- Milyen okostelefont vegyek?
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Többmonitoros konfighoz keresek monitort, de nem tudok dönteni.
Leszögezném, hogy még nem használtam IPS-es monitort (TN phowaaa)
Szim cockpithez kellene. Tudom hogy most mindenki a Dell U2312HM-el fog jönni, de nem egyszerű a képlet.
Több variáció is lehetséges.A: Veszek 3 Dell U2312HM-et jövőre és kalibráltatva pixelgarral futárral alsóhangon (hó végi áremelést belekalkulálva 190 000Ft lenne alsóhangon (55-56K monitor hó végétől + 3k pixelgar + jövőre külön 2-3K a kalibrálás + egy szállítási költség) Azt most hagyjuk, hogy most mennyi, jön december és családban élő emberként kicsit húzós lenne.... meg amúgy is. Ezt asztalra tenném és a cockpitet kerekes megoldással könnyen oda tudnám rakni, de fali tartó kellene, hogy a monitorokat minél közelebb húzzam magamhoz. (pl így)
B verzió, hogy a jelenlegi Samsung 2494HM mellé keresek 2 db azonos paraméterekkel rendelkező TN-es monitort, ami olcsó és ha van ilyen betekintési szöge, akkor nem bánom meg, hogy az olcsóbb verziót válaszottam. Néztem több TN olcsó csodát, de "kisebb" kávával 2-5ms GTG-vel a BENQ GL2450HM vagy a HDMI nélküli társa olcsóbban G2450 vagy az ACER V243HLDOBMD.
Nem vagyok képben monitorok terén, hogy a LED-eseknél PWM-es vagy más a fényerő szabályzás, illetve, hogy a Samsungom minőségét melyik monitor üti meg ami hasonló paraméterekkel rendelkezik.IPS-nél képben vagyok, hogy Dell U2312HM-ből kellene 3 db-ot venni és max eladom a monitorom és kb 160-170K körül meg is úszom a malőrt.
TN-nél melyik monitort ajánljátok? Mivel periférikus látás miatt van, ezért a szín visszaadása nem hiszem, hogy fontos lenne annyira. Fenti monitorok bevállalhatóak, esetleg más alternatíva? miniDP- DVI átalakítóm van, ha annak az árával kalkulálna valaki. TN esetén kb 100K-ból megúsznám tartóstul pixelgarostul, szállításostul szőrőstül bőrőstül a dolgot.
Még egy fontos kérdés: Eyefinity esetén kalibrált profilok jól sejtem hogy ugranak? (magyarul ha játékra használom a monitorokat és nem lehet egyesével profilt adni a monitornak, akkor tök fölösleges kalibráltatnom mindhármat... max az egyiket amit desk-nek használok.
Válaszokat köszönöm előre is. -
szacsee
nagyúr
Kösz a tippet, igazából aprót és a használt piacot lestem már pixelgaris vagy csomagolássérült monitorokról, de vagy kicsi lett volna, vagy nem egyformák. .. ja és mind TN és drágán.(pl 2494HM-es samu 35-38K gar nélkül)
Ez a megoldás a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad eset lenne számomra.
Igaz a topikba tájékozódás végett érdeklődtem, mert nem volt számomra tiszta az eyefinity alatti kalibrálás beállítása, no meg hogy tisztán lássak és előre tudjak tervezni.... ne csak lecsapjak 2-3 monitorra és megbánjam később.
Kösz a választ mindenesetre, várni tudok a felsorolt dolgok miatt is. -
szacsee
nagyúr
válasz lipido #27636 üzenetére
Kérdezz rá, hogy milyen állapotban van.
Prad tesztet találtam róla, nem rossz monitor 2 év outlet gar van rá. Vuszont PWM-es a fényerő szabályozás, de nem zavaró a tesztelők szerint.Nyugdíjas: IPS glow mennyire zavaró szim közben zárt autónál (oldalt ajtókeret fekete A oszlop, B oszlop stb) hasonló szögben a 2312HM-nél? 9:20-tól nézeget a játékban.
Sötétben játszom általában és nem tudom mi zavarna jobban, a glow, vagy a TN betekintési szöge...Satyricon: Vékony keret át&@szás egy az egyben, 1:10-nél láthatod a valóságot kb.
Többit a guruk megmondják, Te gondolom a káva miatt kérdezted.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Nyugdíjas #27648 üzenetére
Videókból úgy láttam, hogy nem középen nézve (kicsit fentebbről) és oldalazva jelentkezik a glow. Cockpitben pedig a szemközép kb a monitor közepe lenne. Sajnos nem nagyon van időm idén mászkálni, meg hát úgy hogy nincs is meg mindre a kesh nem nagyon akarok ugrálni.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Gyorsabb IPS-t nem találsz szerintem a Dell U2312HM-nél, vagy a 2412-nél. Utóbbi prad teszt szerint jobb játékra, de többiek leírják, ha nem így van. No meg 2312 megy 72Hz-en okos driverrel és nem PWM-es a fényerőszabályozása.
Többieknek:
Tényleg LG-nél mi a helyzet, mert ott valahol 14ms-et írnak késleltetésnek, vagy 5ms a késleltetés és 14ms a G2G és elírták? -
szacsee
nagyúr
válasz ordogboc #27731 üzenetére
Ehh épp félszáz hsz-al ezelőtt írtam, hogy az LG-nél vanak belőve, vagy mifene van, hogy néhány típusnál 14ms a válaszidő. (lehet én nem fordítom helyesen).
TN panel, nagy pixeltáv és lehet középről nézve már a szélén más színárnyalatot fogsz látni a TN panel gyenge betekintési szöge miatt. Lesd meg élőben, ha a válaszidő megfelel, a többit majd a guruk leírják, ha végeztek a vasárnap délutáni sziesztával. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz Porcupain #28015 üzenetére
Megvárom mi lesz a végkifejlet, mert hát pont a DP miatt veszek Dell-t ha veszek.
Olyat is olvastam már, hogy valakinek DP-vel USB eszköz nincs bedugva feliratot tolja a képébe, ami DVI-vel vagy D-subbal megszűnik, bár ez sem vigasztal engem.
Úgy látszik olcsó húsnak híg a leve a Dell-nél is. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősöm tervez venni HD6950-es kártya mellé 3 monitort, de nem biztos, hogy mindegyik port bírja a 120Hz-es képfrissítést. Ide feltettem már a kérdést, ha tudtok konkrét infót légyszíves írjátok meg.
3db 60Hz-es monitorja van jelenleg, így nem tudja kipróbálni.
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
Sziasztok, egy monitorral kapcsolatos problémám lenne, hátha tudtok segíteni.
Egy "ligatársam" eladta 3 monitorját, mert túl érzékeny a szeme, helyette vett 120Hz-es monitort ami nem zavarja annyira és elég jól elvan vele ha hosszabb ideig ül előtte.
Szeretne 3 monitoros konfigot újra kiépíteni, de van egy kis gond.
120Hz-en szeretne 3 monitort hajtani, a már megvett monitor mellé vett még 2 ugyanolyat: Benq XL2411T.
Videókártyája egy tudomásom szerint ref kártyás HD6950 2Gb, ami elég is az általa "játszott" játékhoz még úgy is hogy mindhárom monitor 1920x1080-as felbontáson megy ... 5760x1080.
Szeretné azonban mindhárom monitort 120Hz-en járatni, de akadályokba ütközött és nem vagyok biztos a dolgomban, így megkérdezlek titeket.
A XL2411T monitor csak DVI-n keresztül tud 120Hz-et DVI Dual link csatin keresztül.
A 6950-esen próbálta és eddig az egyik DVI csati tudta csak, mert a másik SL elvileg.
HDMI 60Hz-en megy max jól tudom?
Illetve van egy aktív miniDP-Single Link DVI csatija, amire rákötve a gép 120Hz-et ír ki, de a monitor 60Hz-et.
Gondolom az aktív adapter miatt van.
Ha jól sakkozom 2db Apple mini DP- Dual Link DVI átalakítóval és egy DVI kábellel kellene csak menni jelen felállás szerint a 3 monitornak 120Hz-en.
Van esetleg más megoldás, vagy Apple mini DP átalakítóval sem fog menni 120Hz-en?
Esetleg mielőbb cserélje le a monitorkat Benq XL2420T-re, mert azon van DP port is?
Válaszokat nagyon szépen köszönöm!
Ismerősöm nem lát bele, ahogy én sem az Eyefinity rejtelmeibe és elég kevés az ilyen konfig, ezért kérdeznélek bennetek, elvileg szakiként jobban tudjátok, hogy melyik csatlakozónak mennyi a maximális felbontása, képfrissítése, illetve átalakítóké... -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy 27" Philips 278E1A monitort használok, viszont kipróbálnám a 60hz feletti életet is. Túl sokat nem költenék rá, így vagy 27" Qhd 170hz vagy pedig 27" Fhd 240hz lenne a cél. Jelenlegi monitorom előtt egy Dell 2312Hm volt és elővéve még jobb szeretem a színvilágát/ képét mint a Philipsét, bár ez lehet csak placebo, vagy a PWM mentes fényerőszabályzás miatt van.
Most egy ASUS TUF VG27AQ1A és egy Dell Gaming G2723H közt megy a malmozás. (100k jelenleg akcióban mindegyik)
QHD vs Freki
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100-150k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24-27" FHD-QHD
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ha nincs ghosting akkor VA, ha esélyes a megléte, akkor IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
csak játék és néha netezés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
G-sync RTX 40xx kártyára kötve
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP gondolom NV miatt,
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyomáyno
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Vesa 100x100-as tartóra fel tudjam akasztani.
-
szacsee
nagyúr
válasz Luck Dragon #130699 üzenetére
Köszi!
Asust választottam.Mellékelt kábel elegendő a 170hz 2K-hoz, vagy érdemes venni hozzá 1.4-es DP kábelt?
Itthon jelenleg is 1.2-es DP kábelt használok, de tudtommal csak 144hz-ig elegendő 2K felbontáson, vagy tévedek? -
szacsee
nagyúr
válasz Luck Dragon #130715 üzenetére
VG27AQ1A lett.
VA-ra is kíváncsi lettem volna, de a G-sync kompatibilitás hiánya (gyártó nem írta specifikációban) az IPS felé billentette a mérleget.
Igazából ha jól tudom a legolcsóbb 27" 1440P 144hz+ monitor, így akciósan 109 pénzért emagról nem rossz deal. -
szacsee
nagyúr
válasz Luck Dragon #130718 üzenetére
Köszi!
Megjött, eddig meg vagyok vele elégedve, bár nem sokat használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Foxpost
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Premier előzetesen a Starship Troopers: Continuum (VR)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest