- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
válasz z123456789 #37400 üzenetére
3-5 nap míg megkapod a pénzed, várj türelemmel.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
somnia
őstag
válasz z123456789 #37400 üzenetére
Nem kell abban a pillanatban.
Az indító számlát nézted már? -
z123456789
addikt
(#37401) Winner_hun
Ez tuti?Csak mert idáig szerencsére még csak 1x volt ilyen full refund-om, viszont arra meg vártam, és azért nem vettem észre, hogy már aznap megkaptam, mikor a case-t nyitottam.
Azt hittem ez midnig így van.
De akkor várok.(#37402) somnia
Bocsi mit ßertesz indító számlán?Ès azt hol tudom lecsekkolni? -
fardem
aktív tag
válasz z123456789 #37403 üzenetére
Jóváírják a pénzt a bankszámládra, ahonnan fizettél. Csak itthon legalább 3 nap mire kész lesz.
Nem kell aggódnod, a pénz meg fog érkezni. -
magiii87
csendes tag
válasz z123456789 #37405 üzenetére
Valaki segítsen pls!!!
Jártatok már úgy, hogy törölt eladó/termék kapcsán nyitottatok case-t mert a kifizetett terméket nem kaptátok meg, és az Ebay nem rendezte az ügyet napokon belül, hanem azt írta, hogy várni kell egy hetet az Ebayen már NEM LÉTEZŐ ELADÓ válaszára?! Csak engem szívat az Ebay?Az előzmények, csak senki nem válaszolt
"Már két napja megnyitottam a case-t a korábban írt eset ügyében. (Törölte az eladó magát, és a terméket is amit már kifizettem és megrendeltem)
Nem telt le ugyan a várható szállítási időtől számított 10 nap amit írt az ebay, hogy "ajánlott" megvárni, de nyitottam egy case-t többek tanácsára, hogy ilyen esetbe tuti hogy visszakapom a pénzt napokon belül.
2 napja nyitottam és még mindig az van kiírva, hogy dec 2-ig kell várni a másik fél válaszára, aki már nincs is az ebayen
Én leszek az egyetlen balek akinek nem refundolják a pénzét csak fényévekkel később?
Mások azt írták, hogy törölt eladónál nem várat az ebay a másik válaszára, hisz nincs aki válaszoljon nekem.
Írjatok valami biztatót légyszi mert el vagyok keseredve nagyon. -
fardem
aktív tag
válasz magiii87 #37406 üzenetére
Nem kell aggódnod. Ha case-t indítasz, mindig kell várnod pár napot, hogy az eladó válaszolhasson. Ez alap a case-nél, nem tudsz vele mit kezdeni.
Ha viszont az eladó törölve lett, akkor szerintem az ebay hamarabb lép.Nekem egyszer volt ilyen, de a terméket megkaptam, bár én is zavarban voltam.
-
fardem
aktív tag
-
Topikgazda
válasz tamas1985 #37399 üzenetére
Mondjuk ez is a Pekingi reptéren van helyileg a kirendeltség, csak ott máshogy működik a csomag ellenőrzés, feladás és a szállítás nem a nemzeti kínai repülővel történik, így gyorsabb. A svéd posta kirendeltség svéd légitársaság, holland posta kirendeltség KLM, ausztrál posta kirendeltség valamilyen ausztrál gép stb.
-
faresz5
senior tag
válasz magiii87 #37406 üzenetére
Ne aggódj ha van pénz a számláján akkor visszakapod a pénzed, ha leürítette(a paypalt is) akkor meg úgysem kapod vissza . Remélem így már nyugodtabb vagy, hogy ismered a tényeket. Paypal csak arra vállal garanciát,hogy igyekszik visszaszerezni a pénzt, ha van honnan. Lehet,hogy éppen futnak a pénzed után, ne aggódj már annyira,mindent megtesznek biztos lehet benne.
-
magiii87
csendes tag
válasz Freddycom #37411 üzenetére
Sziasztok!
Megjött a törölt termékem miatt nyitott case-re az ebay válasza:
"The seller asked us to review this case and make a final decision
Hi magiii_a,The seller has asked eBay Customer Support to review this case and make a final decision.
We'll review the case details, such as messages sent in the Resolutions Center about this case and other emails sent through eBay between you and the seller. If we have questions, we'll get in touch with you. We'll get back to you within 48 hours.
You can view the details of this case in the Resolution Center."
Jól értelmeztem, hogy reagált nekik az eladó, hogy vizsgálják felül a case-t amit nyitottam?
De ha az eladó már törölte magát az ebayen és nem elérhető többé akkor hogy tudott nekik reagálni?
Ugye ez nem azt jelenti, hogy nem fognak refundolni? -
bul07
nagyúr
Érdekes, résen vannak a NAV-nál, azért ennyire nem kéne
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Agostino
addikt
ez csak nekem új vagy szoktak ilyesmivel g.ciskedni: megrendeltem egy terméket németországból item location "Hamburg, Germany". kaptam ma követőkódot, erre: Inbound to GLS location China. namost ezt így hogyan. nekem addig tök nyolc amíg időben ideér, hiszen karácsonyi ajándék lesz, de ez nem a vásárlók megtévesztése...?
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
AGE-T
őstag
Az mióta ügymenete a postának, hogy csak email, faxon keresztül lehet vámkezelésre váró terméket ügyintézni? Azt hazudja az ügyfélszolga 7-10 napot is várhatok a lejátszómra, ha mindent rendben találnak.... Megőrülök.
Valóban nem lehet személyesen intézni egy 600 Euró összegű terméknél. Vígan fizetném a vámot stb. csak ne kelljen ennyit várni rá. Vasárnap óta áll a vámon. Ahogy elnézem, ez most általános náluk?! ha cseszegetem őket telefonon segít valamit? Mit érdemes hívni?For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
faresz5
senior tag
válasz z123456789 #37415 üzenetére
Akkor ez valami új dolog lehet, mert régebben nem így volt.
-
iso3443
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék eladni ebayen. Kitöltöm az adatokat feltöltöm a képeket mindent tovább lépek megerősítem az eladást és ez jön ki
[link] szerbiai vagyok gondolom jó a mobil szám rámentem hogy hívjanak de semmi, ha meg smsbe kérem akkor meg hibát ír ki.
Mi lehet a baj? -
Minstrel
senior tag
Megjött ma a november 9.-én feladott három lámpa. Egyelőre működik mindegyik és elég jó minőségűnek tűnnek.
-
bul07
nagyúr
Karácsony előtt mire számítottál, nyáron lehet fele ennyi időt kellet volna várnod
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
fardem
aktív tag
Ma jött meg kínából a rendelt kijelzőim! November 3-án fizettem ki és ma, 26-án jött meg! 3 hét, elég gyors!
-
bul07
nagyúr
Na igen így már világos hogy miért fogták meg
Amikkor írtam az előző hozzászólást még azok a hozzászólások nem voltak ott
-
peter889
őstag
válasz Winner_hun #37393 üzenetére
Szóval két dolgot szeretnék rendelni úgy, hogy 45 napon belül megérkezzenek.
Ezzel is érdemes várnom májusig? Vagy akár most is rendelhetek? -
htc07
addikt
válasz peter889 #37432 üzenetére
Rendelheted futárral is, a legtöbb esetben belemennek az eladók, akkor elég gyorsan megkapod állítólag, persze elég borsos áron. De ez nagyobb értékű csomagnál éri meg csak, de abból kiindulva hogy hajlandó lennél várni májusig vele, szerintem nem egy sürgős rendelés Viszont a nyomkövetést javaslom, pár dollár pluszba kerül, cserébe napi 10x meg fogod nézni, hogy merre jár (magamból kiindulva )
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ma vettem észre a magyar fordítású ebay már nincs, itt is olvastam hogy valóban. Viszont a kérdésem az lenne hogy lesz újra?
Előre is köszönöm!
-
bul07
nagyúr
Itt magyar honba vannak kevesen és most karácsony előtt torlódnak a dolgok
(#37436) B-L-A-C-K
Minek?
Én nem tudok angolul (sose tanultam), de ennek ellenére mindig is a angol nyelvű ebay-t használtam[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #37438 üzenetére
Nekem most is kiírja forintba igaz nem listázásnál, de amúgy is Price + Shipping: lowest first listázom a találatokat
Amúgy kíváncsi leszek hogy a fentebbi képen található pent[link] elpostázza e nekem mert én US $9.89 fizetem érte alig két órája (én vagyok az 3-ik vevő)
Ezt lesz az igazi eladói teszt[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Néhány ezer forintos lámpáról lenne szó+egy apróságról, nagyon nem sürgős, tehát meggondolandó a postázási felár.
GPS-es nyomkövetőt szívesen elképzelnék a küldeményeken.(#37434) Winner_hun
Tuti biztosra nem fontos. Csak itt sokan panaszkodnak újabban, hogy nem érkeznek meg a csomagok. Aztán a pénz visszakérése nem egy kényelmes dolog. Ha még néhányan beírjátok, hogy sikeresen megérkeztek a rendelések, lehet én is megrendelem. -
Topikgazda
Hogy csináltad hogy a látható $16.09 helyett kevesebbet fizettél?
Már rendeltem tőle, 12 nap múlva a kezemben volt, gyorsan küldi, és tényleg megbízható. Az utóbbi időben ugyan kapott több negatív értékelést a késedelmes szállítás miatt, de ebben nem ő a hibás, hiába adta fel 2 napon belül, ha az ő vámjuk 2-3 hetet vacakolt. Most meg a magyar fogadás lesz lassú.Ha a listázási paramétereknél bejelölöd a Convert prices to $, akkor ott is forintba látod, de az árfolyam kevesebb néhány centtel mint a Paypal fizetési árfolyam, de támpontnak pont jó.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz Agostino #37419 üzenetére
hát ez priceless, ma jött válasz a dörgedelmes levelemre:
"Actually, we will send the goods from Germany, but we don´t have stock in Hamberg now, so we will send it from China in order to save your waiting time. You needn´t pay the customs, it costs the same, and the article is also the same. Do you have questions?"
30 000? 300 000? Árpi... Also: Hamberg!
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Topikgazda
válasz Agostino #37442 üzenetére
Azt írja ugye hogy nem volt Hamburgban a készleten, ezért Kínából küldi.
Vissza írnám neki, ha Németországból jön a küldemény, akkor sem vám, sem áfa nem terheli, ha Kínából, akkor pedig mindkettő és így -mivel valótlan írt a termék leírásban- adja vissza az árat.
Nincs olyan írva a termékleírásnál, hogy mit tesz ha nincs raktáron?
Bár szerintem a hirdetés szövege alapján, tényleg így átverés, de az eBay nem folyik bele ilyen szinten, azt fogja javasolni egyezzetek meg.
Számold át, hogy ha vámeljárásba kerül, megéri-e még neked.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
üdv
pedig kell legyen neki készleten: még tíz darab. teljes ár valami 12 ezer forint vagy ilyesmi volt, tehát a vámot kibírom, itt az elvről van szó. simán hülyének nézik az embert. elviszem ezt én szívesen ebayhez. amúgy a cucc mindenképpen kell, hiszen ajándék lesz. de pont azért rendeltem innen a szomszédból, hogy időben ideérjen. akkor fogok begurulni igazán, ha még a szállítással is megszívat.
raziel01 - igen, éppen ezt írtam neki. elküldöm a számlát és kártalanít. ha nem, akkor case. nekem nyolc, nem én adok el.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Agostino #37445 üzenetére
Írj meg neki egyet. Azzal, hogy nem Németországból jön, neked 10 € plusz költséged lesz.
Ha ez a címzés van feladóként feltüntetve és Németországból jön: Timetop GmbH Mike Liao Pinkertweg 9 bei Bursped (4.0 Stock) 22113 Hamburg DE, akkor nincs plusz, ha nem így jön akkor pedig van.
Írd ezt meg neki.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #37405 üzenetére
Megkaptam ezt a tetemes összeget...pontosabban nem mindet.
Megint csak fillérekröl beszélünk, de (hát az elvek mégiscsak) átszámítva 455 Ft-ot vont le a Paypal a számlámról, most meg 423 Ft-ot kaptam vissza.
Há´most akkó´ mivan´? Erre nincs valami szabály, hogy az eladónak számolnia kell a konverzióval/árfolyammal?
Mert most én így károsultam
Ne merröl a 10 Ft-ról van szó, hanem mondjuk legközelebb rendelek valamit 100 000-ért (biztos hogy nem fogok) esetleg nem jön meg, az árát meg a szar árfolyam miatt nem kapom vissza teljesen. -
Bence123
tag
válasz z123456789 #37447 üzenetére
A paypal tranzakciónak is van díja, valószínűleg az az összeg veszett el nálad(plusz az árfolyamingás is bejátszhat, ez sajnos bennevan).
-
Bence123
tag
válasz z123456789 #37449 üzenetére
Úgy értem, amikor vetted a terméket, paypallal fizettél, akkor levonták a vételárat+tranzakciós díjat. Most visszakaptad a vételárat. Ráadásul ha az adott pénznemben nézzük, 100%-osan. Jobb ezzel nem törődni, én felfogom úgy, mint egy havidíjat azért, hogy vásárolhassak ilyen kényelmes körülmények között
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- RAM topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest