- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Ma e-satán keresztül másoltam egy külső HDD-re és nagymértékben megnőtt a SMART-ban (Hard Disk Sentinel 4.5 pro) a Hardware ECC Recovered száma. A Hard Disk Sentinel ennek ellenére a kondíciót és a teljesítményt 100%-osnak veszi. A másolás valószínűleg rendben volt, mert a Total Commander 8.51a szinkronilásával CRC ellenőrzés mellett csináltam és nem jelzett hibát.
A kérdésem az lenne, hogy jól tudom e, hogy ez a hiba a kábel (most e-sata kábel) miatt léphet fel, vagy esetleg a csatlakozók miatt?
Nemsokára egy másik kábellel ugyancsak másolni fogok és akkor kiderülhet, hogy kábel e a hibás.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15038 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15038 üzenetére
Kábel probléma volt. Kicseréltem és most nem volt agy hiba sem.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15051 üzenetére
Chieftec Black Box e-sata és újabban USB3-at használok. Ez szerinted milyen? Biztonság a fő szempont (ár nem számít).
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15072 üzenetére
Bocs, nem akarok kötözködni -tényleg-, de abból hogy a biztonság a fő szempont, nem következik, hogy 100%-osra gondolnék. Tisztábban vagyok, hogy ilyen nincs. Semmi sem tökéletes ebben a világban, még a matematikában sem létezik ellentmondásmentes rendszer, lásd.:Gödel nemteljességi tételeit.
Annak ellenére, hogy nem volt egészen világos a kérdésem, pontosan válaszoltál. Erre voltam kíváncsi.
Két mentésem szokott általában lenni. Kétszer már "életet" mentett, mert a gépemben lévő elszállt.
A lényeg amit írtál nekem: A full alu Sharkoon Rapid-Case és a WD Red. Ezekre építve fogok még egy mentést csinálni.
Köszi!
-
Kékes525
félisten
Érdeklődnék, hogy a 3-4 TB-nál is a Western Red e az ajánlott típus, külső adatmentéshez. Külső házként Sharkoon Külső HDD Ház 3.5'' - Rapid-Case U3,USB3.0 lenne. Második mentésként használnám.
Vagy van valami jobb is? Csak a biztonság számít.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15256 üzenetére
Köszi a válaszodat!
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15300 üzenetére
Nálam úgy kb. 10 éve rendszeresen 50-55 fok volt nyáron a HDD-ék hőmérséklete. Ha meghajtottam felment akár 60-ra is. Mentek tönkre rendesen. Azóta Cooler Master házam van és a hűtés nagyon jó, most 29 fok-os a legmelegebb. 40-43 fölé nem emelkedik a legmelegebb időszakokban sem.
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15304 üzenetére
Nekem is van külső ventilátorom. Néhány fokkal csökkenti a külső HDD hőmérsékletét.
-
Kékes525
félisten
Szia King Unique!
Szerinted a WD Scorpio Black-et vagy WD Black biztonságosabb mint a WD RED vagy a WD Purple? A Milyen winchestert vegyek? topikban írták. Kíváncsi lennék a Te véleményedre is. Köszi!
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #15542 üzenetére
Köszi a választ, csak elméleti kérdés volt.
Azt tényleg elfelejtettem írni, hogy 2,5" vagy 3,5" -ról van e szó. Másrészt mivel a biztonságot írtam, ezért gondolom a gyorsabbak (7200-as) eleve kevésbé jöhetnek szóba. Legfeljebb, ha kompromisszumot akarok a sebesség és a biztonság között, amik inkább állandó használatra, azaz gépekbe valók.
Végül is mivel kitértél mindenre, így azt hiszem tisztább a kép (előttem).
-
Kékes525
félisten
Milyen kompakt megoldásokat tudtok javasolni 10TB adat tárolására? A sebesség nem lényeg, a biztonság fontosabb. Extra funkciók sem kellenek. A kompakt lényegesen drágább, mintha külső mobil rack-ot + HD-t vennék?
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #20988 üzenetére
Köszi az alapos, részletes választ! Most egy 10-est szeretnék, mert már van 10x1 TB-os (külső) lemezeim, ami még 100%osak a HDS szerint. Ezeket megtartanám, de már sok lenne a 2. biztonságinak is még egy 10x1 sorozat. Túl sok a gond vele. Talán a 2. biztonságinak már nem annyira kockázatos az egyben tárolás.
Neked mi a véleményed az SSD-ék biztonságáról? A HWSW podcast-on hallottam, hogy biztonságosabbnak gondolta az egyik tag az SSD-éket adattárolásra, adatmentésre is és a drágább volta ellenére is ezt használta, persze kevesebb adatokra, mint ami nekem van.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz King Unique #20995 üzenetére
Most kétszeresen van meg mindet az adat. 1x a gépbe (2TB-os HDD-ék) és egyszer külön 1 TB-os külső vincsesztereken (10x1TB). Ehhez lenne az 1x 10TB lemez, mint második külső backup. A legeslegfontosabbak, pedig a külső SSD-én is pluszként (mint külső backup), amiről már írtam a Flash SSD topikban.
Tudom, hogy a második backupot is jobb lenne 1 TB-osokra tenni, de kényelmetlenebb a mentés (állandó cserélgetés) és több helyet foglal, mint az egyben variáció.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Lacielvtárs #20997 üzenetére
Hát igen. Lehet hogy ketté szedem, esetleg háromfelé. Ezen még gondolkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest