- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfiboy
aktív tag
-
ivana
Ármester
Nem értem miért árulnak,vesznek angol billentyűzetet.Nincs progi amivel lehet magyarul pötyögni?
A magyar kiosztás úgy szar ahogy van, össze van kavarva az egész nem lehet normálisan használni. Pl.: ;-höz altgr kell, / nem primary function stb. Régebben váltogattam, ma már nem, angolon van és altgr + normál helyük hozza elő a magyar betűket (kivéve í az j-n van), ha valami nagyon hosszút kellene írnom akkor valószínűleg még tweakelném egy kicsit, de csak programozni szoktam.
-
LógaGéza
veterán
Nem, ugyanott vannak. Az más kérdés, hogy mi van a billentyűre nyomtatva Pl a billentyűzeten ; van, de é-t ír, ha magyarra beállítod az operációs rendszerben a kiosztást.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Hunork
veterán
Hali!
Nos, nálam, a Genius KB-265 Gamer, vélemény vegyes, lásd alább:
A kívánalom az volt, hogy legyen egy nem noname gyártótól olyan klaviatúra, mely sötétben is használható, dizájnos, és lehetőleg rendelkezzen USB hubbal. Ennek tökéletesen eleget tesz a fenti jószág. Azonban a hagyományos mechanikus billentyűzetek átkát magán viseli, azaz egy csendes, tíz fős irodába nem ajánlott, ugyanis a billentyűknek van hangja. Bár félve írom le, de a korábbi Speedlink Alterno sokkal halkabb volt, így azért hiányzik. De a csere muszáj volt, mert 3 billentyű már láthatatlan volt, további öt meg rendre kiesett, pedig nem vertem szét!
Tartósság terén nem tudok mit mondani, majd 3 hónap múlva megírom."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Minőség rendben, fényerőt csak ki-bekapcsolhatod. És mondom, elég zörgős gépelés közben, másképp nem tudom megfogalmazni, de játékra lesz, annyira ezen a téren engem nem zavar. Logitech típust nem ismerem, ezért nem viszonyítanék hozzá, sajnos a topikban meg inkább a drágább klaviatúrákról megy jobban eszmecsere. A lényeg: hagyományos mechanikus, éppen ezért kicsit csalódtam , az általam említett Speedlink is sokkal jobb minőséget nyújtott ezen a téren, csak abból meg elkezdtek kiesni a gombok... Legközelebb, ha lesz még, akkor is egy Alterno-t fogok venni, ráadásul az két színű, és állítható fényerejű. Mást nem tudok mondani, strapabírás később derül ki...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bluyoo
nagyúr
Elvágja a kezem? Most ez komoly? Nekem még mindíg ez tűnik a legjobbnak ebben az árban.
A GIGABYTE GK-K8100 V2 -t néztem még ~3K -val drágábban.(#16538) ivana
Mennyiért lehetne már normális klaviatúrát kapni?
Magyar kellene, és igen világítania sem ártana.
Lehetőleg ne legyen nagyon hangos, viszonylag sokat lenne használva gépelésre is.Bazinga!
-
törölt tag
Az én Trust GXT 25-ös egeremnek pl. a görgője ment tönkre, előrölte magát. Meg a festék elkezdett lejönni róla.
Ami röhej, hogy emellett van egy "15862" számú notype Trust egerem, az meg már 5x annyi időt lehúzott, mint a GXT 25, és semmi baja.Mindezek után nyilván trustolok a márkában.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Na most őszintén meg mondom,mi számít gagyinak,attól hogy valami olcsó még nem gagyi,esetleg kevesebb szolgáltatása van,vagy kicsit gyengébb anyagokból van.A márkás cuccokat is sokat szidják ám,és őszintén meg mondom,nekem nincs szükségem több tízezer forintos billentyűzetre mert nem vagyok hardcore játékos,meg felesleges pénzkidobásnak tartom,mivel úgy is cserélve lesz.Meg mondom az őszintét nekem egy revoltec lightboard xl2 van ami anno 7500Ft volt te szóhasználatoddal "gagyi" nos ez a billentyűzet most nálam 7 éves és isten igazán nem igazán van baja a billentyűk működnek,belül tört le egy két műanyag amibe a csavar megy be de ez sem jelentős,szimplán annyi bajom van vele hogy egy két helyen sötétebb a billentyűzet világítás ugye bár csak 7 éves meg nem csak maga a betű van megvilágítva hanem az egész billentyűzet alulról és néha nehezen olvasom a betűket.Gondoltam nyugdíjazom,bár most ezen is el gondolkodtam.Anno pl vettem egy drágább gigabyte egeret 1,5 év alatt bedöglött,most vissza raktam a jó kis 2000 forintos genius netscroll 220 egeret amit előtte a régebbi gépemhez használtam,aztán a laptopomhoz,de most megint használom és bírja pedig ez sem mostani,tehát ennyit az olcsó gagyikról,nem kell lenézni az olcsóbb cuccokat.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
Hát nem tudom,most gondolkodóban vagyok,szeretem a revoltec cuccomat csak próbálok kifogást találni a cserére ugye 7 éves bár valójában azért újkorában élénkebben világított de még így is el lehet lenni vele,csak mivel itt nem csak a betűk,hanem maguk a billentyűk virítanak néha nehezebb leolvasni.Szóval nézegettem amit írtál a trust gtx280,nem rossz csak félek,hogy ki dobok az ablakon 10 ropit.
-
Pityu.
nagyúr
Vajon ez is tartozhat a "bóvli"kategóriába?cooler master bár az is gyárthat néha gagyit,az ára nem rossz és a kinézetével sincs gond [link] Bár most ahogy így el nézem,egérrel együtt értendő az ár így viszont a billentyűzet lehet csak 4EFt ér a csomagból kivéve, [link]
-
Pityu.
nagyúr
Egyébként most úgy ez a legnagyobb bajom a billentyűzettel,hogy így néz ki most a világítása,bár a kép egy kicsit csal a világosságban mert picit sótetteb és nehezebben láthatóak a karakterek de azért láthatóak.De ahogy látod már nem mindenhol úgy világít,azért szép kor a 7 év,meg azért ez a világítás nem olyan hatékony,mintha csak a számok és betűk világítanának.
-
Pityu.
nagyúr
hali,voltam ma a mediamarkt ban,de itt szolnokon nem volt nagy a választék,és sajnos nem volt trust gxt280,csak egy komolyabbnak kinéző billentyűzet volt,nem tudom ezt ismered e ,ez mennyire "bóvli" kategória,nem volt rossz a világítása meg olyan finom anyagúnak érződött a cucc,meg meg próbáltam hajtogatni és nem volt nyeklős nyaklós [link]
-
Pityu.
nagyúr
Én most azonnal meg tudnám venni a trust gxt280 at 11EFt ért a legolcsóbb helyen,csak mondom jó lenne látni meg megnyomkodni.
Úgy általában ezt írták a hama billentyűzetekről már amiket néztem azokról
"Nem (csak) gépíróknak: uRage Exodus billentyűzet
A Hama gamer klaviatúrája átalakított WASD és kurzor gombokkal felszerelt, a kékre színezett gombok a többihez képest picivel jobban tapadnak ujjbegyünkhöz. Ha konzervatívak vagyunk, bármikor visszacserélhetjük a (mellékelt) fekete gombokra is, de ez a modell aligha a szolid természetű felhasználóknak szól.
Hama uRage Exodus gamer billentyűzet
Nem csak a gombok és a formavilág, hanem a kétoldalt világító LED-sor is megerősíti ezt, melyek kikapcsolása egyelőre nem lehetséges. A billentyűzet hatásosan világítja meg az asztalunkat, ha előtte ülünk, a szemünket nem bántja. Felső részére, a uRage embléma köré szintén világító keret került. Egyesek talán hiányolhatják a hátulról megvilágított billentyűket, ettől függetlenül az Exodus felépítése egész kellemes. Ma, mikor már mindenki az extra-lapos billentyűzetekhez van hozzászokva, szokatlannak tűnik a Hama régimódi billentyűtengere, de ha a bepottyanó morzsákkal és porszemekkel megbékélünk, a gyakorlatban kifejezetten nagy kényelemben lesz részünk. Külön öröm, hogy a gombok mechanikája finoman, halkan működik, és a csuklótámasz sem dísznek került a lenti részre. A klaviatúra hátsó részét két fokozatban emelhető és a csuklótámasz alá is került egy pici plusz támaszték. Nem csak vagány külsejével próbál a játékosok kegyeibe férkőzni a uRage Exodus; formás felszíne alatt ún. „anti-ghosting” technológia lapul, melynek lényege, hogy egyidejűleg több gomb lenyomását is érzékeli az áramkör. Ez különösen fontos pl. olyan FPS játékok esetén, ahol haladás közben egyéb funkciókat (pl. ugrás vagy fegyverváltás) szeretnénk azonnal elérni."
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Szerintem elég jól hangzik.
uRage Illuminated billentyűzet játékosoknak
A uRage Illuminated billentyűzet szintén a játékosok számára készült, egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az, hogy a gombjai háttérvilágítással rendelkeznek. És nem is akármilyennel: minden gombhoz saját LED tartozik, így sikerült elkerülni, hogy közöttük bármennyi fény is szivárogjon. A 106 gombbal és további hat multimédiás funkcióval rendelkező eszköz gombjai puha járásúak, ennek ellenére nemcsak játszani jó a billentyűzet, hanem akár hosszabb szövegek gépelésére is; részben annak is köszönhető ez, hogy határozott visszajelzést kapunk arról, hogy egy adott gombot mikor nyomtunk meg. A kényelmet fokozza a beépített csuklótámasz is, amely azonban lehetett volna akár még sokkal jobb is, ha egy kicsivel nagyobb.
A piktogramok helyett a LED-ek fényét vezető betétek jelzik a funkciókat. Ezek relatív jól láthatók akkor is, ha a háttérvilágítás éppen nincsen bekapcsolva. Extra, multimédiás gombból összesen hat van, amelyekkel elsősorban médialejátszót vezérelhetünk: előző, következő, play/pause, hangerő -, hangerő + és némítás gombokat kapunk. Ezek közül játék közben az utóbbi hármas lehet hasznos, mert úgy lehet állítani a hangerőt, hogy nem kell kilépni hozzá az éppen használt programból.
A gombok háttérfényének kialakítása nem a megszokott sémát követi. A világítást az Alt Gr és a „jobb egérgomb” közötti gombbal lehet aktiválni, három lépcsőben; a lépcsők azonban nem a fényerősséget jelentik (a fényerősség állandó, és szerencsére elég halvány ahhoz, hogy az éjszakai használat is kellemes legyen), a gomb ismételt megnyomásával a színt állíthatjuk be. Egészen pontosan három szín közül választhatunk: kék, piros és lila az elérhető opciók. Extra dizájnelemként a klaviatúra felső részén, középen elhelyezkedő uRage logo valamint a billentyűzet két szélén lévő „látványelem” is világít.
Mivel játékosoknak szánt eszközről van szó, a klaviatúra vezetékes (USB-s), az elektronika pedig nem jön zavarba sem akkor, ha gombokat gyors egymásutánban nyomunk le, sem akkor, ha egyszerre többre „tenyerelünk” rá – vagyis nincsenek fantomleütések.
A klaviatúra ára kb. 10 ezer forint.
Na most már ezen a kettőn gondolkodom
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Erre a tipusára [link] gondolsz?Én ennyit már nem akarok rá szánni így is 6EFt ról csúsztam fel 11EFt ig,meg ez nem is tetszik annyira,kicsit fos műanyagnak néz ki.A másik meg nekem hiába van rajta bármilyen plusz gomb,pl média lejátszó kezelése,vagy internet kezelése,vagy játékos profilok ,én ezeket nem használom,ergo felesleges.Egyébként ezek hogyan világítanak,mert pl hamánál azt írták minden gombnál külön led van és nincs gombok közti kivilágítás sem.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Tudás nekem nem lényeg ahogy írtam ki sem használom itt van a revoltec en is a média gombok,életemben nem nyomkodtam.De lehet ha még ma estig rá szánom magam akkor egy trust gxt280 lesz ha ma meg rendelném pénteken itt lenne.
-
Pityu.
nagyúr
ha ilyen profilgombokra gondolsz azok nincsenek,hát szerintem nem rossz cucc,igen sokan dícsérik de műanyag mint a többi
szerintem neked akkor a 300EFt os billentyűzet való,ha azt nézem élőben a hama sem volt rossz kis cucc,viszont a genust nem tudom.
ja most nézem valahol tényleg programozhatók valamilyen gombok de én nem igen fogom programozni mivel nem használok olyasmit nekem a gombok fénye volt a lényeg és ez jobban olvasható mint a revoltec.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
nekem ez tetszik,csak szokni kell mert kisebb a billentyűzet mint a revoltec tehát a billentyűk is kisebbek,a világítása nagyon bejövős a piros meg a zöld tetszik a legjobban és ahogy néztem nekem a sárgánál minden gomb sárga és nincs egy két helyen zöldes bevilágítás,csak ahogy mondtam azt hittem nappal majd világítás nélkül tudom használni de nem mert ugye asztal fiókban van nem az asztalon és a betűk szürkék ezért világítást használni kell,de eddig ezt az egy dolgot vettem észre.Csak remélem hogy az állandó világítás jól fog szolgálni.
Ilyen [link] van neked? Ebben is van valami hátulról felsejlő világítás.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Tehát csak ilyen háttérvilágítása vanami nem több mint látvány elem,én most az új cuccról írok és tök jó hogy nem kell felé hajolni a billentyűzetnek hogy lássam amit írni akarok,mert ugye a másiknak a maguk a gombok is fény árban úsztak.A piros és a zöld szín a kedvencem
-
-
Pityu.
nagyúr
Más gyártók is gyártanak írtó gagyi termékeket,de ahogy gondolod.Nem az a lényeg,hogy másnak jó legyen,hanem hogy nekem,a genisut is fikázzák de nekem az egere évek óta tökéletesen működik pedig anno 2200Ft volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ASUS ROG Strix Scope RX opto-mechanikus gamer billentyűzet ELADÓ
- Eladó Cooler Master devastator 3 plus billentyűzet
- Redragon Shiva k512 Gamer RGB membrános billentyűzet
- ASUS ROG Azoth M701 magyar OLED kijelzős, MAC-hez is! 2026.11.05-ig garos!
- HP OMEN angol RGB billentyűzet a Steelseries-től programozható
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest