Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    Akinek regebbi tapja van (350-400wattos, 1db 8cm-es ventivel), s egyetlen problemaja, h hangos a venti benne, annak ajanlok 1 jo s kiprobalt megoldast.
    Eloszor is a tap aljat -ami a proci folott van- vagja ki megkozelitoleg olyan korben amilyen korben 1 12cm-es venti lapatai forognak (nem lyukakat tenni ra, mert akkor nem fog eleg levego jutni a tapba) fogasson fel a kor alaku lyukra (kivulrol, mert belul nem fog elferni) 1 halk 12 cm-es ventit (en 1 SilentBlade-t tettem). A lemezhez hozza lehet erositeni a 12centis ventit, ugy hogy lyukakat furunk a lemezbe, ahol a venti felfogatocsavarjai kerulnek. Miutan kivette az eredeti tapventit (mert ugye ennek az eltavolitasa a cel) a helyere kosson be 1db 100 ohmos ellenallast, hogy az elektronika tovabbra is ugy erzekelje, mintha meg mindig ott lenne a venti. A 12cm-es venti tapkabelet meg ra lehet kotni az alaplapra, a SilentBlade-t szabalyozni se kell, hangja nincs 12V-on, viszont eleg levegot juttat be a tapba.
    A tap szellozorostelyait kivulrol nem art ugy lefedni, h csak 1 iranyba tudjon kimenni a levego a tapbol, meghozza hatul. Erre meg nem talaltam jo megoldast, jelenleg a szellozonyilasok kartonpapirral vannak beboritva, amit szigetelo szalag fog oda, ez persze mind szigoruan kivulrol!
    Tudom, h viszonylag sok munka mindezt megtenni, de 1 szombat alatt megvan, sok szerszam se kell hozza, eleg 1 furo, reszelo, forrasztopisztoly meg ugye az az 1 db ellenallas, de a tap ezentul a leheto leghalkabban fogja tenni a dolgat. Mindenkinek sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák