- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
10 év kihagyás után újra szeretnék elkezdeni horgászni.
Az igazság az, hogy a mostani botokkal, orsókkal és ezek márkáival stb nem igazán vagyok tisztában.Van 20ezer forintom egy jó kis orsó-bot párost összeállítani. Ebben kérném a segítségeteket, hogy mit tudnátok ajánlani linkkel alátámasztva. Haldorádó oldalán nézegettem a dolgokat. Főleg fenekeznék és nem riadok vissza a feederezéstől sem. Jah és ha akad valami nagyobb akkor se legyen probléma.
-
Nordik
őstag
Erről a szettről mi a véleményetek? Nem tűnik gagyi cuccnak, egyedül az orsótól félek, hogy nem nyeletőfékes.
Nem nagy gond ez feederezésnél?
-
Nordik
őstag
Feeder bottal történő horgászatnál milyen halakra lehet horgászni? Csak ponty meg ilyen nyugodtabb halak, vagy meglehet próbálni a kishalas horgászatot is csukára stb?
-
Nordik
őstag
A fizetős tavakra elég csak az állami jegy? Ez milyen árban van most? Vagy még ez se kell az ilyen tavakra?
Még 14év körüli koromban rengeteget horgásztam, nagyon szerettem, indultam kisebb versenyeken is, nem is rossz eredménnyekkel. Most így 10 év elteltével újra elkezdeném.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Köszi a válaszokat!
Úgy néz ki akkor ki kell váltanom az állami jegyet. Viszont most már nem érdemes csak jövő év elején.
Addig viszont be kellene szereznem a botokat, felszerelést stb. Fenekeznék mindenképp és a feeder felé hajlok inkább, de azthiszem jó lenne mellé egy sima pontyozó bot is.Mit ajánlanátok? Haldorádó honlapját néztem, egész jó árak vannak, de a mostani felhozatallal nem vagyok tisztába. Márka terén sem. Mondjuk 20e-ből össze lehet rakni egy normális szettet?
-
Nordik
őstag
válasz Steady74 #14206 üzenetére
Csak ezek nekem mind messze vannak. Egy barátom horgászik, ő váltott ki állami jegyet valami 4-5ezer forint környékén. Az egyik fizetős tónak azthiszem van valamilyen saját egyesülete és ott.
Mindenképpen állóvízre mennék, fizetős tavakra. Nagyobb távolságokra is szükség lehet és nagyobb halakra is számítani lehet.
-
Nordik
őstag
válasz Steady74 #14208 üzenetére
Mint írtam régen sokat horgásztam, imádtam, csak akkor még gyerek voltam (14 körül) és annyira nem engedhettem meg a dolgokat sajnos. Gyerek fejjel is jól ment a dolog, néhány ifjúsági versenyen is voltam, nem is rossz helyezésekkel, imádtam nagyon, szóval az alapok megvannak. Kötéseket, akkor hogy hova milyen zsinór stb. a mai napig menne.
Szombathelyen. Nevis botok és orsók elég jók? Csak kérdés ezekből is melyik típus...
-
Nordik
őstag
Erről a szettről mi a véleményetek? Kicsit aggaszt a bot hossza, bár szeretek nagyokat dobálni. Illetve az orsó nyeletőfékes lenne? Csak mert nem mindenhol írják róla.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
Ha még ifiként vizsgáztam, de nem űztem a sportot sokáig, akkor újra kell vizsgáznom? A papírjaim megvannak valahol. Csak elröppent úgy 7-8 év.
-
Nordik
őstag
válasz FireFox1996 #15221 üzenetére
És akkor bemegyek bármelyik egyesülethez, el fogják fogadni a régi vizsgalapom? Ugyanis szerintem az az egyesület már megszűnhetett azóta ahol anno vizsgáztam.
-
Nordik
őstag
Remélem elfogadják a régi vizsgát, mert semmi kedvem újra vizsgázni és azért pluszba fizetni.
-
Nordik
őstag
Érdemes 3.9m-es feedert venni újrakezdőnek? Nagyobb tavakra járnék, illetve szeretek nagyot dobni. Tudom, hogy általába 3.6os az ajánlott, de nagyobb távolságokra jobban ajánlják a 3.9es botokat. Illetve állítólag könnyebb velük dolgozni, bevágni stb.
Ilyen igényekre leginkább heavy kategóriát gondoltam.
Orsóból Okuma LB 50-esre gondoltam, ez a méret megfelelő lehet ilyen botokra? Esetleg a későbbiekben is jó szolgálatot tehet ez a méret? A 60ast nagynak érzem.
-
Nordik
őstag
válasz sityupityu #21511 üzenetére
Egyébként olvastam az LBről, hogy nem olyan jók már mint régen és elavult kicsit, illetve feederhez se túl jó. De akkor mi az ajánlott ilyen árba? Vannak az Okumának feeder orsói olsóbban pl.: Carbonite Baitfeeder, de ezek nemtudom mennyire lehetnek jók. Nevis orsókról pedig rosszakat olvasok.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz sityupityu #21515 üzenetére
Igen én is erre jutottam, hogy ilyen árban nem nagyon találni jobb alternatívát. És akkor érdemes megvenni a 3,90-es botot? Ennél 130gramm dobosúllyal van a heavy kategória. Csak midnenhol 3,60ast ajánlanak feederre. Miért jobb egy hosszabb heavy kategóriájú bot? E mellé pedig 50-es vagy inkább a 60as orsót válasszam a LB-k közül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mozilla Firefox
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest