Aktív témák
-
GLOCK34
aktív tag
Üdv! Erről a tv-ről lenne valakinek infója,véleménye?
A valós képfrissítése mennyi lehet? -
GLOCK34
aktív tag
válasz tomiquattro #15257 üzenetére
A noti felismerte a tv-t? Beállítottad a külső megjelenítőt?
Nekem akkor adta ki a képet lh5000-re ha lezártam a fedelet,de ezt is be lehet állítani,hogy nyitva is menjen. -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15261 üzenetére
Képlékeny a dolog,nekem több pixel is hibás volt,visszavittem és az eladó először csak sajnálkozott,aztán megpróbált "finoman" elküldeni hogy nincs meg a %.
Ekkor durrant el az agyam 465000 ft hiányát érezve és kihívattam az üzletvezetőt. Ő már másképp állt a dologhoz,azonnali cserére utasította az emberkét.
Szóval ne hagyd magad,ha esetleg keménykednek. Én már sajna rutinos vagyok,2 heten belül most ma jelentettem be a 3. hibás tv-t (Pana vt30).
Minden esetre nézz utána előbb a gar.feltételeinek,mert hallottam olyat,hogy panáéknál 1 pixellel nem nagyon foglalkoznak,viszont 3 napon belül a boltnál nagy eséllyel pályázhatsz cserére.
Ne hagyd magad![ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15268 üzenetére
Nem tudom,nem tudjuk mit veszünk meg de nekem az a véleményem,hogy ha már több százezer ft-ot kiadunk egy tv-ért akkor az legyen hibátlan és makulátlan!
Olvastam a plazma topic-ban a véleményeket pro és kontra DM-el és szerintem hasznos volt,mivel sok fontos infó kiderült belőle. De ezek a vélemények hibátlan készülékekről szólnak,más műszaki tartalmakkal amik lehetnek jobbak,rosszabbak,vagy másabbak.
Itt viszont hiba van mindkettőnknél,még ha nálad 1 pici pixel is. Én a helyedben kapásból visszavinném,még ha nincs is garancia,hogy a másik jobb lesz. Lásd a példámat. 3. tv-t cserélik,ami már szinte hülyén is hangzik,de ez van. Addig cseréltetem míg hibamentes nem lesz! 650k-ért nem kötök kompromisszumot! Szerintem te se tedd,mert mindig azt az 1 kis retket keresed rajta.
Remélem elhoztam kelet Mo. összes hibás készülékét,és más legalább nem szív vele! -
GLOCK34
aktív tag
válasz Bobolit #15241 üzenetére
Ár érték arányban biztos nem rossz,de ha multip. akkor biztos nem a legnyerőbb,igaz a többi tv sem. Ebben az esetben monitor. Én is kételkedtem,de így van.
Az 5ms válaszidő sem túl meggyőző.
Ez csak az én véleményem,de hátha írnak valami okos dolgot az igazán hozzáértő fórumozók is.
Sok szerencsét a jó döntéshez,és kellemes ünnepet! -
GLOCK34
aktív tag
válasz Bobolit #15279 üzenetére
Tudtommal a monitorok sokkal kisebb i-laggal dolgoznak mint a tv-k. Ha jól emlékszem 20 ms alatt már jónak számít,a tv-k többsége viszont jóval30-40 körüli vagy még e fölötti.
Én kipróbáltam,; fps játéknál simán agyonlőnek mire te reagálni tudnál a tv képernyőn.
Megpróbálom majd megkeresni hol olvastam erről bővebben és belinkelem.
Én is ez alapján kezdtem tesztelgetni,beállításokat megcsinálni,stb.
A multit azért írtam,mert igazából szerintem csak ott érdekes. Egyjátékos módban nincs miről lekésni. -
GLOCK34
aktív tag
válasz nightshadow #15282 üzenetére
Igazad van,nem jól fejeztem ki magam.
Multinál hozzájön (hozzájöhet)még a net is befolyásoló tényezőként. -
GLOCK34
aktív tag
A samu ue55d7000,8000-ről tudtok valamit? Párom azzal nyaggat,hogy ne hozzunk cserébe vt30-at.
-
GLOCK34
aktív tag
Lehet én éltem eddig sötétben,de most tudtam meg,hogy a d6500-nál 3d-ben nincs full hd.
Gondoltam megírom,hátha más sem tudja. -
GLOCK34
aktív tag
(#15327) BBéci
A samsung ue55d7000-ről tudnál véleményt mondani? A műszaki paramétereket látom,csak átlag felhasználóként nekem nem sokat mondanak.
Ár-érték arányban megfelelő lehet? 482-ért tudnám megvenni sam. márkaboltból.
Filmnézés,pc játékok néha. Erre használnám. -
GLOCK34
aktív tag
Üdv! Ez lenne a kérdésem,gondoltam itt is megkérdezem.
Még azt nem tudom,hogy középen a Samsung logo-nak világítani kellene,vagy csak a 8000-es szériánál? -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15418 üzenetére
Igen. Vt elfogyott,jan.közepéig pedig nem akartam várni. Egyébként lehet szerencse is,mert nem erősségem az odafigyelés,amit a plazma azért még igényel. Ennek megvannak a kis "fogyatékosságai",de semmi nem tökéletes. Egy biztos; ha minőségi forrásból dolgozik akkor nincs semmi baj,hozza az elvárható minőséget. Nekem innentől nem is kérdés az aktív-passzív dilemma ami még az elsőnél bennem volt.
És ami még nagyon fontos: NINCS SEMMI HIBA! Ami az első 3-nál már a sírba tett. -
GLOCK34
aktív tag
válasz joey04 #15421 üzenetére
A vt-nek szebb a képe az biztos. Viszont nem annyival szebb,hogy bevállaltam volna újra ezt a modellt. Drágább is ebben a méretben,és az igazat megvallva nekem nem jön be,hogy törődni kell vele rendszeresen gondolva a beégésre. Hajlamos vagyok elaludni,otthagyni bekapcsolva,elfelejtem az időzítést,stb. Nem megfelelő fényviszonyoknál a plazma háttérbe szorul az lcd-hez képest.Ez tény. Nem tudok,és nem is akarok szakértőkkel vitába szállni,viszont amit látok az önmagáért beszél. 3d-ben gyönyörű,2d full hd szintén,digi kábel elfogatható. Utóbbiban sokkal jobb a panától,szerintem a tuner jobban sikerült.Játékra lehetne jobb is,nem kapkodja el a megjelenítést. Bevilágítás csak nagyon ritkán látható akkor is csak ha arra koncentrálok. 3d-nél jelentkezik néha minimális árnyék az alak mellett. Nem tökéletes,de semmi nem az szerintem.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15441 üzenetére
Próbáltam több beállítással,játékmód-ban is de itt többet vártam. Igaz ez is viszonyítás kérdése, az előző Lg 42lh5000 volt ahhoz mérten nem teljesít annyira jól figyelembe véve az akkori technológiát,árat. De mielőtt valaki félreértené nem gagyi,csak nem az erőssége.
Még egy észrevétel.; akinek kétségei vannak a méretet illetően azok a leendő vásárlók felejtsék el a "lehet,hogy nagy lenne" dilemmát, mivel feltételezhető,hogy nem analóg jelről fog dolgozni a tv,hanem a fullhd tartalom kerül előtérbe. Az pedig nagy képernyőn élvezhető legjobban,a 3d-ről nem is beszélve. -
GLOCK34
aktív tag
válasz joey04 #15442 üzenetére
Szerintem ha nem lesz hibás a vt akkor tartsd meg,mert nagyon- nagyon jó tv!
Viszont ha olyan típus vagy mint én akkor nem biztos,hogy jó döntés. Szerencse,hogy van több opció is ,így mindenki mérlegelheti mit tud bevállalni,mi a fontosabb.
Nem vagyunk egyformák,más ízlés,más elvárás. Még egy apróság a vt-nél: alapzaj nekem zavaró,gondolom a venti volt. Igazából csak este mikor alacsony hangerőn ment a hifi akkor köpött bele a hangzásba,de zavart.
Mindez 2 nap tapasztalata,tehát nem akarok senkit elrettenteni tőle,csak ezeket vettem észre. -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15448 üzenetére
Köszi! Ezt kipróbálom!
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15451 üzenetére
Ok. Holnap meghajtom rendesen ha összejön a kábel az asztalival is.
Most megy a Jégkorszak 3. része, a gyerkőcök átmentek zombiba. Remélem hamar elalszanak! -
GLOCK34
aktív tag
válasz joey04 #15452 üzenetére
Sokan nem szívesen vallják be ,vagy nem veszik észre a hibákat.
Ha direkt nem vallja be az már elég gyerekes dolog. Pedig sajnos vannak ilyenek.
Biztos van olyan is akinek tényleg 100%-os már régóta. Én is ismerek ilyen embert,de sajnos neki nincs senki más akire tudna figyelni,így minden idejét a gépek közt tölti. -
GLOCK34
aktív tag
Most először ment rá a ps3 és nagyon ütős! Szerintem az egyik legjobb összehasonlítási alap lehet vásárláskor. Próbáljátok ki ha lehet! A vt-nél igaz nem volt már lehetőségem rá,de az Lg-nél igen. Akár 2,akár 3d szerintem sokkal jobb. Legalábbis szerintem.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz annami #15466 üzenetére
[link]
Hátha ez segít egy kicsit. Igaz a probléma nincs megoldva ezzel.
Attól is függ milyen mértékű a dolog. Szerintem nézz meg másik darabot is,és ha nagy a különbség,akkor csere. Felhő minden led-es tv-nél van.
Vagy kérjél plazmát,ha jobban el tudnád viselni annak a fogyatékosságait.
Normális boltban szerintem visszaveszik. -
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15451 üzenetére
Üdv! Még nem tudtam mindent kipróbálni,mert valamit nagyon bekavartam a notinak. 15-20 perc Bf3 után azt tudom mondani,hogy van különbség,ha nem is túl jelentős a bemenetek és a beállítások között. Játéknál minden esetben ugyanaz a beállítások voltak,viszont a képen game módban voltak a széleknél vibrálások,a színek pedig ingadoztak kicsit. Másiknál már nem,vagy nem volt időm meglátni. Most a noti,videó kártya beállításokkal küzdök,mert közben jött valami nvidia frissítés,ami odavágott neki.
Ebben a témában otthon vagy?
Dell xps l702x. Gt555m 3gb a kártya. Most valami miatt az alaplapi intel kártyát akarja használni mindenre. Az nvidia "erőforrást nem használ."
Frissítés nem jött be,rendszer visszaállítás sem. Lehet telepítsem újra az egészet?
Az asztali-hoz pedig nincs 1.4 kábel. Hdmi-mini-hdmi retek. Igaz most rendeltem egyet,de kétlem,hogy jó lenne. Ps3 most adtam el nemrég,pedig most jól jönne.
Tehát az eddigiek nem igazán mérvadóak.[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15557 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Kíváncsi leszek mennyire jön be a passzív 3d. -
GLOCK34
aktív tag
Nagyon rövid összegzés a d7000-ről:
Digi-kábel tv egészen elfogadható minőségben nézhető.
3d filmeknél néha szellemkép látható,de igazából nagyon ritkán. Gyári filmeknél semmi negatívum,kristálytiszta,szaggatásmentes kép,mindez 55" kb2-2,5 m-ről.
Internet vezérlés távirányítóval nehézkes,sokat kell még finomítani,viszont telefonnal egész jó. Játékokkal még mindig gondban vagyok,mert kifeküdt a vga,így erre még várnom kell. Az biztos,hogy a legjobb eredményt eddig pc-módban lehetett elérni,legalábbis ezt tapasztaltam.A minőségi 1.4 kábel hiánya viszont gondot okoz,ez szintén tapasztalat. Nem érdemes gagyit venni!
Ami nekem a legfontosabb,hogy már több mint 2 hete hibátlanul működik,ellentétben az előző 3-tól!
Ár érték arányban a vt30 biztosan nem éri meg a + 140k árat,főleg,hogy "ápolgatni" kell,ami nekem nem az erősségem. -
GLOCK34
aktív tag
válasz Ren Hoek #15685 üzenetére
Ha jól emlékszem az elsőnek Nexsus volt a neve,1.4 2m hosszban ,nekem semmit nem mondott és nem is érdekelt. 1.4,és kész.Olcsó volt. Itt a PH-n egy másik debreceni srácnak is d7000 van,beszélgettünk a géppel kapcsolatban és először ő javasolta,hogy próbáljam ki az ő kábelével mert nem igazán jó a kép az én tévémen ugyanolyan beállításokkal. 2. alkalommal már ugyanazzal a lejátszóval néztük a filmet,és volt különbség,így vettem én is egy másikat. (Audioquest Cinnamon).
-
GLOCK34
aktív tag
Én gépről játszok le filmet,pont ma kaptam segítséget ez ügyben. A kártyán a Cuda gyorsítást kellett beállítani+kodek+optimális beállítások a Power dvd 11-en. Jó minőségű 1.4 kábel,nagy terjedelmű 1080p,Full sbs 3d film és így már összeáll a kép. Szerintem nagyon sok apróságon múlik mit is látunk a képernyőn. Tv-nél szerintem még sokáig nem kell kimagasló minőségre számítani.
A távolságról annyit,ha jó anyagot játszik a tv 2m ideális 55" képernyőre. Ellenkező esetben megvan a hd ready! -
GLOCK34
aktív tag
válasz helicon #15934 üzenetére
Akkor ez tuti egyénfüggő! A gyerekeket én nem is nagyon engedném még tv közelébe sem,szerintem totál zombik lesznek tőle viszont a szülőknek kényelmesebb lehet.
Neked volt mindkettő? Aktív-passzív is? Nekem egy Ue55D7000 van amiben az egyetlen kimagasló dolognak a Fullhd 3d tartom.Műszaki-elektronikai motyókhoz nem értek,csak amit látok az tetszik-nem tetszik. Szerencsére nekünk párommal még soha nem volt gondunk fej-szem fájással közel 1 hónap alatt. Közelről nézem(kb 2 2,5 m) ezért döntöttem aktív mellett.
Az Lg 650s ilyen távolságból nem győzött meg igazából,pedig Lg párti vagyok ha samu az ellenfél.[ Szerkesztve ]
-
-
GLOCK34
aktív tag
válasz runner 125 #16114 üzenetére
Szia! Nem vagyok szakértője a témának,csak simán felhasználói szemmel néztem a sima lcd-led lcd különbséget több mint egy héten keresztül itthon,normál környezetben.
Lcd: Lg 42Lh5000
Led:Samsung Ue55D7000. Az utóbbi ugye Samu csúcskategória 2011-ben.
Digi-kábel tv van bekötve,normál digitális sd adásoknál az Lg sokkal jobban teljesített csak ki kellett kapcsolni a 200hz vagy alacsonyra állítani. Hd adásoknál már nem volt szinte semmi különbség. A te esetedben tudom nincs jelentősége de konzolhoz,fps játékokhoz is jobb volt az Lg. Fullhd filmeknél nem tennék különbséget,az Lg is támogatta a 24p gyönyörű stabil képet adott . itt már a D7000 azért nagyon ütős a méretéből kiindulva is. Ami zavar az a sarki bevilágítás pl forrásválasztásnál. Tudtam hogy ilyen lesz de akkor is zavar. Nem szeretnék belefolyni műszaki adatokba,beállítási kérdésekbe mert az utóbbi szerintem kapásból egyénfüggő. Mivel nagy méretű 3d tv kerestem,így megkaptam púpnak a "hőn szeretett" led technológiát is. A plazma pedig egy próba után nem jöhetett szóba. Nem fikázom le teljesen a led tévéket de én szívesen lemondanék róla, csak nincs 3d lcd led nélkül. Ha esetleg a szülők normál tévéről váltanak akkor egy edge led lehet nem jönne be nekik.
Személy szerint mindenképp led nélküli valós 100hz keresnék ebben az árban.[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
válasz nightshadow #16117 üzenetére
Persze,hogy látszott a különbség. Nem biztos,hogy jó volt ezt a kettőt összehasonlítani mert totál más technika. Személy szerint akkor is led nélkülit vennék alacsonyabb árkategóriában. Ebben a fórumban is volt már sok érv-ellenérv az lcd vs led-lcd kapcsán. Van akinél erős a bevilágítás van akinél nincs vagy nem veszi észre, bár ezt kicsit furcsállom. Sokszor szóba kerül a D5000,hogy hajlamos a felhősödésre. Ennél pl félretéve a 100hz kérdést jobb a képminősége mint pl az IPS-nek led nélkül?
-
GLOCK34
aktív tag
válasz eketomy #16468 üzenetére
A topic hozzászólásainak kb 50% a d5000 kapcsolatos és szinte mindegyikben szó esik arról,hogy nem valós 100hz tv. Szerintem aki nem biztos a dolgában,az inkább hagyja a tanácsadást azokra az emberekre akik nap mint nap türelemmel adnak választ hónapok óta ugyanazokra a kérdésekre,ráadásul megalapozott-hozzáértő hozzászólásokkal segítenek mindenkinek. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a múltban kapott segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
"ötödször meg ne írjon már senki sem ilyen negatív lehúzó kritikákat/véleményeket, mert sztem erre senki nem kíváncsi"
Maximum az kíváncsi rá aki 50 hozzászóláson belül ugyanarról a készülékről lényeges dolgokban ellentmondásokat talál. Én zártam ezt a dolgot,de azért még megjegyezném,hogy ez a hozzászólás amire reagáltam nem saját tapasztalat megosztása és vélemény volt,hanem ajánlás. "Én a Samsungot venném! a név ill. a 100hz miatt!" -
GLOCK34
aktív tag
(#16656) TGWH: Pár hónapja vettük az 55" ezen kívül van még egy 32" Sony a hálószobában amit szintén kb 2,5 m nézünk. Digi kábel van bent és a Sony-ban sajna nincs benne a tuner,tehát analógon fut az adás. Így nem nagyon zavaró a képzaj bő 2,5m távolságból. A full hd vagy esetleg 3d teljesen más tészta,kis képernyőn távolról nem élvezhető az biztos. Inkább a tudat van meg,hogy tudja a tévéd,de élmény az sajnos nem sok. főleg ha van igényed a minőségre. Az árakkal sajnos nincs mit tenni,ennyibe kerül. Mi is közel 1 évig spóroltunk tévére,mert már akkor nyilvánvaló volt,hogy mit mennyiért lehet megvenni. Hidd el nem hülyeség és nem túlzás a méret/távolság.
BBéci: Köszi az útbaigazítást! Mostanra össze érett a rendszer. Vettem egy asztali 3d Blu-ray lejátszót,normális-jó minőségű kábeleket,cseréltem videó kártyát a játékok miatt és most érkezett nemrég a HK AVR265 A/V 3D erőlködő. Remélem egyre több 3d filmet adnak ki,mert így már tényleg élvezhető a műsor.
Még egyszer köszi! -
GLOCK34
aktív tag
válasz J.L.Torrente #16831 üzenetére
Szia! Csak észrevétel: Mindig átfutom ezt a fórumot ha időm engedi. A Te kérdésedet ill. építő jellegű hozzászólásodat eddig nem vettem észre. Ha tényleg átolvastál sok-sok hozzászólást akkor nem értem miért pont egy embert emelsz ki ebből a társaságból.?!
Ha végigjárod azt a vesszőfutást főleg mezei átlag felhasználóként amit én is, és kapsz ilyen segítséget amit itt leírnak a srácok akkor nem értem mi a gondod. Ha a konkurenciától kapod a fizetésed akkor ok,megértem. Egyébként nem. Nem a fellegekbe beszél (nek) hidd el.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Politika
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs