laptopban van egy I3-as processzor amibe bele van integrálva egy HD4000 vga. Ha a laptopot egy olyan konstrukcióval veszem amibe van mellette még egy Geforce vga, akkor a teljesítmény "összeadódik", mint a hybrid cf-nél?
    (13) Kinézett laptop: Lenovo IdeaPad u510 itt egy HD4000 szerelt vga-val kínálják. Itt 140K van egy olyan változat amibe van mellette +Nvidia GT720. Melyiket válasszam? Az a +NV kártya jól jöhet teljesítményben? Ami még fontos kérdés lenne, hogy a kinézett laptopba lehet +SSD szerelni a HDD mellé?
    (14) Talán igen, ha valami nagyon jó érv szól mellette.

    Természetesen szívesen fogadok még Tőletek ajánlásokat! Illetve tisztában vagyok azzal, hogy a 1377x768 felbontás nem a legjobb képet fogja szolgálni, viszont olcsó és ami attól jobb az már majdnem x2 annyiba kerülne és nem biztos, hogy az minőségben olyan, mint az U510. Várom a véleményeteket! Előre is köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

    Visca el Barcelona!

Új hozzászólás Aktív témák