- Milyen okostelefont vegyek?
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Az Asus notebook topikból inkább átjövök ide maximilian4 javaslatára, hátha.
Adott egy Asus FX504GE laptop. Fenn van a szép új win 10, de nincs touchpad. Ismét keresés, ismét az Asus oldala: kell hozzá a Smart Gesture vagy a PTP driver, amihez meg kell az Asus Keyboard Hotkey. Ezt a win store-ból lehetne beszerezni, másik gépre le is tudtam szedni, csak épp arra nem, amire fel akartam tenni. A MS természetesen nem engedi, hogy offline leszedett dolgokkal esetleg boldoguljon az, akinek nincs folyton hálózata, úgyhogy itt a gép, és kénytelen vagyok az egyik usb portját egy külső egérrel elfoglalni, mert az asus nem volt képes a többi, normális gyártóhoz hasonlóan egyszerűen működtethető touchpad-et beletenni a gépébe.
Természetesen megpróbáltam máshonnan is leszedni az ATK drivert, arra meg azt írta ki, hogy nem erre a gépre készült. Pedig elvileg pont azért gyűjtötte be valaki.
A Smart Gesture telepítésére meg a legvégén kiírja, hogy váratlan hiba történt és leszedi az eddig feltett drivert. De semmi kapaszkodó, hogy merre keressem a hibát.
Ezt megtaláltam, nem segített.
Illetve ezeket is próbáltam, hasonló eredménytelenséggel.
Már újratettem a win10-et is, nehogy valami félbehagyott telepítés kavarjon be. Így se megy fel semmi. Egy BIOS-visszaállítás után a win problémát észlelt, ez volt azegyszerűbb út.
Próbálkoztam egy live Ubuntuval is, a touchpad így se megy. A biosban szépen működik, úgyhogy hardveresen nem hiszem, hogy gond lenne vele. Azt se sikerült kiderítenem, hogy ki a gyártója.
-
ngabor2
nagyúr
válasz gurubefree #26259 üzenetére
Köszi, ezeket is végigjátszottam, semmi eredmény. Pontosabban mikor a biost az optimált alapértékekre visszaállítottam, pakolhattam újra az egész wint.
Honnan lehet kideríteni, hogy Elantech, Synaptics vagy Sentelic gyártmányú a tapipad? Igazából mindhárom driverre azt írta, hogy nem talált hozzá hardvert...
-
ngabor2
nagyúr
válasz echterion #26271 üzenetére
Ha lett volna ott touchpad, akkor minden további nélkül megtettem volna. Sajnos az se volt.
Viszont megoldódott, úgy tűnik. Telepíteni kellett az Intel Serial IO drivert, és életre kelt. Most már felment a precision touchpad is.
Köszi mindenkinek, aki foglalkozott a problémámmal
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Asus Zenbook UM3402YA-KM183W több mint masfél év garancia.
- Hp 640 g3 7200U processzor 8 gb ddr4 memória 256 gb ssd kamera akku töltő világító magyar billentyű
- Lenovo l480 laptop 8250u 8 gb memória 256 gb ssd full hd világító billentyűzet akku töltő kamera Blu
- MacBook Pro mid. 2014
- HP Probook 640 G4, Magyar, FullHD, Intel core i5 8250U, 8GB RAM 256GB SSD + 1TB HDD, Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest