Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz szazbolha #47482 üzenetére

    ezt most én nem értem. Mi az hogy a saját érmét tároljuk? MIért, kinek az érméit tároljuk, a szomszédét?
    Önmagában kerek egy BTC tárolható?????? Akármennyi BTC tárolható egy tárcacímen, a BTC 8 tizedesig osztható, vagyis 1 BTC 100 millió satoshi (ez a BTC legkisebb egysége). Persze, ha túl kicsi ez az egység akkor nem tudod utalni, mert az utalási díj nagyobb lesz mint az összeg amit utalnál, így nem utalsz semmit.

    A tárolással kapcsolatban meg. Soha nem tárolunk sehol semmilyen kripto pénzt. Minden kriptopénzt a saját blokklánca tárolja. Mi csak a hozzáférés lehetőségét kapjuk meg azáltal, hogy a privát kulcsot ismerjük. A hardver tárca is csak ezt a privát kulcsot tárolja biztonságosabban, mint egy online lévő gépen tárolt adat, vagy egy papírtárca.

    Minden tárca tulajdonképpen csak egy távcső, amin keresztül rálátunk egy széfre, amiben vagy van pénz vagy nincs. Ha van, akkor azt tudjuk mozgatni is. Ennyi.

    U.I.: Ja, és a blokkláncon való tárolás nem is tárolás, hanem nyilvántartás. A blokklánc az egy nyílt naplófőkönyv amiben az érmemozgások vannak eltárolva az elsőtől az utolsó mozgásig, eddig a pillanatig, meg eddig, meg eddig...Vagyis az összes, legenerált tárcacímen lévő érmét nyilvántartja és azok mozgását is.

    [ Szerkesztve ]

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák