- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faithfull
csendes tag
Sziasztok,
Olyan fényképezőgépet szeretnék vásárolni, melynek fotói különösebb utómunkálat nélkül A4 méretben nagyon szép minőségben kinyomtathatóak. Ez volna a legfontosabb szempont, nem az ár, de természetesen a legjobb árú, ill. jó ár/érték aránnyal rendelkező gépet keresem.
Elsősorban kültéren fotóznék, sokszor alkonyatkor ill. kevés fényben.
Manuális beállítási lehetőséggel rendelkező gépet szeretnék, a beállításokról az analóg fényképezőgépek korából van tapasztalatom.
Nagyon örülnék, ha valakinek volna javaslata. -
faithfull
csendes tag
Themebuilder és Cigam: Köszönöm!
Igen, már nézegetem őket, és olvasgatom a hozzászólásokat is. Először arra gondoltam, hogy valami nagyon olcsót, csak hogy legyen. Aztán, ahogy beleástam magam a témába, akkor persze már azok tetszettek, amik a legtöbbet tudnak - és áruk a csillagos ég. De nem tudok százezreket költeni egy felszerelésre, ezért nem gondolkodom olyan gépben, melyhez a későbbiekben még obit, vakut kell, azaz ajánlott pluszban vásárolni.
Másfelől viszont eddig nem derült ki számomra egyértelműen az, hogy melyik az a kategória, amely nagyobb méretű nyomtatásban is jó minőségű képet ad. A javasolt Canon SX130-t is néztem már, csak a kép minőségében nem voltam biztos.
Használt dslr elméletileg érdekel, bár kisebb méretű gépre gondoltam, mert a legjobb pillanatok általában váratlanul, pl. kutyasétáltatás közben érnek :-).
-
faithfull
csendes tag
Köszi az ötletet, megnéztem a Samsung EX1-t úgy tűnik mindenben megfelelő számomra.
Mondjuk 120ezernél kezdődnek az árgépen :-(. Amerikából viszont 75ezer lenne újonnan, memkarival, táskával.
Még nézek pár tesztképet meg összehasonlítást, de ha ismered a Panasonic LX-3-t, szerinted melyiket válasszam? A Pana itthon jóval olcsóbb, 90ezertől indul a árgépen.
Bár lehet semmivel sem rizikósabb Amerikából rendelni, mint itthoni szürke importból vásárolni... -
faithfull
csendes tag
Sziasztok,
tudna nekem valaki olyan honlapot ajánlani, ahol összehasonlító fotók vannak klf. fényképezőgépektől?
A dpreview.com-ot és az imaging resource.com-ot ismerem (de sajnos utóbbiban nem találtam a Samsung EX1(TL500)-at.)
Köszi -
faithfull
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen memóriakártyát vásároljak egy Fuji F200EXR-hez. Első digitális gépem lesz, így a memóriakártyákról sem tudok semmit. A fórumot viszont olvasom, így inkább 2 kisebbet fogok venni, mint egy nagyot, és ha jól látom a márkák közül Samsung és a Sandisk ajánlottak.
De kérem, mondjátok meg, hogy milyen sebességűt javasoltok. Minimálisan filmeznék (amúgy is csak 640 x 480 videót tud), gyakorlatilag csak fotózásra vettem. Viszont sorozatfelvételt gyakran használnék. Mármint lehet, ezek fontos infók a kártya sebességét illetően... Ha nem akkor bocsánat, de totálisan zöld vagyok a témában.Előre is köszönöm!
-
faithfull
csendes tag
válasz themebuilder #28811 üzenetére
Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest