- iPhone topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
gg72
veterán
És szerintetek az nagy hátrány lenne, ha a böngésző cache-eket nem Ramdisk-re, hanem egy HDD-re raknám, érezhetően lassabb lenne a böngészés?
Azt belátom, hogy a rendszer temp mappát fölösleges arra tenni. -
gg72
veterán
válasz radi8tor #6067 üzenetére
Asszem én is ezt az utat választom majd, ha meglesz az SSD-m: a temp fájlokat és a böngésző cache-eket HDD-re teszem, vagy kikapcsolom. Közben az Operában is megtaláltam hol lehet kikapcsolni, hogy ne lemezen tárolja az előzményeket, hanem a memóriában. Jelenleg a Firefox így megy, eddig semmi negatívum...
-
gg72
veterán
Hát sajna úgy néz ki, hogy várnom kell az Intel X-25V SSD-re, mert most sem jött a nagykerbe, pedig úgy volt, hogy pénteken kapnak... Ez azért is érdekes, mert Ausztriában szinte az összes online-shopban kapni, vajon hozzánk miért nem jut belőle?
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz radi8tor #6152 üzenetére
Nem hiszem, hogy manapság egy 27ezres SSD, amit mindenhol (már nyugaton, ahol kapni) visznek, mint a cukrot, különösebben "spéci" cuccnak számítana, egy nagykernek meg igenis legyen raktárkészlete! Aztán hogy onnan melyik kisker mennyit kér le, az már más kérdés, de ha nagyker sem tud szerezni, akkor ott a baj. Osztrák nagykereknek jut, nekünk meg nem? Múlt héten az egyik kisker honlapján az volt látható, hogy "érkezik +10db", ma csak a "rendelhető" státusz olvasható, mert nem jött meg a szállítmány, vagy mi...
A rendszerváltás környékén jártam így egy Sansui magnódeckkel, amire hónapokat kellett várnom (Hifi Barlang), hétről-hétre új időpontokat mondtak, mondjuk a végén megérkezett, de ez majdnem 20 éve volt... Kicsit hasonló most ez is.
-
gg72
veterán
válasz radi8tor #6154 üzenetére
Szerintem fölösleges összehasonlítani a kettőt, az egyik főleg egy adattárolásra használatos HDD, míg a másik egy rendszermeghajtó. Szerintem SSD-t senki sem adattárolásra vesz, így nekem sem jutott eszembe, hogy azt nézzem hány Ft-ra jön ki egy giga.
proof88: Az már más kérdés, hogy egy átlag felhasználó mennyire ért az SSD-khez és miért lenne jó neki, vagy sem. De itt nem erről van szó, hanem arról, hogy akinek kéne és áldozna rá ennyit, az sem jut hozzá... Majd max. Bécsből. És itt kanyarodok vissza az eredeti kérdéshez, hogy oda miért jut, ide meg miért nem?
De tökmindegy, előbb-utóbb csak jön belőle.
-
gg72
veterán
Szerintetek van valamilyen lényegi (sebességbeli) különbség a két SSD között?
Crucial RealSSD C300 64GB (40ezer)
OCZSSD2-2AGTE60G 60GB - Agility 2 (46ezer)Win7 64bit rendszer menne rá és néhány program, játék nem. A Crucial felé hajlok, már csak az ára miatt is, de ha az Agility érezhetően fürgébb, akkor inkább az. Sata 2-ben menne. Eddig az Intel X25-V volt a kiszemeltem, de pár ezer Ft-ért többért több tárhelyet kapok, és ahogy nézem a teszteket, sebességben is jobbak már ezek az Intelnél.
Melyik érné meg jobban?
-
gg72
veterán
válasz cowboy_bebop #7897 üzenetére
Meg olcsóbb is + Sata 3 (később hátha jól jön)... Kösz.
-
gg72
veterán
Nézegetem ezt a Crucial RealSSD-t és azt látom, hogy támogatja a Trim-et, de állítólag nincs hozzá olyan program, mint az Intelekhez a Toolbox, amivel manuálisan lehet használni pl. hetente egyszer az optimalizációt. Akkor a Crucial-oknál ez hogy megy? Automatikusan a háttérben fut?
-
gg72
veterán
válasz cowboy_bebop #7904 üzenetére
És ezt mi vezérli, az AHCI?
Az Intel SSD Toolbox akkor tulajdonképpen csak egy plusz, amit az Intel ad, hogy manuálisan is lehessen optimalizálni? -
gg72
veterán
Egy 40GB-os SSD-t mennyire illik/szabad teletenni, hogy még jól működjön az automatikus SSD optimalizálás (trim)?
40 gigásból melyik jobb választás?
Intel X25-V
Mushkin Callisto Deluxe
OCZ Agility 2
OCZ Vertex 2Ha jól tudom, akkor az utóbbi 3db SandForce SF-1200 vezérlős, így gyorsabb az Intelnél, de ez a gyakorlatban is észrevehető?
-
gg72
veterán
válasz Dluinet #9342 üzenetére
A Random Write gyorsasága, ill. lassúsága a gyakorlatban mikor, milyen alkalmazásoknál érzékelhető?
Párhuzamos feladatoknak számít pl. az, ha egy négymagos gépen egyszerre tömörítek videót, internetezek és nyitok meg egy Excel-táblát? A videótömörítés mondjuk nálam úgy zajlik jelenleg, hogy maga a program (pl. BD Rebuilder) a rendszervinyón van, a videófájlok pedig két külön normál vinyón, az egyiken a kiindulási fájl, a másikon pedig a cél, ill. a temp mappa.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
OK kösz!
Akkor gyakorlatilag ha egy új Win7 AHCI rendszert teszek fel SSD-re, akkor nem kell belenyúlkálni semmibe, egyedül ennek a printer spool-nak az áthelyezése ajánlott. Mondjuk én a hibernálást is kikapcsolnám, mert csak a helyet veszi el.
Az indexelést a Win7 kikapcsolja SSD-nél?
Intel X-25V SSD esetén pedig gondolom illik feltenni az SSD Toolboxot és időnként futtatni a karbantartást, vagy azt automatikusan megcsinálja?
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Akkor egy utolsó megerősítés kellene, hogy melyiket vegyem a következő kettő 40 gigás SSD közül:
Mushkin Callisto Deluxe (Sandforce vezérlő) 31500 Ft
Intel X-25V 26500 FtCsakis a rendszer (Win7 64bit AHCI) lenne rajta, amelyet leginkább Office dolgokra, internetre és videótömörítésre használok, ez utóbbit úgy, hogy a forrás- és célfájlok 2db külön normál HDD-n vannak, miként minden más könyvtár (dokumentumok, képek, zenék, letöltések, stb.) is.
Az Intel-ben szimpatikus az ára, a supportja (FW-frissítések, Toolbox), a Mushkin viszont modernebb (?) és bizonyos esetekben (pl. nagyobb fájlok írása) gyorsabb.
-
gg72
veterán
válasz Ősember #9397 üzenetére
Én is így vélem, első SSD-nek szerintem jó lesz az Intel, aztán meglátjuk mit hoznak a következő évek...
Tőled rendelném, de ahogy nézem, már kicsúsztam a csütörtök 18.00 órából, így ráérek jövő hét csütörtökig is megrendelni, mert előbb ekkor sem fog megjönni, ha ma adom le a rendelést, ugye?
-
gg72
veterán
Ha a rendszerem Win7 64bit (AHCI ICH9R) és a driver RST 9.6, akkor automatikusan megy a trim, ugye? Ilyenkor elvileg csak a plusz szolgáltatásokért kellene feltenni a toolboxot?
Ha nem az Intel RST drivert teszem fel, hanem meghagyom a windows MSAHCI drivert, az is támogatja a trim-et?
-
gg72
veterán
Egy kérdés a pagefile dologhoz: ha az SSD-n a rendszer helyét akarom csökkenteni, de nem akarom a lapozófájlt kikapcsolni, melyiket érdemesebb csinálni?
1. Áttenni normál HDD-re.
2. Hagyni az SSD-n, de a méretét manuálisan beállítani pl. 200MB-ra.Valahol azt olvastam, hogy ha HDD-n van, akkor csökkenhet a rendszer sebessége/válaszideje.
Ha túl kicsi a lapozófájl (200MB 4 giga ram esetén), az jelenthet gondot?
-
gg72
veterán
Hát tényleg ígéretesen hangzzik ez az új Intel RST driver, a telepítés előtt le kell szedni a régit, vagy elég ezt telepíteni?
-
gg72
veterán
Ma üzemelem be az új Intel X-25V SSD-t és már nagyjából mindent tudok, már csak az lenne a kérdésem, hogy lehet-e abból valami bajom, ha az Intel RST diverből a legújabbat teszem fel, ami viszont még csak béta verzió? Érdemes ezt használni a hivatalos 9.6-os helyett?
Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest