Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz motorhead #36002 üzenetére

    Az a gond, hogy a Magyar Posta nem könyveli le ezeket a küldeményeket. Úgy gondolom, hogy maximum a vecsési Észak‐budapesti VP Igazgatóság postai telephelyén a vámosok könyvelik még, de előtte a posta veszi "kezelésbe" és a vámos rátekintése után a posta rendezi tovább. Van mód az eltűnésre nyom nélkül.
    Valójában egyetlen postás sem tudta elmagyarázni, hogy az Amerikában könyvelt"ajánlott" küldeményt miért jegyzik fel.
    Fontosabb kérdés és ha van valakinek információja köszönettel venném, hogy az át nem vett küldemények esetében, mert pl nem volt értesítés "véletlenül" hol ellenőrizhető, hogy van-e a nevemre szóló küldemény?
    Ezekről illene egy nyilvánosan kereshető listát biztosítaniuk, ha a 4.4.2 pont szerint megsemmisítheti.
    Gondoljatok bele, mivel a feladó tulajdona addig amíg nem kerül kézbesítésre, mégis milyen jogon okoz kárt másnak?

    Postai szabályok
    7.1
    4) Amennyiben a küldemény kézbesítése sikertelen volt, a Posta a küldeményen megjelölt címhelyen (levélszekrényben, ennek hiánya esetén arra alkalmas helyen), illetve a támponti levél-szekrényben értesítést hagy.
    5) A Posta azokat a küldeményeket, amelyekről a címzettet értesítés hátrahagyásával tájékoztatja, a 7.4.2. pontban meghatározott átvételi határidőig a kijelölt szolgáltató helyen a jogosult átvevő rendelkezésére tartja. Az átvételi határidőn belül át nem vett küldeményeket a Posta a feladónak visszakézbesíti, vagy – ha ez nem lehetséges – a 4.4. 2) pontban foglaltak szerint jár el.

    4.4.2
    a) a nem könyvelt küldeményt a feladásától számított hat hónap elteltéig köteles őrizni, utána a küldeményt megsemmisítheti;
    b) könyvelt küldemény esetén a kézbesíthetetlenség megállapítását követő hatvanadik naptól számított egy hónapon belül köteles – határidő megjelölésével és az átvétel elmulasztásának jogkövetkezményeire történő felhívás mellett – a címzettet, ennek eredménytelensége esetén a feladót a küldemény átvételére felszólítani.

Új hozzászólás Aktív témák