- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Ma sikerült megnyernem egy licitet ebay-en. Az eladóval a licit lezárása előtt lebeszéltem, hogy tudja küldeni Magyaroszágra a csomagot minden gond nélkül x összegért - csak ezt nem adta ugye meg a termék infónál.
Most így hogy megnyertem a licitet, lebeszéltük mindent, és azt kéri hogy a Paypal Family and Friends opciójával fizessek neki. Ez mennyire biztonságos út? Van egyéb megoldás amit javasolhatnék neki? Annyira nem vagyok otthon még ebben az e-bay világban.
Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz koxkids #76451 üzenetére
Ha így küldöd nincs PayPal vásárlói védelmed, ez nálam azt átverés kategória.
Nyilván ő is olyan "lüke" aki nem kalkulálta be a jutalékokat az eladási árba és nem akarja azt a 3-4 %-ot kifizetni a PayPal-nak. Ez nem az eBay világa.
Biztonságos lenne ez a fizetési mód is, ha nem tudná megkerülni az eBay vásárlói védelmét.
Találkoztam olyannal, hogy miután a vevő kifizette így, hirtelen megvilágosodott hogy feltörték az eBay fiókját nem ő volt aki eladta, törlik a vásárlást, viszont így fizetve a pénzt nem lehet az eBay-en keresztül sem visszaszerezni. Akkor is bukta a dolog ha egy féltéglát küld mobil helyett vagy meg sem érkezik.Küldhet számlát rajta a megbeszélt szállítási költséggel, meg ha már nem kalkulálta be a PayPal jutalékot (ezt persze nem hiszem el, hiszen a az eladási árba belerakjuk a költségeket is, boltos óvoda 2. csoport szint) akkor azt is belerakhatja és ezt így fizeted a PayPal-on keresztül. Lényegében te kifizeted a jutalékot. De így lesz normális vásárlói védelmed.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Elkezdtem most mar Gixent hasznalni, ez jo tipp, koszi!
Internet-eleresi beallitasok: mobilrol voltam, lte volt, kulonben ugye a hibauzit se tudtam volna megkapni...
Az meg szerintem az ebaytol is elvarhato, hogy a mobil platformok aktualisan tamogatott verioival, kulonosen azok alapertelmezett bongeszoivel mukodjon. Ebbol azert nincs olyan sok, cserebe a fel vilag hasznalja.Same rules apply!
-
ZsoltG60
aktív tag
Elég érdekes dolgok vannak most nálam
Resolution Center rész teljesen üresAlapból csak úgy találtam meg a nyitott ügyemet, hogy az ebay belső levelezésén keresztül nyitom meg, de onnan (a see return details linkre kattintva ) egyből átirányít a német oldalra amiről a k épet linkeltem.
[ Szerkesztve ]
Lumia 950XL
-
Robyka
aktív tag
Amennyiben angliából vennék telefont függentlent, azt tudom én itthon használni bármilyen simmel jól gondolom?
Leírásban ez volt.
brand new in box ,unlocked. Got it as replacement from insurance but got new phone already. Comes with everything in the box and 12months warranty. Collection IP332Dispatched with Royal Mail Special Delivery (TM) 1:00 pm.
GSM bolt is van hogy nem EU töltővel árulja a telókat itthon.Gyarkori kérdéseknél rákerestem: [link]
Vki állítása szerint: Ha kártyafüggetlen a telefon bármilyen kártyát belerakhatsz de csak az adott országét,ha meg nem kártyafüggetlen akkor csak azzal a kártyával megy ahol vetted tehát ha angliába veszel és nem kártyafüggetlen csak azzal fog menni itthon nem ez épp olyan mint ha egy t-mobilos sim kártyát raknál egy vodásba
-
Topikgazda
válasz Robyka #76466 üzenetére
Konkrét típus az segítene, de van ez a 2 általános szaktopik ott lehet hogy hamarabb lesz megfelelő válasz
Azonnali mobilos kérdések órája
Adott típusnak is lehet topikja.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ajánlat tétel határidő lejárta után nem jelez vissza az eladó, akkor semmis?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Nem jött semmi email, csak eBay app jelzett, hogy lezárult.
Persze adhattam volna új ajánlatot, de már erre sem válaszolt így többire sem fog.
Azért gondolom ezt, mert egy másiknál már ellenajánlatot is adott tegnap, mikor pár perc eltéréssel lett leadva az ajánlat.[Up]
Csak sikerült megérkezni-e.
This offer didn't work out, but we have a solution![ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
veterán
Sziasztok.
Nem nagyon szoktam vásárolni ebay-en, de most tegnap este félálomba találtam egy nagyon jó árat egy polar órára. Licitálni kell szóval még idegenebb talaj, azt utoljára 10 éve csináltam a vaterán...
Erről a termékről lenne szó. A kérdésem az lenne, ha lejár az idő oda kell adnia ezért az árért, vagy van vmi minimálár amit nem találtam meg? Mennyi lesz a szállítási költség? Mi van ha megnyerem és 50 eur-ot kér a szállításra és nem fizetem ki?
Segítségét előre is köszi.
-
Topikgazda
válasz INGJOKE #76474 üzenetére
Ez a "minimum ár", ha nem lesz más ajánlat akkor aki megnyeri annak ennyiért oda kell adni.
A szállításnál ez van írva: Shipping: May not ship to Hungary Ez azt jelenti hogy Magyarországra nem adott meg szállítási költséget.
Ennél van lehetőséged még a licit megtétele előtt rákérdezni, hogy hajlandó lesz-e elküldeni ide és mennyiért.
or contact seller for shipping options.
Csak ha pozitív választ ad és a megadott postaköltség is megfelel neked akkor licitálj! -
veterán
Hmm az jó... mert licitálni már licitáltam, tegnap este, mert félkomásan azt néztem, hogy már csak 5 óra van. Ma reggel meg szeretem volna nézni az eredményt, de kiderült, hogy nem 5 óra, hanem 5 nap.
Most írtam a srácnak, hogy elküldené-e nekem dhl-el, ha nem akkor kérem törölje a licitem.
-
Kicsirics77
veterán
Eszem megáll,tegnap jött egy értesítés a paypaltól,hogy biztonsági figyelmeztetés,ma meg írt az ebay-en egy eladó,hogy küldené a terméket amit rendeltem,csak jó lenne ha fizetnék
nos utoljára március elején rendeltem bármit is az ebay-ről,még szerencse,hogy a paypal fiókom jelszavát megváltoztattam azonnal tegnap így nem lett nagyobb kár.
ma megváltoztattam az ebay fiókom jelszavát is.
a fene megeszi a kiskínai hekkereket,hogy ezzel szórakoznak,más fiókját feltörni,pedig eleve 16 karakter volt a jelszó,ami kisbetű,szám és nagybetű kombináció volt..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #76477 üzenetére
Ha már tudod hogy milyen nemzetiségű akkor az nem annyira jó hacker.
Mindkét oldalnak van sms kódos belépési védelem, minimum a PayPal-on célszerű aktiválni.
De nem ezeknek a fiókoknak a feltörésével próbálkoznak, máshonnan szerezték meg az azonosítóidat.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #76479 üzenetére
Ha így van, akkor minek a PayPal jelszó megváltoztatása? Hiszen nem tudnak belépni. Persze célszerű egyébként is változtatni néha, akkor le tudtad azt.
A feltörés alatt én azt értem, hogy más belép a fiókba és csinálgat valamit, a próbálkozás még nem az.
Bár ha elrontottam a kódot a PayPal eddig nem jelzett, hogy biztonsági problémám van. Akkor csak figyelnek ilyesmire is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #76481 üzenetére
Az eBay mit reagált?
-
janaman01
addikt
sziasztok. probléma a következő, rendelt termék nem elérhető ahogy az eladónál is az áll hogy nem regisztrált felhasználó. nyomkövetésit nem kaptam. sanda gyanúm hogy nem is fog már megérkezni a cucc, igaz április 1 ig van htáridő....mit lehet tenni?
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Angliából jönne egy értékesebb csomagom nyomonkövetve. Már több mint egy hete nem jött meg, szóval ma este rákérdeztem az eladótól, hogy mi a tracking szám, mert rákeresnék. Erre küld nekem egy magyar nyelvű levelet, amit a DPD-től kapott és ami a szállítási napot írja, meg persze benne van a tracking szám is.
Rákerestem, elvileg 2x is próbálták már kézbesíteni, de szerintek nem volt itthon senki. Elég meglepő, mert többnyire van itthon valaki. Másrészt meg nem értem, hogy miért az angol feladónak küldik ki a levelet, miért nem nekem, megrendelőnek.
Ilyenkor mi a teendő? Írjak nekik valahol? Milyen címre kellene?
Köszönöm
-
totyak
aktív tag
Ezt a marhaságot, Istenem!!!
03.22-én ezt írják
"A címzett nem volt elérhető a második kézbesítés alkalmával sem. A küldemény a következő hét napra raktározásra kerül. Kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal."
Tehát 29-ig intézkedhetek. Remélem sikerül velük kiegyezni. Ugye nem kell emiatt plusz pénzt fizetnem, mert újra kell kézbesíteniük?
-
totyak
aktív tag
Azt a fene sem tudja, hogy a feladó ráírta e a csomagra a számom. eBay rendszerében nyilván megvan. Sokan nyomtatni szokták a címzett adatait, szoktam látni, hogy ott a telefonszámom, de ezesetben nem tudhatom, hogy ő hogy adta fel. De, ha tegyük fel nincs is telefonszám, tegyük fel, hogy az e-mail címem sincs rajta, akkor legyen már olyan önálló, hogy bedob egy értesítőt a postaládába! 2x próbálták kézbesíteni elvileg, ebből 2x semmi nem volt a ládában. Szerintem az is kamu, hogy nem volt itthon senki.
Írtam nekik sebtiben egy emilt. Remélhetőleg holnapra válaszolnak. Ha délig nem reagálnak, hívom őket. Amúgy is vacak hetem van, kifizettem a drágább postát, hogy ne legyen gondom, erre nekem kell utánajárkálnom. Eszem megáll.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
tök új vagyok ebayen, 4 rendelésem volt az elmúlt időszakban össz. minden rendben ment (minden paypal fizetve), kivéve:
- rendeltem ebayről egy új komplett kipuf. rendszert, autóhoz (nem egy olcsó holmi sajnos ).
rendelés előtt mindent egyeztettem az eladóval (egy elég nagy motorsport marketes eladó).több féle típus van ebből a rendszerből (én jót rendeltem, a receipten is a jó szerepel) , DE ő rosszat küldött. Viszont a több féle típus csak dobot illetően tér el.
Felajánlotta, hogy beszél a fő beszállítójával, s megfelelő lenne-e ha csak a dobot cserélnék.erre gondoltam én is persze,s írtam is azonnal.
ez volt múlt héten szerdán. azóta semmire nem válaszol, nem ír.mi tévő tudok lenni?
a rendszer kellene, viszont a megfelelő dobbal... van erre valami conflict ebayen?előre is hálás köszi!
-
fererencz89
őstag
Üdv!
Szeretnék felvilágosítást kérni, mert a google nem segített, én meg nem követtem eléggé az eseményeket..
Meddig lehet Angliából vásárolni úgy, hogy ne legyen vám? Meg fog szűnni a vámunió? Mikor?
Ha megszűnik, az eBay fogja jelezni, hogy vámköteles valami?Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest