Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Yettel topik
- Asus ROG Phone 8 Pro - az élet nem csak játék és mese
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz joci86 #20504 üzenetére
Én azt mondom....nos... szerintem nem acél
(A Benyar BY-5102M-ről beszélünk, arról kérdeztem egyszer.)
Megkarcoltam a szíjtartó fül belsejét, és MINTHA valami rézszínű réteg is előjött volna. De ma már kerestem a rendes ékszerész nagyítómat, és akkor sem találtam, tehát igazából csak tippelgetek. Viszont utána megkarcoltam a Fossilt is ugyanitt, és feltűnően keményebb volt az anyag, nem szántott olyan mély barázdát a tű. Egyébként a Benyar tokjának hibátlan a megmunkálása, míg a Fossil fülei között vannak finom barázdák, amik nekem pont arra utalnak, hogy a Benyar topiktagsági óra öntött, míg a másik nem.
De ez nem szakvélemény, talán mindenkinek feltűntBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
joci86
senior tag
válasz joci86 #20638 üzenetére
Szóval... Sinobi 1132
- A japán szerkezet pipa, Miyota 2115 van benne.
- A szíjnak van súlya, még akár tömör acél is lehet, és egész szép a kidolgozása.
- Bár csavarosnak néz ki a hátlap, pattintós...
- Tokot belülről sima csavarhúzóval elég könnyen meg lehetett karcolni, órás szaki nagyító alatt megnézte, és megállapította, hogy a karcolás alatt más színű (réz).
Az "all stainless steel" felirat megbukott. Ami azért vicces, mert kizárólag ezért választottam ezt az órát. Ha őszintén leírják, hogy alloy/brass, valószínűleg másikat veszek.
Mindennek ellenére a szaki szerint mindenképpen megérte a 11.11-es árat.
Mármint objektíve nézve. Nekem viszont nem feltétlenül. -
joci86
senior tag
válasz joci86 #20648 üzenetére
Fura nekem az Aliexpress panaszkezelése. Nem történik semmi, visszaigazolni nem lehet...
A Sinobi Official Store kicsit érdekesen akarta megoldani a problémát, válasszak egy másik órát x dollárig... Úgy, hogy a tok anyagösszetétele miatt reklamálok, és valószínűleg az összes termékük ilyen...
Miután megírtam neki, hogy rendben, mutassa meg, melyik van tényleg acélból, azóta (lassan 4 napja) csend van. Egyébként korrekt megoldás lenne ez a "válassz egy másikat", ha a színe nem tetszene, hibás/hiányos lenne.
Az Ali szerint "dispute finished", úgy látom, jogosnak tartották az igényt. A refund még folyamatban. -
dzsi23
addikt
válasz joci86 #20694 üzenetére
"visszaigazolni nem lehet"
Itt az értékelésre gondolsz? Ha dispute előtt nem értékeled, akkor gyakorlatilag lemondasz az értékelés lehetőségéről. Dispute pl. azért is lehetséges, mert nem ért célba a csomag, ami nem feltétlenül az eladó hibája, szerintem nem fair, ha posta hibájából lehúzzák az eladót. Talán ezért nem lehet dispute után értékelni... de csak tipp. A lényeg, hogy a te javadra döntött az ali.
-
dzsi23
addikt
válasz joci86 #20712 üzenetére
A korrektség és a megtévesztés nálam nem igazán összeférhető. Egy átverésért nem kárpótol, ha felajánl egy másik átverést. Full refundot kaptál? Akkor végül is jól jártál, ő meg rosszul, így már korrekt.
Az eladó biztos nem utalja vissza, mert elvileg addig nem kapja meg a pénzt, amíg nem hagytad jóvá, hogy minden rendben ment. Ráadásul, ha dispute-ot indítottál, és az ali a te javadra ítélt, akkor biztos visszautalják, balgaság lenne az eladó részéről, ha ő is utalna, az már dupla bukó lenne neki.
-
rarki72
tag
válasz joci86 #21236 üzenetére
ha jól megnézed a kínai órák és tartozékaik kínálatát, eléggé beltenyésztett a piac
ugyan azok a szíjak több gyártó óráján amiket magában is megvehetsz.
ugyan azok az órák csak más márkajelzéssel - néha még replika variáns is van egyes modellekből a 2-3 saját márkanév alatt forgalmazottból.
persze ettől még nem rosszak vagy jók, csak ilyen is van -
dzsi23
addikt
válasz joci86 #21236 üzenetére
De ha a szíjnak a "rendes" árát nézed, az órának miért az "akcióst"? Amúgy alin általában az akciós ár a rendes ár, a "rendes" ár meg csak kamu. Az a Sinobi mindig is 20 dollár körül volt, 40-re max. akciók előtt viszik fel, hogy aztán megint levihessék 20-ra. A szíjnál ugyanez a helyzet, csak ~13 és ~22 dollárral helyettesítve.
Persze, szép lenne, ha a Natural Park-om is 100$-t érne (mert az van odaírva lehúzva), de sajnos nem. -
@mriya@
őstag
válasz joci86 #21247 üzenetére
Nemrégiben egy órás szaki nem akarta beismerni, hogy az általa aranytokosnak mondott karóra csak futtatva van.
Szerinte az AU10 véset 10 karátos aranyat jelent.
Hiába mondtam neki, hogy az nem karát, hanem mikron.Természetesen a kínai karóráknál bármi előfordulhat.
Becsületes gyártó nem kamuzik az "all stainless steel" felirattal, hanem bevállalja a "stainless steel back"-et.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
joci86
senior tag
-
Soká
senior tag
válasz joci86 #21372 üzenetére
Érdekes
Én szombaton jártam ott, akkor nem volt ebből az órából, noha a webshopos hölgyike oda küldött, hogy ott van. De nem volt... Aztán rendeltem egyet oda, személyes átvétellel, de még nem kaptam csak valami olyan értesítést, hogy "elindult" az árú...
Én nem bánom ha csak 40-es. Sőt!
Az én 40 éves Certinám talán csak 38-as és szeretem.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz joci86 #21375 üzenetére
Óránál 1mm is sokat számít. Ami a szélességnél is fontosabb, az a hosszúság (lug-to-lug méret), 40mm-es óra is lehet túl nagy, ha nagy fülei vannak. Amúgy szinte ugyanilyen stílusú, de nagyobb méretű órája a Fossilnak van, csak az drágább. Amit pedig még mindig imádok, és szintén hasonló fehér mutató, egyszerű, sötét számlap kombó, az ez a Natural Park.
-
Soká
senior tag
válasz joci86 #21375 üzenetére
"Mivel nem hoztam el, elvileg ott kell lennie,"
Látod, nem jut eszükbe, hogy esetleg a következő delikvensnek szóljanak. Elvileg már a sajátomnak is meg kellett volna érkeznie mert a nyomkövetés szerint tegnapelőtt elhagyta a raktárat, tegnap reggel 7-kor megérkezett a Depóba(?) 10-kor pedig már LEADVA státuszú volt, bár fogalmam sincs kinek mit "adtak le"
A csaj, aki felvette a rendelésemet, leginkább nem is tudott arról, hogy mi ez az óra...
[ Szerkesztve ]
-
-
Breki
veterán
válasz joci86 #21436 üzenetére
Ez részben off itt, meg másik oldal terméke a leírás amiből kiemeltem, gondolkodtam is, hogy off-ba rakjam.
Itt találsz egy kis összefoglalót
Vámmentes, vámhatár , vámmentes limit
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
dzsi23
addikt
válasz joci86 #21892 üzenetére
Nem véletlenül szoktam mondani (pl. itt és itt), hogy a Lorus vagy a Casio legyen a minimum ajándékvásárlásnál. Ha meg mindenképp kínai, akkor minimum Pagani vagy Parnis.
(#21891) nebancsa:
Szerintem ezeken a képeken sem csúnya. Bár az ezüst tokos, színes mutatós változatok jobban bejönnek, mint az arany. -
dzsi23
addikt
válasz joci86 #22089 üzenetére
A lényeg hiányzik: pulzusmérő.
(#22088) ZolkoW:
A Kronaby háza táján azért igencsak egyszerű jól kinéző hibridet találni. De a Fossil sem néz ki rosszul, van Armani is hasonló, a Withings sem csúnya, van Michael Kors is, ami jól néz ki, sorolhatnánk elég sokáig, csak nem a 20k alatti kategóriában kell keresni.
Pulsurmérő persze (nagyrészt) ezekben sincs.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz joci86 #22812 üzenetére
Nem erőltetném. Talán a vastagságával nem lenne gond, lehetséges, hogy éppen odaférne, de a kialakítása miatt szerintem akkor is furán állna.
(#22808) Keil Walker:
Grat, f@xa kis órának tűnik továbbra is. Khaki, kahkizöld, szürke, szal ezek a "katonai" színek tuti jól állnak neki. Maradnék a szövet vonalon, bár én kicsit elfogult vagyok, mert szinte minden órámon szövet szíj van, de a gyártó sem véletlenül választott ezt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest