- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbhuinfo
tag
Olvasgattam a forumot, de sajnos nem talaltam meg megoldast a problemamra.
Adott egy LG SJ850 TV, egy KODI box es egy Marantz NR1605.
Osszekottetesuk a kovetkezo: TV -hdmiarc- Marantz -hdmi- KODI.
Mindenhol aktivalva a hdmi-cec, de a mukodes sajnos nem determinisztikus es nem olyan, amilyet szeretnek. Elvart funkcio:
1. A TV bekapcsolasra ebressze fel a Marantz-ot es valtson TV audio-ra
2. Marantz bekapcsolasra (pl. internet radio sourve) senki mas ne kapcsoljon be
3. Marantz bekapcsolas utan a "media box" source kivalasztasra KODI kapcsoljon be es a hdmi-cec iranyitas mukodjon KODI-nalValakinek van hasonlo konfigja? Milyen beallitasokkal operal es hogyan mukodik? Koszi a tapasztalatokat, hozzaszolasokat!
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Rujszi
lelkes újonc
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a vgat a monitorral hdmivel vagy dvi-d csatlakozóval kössem össze a jobb kép minőségért?
Válaszokat előre is köszi!
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Egyik pillanatról a másikra, elment a kép és átváltozott kékké az egész képernyő hdmi.1 es bemeneten, UPC box van rákötve. Át tettem másik hdmi ott jó, mi lehetett? Cserélik gariba?
Megtudom hibasodni csak igy egy hdmi port? -
castiels
addikt
Most megint jó, elképzelhető, hogy áram megy visszafele, mert van egy kapcsoló a tv mögött, amit ha felkapcsolok vagy le beszaggat a kép, vagy a jelet is elveszti..egy ventillátor van rakötve..
-
chungee
addikt
Napot!
Van 1 ilyen FHD moncsim aminek VGA csatija van, de a vidikarimon HDMI van. Akkor nekem 1 ilyen kütyüre van szükségem ugye Csak megerősítést szeretnék a kérdésemre Mert közel biztosra vagyok benne hogy igazam van
[ Szerkesztve ]
-
h_eduka
tag
Van egy régi videómagnónk amit szeretnénk mai modern TV-vel használni de a Videón csak Scart csatlakozó van a TV-n nincs csak HDMI. Hol lehetne kapni emberi áron HDMI Scart átalakítót? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Retropapa
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék tőletek vettem egy 4k tv ét eddig full hd volt 1.4 hdmi kábel volt hozá t kom septobox van kell e másik kábelt vennem hozá válaszokat előre is köszönöm !
-
adamcsik
aktív tag
Üdv! Van egy LG 55SK7900PLA TV-m és egy Pioneer VSX-422 házimozi erősítőm és az a problémám hogy nem tudom átvinni a tv hangját az erősítőre Hdmi-vel mind két eszköz kezeli az ARC funkciót (Az erősítőn ON ra van állítva az ARC) és még sincs hang. Mi lehet a gond?
-
jeni
félisten
Hello!
A PC gép HDMi 2.0 VGA felől a PC monitor (Samsung Full HD) felé amin van HDMi,DVi és D-Sub csati. A kettőt a VGA HDMi és monitor DVI csatit szeretném összekötni.
Milyen jó fajta kábelt tudnátok javasolni erre link elérhetőséggel.
DVi kábelből több fajta van.
[ Szerkesztve ]
-
sokigeri
újonc
Sziasztok! Nemrég vettem használtan egy Asus Vs238h-p monitort. A doksija szerint HDMI-n keresztül tud hangot, de ezt csak a hátlap jack csatlakozón keresztül tudtam elérni. Arra tippelek, hogy csak a jackre ad jelet a HDMI, esetleg valami más baj lehet. Van tuppetek? Köszi!
Gergő
-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Az a hiba jelentkezett, hogy mikor HDMI kábellel összekötöm a TV-t a videókártyával, hogy a TV-n nézzem az HBO-t sokszor beakad a kép. A monitoron közbe akadás nélkül megy a tartalom. Mi lehet a probléma?
(Pár hónappal ezelőtt is használtam, akkor nem jelentkezett ez a hiba)
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23FE, MSI Modern 15, Series S, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Valaki tud egy jó 10m-es aktív hdmi kábelt ajánlani? A kínálatban rettenetes nagy a káosz. Nincs sokszor feltüntetve minden adat stb... Nekem olyan kéne amin átmegy a 4K 60FPS HDR10.
adms.hu | UI Designer
-
Cooper911
senior tag
Sziasztok,
Adott egy PC és egy LG TV 15m HDMI 2.0 kábellel összekötve (1080 60fps max). Működik minden frankón de kb 15 perc múlva, a TV-n fekete lesz a kép kb 1 másodpercre majd megy minden tovább. A hanggal nincs gond. Aztán ezt ismétli 2-5 percenként. Mi lehet a gond? A kábel nem ferrit gyűrűs. Utólagos ferrit gyűrű segíthet? Vagy aktív kábel kellene? 220V-os kábel mellet haladás zavarhatja?
(A TV volt már a PC-re kötve teszt jelleggel egy 10m-es kábellel, akkor órákig gond nélkül működött.)[ Szerkesztve ]
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Egy műholdas TV beltéri egységéből szeretnék HDMI kábelt áthúzni egy másik szobába, hogy ott is nézhető legyen. (tehát egyszerre két készüléken)
Kérdésem:
- 20 méter kábelhossz esetén van már esély arra, hogy rosszabb legyen a minőség, esetleg hogy ne birkózzon meg a műholdas HD adásokkal (1080i a legnagyobb)?
- Milyen HDMI kábelt ajánlanátok erre a célra?
- Van bármi nemű veszteség egy 20 méteres kábel, és egy 15+5 méteres összecsatolt azonos típusú HDMI kábel között? Tehát ha apa-apa kábelt összekötök egy apa-anya kábellel.
-A beltérin egy HDMI kimenet van, ezért hogy mindkét TV-t nézni lehessen kellene egy HDMI elosztó. Látom van 2 ezres, 20 ezres és annál drágábbak is. Nekem erre a célra megfelel az olcsó is, vagy valami komolyabb kellene?
semmi 3D, 4k, játék meg hasonlók..
-
Cooper911
senior tag
válasz DeathAdder #2024 üzenetére
Mivel úgyis elosztó kell, aktiv elosztót kell venni akkor nem lesz gond a hosszal sem. Bővebben.
-
DeathAdder
veterán
válasz Cooper911 #2025 üzenetére
Pont ezen agyaltam ma, akkor ez lesz, köszi
Mivel delock kábel lesz ezért delock elosztó is. Érdekes, hogy van olyan ami USB tápkábeles, és van amelyiknek külső tápegysége van.
Gondolom itt utóbbi lehet a jobb megoldás, vagy mindegy?
-
Cooper911
senior tag
válasz DeathAdder #2026 üzenetére
Gondolom a külső tápról sem vesz fel többet mint USB-ről (5V, 0,5A). Az USB-s ott előnyös ahol mondjuk a PC-re vagy a TV-re rá tudod tenni nem kell elhúzni a kábelt egy 230as konektorig.
-
tha_answer
őstag
hello,
hdmi to rj45 -re mit ajanlotok?
thx
-
csemege86
tag
Samsung Galaxy A8-as telefont szeretnék külső monitorhoz csatlakoztatni.
Egy ilyen adapterrel ez megvalósítható vagy ez a telefon típus nem alkalmas erre?
https://edigital.hu/adatkabel-toltokabel/trust-usb-c-hdmi-adapter-p531322 -
csemege86
tag
válasz csemege86 #2029 üzenetére
Pontosítok: Samsung Galaxy A8-as telefont szeretnék külső monitorhoz csatlakoztatni.
Egy ilyen adapterrel ez megvalósítható vagy ez a telefon típus nem alkalmas erre?
https://edigital.hu/adatkabel-toltokabel/trust-usb-c-hdmi-adapter-p531322Ha működik az USB C/HDMI adapter, akkor egy plusz HDMI/VGA kábellel VGA monitorhoz is tudom csatlakoztani? Vagy ehhez kell külön egy USB C/VGA adapter?
-
Dollface
tag
Sziasztok!
Valószínűleg szerviz lesz a vége, de azért megkérdezem itt is, hátha valaki tud valami okosat mondani...
Adott egy Sony 55X8505C 4K-s TV, és rajta 4 HDMI port. Minden port foglalt, az elsőn erősítő, a 2-es és 3-as porton játékkonzolok, a 4-es porton számítógép van rákötve. Eddig minden működött frankón, de tegnap egyszer csak a 4-es porton nem adott képet a számítógép.
Kipróbáltam bármi mást rákötni a 4-es HDMI portra, de semmi. Illetve majdnem semmi - és itt jön egy csavar - mert érdekes módon az XBox One X-et rákötve egy 640x480-as felbontású képet ad, de hang ott sincs. Magasabb felbontásra persze nem tudom állítani az XBox-ot a saját menüjében sem, nem enged más választási lehetőséget.
Szóval beszart a HDMI port? Vagy valami szoftveres zavar? De ha beszart, akkor hogyan lehet, hogy az XBox-ot rákötve egy apró 640x480-as képet visszaad??
Gyári visszaállítás már megvolt, sajnos ez nem oldotta meg a hibát...
-
zooltan93
csendes tag
Sziasztok!
Egy HDMI switchet szeretnek vasarolni - ujfent - hogy megosszam a Full HD monitorom kepernyojet a PC-m es a PS4-em kozott.
Mar vasaroltam a heten egyet, azonban szomoruan tapasztalom, hogy a PS4-en valo 30-40p jatek utan a kep elkezd szakadozni, majd teljesen megszakad a kapcsolat a ket eszkoz kozott.
Ha csak egyszeru bongeszesre hasznalom a PC-vel, akkor a hiba nem jelentkezik. Ha kikapcsolom az eszkozoket egy kis idore, majd ujfent elkezdek jatszani, akkor egy darabig mukodik, majd megint 30-40p utan elkezd haldokolni. Feltetelezem, hogy a bizonyos ideig valo hasznalat kesziti ki, olyan merteku "terhelessel", amit a PS4 altal adott kep/adat jelent.
Mind a PC, mind a PS4 mukodik, ha kozvetlenul a megjelenitobe dugom oket, valamint mind a harom kabel hibamentessegerol meggyozodtem.
Tudtok ajanlani egy olyan termeket, amivel ez a jelenseg nem all fent?A jelenlegi switchet 5000HUF kornyeken vettem, btw.
Udv! -
poolbig
aktív tag
Üdv!
Remélem jó topikban vagyok.
Szóval megoldható az valahogy (hardver és app), hogy egy androidos eszköz USB-jén videó jel menjen be egy microHDMI portról? Tehát az android (jelesül egy tablet) megjelenítsen egy HDMI videójelet külső forrásból?
Köszi -
BTom1970
tag
Sziasztok!
Egy Displayport-os laptop-ot szeretnék 4K TV-re kötni. Van egy HDMI-HDMI kábelem és egy aktív Displayport-HDMI átalakítóm. Átmegy a 2560x1440 rendben a TV-re, de csak egy ideig. (fél óra vagy annyi se) Aztán 1-2mp-re megy el a kép. Majd több időre. Villog, nincs kép, a TV bekapcsoláskor a laptop képét is elveszi. A TV-n a felbontás is átállítódik kisebbre magától. Ilyen történnek.
Ez inkább az aktív DP-HDMI konverter hibája lehet? Kábelhiba nem csinál ilyeneket?
Köszi!"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Csati7100
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG tévére (42LA660S-ZA) szeretném a PC képernyőjét átvinni. Mindkét ketyere látja a másikat, de a TV a csatlakozási fázis után leáll, "Nincs jel" hibaüzenettel.Az átvitelt ezzel "30M 98ft HDMI 2.0 4K 1080P Extender Over Single RJ45 Cat 5e/6 Ethernet Repeater ", amit az eBey-en vettem és egy 25m Cat5e kábellel próbáltam. Mindenféle felbontást és frissítést is kipróbálta már, de hiába.
Örülnék, ha írnátok használható tippet.
Köszi! -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, HDMI kábellel van összekötve a számítógépem és a Samsung UE48H6400 Tv-m, olyan probléma merül fel hogy akármit nézek rajta, Youtube videó vagy saját filmek akkor a TV-n kb fél percenként akadozik a kép, a számító monitorán megy szépen, mi okozhatja azt a jelenséget?
Segítségeteket köszönöm!Gábor
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ez működőképes megoldás: [kép] ?
A lényeg az lenne, hogy a TV-men csak 2db HDMI bemenet van, az egyiket a beltéri egység foglalja el. A másikra egy switch segítségével szeretném rákötni a PC-met és a PS4-emet is, hiszen van amikor a PC-ről néznék sorozatot/filmet/videót, de van hogy játszanék a PS-en. A PS-hez pedig kellene egy splitter, hiszen van olyan játék amit az egyik monitoromról játszanék. Erre a monitorra szintén HDMI-ről csatlakoznék a PS-sel, a gépről pedig DP-vel, illetve a másik monitorra is DP-vel.[ Szerkesztve ]
-
NiceCube
csendes tag
Hello all!
Egy kis kérdés mert nem találtam egyértelmü infót:
- Hdmi 2.1 kábel visszafelé kompatibilis?
( Ergo : TV amit berendeltem -> hdmi 2.0b -> ha én összekötöm ilyen kábellel a UPC beltérit - ami kitudja milyen, gyanitom hdmi 1.4, illetve PC-met, ami egy radeonszutyok,. de legalább 2.0, akkor nem lesz parája?)
...vagy mindenképp olyan kábel kell keresnem a jóöreg guglin, ami 2.0a v b?[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
Üdv. lehet nem jó helyre írok, de olyan eszköz érdekelne, ami egy HDMI bemenetet 3 HDMI kimenetre oszt, úgy, hogy ne legyen probléma, ha egy időben megy mind a 3 megjelenítő.
PS3 képét szeretném 2 monitorra, illetve egy TV-re kötni, ha ez számít (mindegyik FullHD). Nem baj ha külső tápos, remélem olyan 5-10k körül már van valami értelmes, köszi előre is! -
fles1
csendes tag
Üdv mindenki,
15 m-es HDMI 2.0 @60Hz kábelt szeretnék venni az asztali gép és a 4K-s TV összekötésére. Ehhez kell valamiféle erősítő vagy ekkora távon még átmegy nagyobb veszteség nélkül a jel?
Előre is köszi! -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
vga - hdmi átalakitással kapcsolatban kérdeznék:
videokártya vga csatiját kötném össze egy tv hdmi bemenetével...
kérdésem, egy ilyen adapterrel ez megoldható?azt irják : A HDMI jel átalakítása VGA jellé.
de nekem forditva kellene vga ból hdmi ...elöre is köszi a segitségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
JANI6666
újonc
Sziasztok! Vettem egy új számítógépet ( a videokártya RX5700XT ), összekötöttem a régi konfigurációval( PC-HDMI-erősítő-TV), amivel eddig nem volt gond, de most akadozik a hang. Ha az erősítőt kikapcsolom, és csak a tv-n van hang, akkor nincs probléma. Mi lehet a gond?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Adott egy 10m-es HDMI2.0-ás kábel, ami elvileg 4K@60hz-re képes. Viszont- TV-vel összekötve csak és kizárólag 1080P-ben képes 60hz-re, 4K-ban csak 30hz a max...
Összekötöttem a Monitorommal a PC-met, ott 1440P és 144hz-t is kiprésel magából. Tehát most nem tudom 10méteres kábel 4k-ban nem lenne képes átvinni a 60hz-t? TV portja HDCP 2.2-es és 2.0b-s támogatásu mind a 3...
Szerintetek? -
Evil Snowman
őstag
Sziasztok! Csak egy gyors kérdésem lenne, sajnos a keresőben nem találtam rá választ. 2.1-esHDMI kábel támogatja a 120Hz-et FullHD felbontáson?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Walter_White
senior tag
válasz Evil Snowman #2045 üzenetére
persze, a 2.0 a 1440P 144hz-t is támogatja. 2.1 bőven viszi a 120hz-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
válasz Walter_White #2046 üzenetére
Király. Köszönöm a gyors választ.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok! Fáztam tőle, de kipróbáltam... vettem egy HDMI-HDMI elosztó kábelt, videókártya kimenetre 1monitor, 2. tv re kötve. Sajnos legyendül a jel, vagy zavaros lesz mindkét megjelenítőn. Van rá valami megoldás? szűrő, erősítő? igazából onnan indult ki a problémám, hogy a tv-m nem érzékeli a display port-hdmi kábelen keresztűl kapott jelet. és szeretném 2. megjelenítőnek használni. wifi kilőve a tvn, mert a samu stick hozzá 10e HUF, annyt nem ér. vagy érdemes volna inkább egy routeren leosztani a tv-hez a netet és akkor tükrözni a képmegjelenítést windowsban?
[ Szerkesztve ]
You are being revived
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27MR400 Monitor
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest