- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Aktív témák
-
Thewi
tag
Hello!
I7 920 procihoz és ATI 58..? szeretnék megbízható, halk "olcsó" tápot.
Mit tudnátok ajánlani?Üdv:
-
Matthewsz
aktív tag
Szevasztok, történt egy olyan eset, hogy leégett egy mercury nevű táp 400w-os, és most szeretnék egy normálisat a helyére, elsősorban halk legyen, másodsorban megbízható.
A konfig nagyjából így néz ki: Asrock K8Upgrade-NF3, Geforce 2 MX ??, valami Athlon 64 3200+-os proci, 2x256mb DDR ram, WD 120gb Sata, Plextor DVD-RW Sata
Az ára jó lenne max. 7k körül lehetőleg ipon-ról.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Thewi
tag
köszi a választ, de esetleg a CORSAIR CX 400W vagy a VX450W nem lenne elég?
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Esetleg tudja valaki miért indul ujra a gépem ha sokáig nem kapcsolom be mondjuk áll egy éjjel és reggel bekapcsolom elkezd tölteni leáll és ujraindul de utána betölt és megy rendessen játék tesztek meg minden megy vele szépen de ha hidegen indittom mindig ezt csinálja!! Lehetséges ,hogy gyenge a táp azért csinálja??? Ha jol tudom inditáskor veszi fel a gép a legtöbb áramot és lehet azért nem birja?
Elöre is köszi!!! -
Thewi
tag
Megnéztem a 2 tápot amit ajánlottál, de horror áruk van.
Esetleg más lehetőség? -
milomi
tag
Sziasztok nos összeraktam számomra ÜBER csudajó gépem
965 AMD proci
4 pines csatolóval szépen megy és Stabilan 3,412 Gh en
Az alap kiváló gigabyte MA-770T-UD3P + csak 1 Giga Ram Kingmax DDR3 1333 MHZ ram .. a tápom meg Gigabyte SUPERB lett 460 W os igy ahogy van a gépem tökéletes let. a proci gyárihűtővel a szobába átlagba 23-28 Fokvan .. és igy a proci hőmérséklete 35-41 Fok.. sztem ez jó köszönöm a tanácsokat azoknak aki segitetek és tanácsot adtakNFS World Nick Ewing1987
-
TB
tag
Sziasztok!
i5 750 és hd 5850 mellé melyik tápot ajánlanátok a kettő közül?
[FSP 400W EATX tápegység, 12cm (FSP400-60APN) OEM, 80Plus.] vagy [FSP400-60GHN 400 wattos aktív PFC-s táp]Elvileg az GHN a két 12V-os ágán 15 és 17 Ampert bír,míg az APN 17 -17Ampert!Valamint a hatásfoka is jobb kicsit az APN-nek!Mégis olcsóbb 3,4K-val!Most akkor melyiket válasszam?
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz 14adam #41765 üzenetére
kicsit nézegettem a tápokat ipon-on, és ezek egész jo árban vannak...:
http://ipon.hu/webshop/product/chicony_hipro_580w/41950
http://ipon.hu/webshop/product/spire_sp_atx_650wtn_pfc_jewel_650w/29196
mit gondoltok rola, akik jobban értetek hozzá mint én?
tartsam távol tőlük magam? hangosak és / vagy megbízhatatlanok lennének?https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
hm, jah. sajnos találtam egy review-t rola, és nem írtak rola jokat... azt írták a max teljesítmény amit le tud adni, 370W és közben a konnektorbol 470-et vesz fel... a feszültségekkel se áll jol a lényeg, hogy nem bír jol el egy cf-et vagy sli-t sajnos.
https://youtube.com/user/nuke7
-
huby80
senior tag
-
mArZsi
tag
Milyen esetben nem elég már egy FSP400-60GHN vagy CX400W táp?
Ahol az elöbb említett már csődöt vallana, abban az esetben egy Hipro 580W-as vinné?
Az FSP-n a 12V (cpunak) 1 vagy 2 db 4 pines?
CX400-on úgy láttam 8 pines a cpu 12V, ez ketté osztható 2 db 4-esre?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz huby80 #41772 üzenetére
Bőven elég egy 400W-os minőségi táp is oda.
Teszt: i7 870@4Ghz + HD5870 + rendszer terhelés alatt 255W
Enermax ECO80+ 400W-ot vagy PRO82+ 385-425W-ot javaslok.(#41773) mArZsi: Komolyabb CF vagy SLI rendszerhez nagyon nem ajánlottak, főleg a 350-es béllel szerelt CX400. De bármilyen négymagos proci + felső kategóriás, 1GPU-s kártyához elegendőek.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mArZsi
tag
válasz vzsryl #41774 üzenetére
Igen nagyjából ezt sejtettem.
CF vagy SLI esetén akkor CHICONY Hipro 580W-val már lehet próbálkozni? -
Csipisz
tag
Sziasztok!
Most váltottam Core i5-re (i5 750) egy GIGABYTE p55-ud3 lappal, 2x2 Gb Kingmax 1600 memóriával és egy Sapphire 4870 Toxic kártyával. A hatalmas problémám, hogy a lapom abszolút nem hajlandó elindulni, mikor bekapcsolom a gépet a "phase" ledek villognak egy darabig, de még csak a ventiket sem hajlandó felpörgetni, majd kikapcsol a lap. A tápom egy FSP Bluestorm 500 (rev1), de kipróbáltam egy másik táppal egy Thermaltake TR2-500-assal. Ugyanaz. Először azt hittem, hogy a lap a rossz, de egy ugyanilyen teljesen új lappal is kipróbáltam és ugyanezt produkálja.
Mindkét táppal tökéletesen működik a régi rendszerem (E8400, Giga P45-ud3r.2x2Gb 1066 Ram, 4870 Toxic).
ÍTalálkozott már valaki ezzel a problémával? Mi lehet a baj? Kellene a CPU-nak a 8 pines csatlakozó?
A válaszokat előre is köszi.XCapitol
-
Csipisz
tag
válasz venember83 #41777 üzenetére
Már csak ez az egy fórum, ahol nem próbálkoztam be, de meglátjuk. Köszi.
XCapitol
-
kemcso
Ármester
Sziasztok,
egy core2duo 6400 + GF7950GT + 3GB ram + 3vinyó (1 külső) + 2dvd -hez keresnék tápot, 2 lényeges dolog van: csendes legyen és tartós. Ára max 15+Fa lehet. Mit ajánlotok?
Köszi!
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Chieftec CFT 460W-os tápom van, ami elkezdett ciripelni meghatározatlan időközönként teljesítménytől függetlenül. A adataimnál láthatjátok a konfigot, amit "etetnie" kell. (1-1,5 év múlva lenne egy Core i7 befektetés, valamint 3 hónap múlva egy HD5870 váltaná le a mostani 4870-et)
Nagyon szemezgetek egy Enermax Liberty típusú táppal, aminél nem tudom eldönteni, h. jövőálló befektetés is legyen a vásárlás, melyik teljesítményűt válasszam...Csakis moduláris táp érdekelne, ha minden moduláris rajta (24 tűs csati is) az lenne a legjobb, de a többi csati mindenféleképpen. Vmint 14cm-es szélkeverő legyen benne, mivel a zajra nagyon érzékeny lettem a mostani tápom elviselhetetlen ventihangja, ciripelése és olykor ilyen morgó (mint amikor egy trafóház mellett elmész) ahhoz hasonló hangja miatt.
A házikóm "alsó tápos", így az lenne a célszerű, ha alulról szívná a táp a levegőt (ház alja porfogóval ellátott) -Tudom, itt mondhatjátok, h. megfordítom a tápot és kész, viszont akkor esztétikailag nem olyan jó a kábelrendezés...
Jaa igen! Érdemes kiadni több pénzt a 87+-os minősítésért vagy elegendő a 80+ és 85+ is?
Ha van jobb ötletetek más tápot illetően, mely igen-igen halk és a fenti feltételeknek eleget tesz, akkor nagyon is érdekelne! Ár nagyon max: 30-35EElőre is köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
-
persil
nagyúr
Hali!
Nekem egy egyszerű, de érdekes kérdésem lenne
Megbízható tápot szeretnék 350-400 watt környékén(több biztosan nem kéne a masinának) amin a lehető LEGKEVESEBB kábel van. Van egy darab winchesterem, meg egy dvd íróm és utálom, hogy 30 köbméter kábel lóg ki a gépből, amit nem használok.
Létezik egyáltalán olyan táp, ilyen teljesítménnyel, amire nem lehet 39 eszközt rádugni?Ha igen, akkor tudna valaki ajánlani ilyet?
Előre is kösz.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Csabee.
nagyúr
Srácok egy tápot szeretnék venni!
új i5ös proci lesz benne egy 50-60.000ft körüli vga, 4gb memó 1 hdd és egy dvd író!Milyen tápot ajánlotok? lehetőleg ipon.hu -ról mert onnan veszek mindent!
Üdv: Csabee.
-
milomi
tag
köszi a segitséget a Tápról a Gigabyte SUPERB télleg jó választás
NFS World Nick Ewing1987
-
Ace_S2
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy problemam folyamatos fagyas miatt, masik topikban azt a segitseget kaptam hogy a jelenlegi HKC 580w-os tap kuka mert gagyi. Most az lenne a kerdesem hogy a konfighoz amit lattok milyen tapot ajanlanatok? jelenleg van egy ilyen meg itt nekem: Chieftec GPS-400AA-101A ez jo lenne egy darabig? mert akkor most rogton atrakom
proci: Intel Corei7-920 gyari hutovel
ram: 2 x DDR3 1600Mhz 2GB 7-7-7-20
Koszi!
[ Szerkesztve ]
http://studio3d.hu
-
koxo
csendes tag
Átlag alatti gépemhez (amd athlon +2400, geforce 6600 stb) szeretnék normális tápot venni. Főleg mert a 300W-os Deer képtelen 2 winyót, dvd-t, tv kártyát stb működtetni ... érdekes dolgokat művel (lefagyás, újraindulás, winyó/ dvd leállás stb). Ezek után inkább túlméretezném és min 400W-osra gondoltam. A megbízhatóság mellett fontos az ár és azért örülnék ha csendes lenne. (Szóval olcsón de inkább teljesen ingyen szeretnék minőséget venni .)
A zajszintre nem igen találtam adatokat.Ti melyiket vennétek?
ezek kb egy árban 8000 alatt:
FSP 400W ATX-400PNF Passive PFC 2 év
Chieftec -ARENA ANP-405A12 400W ATX 2 év
Chicony (Hipro) HP-E4009F5WP LF Efficiency series 3 év
drágábbak:
Chicony (Hipro) HP-D4802PWR2 LF Advanced efficiency series 9000Ft 3 év
Gigabyte 460W SUPERB Tápegység 10000Ft 2év[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hali emberek.
A mostani konfigomat (adatlap) egy hx520 szolgálja ki, és tökéletesen végzi a dolgát.
A jelenlegi vga-mat hamarosan cserélném egy 5850-re és felmerült a gondolata annak hogy meghagynám physx-re. A szimpla vga csere nem hozna nagy fogyasztás többletet, de félek ha emellé kerülne be az 5850 akkor nagyon csúcsra lenne járatva.
Vagy tévedek? Mert most csak emiatt nem szeretnék új tápot venni, szóval ha simán elbírná a 2 vga-t akkor meghagynám, ellenkező esetben inkább eladnám a 9600GT-t.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Dyno
veterán
Ha nem tuningol totál fölösleges....
(#41792) Ace_S2 : Bőven binri fogja, egy lazább tuningnál se kajál 300W-nál többet.
(#41796) realmadrid92: Már leírta megy neki tökéletesen.cx400-ban meg 350-es belecske van ez se feledjük, a másik emg mod gombot lécci használd mert igy átláthatatlan lesz...
(#41798) Shkiz0: Bírná, de hogy fogod használni physxre?Nem ugy volt hogy tiltja az nvidia driver?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Projektor topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest