- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
kem
addikt
válasz Konfigos #23901 üzenetére
Előbb olvass utána, nehogy megint beleszaladj fölösleges kiadásba. Neked a 425-ös Moduláris Enermax is elég lenne, a többiek kijavítanak ha tévedek. Előbb kellett volna érdeklődnöd, vagy legalább elolvasnod az első hozzászólást itt. Nem hiszem,h 300W-nál többet enne a géped...
Köszi!
-
Traxx
őstag
265-ös ojróval számolva az első táp 18.815, a második 22.790. Az árak szerintem magyar boltban is hasonlóan alakulnak, csak nincs szenvedés a külföldi gariztatással.
Ha meg nem feltétel a modularitás: [link] Linkelnék még, ha nem lenne sok boltban lesöpört padlásAmúgy az általad linkeltek nem rossz tápok, tesztelte őket a PH is, keress utána.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
senior tag
válasz stage69 #23898 üzenetére
Hali!
Nah, erre kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Bár nem hinném, hogy bármelyikünk is kapna ennyiért tápot, mert hiába fogyasztóvédelem... Ha odaállítunk ezzel a problémával, akkor nem hinném, hogy nagy támogatottságra lelünk, ugyanis itt nem a Red-Tower szivatna be ezzel minket, hanem mi őket , márpedig a fogyasztóvédelemnek nem ez lenne a célja.
Üdv: Sopi -
stage69
csendes tag
-
proof88
addikt
válasz stage69 #23907 üzenetére
Hát nem tudom, ennyire meg akarod szivatni őket?
Én mondjuk nem tudom, hogy fordulhat elő olyan, hogy tévesen kerül fel egy táp ára. Nem tudom, ki viszi fel ezeket az adatokat és honnan, mindenesetre valami egyszerű kis automatizált ellenőrzés ezen segített volna, pl. táp ára nem lehet kisebb mondjuk 4 ezer Ft-nál, mert az hibás adat, stb.
Aki ért hozzá, az tudta, hogy itt valami elírás lehet, ez a táp bizonyosan nem ennyibe kerül.
Aki nem ért hozzá, az meg minek akar tápot venni.
Egyébként ennyi erővel rengeteg boltot meg lehetne szivatni. Ha megnézed az olcsobbat.hu-t, ott van a termékeknél egy árgrafikon, amin nyomon lehet követni, hogy a termék megjelenése óta hogyan változott az ára. Előfordulnak ott is érdekes dolgok, amikor látszik, hogy 1 nap 0 ft-ba vagy túl alacsony árba került a termék, ott is az lehetett, hogy a bolt webshopjában hibásan volt az ár, amikor az olcsobbat.hu adatot gyűjtött. -
stage69
csendes tag
válasz proof88 #23911 üzenetére
Természetesen nem a megszivatáson van a hangsúly. Csak azon, hogy figyeljenek oda arra,hogy mit tesznek.
Főleg akkor,hogy most kijavították a webshopban az árat, ráadásul nem is a 27ezer valamennyire,hanem 28 valamennyire. Már ez is érdekes. A másik, hogy a letölthető jan.5-ei árlistájukban még mindig rosszul szerepel az ár. Erre nem vették a fáradtságot, hogy ezek után átnézzék? Felrakták ugyanúgy. Akkor miről beszélünk? Ez igenis elégtelen vásárlói tájékoztató, és igenis okuljanak belőle!Ha bemész egy boltba,és rosszul van felárazva valami,akkor azt annyiért adják oda,mert emberi mulasztás volt, ők hibáztak. És itt náluk sem a gép a hibás.
Nem akarom én lehúzni őket, meg semmi, de ha egy ilyen cégnél ez nem tűnik fel, az ciki...
Csak ennyi.
És ha vannak törvények, amik szerint minket lehúznak, rajtunk nyerészkednek, akkor igenis álljunk ki magunkért ilyen esetben, sztem...
><(((°>......><(((°>......<°)))><......<°)))><
-
törölt tag
Sziasztok!
Havernak kellene egy új tápegység, mert a 7950GX2-je meghalt, s helyette egy HD3870 X2-t kapott. A tápján (DTK 400W) még egy db PCIe csatlakozó sincs, az új kártyához viszont kellene egy 6 és egy 8 tűs is.
Milyen táp az, amin ezek megvannak? 15K-nál ha lehet, ne kerüljön többe, 400W-nál sem kell nagyobb teljesítményű, mert egy E6700 CPU van a gépben, tuning nélkül.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
v.tom
őstag
válasz stage69 #23912 üzenetére
Egyetértek veled. Nem megszivatni akarjuk őket, hanem egyszerűen szeretnénk azt, amit megvettünk (gyk. kötöttünk szerződést a rendelésről, amiben az ár is fel van tűntetve).
Egyébként egy bolt mit tenne, ha pl. a vásárló mondaná vissza a rendelést? Nem lenne annyival elintézve, hogy "Bocsi, elnéztem." -
bubu18
csendes tag
Hello!
Mostanában tervezgettem, hogy egy megbízhatóbbra cserélem a jelenlegi tépegységemet. Hozzászólásokat olvasgatva FSP mellett döntöttem (pl: ATX350-PNF), de egy apróságra lettem figyelmes:
Régebi alaplapok nem (feltétlenül) kompatibilisek az új tápegység szabványokkal. (-5V hiányzik)
Alaplapom: ABIT NF7 ver2.0
Leírásában az atx bekötésénél szerepel is a -5v.Ezekszerint nem is működne egy új táppal? van akinek ilyen alaplapja van?
-
v.tom
őstag
Egyébként ha már itt tartunk, azonos áron melyiket ajánljátok inkább? A sokszor említett Seasonic S12 II 430W tápját, vagy egy corsair vx450-et?
-
luw2win
őstag
Hali!
Egy 400W-os Chieftech táp már eléggé küzd ezzel a konfiggal
:E8500,Palit 4850 1GB OC, ASUS P5Q ,Corsair Dominator 2x2GB@1066mhz, Samsung SSD + Samu 200gb , eddig birta, és most rá akartam kötni egy 160gb-os Samut, de ezt már nem szerette.Kb ennek a konfignak kellene egy új táp, ami később bőven jó lesz a e8500-as tuningolásához.
moduláris táp is lehet, nekem véglis mindegy ,csak ne legyen nagy hangja.
Köszönöm a segítséget.
Üdv!.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
zsolt1129
addikt
válasz luw2win #23921 üzenetére
Akkor ot más hiba lesz,mivel egy HDD kb 8-15W-ot fogyasz tipustól függően. El nem tudom képzelni hogy ezt plusszba nem birta volna a tápod.
De ha mindenképpen akarsz tápot venni,akkor szvsz egy Corsair VX450-el járnál a legjobban,de jó alternativa lehet egy Gigabyte Superb 460 is. -
luw2win
őstag
válasz zsolt1129 #23923 üzenetére
Lehet hogy rosszul fogalmaztam, azt vettem észre ha rádugom a vinyót akk ilyen periódikusan ismétlődő enyhe mély búgás hallatszik, leállitom a gépet ( szinte felüdülés volt a fülemnek) kihúztam a vinyót és semmi.Én innen következtettem.
Meg amúgy is el akarok kezdeni tuningolni,szóval ez a másik érv emellett..“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
törölt tag
válasz 14adam #23914 üzenetére
Ezt néztem meg én is először, de nincs rajta 8 tűs csatlakozó. Átalakítót sem láttam sehol, hol lehet ilyet venni? (Egyáltalán nem követtem ezeket.)
Legjobb lenne, ha a tápon lenne csatlaskozó, s nem kellene ezzel szenvedni. Ha átalakítózni kell, akkor akár a régi táp is megmaradhat.
-
zsolt1129
addikt
válasz luw2win #23924 üzenetére
Tényleg érdekes. Azt azért hallgatsd meg hogy nem-e a HDD-nek van ilyen fura hangja.
Ha mindenképp cserélsz,akkkor Corsair VX 450 vagy ha modulárisat akarsz,akkor az elöttem hozzászoló kolléga ajánlása.Balika911: Nekem is X2-őm volt,és bátran állirom nem kell oda a 8 pines csatlakozó,sem áttalakitó. Ha rádugod a két 6 pineset az bőven elég lesz
[ Szerkesztve ]
-
dan390
aktív tag
szoval ha van egy iso 350w-os tapom amin van egy meghajto,egy hdd, egy e4500-as intel,
ha ez melle beteszek egy msi 4670-et , akkor jobban jarok ha raok melle egy kiegesztirö tapot (fsp 300w -csak erre van penz, ezt tudok szerezni 2400ft-ert)
vagy ez igy nem jo? -
luw2win
őstag
válasz zsolt1129 #23926 üzenetére
Nem tuti nem a vinyó hangja. Eléggé "beteg" már ez a tép, van az a jellegzetes cirippelése is, meg most ez a búgás, mindegy így is úgy is megakartam tőle vállni.
Szerinted akkor melyik mellett döntsek?
Az a "70W" az mennyit számít egy e8500 tuningnál? kb mennyivel van benne több szufla?
A moduláris mellett áll még a kábelrengeteg eltüntetése.
köszitudom hogy innentől ez már egyéni szoc. probléma
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
stage69
csendes tag
No, lenne egy hülye kérdésem.
Lehet a tápon lévő sata tápcsatiból valahogy molex-et csinálni? Gondoltam, azt úgyse használom, mehetnének rá a ventik.><(((°>......><(((°>......<°)))><......<°)))><
-
senior tag
-
vuk777
aktív tag
sziasztok mi a véleményetek erről a tápról [link]
ha egy Asus P5Q pro alaplap
E6600 proci
2x2Gb ram
ATI 4870 1GB DDR5 videókari
1 db SATAII winyó
1 db ATA
1 db CD
1db SCSI kártyaához csatolt 2db CSI winyót
kellene ellátnia???
ha valamit nem jól írtam bocsesz!!
a válaszokat előre is köszi!!!! -
elfelejtette
veterán
válasz vuk777 #23945 üzenetére
Jó táp...
3 vagy 4 olyan gépet is elvisz, mint amit összeírtál...
Tök felesleges, vegyél egy Corsair VX450-et, az bőven elég.
MOD. Na jó, lehet, hogy 4-et már nem bírna el...[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Traxx
őstag
válasz elfelejtette #23946 üzenetére
Sőt, jóval halkabb is lesz, kiindulva abból, hogy alapból 27 dB-re adják meg a Chifi ventillátorának zajszintjét...ha meg ez marketing, mennyi lehet a valóságban A vuk777 által összeírt konfig meg fog olyan 200-220W-ot zabálni csőgázon. Ott bőven qssban lesz a VX450
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
kem
addikt
Melyik a legolcsóbb táp amit érdemes megvenni egy Prescott+8600GT alá?
FSP-knek sok helyen 2-3k-val feljebb ment az áruk.Köszi!
-
kem
addikt
válasz vuk777 #23945 üzenetére
Ez a táp csak arra jó,h kimondd a nevét...
Amit összeírtál nagyon keveset fogyaszt(kb 200W). Ha ilyen minimális terheled csak le a tápodat, akkor nagyon rossz lesz a hatásfoka. Mondanám,h rohadtul hangos, de az SCSI vinyók úgyis túlüvöltikÉn a helyedben egy Corsair VX450-et vennék, vagy HX520-at ami moduláris, esetleg valamelyiket az Enermax MODU82+ szériábol.
Bármelyik elviszi röhögve a gépedet évekig akkor is ha soha nem kapcsolod ki. Még egy 350-es FSP is... ha hiszed ha nem.Köszi!
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest