- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dester31
tag
Sziasztok! Bocsánat, nem olvastam végig az összes kommentet, de hátha tudtok célirányosan segíteni.
A barátnőm panaszkodik, hogy hangos a billentyűzetem. (Cherry MX Blue, nem csodálom, szerintem is hangos, de hát ezt kaptam régebben, ez van.) Elgondolkodtam rajta, hogy lecserélném (a billentyűzetet, mielőtt még... ).
Cherry MX Brown kapcsolós vagy ennél halkabb mechanikus billentyűzetet vennék, de két gondom van: egyrészt nincs tapasztalatom másik kapcsolótípussal, nem tudom, melyik mennyire csendes, egyedül a Brown és a Blue van meg. (Youtube összhasonlító videókon túl vagyok.) A másik gondom, hogy a Das Keyboard kínálatán túl nem igazán ismerem a piacot, főleg nem az egzotikusabb/ritkább márkákat.
A jelenlegi blue keyswitches billentyűzet egy Razer Blackwidow Chroma, de nem vagyok megelégedve vele. Ha épp olyan szögben találom el valamelyik gombot (zömében a DELETE gombot szoktam), akkor simán lerepül a keycap. A másik billentyűzetem egy Das Keyboard 4 Ultimate, az hibátlan, imádom, a cégnél használom, és oda nem kell háttérvilágítás, sőt.
Kinek mi vált be?Van 1-2 követelmény részemről:
- ne legyen a bal oldalon makróknak oszlop (eltéved a kezem, nem tudom megszokni)
- legyen gombonként címezhető RGB
- mechanikus legyen (nyilván)
- legyen hangerőszabályzó
- USB 3.x passthrough nagy előny
- hogy US vagy EU kiosztás, mindegy
- Brown keyswitch már viszonylag halknak számít (meginterjúvoltam a hölgyet), szóval Brown vagy annál halkabb játszik.Alapból vennék Das Keyboard 4Q-t vagy 5Q-t, de érthetetlen módon ezeken USB 2.0 portok vannak (pedig már a bő két éves Das 4 Ultimate-en is USB3 van), másrészt ahogy olvastam, nem eléggé okos a szoftverük.
Minden tanácsnak örülnék. Elsősorban SAJÁT vélemény érdekelne, mert papíron és marketingszövegben minden jól mutat, de az nincs ott a marketingszövegben, hogy le tud repülni a keycap normál használat esetén - ugye értitek. Köszi előre is.
Des
-
Dester31
tag
válasz Domonkos #58904 üzenetére
Kedves tőled, hogy megpróbálsz rávilágítani, hogy mivel lehet helyettesíteni az "igényeimet", de nem véletlen fogalmaztam meg őket.
Pár példa:
- De bizony, a kapcsolónak is nagy szerepe van a hangban. Ahogy írtam is, a blue hangos még nekem is, a brownnal elvagyok, a barátnőm se panaszkodott, de ha van még egy fokkal csendesebb, már elég lenne. Talán silent red?
- A szoftver (testreszabhatóság) fontos. Nem akarod 3rdparty marhaságokat használni, öreg vagyok a hekkeléshez.
- Nem akarok USB hubot az asztalra. Szeretem a letisztult környezetet, és így is van külső hangkártya, kártyaolvasó, USB switch és CD-író az asztalon. 1-2 gyorsan elérhető portot akarok, feltűnésmentesen.
- Azért kell hangerőszabályzó, mert nem akarok FN+F1 és hasonlókkal szórakozni. Tekerni akarom, azonnal, nem léptetni minimum két gomb használatával.
- Gombonként címezhető RGB: úgy értettem, hogy minden gombnak lehessen bármilyen színe, egymástól függetlenül. Szerintem te nem erre gondoltál.
- 4 éves korom óta (34 éve) gépelek, kérlek ne mondd meg, hogy hogy tartsam a kezem. Van, amit megszoktam, és ez nem fog változni, például az, hogyan pozicionálom a kezem. A bal oldali extra oszlop engem megzavar, és nem akarom a pokolba kívánni a billentyűzetet hónapokig, amíg megszokom.De azért köszönöm, hogy ennyi időt szántál a kommentedre.
Des
-
Dester31
tag
SteelSeries Apex Pro billentyűzete van itt valakinek? Érdekelne egy-két személyes tapasztalat, főleg az állítható "keménységgel" (és a zajossággal) kapcsolatban.
Des
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest