- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrc
tag
válasz kovaccss #59995 üzenetére
A canon ixus 165-ös háromféle beltéri fehéregyensúly beállítást ismer és ezen kívül lehet megadni sajátot is ("fehér kártya" használatával).
A 8x zoom felesleges, kisebb átfogással jobb lehetne az optika minősége, amúgy max. közepesnek mondják a képminőséget:
https://www.photographyblog.com/reviews/canon_ixus_165_review/conclusion/A 145-ös képminőségéről mintha jobb lenne a vélemény:
https://www.photographyblog.com/reviews/canon_ixus_145_review/image_quality/.A 145 is tud Custom White Balance-ot a kézikönyv szerint.
Az, hogy mennyire kényelmes ez a fehér felület alapján történő fehéregyensúly beállítás nem tudom, mert bár a régi ixusomban pont így lehet ezt beállítani, de sosem használtam ezt a lehetőséget a gyakorlatban.
A képeket érdemes leméretezve nézni, mert a 20MP az sok az ilyen kis szenzornak, felhasználástól függően 8MP, 4MP, 2MP elég kell, hogy legyen. Gondolj arra, hogy a régi gépek 1-5MP-es képeket készítettek, és a szenzor nem lett nagyobb azóta sem, tehát ha azokkal akarod összehasonlítani a képminőséget, akkor ahhoz érdemes leméretezni ugyanakkorára a képeket.
modulus
Persze, hogy van, de budapesti vagyok, azért kérdeztem arra rá.[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
válasz kovaccss #59995 üzenetére
A sony w830-at is megnéztem, az elég jónak néz ki, képminőségben jobban tetszik, mint az ixusok.
Ráadásul ccd szenzoros, mint a békebeli gépek, így a színvilág is közelebb áll azokhoz az élénk, telített színekkel.A teszt szerint is igencsak rendben van az ár-érték aránya a gépnek.
Van manuális fehéregyensúly beállítás is, úgy mint az ixusoknál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest