- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz Dhampir #2089 üzenetére
Kicsit sem zavaró és nem neonos. Rengeteg, talán 22 fokozatban állítható a fényereje, viszont a lap alján a LED-es tévékhez hasonló bevilágítás látható, aminek nem örülök. Ezt tesztekben is megemlítik.
Néha jól jönne a negatív megjelenítés, még nem jöttem rá, megoldható-e.
Eleinte lapozó mozdulattal operáltam, de elegendő finoman megérinteni, az kényelmesebb.
Én állat, tokot nem rendeltem hozzá, azt még vennem kell.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Elegem lett a Calibre konvertálásából, némelyik könyvet szinte olvashatatlan formába kavarja. Pdf-ben tökéletes, átalakítva katasztrófa.
Kínomban kipróbáltam a Hamstert, az sem hibátlan de olvasható a végeredmény.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ez jó, mert a Calibre nem kezeli a doc-ot, ezért azokból készítettem pdf-et, hogy konvertálja mobi-ra.
Baromi idegesítő, hogy nem képesek mellékelni a Kindle-hez egy konvertálót.
Még nincs semmi veszve, minden ötletet szívesen fogadok. Tehát mi legyen a doc állományokkal? Esetleg küldjem egyből a Kindle-re?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Mindenkinek köszönöm a tippeket, valamelyik csak beválik!
Próbáltam Word-ben rtf-re alakítani a doc-ot, de első körben nem sikerült. A Nitro pillanatok alatt pdf-et csinált belőle. Fogalmam sem volt arról, hogy a Calibre nem szereti. Akkor mi a bánatért van a támogatott formátumai között?
Nincs Amazonos fiókom, nem szeretnék a könyvolvasóval netre csatlakozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem vagyok pdf fan, de ha abban hibátlan, mintaszerű a tördelés és a sorközök, ékezetek is rendben vannak, miért lesz belőle mobiban katyvasz?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem egészen, mert a Paperwhite felbontása 1024x768, ugyanilyen PC monitoron, a pdf kiválóan olvasható. De nem ez a lényeg. Ha a Calibre nem képes a pdf-ből normális e-book formátumot készíteni, akkor vegyék ki a támogatottak közül!
(#2117) Degeczi
Itt van előttem a pdf, látom, hogy hibátlan, szinte az eredeti könyvvel megegyező. Ugyanis a Kindle olvasómra feltett e-könyvek nagy része megvan igaziban is, össze tudom hasonlítani.Magyarázzátok el, miért jó nekem az Amazon fiók!? Lesznek reklámok a készülékemen?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Degeczi #2121 üzenetére
Amiket a pdf-ről magyaráztál, azokat megértettem. Viszont csak azokat változtatta nehezen olvashatóvá a Calibre, amiket én alakítottam doc-ból, tehát a Nitro rontott el valamit. Bár laptopon nézve rendben vannak.
Értem az Amazon fiók előnyeit, de egyelőre nem érzem szükségét. Nem a WiFi miatt választottam a Paperwhite-ot, hanem a minősége, az olvashatósága és a világítása miatt.
Nálam itthon a router csak néha, 1-2 órára van bekapcsolva, amikor TV-t, médialejátszót és hasonlókat tesztelek. Amikor laptopról töltöm a Kindle akksiját, ráérek rendezgetni a tartalmát, más módszer nem kell az olvasnivaló rátöltéséhez.
A doc konvertálása az egyetlen? ami miatt érdemes lenne foglalkoznom az Amazon fiókkal. Tegnap telepítettem egy konvertálót, ha beválik, nem kell más, Amazon fiók sem.
Köszönöm a tanácsokat!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Balga fejjel nem rendeltem USA-ból tokot a Paperwhite-hoz, most itthon kellene valami jófélét beszereznem.
Múlt héten megrendeltem ezt, de átvételkor kiderült, nem passzol a PW-hoz és nincs rajta mágnes.
Adjatok tippeket, hol és milyen tokot vegyek? Csak mágneszáras érdekel és ne legyen drágább 10000 forintnál. Olyat sem szeretnék, aminek bepattintós a rögzítése, mert néha kivenném és csak natúrban használnám.
Ez tetszene, de nincs kép a belsejéről, nem tudni, milyen az olvasó rögzítése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Közben az Amazont [link] böngésztem, ott is a bepattintósokat láttam, de pár napja láttam a négy sarkot gumiszalaggal rögzítős tokot is. Az viszont nem mágneses, de talán mégis azt kellene választanom.
Az a méreg, hogy 40 dollárért (+Tax) megkaptam volna a bőrtokot, ami itthon 16500 Ft.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Oldman2 #2164 üzenetére
A szállítás díja és az, hogy előtte nem tudom megtapogatni, megszagolgatni. Az olvasót haverom hozta haza Floridából, éppen ott tartózkodott, amikor kitaláltam, hogy kell nekem egy Paperwhite.
-
BBéci
legenda
válasz Oldman2 #2167 üzenetére
A haverom megtapogatja, kipróbálja helyettem és az Ő véleménye alapján el tudom dönteni, hogy akarom-e.
Az iPontól ugyanazért nem kértem kiszállítást és jól tettem, mert a tok nem passzolt a PW-hoz. Pedig 5000-ért jó vétel lett volna.
Ez persze az Amazonnál nem fordulhat elő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Megtaláltam a számomra megfelelő tokot. [link]
Állványként is funkcionál, a szállítás ingyenes, mi kellhet még?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Oldman2 #2173 üzenetére
11 dollárt és 40 centet meg merek kockáztatni tapizás nélkül.
Van benne rizikó, mert a képekből nem derül ki, hogy mennyire feszesen, stabilan tartja az olvasót, nem lötyög-e benne. Ha nem válik be, meghirdetem itt az aprón és veszek egy Marware bőrtokot, mivel az is tetszik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem az Amazonról letölthető angol nyelvű könyvek miatt említette, hogy csak a magyart ismeri, nem a menüre gondolt.
égen, heti 2-3 könyvet olvastam el, manapság az internet és a rengeteg film miatt legfeljebb egyet. Szerencsére a nappalim U alakú polcrendszerén még 5-600 könyv elfér a meglévő kb. 1400 mellett. Csupán pénz kérdése és abból van a legkevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Véleményem szerint az elsivárosodáshoz vezető út legszélesebb csapása lenne megválni a könyvektől. Amióta a nappalim falfelületének kétharmadát könyvespolc borítja, sokkal barátságosabb, kellemesebb ott tartózkodni. Ráadásul a házimozi rendszer hangzását is drámai mértékben javította. Egy költözés során 3-400 könyvet szeretetszolgálatnak adományoztunk, súlyos hiba volt.
Dolgozószobám könyvespolcai (3x2,4 m) szaklapokkal, magazinokkal vannak tele, kifejezetten élmény, amikor leemelek egy újságtartót és kiveszem belőle azt a 8-10 évvel ezelőtt megjelent lapszámot, amiben a keresett cikk, teszt található.
Filmekkel kapcsolatban egyetértünk, de zenét csak CD-ről hallgatok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem vagyunk egy hullámhosszon.
Számomra a könyv valós érték, kincs! Ezerszer többre tartom Rejtő Albatrosz kiadású műveit, mint bármelyik társasjátékot. Nem arról van szó, hogy a könyvekkel díszíteni akarom a lakást. De sem rájuk, sem eléjük nem pakolok semmit, szó sem lehet róla.
Feleségem elnevezte a nappalinkat könyvtárszobának, ami találó, bár a moziszoba is illik rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Tegnap vettem észre, hogy kikapcsolás után rendesen átvált képernyővédőre, de még kb. egy percig működik a Paperwhite háttérvilágítása. Ez normális és csak eddig nem tűnt fel, vagy valami elállítódott, netán elromlott?
-
BBéci
legenda
Reset segített, kikapcsoláskor a fény is kialszik, mint korábban.
Tokom még mindig nincs, pedig szombaton hozzáfogtam a rendeléshez, de nem találtam a regisztrációs adataimat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ahhoz hasonló, amihez pár napja hozzájutottam: 5,2 GB e-könyv, kb. 8000 címmel. Egy része 2-3 példányban van benne, pl. az említett S. King 50 regénye epub, prc és doc formátumban is. Némelyik olvasóhoz még konvertálni sem kell, mert a három közül valamelyiket biztosan olvassa a készülék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Facebook és Messenger
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy ruhás topik
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Apple notebookok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
- 8. gen. iPad 10,2" Wifi+Cellular 90% akku, Bomba Áron
- Apple iPad Air 5 M1, Space Gray, 64Gb , Wifi + Cellular ( Sim+eSim ) független, 100% akku, + Pencil
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest