Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DQ

tag

válasz sid87 #25805 üzenetére

Nekem tizen éve van kindle, ebben a sorrendben jöttek: 4, voyage, oasis. A első kettő "korszakában" az volt a bajom, hogy miért nincs ebből 7", vagy 8"-os?
    Már a 4-es korszakában használtam én is a negatív margót, mert azzal is nyertünk "méretet", és az a cirka 7-8 mm is jelentős. Volt a kezemben 8"-os olvasó - a típusra nem emlékszem - de nem volt olyan szép (kontraszt, felbontás, élesség) a képe, szóval méret ide, vagy oda, nekem a kindle az olvasó, akkor is, ha csak 6".
    Sokat kellett várni a 7"-ra, de ez a méret - számomra - elfogadható. Persze itt is használom a "méretnövelést", nameg már a voyage-t is már szemüvegben olvastam, de ez nem az olvasóknak köszönhető (ezt 45 fölött majdnem mindenki meg fogja tapasztalni, mármint hogy jön a szemüveg).
    Az oasis túlárazását nem értem, különösen a most piacra dobott pw5-tel összehasonlítva, mert nem éri meg. Ha most magamnak kellene választanom a kindle családból, akkor a pw5 (a "4 vs 5" kérdésedre reagálva), mert a 4-hez képest az a +0.8" is igenis észrevehető! Volt a kezemben, tehát saját tapasztalatot írok, de ezt lásd pár tucat hsz-el fentebb.
    Próbáld kint megcsípni és akciósan, nekem az 5-öst pici akcióval 110€-ért sikerült karácsony előtt megcsípni. (Itthon 30e a különbség a pw4-hez képeset? Az rablás...)

• bwoay

nagyúr

Az új PW jobb, de 30 rugóval többet nem ér. Az érdemi különbségek szerintem leszűkíthetőek két dologra: nagyobb kijelző, állítható színhőmérséklet - szerintem elég ezt a két szempontot mérlegelni. (Én pl szeretem a 6" méretű kijelzőt, de egy mérettel feljebb sem éppen batár nagyok ezek az eszközök, sőt...) Ja és a kijelző minősége is javult, bár az elődöt nem volt nehéz ezen a téren túlszárnyalni.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

• f3rdzs0

senior tag

én mint Oasis és Basic tulaj tudok véleményt mondani (a PW4 ezek kombinációja effektíve)

PW4: ugyanaz a form factor mint Basic csak kicsit nehezebb, és ezért vettem inkább Oasis-t. nekem ez a tablet form factor nagyon nem jött be, és kényelmetlen volt használni. a build quality meg kijelző viszont patent

PW5: az extra amit kapsz az az USB-C, jobb processzor és nagyobb kijelző. az első színtiszta pozitívum, de ugye ez a te más töltendő kütyüjeidtől is függ (pl nekem Xbox kontroller miatt jódarabig marad a Micro-USB töltő is az asztalomon, szóval Kindle-nél sem túl nagy negatívum).
    szerintem itt a nagyobb kijelző a döntő. mivel írtad, hogy olvastál telefonon is, a kisebb kijelző nem negatívum számodra. nekem a nagyobb kijelző jobban esik, mert inkább hasonlít fizikai könyvekre, de kisebb kijelzőn elméletileg gyorsabban lehet olvasni, szóval sokan azt preferálják.
    elméletileg ugyanazt a processzort rakták bele mint az Oasis-ba, szóval gyorsabban fogja töltögetni a könyveket, vagy ha keresel/kiemelsz szavakat, azt érezhetően gyorsabban reagálja le. ez is egy nagy plusz pont szerintem
    tldr: ha a nagyobb kijelző és súly nem negatívum neked, akkor szerintem megéri a plusz 30 ezret

Oasis: kényelmes tartani, de gusztustalanul túl van árazva, szóval csak akkor érdemes ebben gondolkodni, ha a PW formája kényelmetlen

f3rdzs0

Új hozzászólás Aktív témák