- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Van egy TCL C845 TV-m és NAS-ről elsősorban DoVi tartalmak futtatása a cél.
A gond az, hogy sem wifi kapcsolaton, sem UTP kábelen nem tökéletes a lejátszás magasabb bitráta esetén sem Kodival sem mással.
A Wifi 5 Ghz-en bőven 200 Mbps sebesség felett hoz a speedtest szerint a LAN kapcsolattal úgy 97 Mbps a max sebesség.
Az eredmények mégis a következők:
Wifin (ugyanabban a szobában van a router, AC1200-as router):
20.8 Mb/s --> nem akad
24.5 Mb/s --> nem akad
24.7 Mb/s --> nem akad
37.5 Mb/s --> ha nem tekerek bele, akkor jó, beletekerés után akad
49.5 Mb/s --> beletekerni lehet, de lejátszás közben néha kicsit akad
68 Mb/s --> vállalhatatlanul akad lejátszáskor is, beletekerni kb nem is lehet, gyakorlatilag majdnem lefagy a képLAN esetében:
Kábellel annyi változás történt, hogy a 37.5 Mb/s és 49.5 Mb/s bitrátás videó rendben volt, lehetett beletekerni akadás nélkül és folyamatos volt a lejátszás.
Azonban a 68 Mb/s nem lett jó. Annyiban javult, hogy nem annyira akad be, mikor beletekerek, de nem tökéletes, ahogy a lejátszás sem.
Sőt volt olyan, hogy ennek a videónak az indításakor kiírta a TV, hogy túl lassú a forrás ezért a lejátszás nem lesz folyamatos (ezt a wifi kapcsolat esetén is kiírta néha).Viszont az érdekesség, ha ezeket a videókat külső SSD-ről USB kapcsolaton játszom le, akkor minden hibátlan és tökéletes, minden bitráta esetében.
Kodiból a legfrissebb van fent, smb a kapcsolat.
A TV topikjában kaptam egy ilyen hozzászólást:
"A hálózati lejátszás, a "streaming" és a helyi, USB-ről való lejátszás némileg eltér, ugyanis minden esetben megfelelő előtöltést kell végezni és sok lejátszó esetében a hálózati lejátszás előtöltése nem megfelelő, Kodiban ez állítható, javítható, más lejátszók esetében nem feltétlenül."Van valamilyen javasolt hálózati/cache beállítás a Kodiban a fentiek alapján?
Köszi!
-
Qtya123
őstag
válasz zsiga68 #47436 üzenetére
Próbáltam az 5 Ghz-es wifivel is, illetve a NAS esetében mindent kikapcsolva. SMB kapcsolat van a TV és a NAS között és a TV 4 méterre van a routertől.
Lehet az van, amit blakey fórumtárs ír alább, hogy 100+ Mb/s értékekre felugró bitráta a gond.
blakey: Alapbeállításon van minden, 128 KB a Chunk Size alapból.
-
Qtya123
őstag
válasz blakey #47439 üzenetére
Azok az alapbeállítások vannak a hálózati kapcsolatnál, amelyek szerepelnek az általad linkelt oldalon is: [link]
1 Mb-ra állítva jónak tűnik most. De csak kábellel. Wifin jobban akad, hiába mér magasabb sebességet a speedtest.
Lehet az USB-Ethernet adapter lenne a megoldás.
-
Qtya123
őstag
válasz zsiga68 #47442 üzenetére
Legelőször ez volt. NAS média szerver és TV gyári lejátszó, DLNA kapcsolat.
Ugyanúgy akadt. Sőt volt olyan videó, amelyet nem is ismert fel a gyári lejátszó. Utána tettem fel a Kodit a tvre. Az vitt eddig minden videót.Wifin a sebesség bőven 200 feletti, kábelen 97.
Valami a wifivel nem kerek, mert ugyan alacsonyabb értelem szerűen a kábeles sebesség, de mégis kevésbé akad, de ugye ott meg a 100 Mbit A szűk keresztmetszet. A TV képes kezelni ezeket a videókat és a Kodi is, hiszen külső ssdről tökéletes.
Az Archer C6 AC1200 szerintem elégnek kellene lennie, főleg, hogy nem lóg rajta tv nézés közben ezer eszköz és nincs más eszköz irányába rajta adatforgalom.
Következő lépés az 1 Gigabit USB3 ethernet adapter lesz, szerintem azzal megoldódik a probléma. Tippem szerint a wifi nem kerek ebben a történetben.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz blakey #47460 üzenetére
Beállítottam az általad javasolt értékeket (memória méretét nem 64, hanem 128 MB-ra lőttem be, a többit arra, amit írtál).
Nem hozott javulást WiFi kapcsolattal.Vettem egy USB3.0 Ethernet adaptert, sebességteszten 580/270 értéket hoz. Az adapterrel a legmagasabb bitráták is tökéletesen futnak és akadás mentesen pörgethetőek a jelenetek.
A Kodi beállításait azért hagyom az általad leírtakon. Mint így kiderült nem azzal volt a baj, hanem valóban router a gyenge láncszem, de gondolom optimálisabb beállítások ezek. Nem akarok kísérletezni már a wifi csatornákkal, egyéb dolgokkal, szerintem ez az ethernet adapteres a leggyorsabb és legstabilabb adatkapcsolat a TV-vel.
Köszi mindenkinek a segítséget/oknyomozást.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
TCL 65C845 Google TV-n szeretnék eljutni oda a KODI-val, hogy a NAS-ről játszott tartalmak kadenciahelyesen jelenjenek meg.
Beállítottam a Lejátszó->Videók->Képfrissítési gyakoriságnál, hogy indításkor/leállításkor. A többi beállítás pedig az, amely a képen látható: [kép]A KODI Player Process infoval lejátszás közben ellenőriztem, hogy mi a helyzet, de ha lejátszom egy videót és a Process info OSD-n a Player menüben megnézem, a video stream az 23.967 FPS, míg a System fülön a Screen resolutionnál 60 Hz és alatta a system rendering speednél 60 FPS van...
Mit kellene még beállítanom a kadenciahelyes lejátszáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz blakey #47690 üzenetére
Igen, több helyen olvastam, hogy tudnak ezek a tv-k kadenciahelyes lejátszást, meg a C835 TV tesztnél is erről szólt a kalibrálós fórumtárs videójának egyik része: [link]
Nekem olyan külső lejátszó kellene, amely azon kívül, hogy kadenciahelyes lejátszást biztosít, 4K HDR, HDR10 és Dolby Visiont tud, valamint kiszolgál Atmos, DTS-X, TrueHD, stb... térhangzásokkal egy Q930C soundbart. Streaming egyáltalán nem lesz, csak NAS és onnan a tartalmak lejátszása.
Melyik lejátszó teljesítené ezt amelyik árban kb 80e Ft maximum?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest