Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz #29810560 #60710 üzenetére
Hali!
Esélyesen azért ilyen, mert a hosszú semmi hátrányt nem okoz, de a rövidebbet neccesebb toldani, és feltételezem az egyformából berendeltek pár konténerrel, így volt olcsóbb.
Ja +1 ok, szerintem rengeteg helyen nincs dupla konnektor és ott helyben sokszor egyszerűbb lehet ha inkább a szoba két pontjára kerül a két áramzabáló gép, rengeteg időkiesés lehet ha még elosztót, hosszabbítót keresgélnek a háziak bekötésnél.
Az osztott eszközöknél is az ár az ok, így kicsivel olcsóbb, sok kicsi meg ugye sokra megy... Egyébként lehet is még olyan helyzet amikor ez a felállás előnyös lehet, ha hozzánk így érkeztek volna akkor simán máshol lenne a két eszköz...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz #29810560 #60713 üzenetére
Arra próbáltam csak ötletelni, hogy miért csinálhatja így a DIGI. Szerintem sok egyformával könnyebb ám nekik mint eltérő hosszúságúakkal.
Felújítás, de a TV-kiállást ha pl. osztva van, és falban megy, akkor jó hogy ottmaradhat a TV-s eszköz, a másik kütyü meg megy pl. a saját routerrel máshová. Bár ebbe is bele lehet kötni, mert ha a koax falban van, akkor már a lan is ott lehet. De pl. nekünk a lan az utólag van megoldva, szóval nálunk akár működhetne is ez. Mondjuk itt aio eszköz van, és eszemben sincs áthelyezni...
A variálás még drágább lenne mint a csak aio eszközök a DIGI-nek, szóval az elég egyértelmű miért ilyen, anyagilag ez éri meg nekik...
Nem állítom hogy ez lenne így a legjobb. De ha már ez van, akkor úgy gondolom hogy ebből kell kihozni a legtöbbet, és - ha kevés - előnye is lehet a dolognak.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz #29810560 #60719 üzenetére
"Erre írtam a telepítés előtti kommunikációt az ügyféllel. "
Szerintem amikor azt se tudják milyen ontot fognak vinni az efi-hez, szerencsésebb ha nem variálnak a vezetékkel...Hsz második felére:
Ez mondjuk igaz, de vannak azért olyan gondok ami kissé előrevalóbbak mint a DIGI egy kontra két eszköze, lásd UPC CB problémák... Szóval az "ez van és nincs másik" elv kicsit szerintem erős ebben az esetben. Értem mire gondolsz, de ezért az árért meg kell kötni a kompromisszumot a két eszköz tekintetében...
A hosszabb kábelnél meg lehet az is hogy ügyfél áthelyezi mert ugye hosszabb a bejövő optikai kábel, és azért ha 3 méter a két eszköz közt a kábel könnyebb mozgatni őket mint ha egy 30 centis dróttal kéne bűvészkedni hogy ne másszon el a csatlakozás. Bár azt most nem tudom hogy vannak ezekbe rögzítve, de ha úgy mint az F668-ban akkor elég könnyű elérni hogy ne menyjen át a jel...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
válasz BullZeye #60753 üzenetére
Hali!
Optikát fognak vinni a lakásig. Annak a végére megy egy vagy két eszköz, vagy egy egybe ont vagy egy catv terminal és egy net+tel kombó ont.
A netes cucc átkérhető bridge-be hogy a saját router csinálja a PPPoE-t.
Ha van konnektor, mehet az ajtó környékére (például ajtó fölé egy polcra), és akkor ahol régen bement a DIGI kábele, ott rá lehet akasztani a lakás hálózatára az új optikás megoldást is.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz BullZeye #60760 üzenetére
Nem, mindenképp nálad kell hogy végződjön az optika, szerintem a korábbi infrastruktúrájukat vagy elbontják, vagy ott fog megrohadni ahol van...
Jól be lett építve, így valóban necces... Érdemes lett volna eleve úgy készülnöd hogy működhessen ez az új felállás, mert ezt az átalakítós történetet fél éve minimum nyomatja a DIGI. Nálad mondjuk ez már lényegtelen mert mindenképp rombolós ha átkötés lesz, de a jövőre gondolva aki LAN területen újít fel érdemes felkészülni az FTTH-ra...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz hackeeeee #60972 üzenetére
Hali!
Itt azért annyi közbevetésem lenne, hogy nagyon sokszor a felhasználó úgy akar gigabitet, mint mondjuk DSL időkben a 10 Mbps-t kimérni.
Tehát a gépén vírusírtó, ilyen booster, olyan optimizer, amolyan internet speed up és társai programok. Nem egy ilyenhez volt már szerencsém...üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
válasz Andralin #61073 üzenetére
Hali!
Igen, ennyi a teendő, utána a PPPoE kapcsolatot a saját gépen kell felépíteni.
Ehhez linuxon a PPPoE csomagot tudod használni, továbbá fontos hogy a mtu-t állítsd 1492-re, az alap 1500-on sajnos elég sok weboldal és szolgáltatás nem igazán működőképes, 1492-n nincs gond.
Legegyszerűbb ezt a sudo ifconfig ppp0 mtu 1492 paranccsal elvégezni, ha az interface ppp0 lesz ahol bejön a net.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz cooi11 #61079 üzenetére
Szia, ezt sajnos passzolom, de ez talán segíthet: DIGI útmutató
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz szabochris #61130 üzenetére
Szia!
Azt nézd meg hogy amikor rákötöd a gépre, akkor milyen a linksebesség, lehet még csak nem is fast ethernet hanem csak 10 Mbps. Akkor pedig rossz a kábel, vagy nem éritnkezik. Sajnos a jelenlegi optikára átrohanás idejében el tudom képzelni hogy valami ótvar eszközt raktak ki, vagy a kábelt sikerült kicsit megrángatni, utóbbit el is tudom képzelni hogy elcseszték...
Meg még a routerrel kösd össze a gépet, és úgy is nézd meg a linksebességet.Linksebesség megnézése:
futtatásba ncpa.cpl, aztán az ethernetre balklikk és ott mutatja.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz MasterMark #61474 üzenetére
+1, van natolt DIGI-s ismerősöm és semmi gondja nincs, nem üzemeltet semmilyen szervert, a torrent neki épp elég hogy lejön ami kell és megy a seed, szóval sokaknál ez valóban nem jelent problémát. Ahol meg igen, ott nincs nagy para amíg visszaadják. Ha majd nem adják vissza az lesz érdekes, bár ha NAT-olnak pl. 100 embert abból ha 50 visszakéri akkor is spóroltak 50 IP-t. Az meg mostanság kizárt hogy hirtelen tömegeknek jöjjön meg a kedve a publikus IPv4 címhez, előbb lesz belőle tömegesen gond hogy IPv6-nál nincs NAT mint hogy a v4 ténylegesen kevés legyen, érezhetően az átlagember számára...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Vardar #61575 üzenetére
Hali!
A 300 a Wi-Fi sebességre vonatkozik, tehát nem a router áteresztőképessége. Keresd a Milyen routert topikot, ott tudnak ajánlani megfelelő típust.
Amúgy csak te tudhatod hogy ezt cserélni akarod-e, avagy elég ez a sebesség...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Hoorus #61791 üzenetére
DonMaster szerintem inkább arra gondolt, hogy miért nem két GE van, miért van egy FE az egy GE mellett, miért nem egyforma.
Ennek pedig szerintem nemigazán van logikus magyarázata, mert ez már tényleg olyan elhanyagolható összeg lehet gyártáskor hogy az nevetséges...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz havast #61832 üzenetére
Hali!
Kíváncsi leszek majd a dolog végkimenetelére, írd meg mindenképp!
Egyébként Linux-xal sztem simán megoldható, talán NAS okosítással is kivitelezhető, de ilyen esetre nem gondolkodtál valamiféle mobilnetben? 3800-ért van korlátlan adatkártya, de egy SSH-ra vagy más vezérlőprogira talán valami kis feltöltős is megteszi amire néha ránézel van-e adat. Így ha elmegy a kábel kapcsolat akkor is meg tudod nézni mi a helyzet, nekem a gyakorlatban nincs ilyen, de tervben van...Tudom hogy ez itt off, de azért megkérdem ha már itt tartunk, hogy ez az ötlet mennyire életképes, valaki csinált már ilyet?
szerk:
Poli27 lassú voltam.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
válasz ArthurShelby #61846 üzenetére
Magánszemély is kérheti, sőt a Hypernet Home-okat eleve azzal adják.
De 4Grider hsz-ja alapján feltöltősre is be lehet kapcsolni.
Szóval a mobil előfizuknál, és a HelloData-nál kérdés már csak hogy megy-e, bár mint ha láttam volna a fórumon HD-s előfizetőt akinek sikerült a net APN...De ne offoljunk itt tovább, Telenor topik
itt
A mobilflottás téma pedig
itt
Korlátlan mobilnetek (IQ, EQ) a Telenor hálózatán mennek, és kérhető publikus IP-s adatkártya, van aki otthoni netnek is ilyet használ.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Csaba No. 1 #61984 üzenetére
hali!
Nekem olyan van, saját eszköz van mögé kötve, de dupla NAT-os a dolog, nem foglalkoztam eddig a bridge móddal...
Így jól működik.Rokonságba wi-fi-ztem rajta, ha nem is tökéletes de böngészés, netrádió az ment rajta, vo-ip program azért be-be akadt meg a ping is szeretett felugrálni...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Összességében stabil, nekem a gigabit szeret leesni nagyritkán 600-700 Mbps-re, meg néza akár 200-ra is lefelé (bár ez lehet mérési gixer, olyan ritka), de összességében betonstabil, pont a napokban másfél éves a DIGI-s bekötés, nem bántam meg hogy Telekom koaxról váltottunk
Tehát a szakadozások, nagy sebességhullámzások nagyon nem jellemzőek, persze hiba mindenhol lehet...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Devil Smile #62238 üzenetére
Hali!
Natolva vagy, üfsz-től kérd vissza a publikus IP-t.
Azért van két kapcsolat, mert a PPPoE az internet, a másik a telefon.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
FTTH esetében jóeséllyel Wi-fi, 1 gigabit lan + 1 fast ethernet lan eszközt kapsz.
Kisebb eséllyel adhatnak olyat amin van 4 gigabites LAN, de ez egyre ritkább.
Átkérhető bridged módba, ilyenkor a PPPoE kapcsolatot saját eszközzel lehet kiépíteni.Legolcsóbb, ami kábelen áttolja az a TP-LINK 1043N, ha kell kicsit jobb AC-s Wi-Fi akkor Archer C5...
De részletesebb segítség a Milyen routert? topikban.szerk:
FTTB esetében meg csak egy LAN csatlakozót kapsz, szóval oda meg mindneképp kell router, de FTTH-n is kimagaslóan ajánlott.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Oldman2 #62685 üzenetére
Hali!
Felhasználói szintű hozzáférésed lesz a DIGI kütyühöz, felhasználó user, jelszó digi az adminfelületen. Ezzel tudsz wi-fi-t, port forwardokat meg még pár beállítást piszkálni.
Átkérhető bridged módba, és akkor saját eszközzel lehet építeni a PPPoE kapcsolatot.Az optikai kábel nem igazán macerálható, szóval azt jó eldönteni hogy hol legyen, lehetőleg olyan helyen ahol nem nagyon éri erőhatás (porszívó, kisgyerek etc).
Arra készülj még, hogy mostanság két eszközt adnak, két konnektor kell nekik. Egy a TV-nek, és abból optika a net + tel eszközbe. Netes eszköznek általában 2 lan portja van, egy gigás és egy sima fast ethernet.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz kristof123 #62692 üzenetére
Hali!
Használsz saját routert?
Milyen eszköz(öke)t kaptál a DIGI-től?
FTTH-nál nagyon meglepő az ilyen alacsony érték, mivel mérted?
Érdemes lenne esetleg ezzel is megnézni, nekem ha a Speedtest ergya értékeket ír, ez általában akkor is jó, vagyis sokszor nem a nettel van gond...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz kristof123 #62704 üzenetére
"Ez Linux akar lenni? Ha igen, akkor ezt kihagynám."
Igen, az, de nem használatra gondoltam, csak letölteni, hogy mennyivel szedi az ISO képfájlt, én mindig wgettel vagy Firefox-xal így mérem a letöltést... De ahogy látom közben megoldódottüdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz kristof123 #62727 üzenetére
40 MBps az nem rossz, bár az még mindig csak 320 Mbps... Kábel csere, LAN driver csere? illetve érdemes lenne esti órákba vagy hajnalban mérni, mert lehet ilyenkor feltöltés fogy el a szervernél.
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
TL-WDR 3600 routerre tud nekem adni valaki egy DIGI IPv6-tal működő firmware-t? Gyári legújabb úgy rémlik, nem tudja a funkciót.
Ha nincs meg, akkor egy elérhetőség is elég ahol a TP-től tudok kérni egy ilyet.Köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Routert kellett cserélnem, és az újjal (TL-WR1043ND) nem csatlakozik a PPPoE. A régit simán kihúztam, ilyenkor ugye elvileg beragad valami munkamenet.
Mennyi időt kell várni, hogy tudjon az új router csatlakozni?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Asus RT-AC66U B1-gyel megy rendesen a DIGI PPPoE és IPv6? Ilyen routert rendelek, és kíváncsi lennék a tapasztalatokra
Azt tudom, hogy alapvetően ár/érték bajnok, de a PPPoE miatt kicsit aggódom
Kábelen átmegy rajta a 900+ Mbps rendesen?
Gigabites FTTH-ról lenne szó.
Köszi![ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Nem vagy NAT-olva?
Legutóbb kellett egy teljes eszköz áramtalanítás itt valakinek, utána jött csak helyre...Ja meg nekem mostanság a Windows Defender tűzfal is szórakozott több gépen, nem akarták átengedni a torrentet, hiába vette fel magát a kivételek közé, fel kellett venni egy harmadik bejegyzésnek az exe-jét, csak úgy megy...
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest