Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Készülőben az Apple AirTag 2
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Ja, lehet ez az oka
Mondjuk, ami ezen van, szerintem még vagy 3 hét, mire ideér. Ahol elakadt, onnan ~1 hét Rotterdam, ahova tervezte hozni a cuccot, onnan 1 hét kishazánk, itt meg a Pósta tuti szöttyög vele 1-2 hetet, hogy átadja, amit rendeltünk. Ésakkor nincs benne a vámáfa szopófaktor.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Volt azon kezdetben 8 is, csak akkor kábé lófsz volt, amire mentek.
A mentést megelőzően kikotorták alóla a homokot, meg leengedtek "ballasztvizet" és rengeteg üzemanyagot, és asszem 1-2 konténert is lepakoltak, bár ez utóbbira nem láttam még cikket. Illetve bejött a képbe a dagály, ami kicsit megemelte az egész vackot. Meg egy előző vontatáskor / kotráskor szabaddá vált a hajó rendes hajtóműve (propeller?), illetve a kormánylapát is.
Azt azért nem lehet elvenni tőle, hogy nehéz. Egy angol mókus csinált valami YT kontentet, ahol azt mondta, hogy az eredeti zátonyrafutás állapotában 69 olyan hajó kellett volna, amilyenből elég kevés van. Az 4000 tonna tolóérőt tud kifejteni, de valami gci nagyot kellett volna. Mert elöl-hátul felfeküdt a "csónak", és még középen be is képes süllyedni, mert ezeket így tervezték.
Szóval vmi bazi "szovjet" megoldás kellett volna, vagy Chuck Norris. Esetleg előtte McGyver, de az már kiöregedhetett.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Innen nézve homok / part van a széleken, nem szervízút. Elmenni mellette macerás, mert egy rendes hajónak igen szűk a hely, szóval 2 irányból kellett vontatóhajókat ova szervezni, ami azért idő.
Persze nem értem, hogy a "vonósugarat" miért nem használták, hisz azt vagy 30 éve bemutatták a "Csillagok háborúja" c. színes, szinkronizált dokumentumfilmben.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #94090 üzenetére
Figyu, ha a közért van X kilométerre, mint amennyit kell edzeni, akkor azt kell megtenni.
Ha meg nyitva az ojjektum, akkor az "profit". Hazafelé terheléssel megy az edzés.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #94101 üzenetére
Ja, ez is hozzátesz a képhez egy kicsit.
Ahogy az is, hogy a csatornán áthajózókra az egyiptomi hatóságok időszakosan - az áthaladás idejére - szagembereket biztosítanak, mert ők ismerik a csatornát, mint a tenyerüket, 1000éves tapasztalat, etc.
És akkor mesélnek a hajósok, hogy ezek a jóemberek egy karton cigiért, meg a hajószakács főztjéért mennek fel, mert azt szeretik, és gondolom, pont letojják, ki mit kormányoz. Szóval az egyiptomi szagembergárda nem kissé korrupt... Aztán hogy az épp odadelegáltak mennyire mit csináltak, arról egyelőre nem esett szó. De az jó, hogy nyomozást indítanak, talán kiderül, hogy Ali nem azt mondta, amit, hanem éppen ebéd utáni cigijét fogyasztotta, amikor zátonyra futottak.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #94102 üzenetére
És még az a pár litér (300'000 ?) üzemanyag is kifolyhat a tengerbe, némi ökológiai katasztrófát okozva. És az alul kipotyogó konténerben ott a cuccom, ami miatt Lee Wang Cho refundolni fog.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Azért ilyen markolókból egy ekkora hombár gci nagy hajó mellett akármennyi is kapirgálhat. Ránézésre vagy 60m felfekvése van a hajónak széltében. Hosszában a fene se tudja, de az se lehet kevés. Erre jön még az a párszáz konténer, ami a zátony fölötti terhelés. És ennyi mennyiségű ballasztvizet / üzemanyagot se 2 perc kiszivattyúzni. Meg az üzemanyagot valahova tenni is kell. Szóval egy tanker kellett mellé. Gondolom, épp nem volt a közelben egy üres / amiben van ennyi kapacitás.
Ha ránézek erre a hajóra, akkor a többi hajó az olyan kis mitugrásznak tűnik, pedig azért azok se kicsik, de ez a konténerszállító azért picit olyan, mint a csillagrombolók mellett a Tie Fighter.
Nem csodálom, hogy időbe tellett kiszabadítani.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #94144 üzenetére
Fogalmam sincs. De ez az 5-6 markoló / tolólapos akármi nem gondolom, hogy megrengette a hajó alatt a földet. Pláne, hogy közben a mellé érkező kotróhajók "kicsit" hatékonyabban végezték a melót.
-
zetor2000
őstag
Hát, ha ilyen méteres "pemzlije" (hengere) van 1 embernek, amit mondjuk még kényelmesen használ, akkor abból ~300 simán odafér (dulván 400m hosszú a hajó), egy oldalra, és ha kényelmesen, létráról dolgozik mondjuk 3 métert, akkor a 14 méteres merülési mélység (ennyi van víz alatt) olyan 1000-1500 embernek is adott volna melót, hogy emberi időben végezzenek vele. Mondjuk, akkor 1 nap alatt le van festve az alja. Egy oldalon. És akkor még kábé ugyanennyi, ha nem több, van, ami kilóg a vízből.
És akkor lehetne szólni a RollsRoyce-nál a mókusszőrös ecsetű embernek, hogy húzza meg a vízvonalat...
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #94153 üzenetére
Azt felejted el, hogy ezek egyiptomiak, nem fehér emberek. Ha német(h)ek üzemeltetnék, szerintem szélesebb lenne, mint a legszélesebb hajó, ami át utd haladni, mélyebb lenne, mint amilyen mély a legmélyebbre merülő hajó, és durván havonta ellenőriznék.
A hajóra lépő ember nem lenne éhes, hogy a konyhán kajázzon, vagy ha igen, akkor azt menetrendszerűen. Nem dohányozna, vagy ha igen, akkor lenne sajátja, nem lenne korrumpálható egy csík Marlboroval.
De ezek egyiptomiak. Éhesek, és nincs pénzük (?) saját Marlborot venni. Szóval nincs annyi mentőhajó SE, amennyi kéne.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Valaki gcire ráért, csinált szuezi csatornás játékot. Nekem sokadikra sikerült 70% tolóerővel átvergődni. Ez a csatorna 4%a.
-
zetor2000
őstag
Arról nem beszélve, hogy sok "vacak pult" azért sokba is tud kerülni.
Ha van is másik, lehet, hogy az másik rendezvényen van. Mert ha áll, akkor viszi a lóvét, ha működik, akkor meg tudja hozni.GSM torony és a rendezvényes fénypult rendelkezésre állása azért kicsit más tészta, de ja. Egyiknél az évi 4 kilences enged félnapot, másiknál a félnapos rendezvényen a 4 kilences rendelkezésre állás ~10 perc kiesést ha jelent? És akkor se a szünetben esik ki...
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #94170 üzenetére
Elég fura bejelentés, ahogy olvastam.
Ha csak az elektromos verdákat érinti, akkor hajrá, ha a teljes konszernt, akkor meg wtf? Jó, csak az amerikai piac, de akkor is...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #94180 üzenetére
Ja, ha nem is sok, de van kiesés. Ha nem is egy hét, de 1-2 nap tuti.
Ha nincs ez a pár napos se előre-se hátra, akkor az ott felgyülemlett hajók, meg pár másik is talán át tudott volna vergődni. Azok, amik vagy elmentek Afrikát megkerülni, meg azok, amik el sem indultak még, mert nem tudták, meddig van "dugulás". És az a pár másik azért bevétel. Én biztos elvegetálnék belőle pár napot.
Azt nem tudom, hogy a hajótársaságok a csatorna üzemeltetőit vajon perelhetik e? és ha igen, vajon perlik e majd? Mert ugye ha van kár a rakományban (élőállat elpusztult, áru megromlott...) azt rá lehet fogni a csatorna üzemeltetőinek hibájára, meg a hajó szerencsétlenségre is. Persze lehet, hogy ez egy gcire semmibe vezető per, de lehet, hogy van, akinek megéri.
Hogy az Evergreent szénné perlik, az tuti...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #94223 üzenetére
És milyen netet hoznak?
ADSL-t már nem favorizálják, remélem. Koaxos kábel már elvben a múlt náluk, remélem, valami optikai akármi lesz. Az meg jó. Nálam évek óta (10+) háborítatlanul megy. Eddig 2-3x volt fennakadás, de abból 1x azért, mert nálam berendezéscsere volt.
A házban van még Digi, de az nyaranta 1-2 napot lekonyul, mert a Digi berendezések a lépcsőházi szekrényben vannak, azt süti a nap, a switch meg azt a meleget nem tolerálja. Vagy kikapcsol, mert melege van, vagy csak simán leáll.
A T-s cuccnak van valami saját fészek a ház tetején (vagy az aljában), az valami épkézláb méretű helység, nem a villanyóra szekrénybe épített zárt vazsdoboz. Cserébe a Digi olcsó, de ugyanitt elérhető a Flip, ami jóárasított T.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #94238 üzenetére
Egy ideje a Népliget felé járok melóba. Ott van ugye a sarkon a T székház. Egy ideje reggel és este is lidércfények vannak benne. Azaz élet valamennyi van, de a méretéhez képest elenyésző ember lehet benn.
Ismeretségi körben akik vannak T-sek, azok már jóideje HOban vannak. ~Több éve. Azaz, heti 1-2 alkalommal meg kell(ene) jelenni, valamiket aláírogatni, ilyesmi.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Jó, van régi Mercedes, aminek ekkora a tankja, mennek is vele Ukrajnába csempészüzemanyagért. De neki valami átlag Seat van - ha jól emlékszem. 6-7 literes fogyasztással ez cirka 2000km egy hónapban úgy, hogy este 8ra "odahaza" kell lenned.
Nem lehetetlen, csak meglepődtem.
Amúgy a BKV kezd európéer lenni. Nézegetik a 3as metrót, hogy lehet klímázni. Meg egyre több a klímás busz, van amortizálódó Futár rendszer, ami mutatja ahol van, hogy mikor jön a következő, vagy épp, hogy "na ez kimaradt". Én néha beleszaladok hazafelé.
Meg mondják, hogy "nincs már régi Ikarus szolgálatban", de azért a Kilián garász felé látni párat jönni-menni. Jó, nem a faros, de ilyen 260asok. Kábé szétverhetetlen, meg gondolom, ehhez még van alkatrész/donorbusz.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Egen, végülis...
Csak ha azt nézem, hogy itt városon belül Ő is inkább tömegközlekedik, ahhoz mérten nekem fura volt. Melóba járni azért szerintem sok, pláne hogy most annyira nem is illik este-reggel mocorogni verdával.
Mindegy, van rá keret, kocsi benyalta...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ennyi szabadidőd van?
Ha gondolod, láttam Ali-n gombot szétszedő segédeszközt, az pár100 Ft, egy műanyag valami, amire rányomhatod a mikrokapcsolót (jellemzően Cherry MXhez volt), és szétpattan. Utána lehet lubrikálni (kenni). Ahhoz is van ecset, meg kenyőcs. De nekem nincs kedvem ilyesmihez. O gyűrűket nem teszel rá? Van fekete, kék, piros és átlátszó a legtöbb helyen.Alapvetően unatkoztam, és kerestem mechanical keyboard sound dampener-t, de nincs a hazai kiosztáshoz (100+ ISO), csak USA, meg ilyen 64/86-7 gombos megoldásokhoz. Vagy rosszul kerestem. Azt akkor bukkantam rá ezekre.
-
zetor2000
őstag
Ha már posta:
"Probléma a Magyar Postánál: belföldön akadnak el a nemzetközi csomagok"
Úgy, hogy a kínai holdújév már lement, az EUn belüli forgalom visszaesett, akadnak el a csomagok. Aztán ráfogják a még ki sem kötött Ever Givenre, hogy azért nem adták oda a csomagom, mert már 3 hete itt van, mert tegnapelőtt az EverGiven...A probléma az, hogy van egy kicserélő, ami kábé dugig van csomagokkal, és azt magyarázzák, hogy azért nincs még kikézbesítve, mert elakadt a Kínában a holdújévkor fel sem adott csomag. Mert akkor Kína nem dolgozik cca. 1 hetet, mert ünnepelnek.
Valaki rosszul értett valamit a kérdés feltevésekor...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Vettem Borsodi Gyömbér Ale nevű izét. Sörnek árulják, de nem az. Édes valami, a vége mézes utóízű. Jéghidegen talán elmegy, de így, hogy csak hideg, elég geil. Nem mondom, hogy rossz, de én másra számítottam. Aki szereti a gyömbér üdítők ízét, az adjon mellé még mézet, meg kevesebb szénsavat, és akkor kábé megvan, mire számíthat.
Ilyen, mint fent. Alkoholt egyáltalán nem érezni rajta, de azt írja, hogy 4%.
Vettem mellé Krusovicét, azt már ismerem, az jó.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #94303 üzenetére
Én meg kaptam csodaszép szarvas karajt. Ez van / volt a csomagon. Ismerős könyvelője kapta, tulképp, vadászoknak is könyvel vagy mi, azt néha jut ilyen hozzá is. Ránézésre egy szikra zsír sincs rajta. Énhozzám fagyasztva érkezett, egy Post-Ittel a tetején, hogy ez biz' szarvaskaraj. Most kiengedett a hűtőből, erre látom, hogy ez tulképp 2 fél, és vagy 10-12 szelet lazán kijön... Éppen kész lett a páclé. 2-3 napig ebben "ázik, aztán majd lesz vele valami. Most gondolkodok, hogy mekkora vendégséget hívjak rá...
Maradt egy félüveg vörösbor, de az 99.99%, hogy nagyon kevés lesz hozzá.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #94307 üzenetére
Hirtelen jött... nem vettem sokat, csak 2 flakonnal. Ismerkedni elég. Ha jó, akkor cca. "egynek" elég, ha nem jó, akkor meg azért 2 flakon nem nagy bukó. Ez ilyen valami , amit nem tudok hova tenni, se nem jó, de nem annyira gagyi, hogy rossznak mondjam. Inkább olyan, hogyha nincs más, akkor ilyet veszek. De szokott lenni másmilyen, ahol ez van.
Meggyest nem veszek, csak ilyen Bellevue, Mort Subtitle, meg "jobbat" (ilyesmit). A hazaiakban nem bízom.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #94309 üzenetére
Ittam olyant is, meg abból a málnást, egyik se győzött meg. Azt a pénzet, amit ezekre fordítanék, más jellegű sörbe fektetem inkább. Málnásból Hoegaarden. Az jó. Vagy a Szentandrási málnás búza. De az erre ritka.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #94312 üzenetére
Aegont most veszi meg valami nagyobb vagy másik, remélem, használható lesz, mert nekem is van ott ilyesmi megtakarításom. Meg valami életbiztosítás is.
Volt szomszéd Uniqa-nál, pár éve már nincs ott, de amíg volt, addig a feladata minden ilyen űrlap elektronizálása volt. Meg mindenféle belsős cucc elektronizálása. Valszeg nem az Aegonnál kötött ki.
IT-Serviceshez vagy hova a rákba ment, azt mondja, láblógatós, az előzőhöz képest. Viszont pár hónapja nem tartom a kapcsolatot, vagy 2 éve elköltöztek.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Remélem, csak npera felé ilyen a szitu (vagy arra sem):
-
zetor2000
őstag
Ennek a köppenyes öreg szakinak jobban hiszek, pláne, hogy a végén van diagnósztika is!
Igaz, ezt a Chrysler fejlesztette...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ez, ha jól sejtem, valami műszaki halandzsa. Mint felénk az "ábcúgolni kell a plézecerrel a grúzsbájftot, mert ha nem, akkor meg kell skrájbolni a dűznit!" féle, csak bővebben.
Van egy haver, gondoltam, elküldöm neki. Jelenleg asszem a briteknél van, ott fejleszt valami lószart, hátha tud adni valami újat a tanulatlan angoloknak.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Kezeket a 'Refund' gombra!
[link] Ezek a cuccok egyhamar nem érnek ide. A Pósta meg magyarázkodhat, hogy megint tele az elosztó azzal, ami meg sem érkezett...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ha jön a kínaitól infó, hogy itt a csomag (jellemzően nyomkövetéssel rendelek cuccot a kínaiaktól), akkor rá szoktam keresni a Pósta rendszerében, hogy mégis merre? Ha ismeri a rendszer, és van hazai infó is, akkor segond, megvárom.
Ha viszont csak annyi van, hogy szerintük elhagyta Kínát (vagy a feladó országot), akkor sima liba a refund. Ha nincs a Pósta rendszerében semmi a csomagról, akkor tétovázás nélkül nyomok a refundra.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ha az esetleg segít, akkor az aftership.com -on tudsz rendesen ragszámra keresni, kábé mindegy, ki a szállító. Néha más infókat dob, mint a rendelős oldal sajátja.
-
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #94427 üzenetére
Ilyesmi megoldásban szerintem a drónos hátizsákok lehetnek jók. Abban elég merev a "nagy" rekesz, és több kicsi szokott lenni, ahova mehet a kaja, meg oldalzsebbe a töltő. Némelyiken kivezetés is van kábelnek, hogy ott lógasd ki a powerbank csatiját.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
Ilyesmi jellegű az a ház, amiben én is lakom. Kerti grill sajna nincs, de néha élvezném. Szomszédokkal néha van grillezés, de csak villanyos. Az udvarból le szoktak lógatni egy fűnyíró hosszabbítót valamelyik lakásból, azt onnan megy 2-3 grill. Másiknak van sörpadja, azt szoktuk elhozni, pár másiknak meg van ilyen kemping szék+asztal, az is be van vetve.
Látványterveken itt is volt játszótér, lett 2is, egy kisebbeknek, meg egy inkább nagyobbaknak. Emellé nőttek kerti padok, meg ilyen gyerekpadok a kicsiknek. Engem nagyon nem zavarnak, de vannak mások, akiket de. Meg van egy csomó 70+os...
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #94457 üzenetére
Ehh... háló ablakomtól 3 méterre laknak madárkák... amivel nincs is baj, de reggel félötfelé ébrednek, én meg inkább fél hat felé szoktam, és az az 1 óra extra az méha hiányzik. Igazából fél ötkor reggeliznek vagy mi, és irgalmatlan csipogás szokott lenni. De lassan megszokom.
Inkább ez, mint az utcán szembelakó k*cs*g, aki motorozik (sportkipufogó vs lakótelep), meg szerel, meg akármi... Igazából mindenki "szereti" az utcában.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung F22T370FWR - 22" Full HD 75 Hz AMD FreeSync HDMI DisplayPort
- Sony DualSense 30th Anniversary Limited Edition kontroller
- SZÉP ÁLLAPOT! Lenovo Thinkpad T490s, i7-8565U, 16GB/512GB, FHD/IPS, garancia!
- Lenovo ThinkCentre M93p AKCIÓ! i5-4590, 8/500 GB, Win 11, WiFi! /// + LCD + 3e!!! ///
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB 8GB RAM Dual
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest