- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
autokiller01
újonc
Ez egy jó reklám csak az emberek nem értik. Ha minden jót összetömörítünk egyetlen lapos "tárgyba", akkor egy Ipad pro-t kapunk. Ha van egy Ipad pro-d akkor minden jóval rendelkezel amit az emberiség feltalált. Kicsit el kéne vonatkoztatni, de a mai agyatlan világban ez nem megy.
-
törölt tag
válasz autokiller01 #151 üzenetére
Dehogynem értik... Mindenki tudja nagyon jól, hogy mi akart lenni eredeti szándék szerint a mondanivaló, de attól még ízléstelenül és tapintatlanul sikerült kivitelezni.
-
Reggie0
félisten
válasz autokiller01 #151 üzenetére
Nem tomoritett ossze mindent, nagyon sok tormelek kihullott oldalra. Ez biztos a veszteseges tomoritest szimbolizalja, ami a streaming alapja.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Az hát. Szánalmas, ahogy a mai világban mindenért megy a hiszti. Plusz ahogy mondtam, kijött a reklám, és SENKI nem írta be a topikba, hogy jaj, ezzel probléma van. Kijött a hír és egyből mindenki szerint gáz. Ennyire agymosottak az emberek. Ez is szomorú és szánalmas. Persze itt megjelentek az Apple haterek is szokás szerint, de esküszöm, ebben az esetben még az is jobb, ha valaki csak haterkedésből nyomja.
-
emelhu
aktív tag
válasz peugeotmate #76 üzenetére
Szóval az almások megint lopnak.
Ettől a reklám még jó.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz janeszgol #142 üzenetére
Hát igen jogos. Elindított egy irányt anno ami nagyon jó volt, de mára átment ez is lehúzásba. Nem is követtem , hogy lett új ipad pro, de most megnéztem. Meg is állapítottam, hogy ilyet se kell venni. Ráadásul Magic Keyboard iPad Pro-hoz 150k? Hogy mi?
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
emelhu
aktív tag
válasz D-LAN|FuRioN #160 üzenetére
Mi lenne?.... BT billentyűzet
Kínából veszik 5.000-ért és adják el 150-ért. -
Soulles
tag
Szar reklám?Igen...szerintem. Pontosan azt az üzenetet tolja a képedbe, hogy öcsi, figyú ezek az egykoron tündöklő mesterművek már szart se érnek, mindet megtalálod a mi ultrakirály termékünkben?Igen...szerintem. Tiszteletlen? Valamilyen szinten igen...szerintem. Nagyképű? Valahol igen, az is,...szerintem.
-
emelhu
aktív tag
Ráadásul ez garantáltan CGI... de ha az se lenne, akkor is, naponta ennek a tárgy mennyiségnek az ezerszeresét-millióját dobják az emberek szemétbe.
Bezzeg azért nincs hiszti, hogy valami módon azért kellene dolgozni, hogy a szervíz-javítás olcsóbb legyen (pl. szervízanyagok ÁFA-ja 0%, új termék 27%, meg az emberi munkát ne terhelje adó, hogy érdemes legyen javítani a dolgokat, ne kidobni és az automata gépsorról lekerült újjal lecserélni)
Olyan részléetek vannak, ami CGI nélkül iszonyúan nehéz lenne üösszehozni (festék fröccsen, látványosan, de a kamerára egy csepp sem, a képernyő nem azonnal sötétül el, megnyomódik, de még megy rajta a kép, a vébén a smileyról nem is beszélve, aki pont rajzfílmszerően odagurul, ott megáll és vicsorogva puffan el.
Meg ahogy a végén látványosan folyik ki a festék, meg kirobban az egész.
Ez nem "magától" ilyen, ezt megrendezték, megrajzolták. -
emelhu
aktív tag
Vagyis Apple.... önazonos. Vagyis reklámnak jó.
És igen, vannak akiknek elég a tablet zeneeszköznek, de ettől a reklámtól még az igényesek rátalálnak majd a fényképezőgépre, hangszerre és egyéb félprofi-profi eszközre.De tény az is, lesznek emberek, akik pont a tablet irányból érkeznek a fotózáshoz vagy zenetanuláshoz. És alacsony belépési küszöb nélkül (lehet nem almás, hanem robotos olcsó kínai), amivel a kezdeti lépéseket megkapják, nehezebben jutnának el.
Soha semmi nem egyszerű.
-
Soulles
tag
Nem lehetett volna ezt - bezúzás nélkül - más szemszögből megközelíteni? Talán valami szintű harmóniával, kreativitással, legyen az egy híd a régi - új között vagy éppen egy segítő társ a már meglévő mellé. Ez a tipikus "zuzdába a régit, mert a itt az új király" hozzáállás.
-
ledgeri
nagyúr
Ráadásul ez garantáltan CGI...
Erre kérhetnék valamiféle bizonyítékot?
csak mert eléggé sok slow-mo-guys-t, OK-GO-t, *press-channel-t, smarter every day-t, és Warped Perception (meg millió minőségi reklámot, és annak hogyan készültjét) láttam, hogy merjem azt mondani, hogy hibás állítás!
Csak a te kiemelt részleteided cáfolgatván:
-Festék fröccsen: egyfelöl szabvány szerint fröccsen? Másfelöl meg megy a kamerára bőven! (kékül az egész kép)
-Képernyő nem a saját üvegén áll, hanem van egy műanyag teste, és a műanyag képlékenyebb mint az üveg... de a kép az utólag rávágás, mielőtt a pici deto berobbantja az egészet.
-smiley: Ha ilyen sebességgel lehet időzíteni akkor egy labdát gurítani mennyire nehéz?"ezt megrendezték" : Zseniális meglátás!!!!!!!!!
Ajánlom a fenti youtube csatornákat, mit miért, de látószög tágítás miatt mindet
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
bepken
veterán
nem gondoltam volna, hogy sokak szerint egy reklámot is olyan végtelenféleképpen lehet értelmezni, mint a Twin Peaks-et....
még úgy, hogy teljesen hidegen hagy a termék, és magamtól valószínűleg soha nem találkoztam volna ezzel a reklámmal...még így is egyértelmű az üzenete: minden jó cuccot összegyúrtak/összepréseltek egyetlen termékbe. talán jobb lett volna, ha nem ennyire teátrális a reklám, hanem picit eltolják poénosba vagy "rajzfilmesbe", hogy átjöjjön az "összegyúrás" üzenete....de én nem vagyok szakember.
ha már ennyire kritikusak vagyunk egy fking reklámmal (!!!) szemben, akkor én inkább azt hoznám fel ellene, hogy bár maga a reklám vizuális megvalósítása fullos, számomra valamiért mégis a youtube/tiktok trash tartalmait idézi. tehát az én agyamban ez a "vajon összenyomja/lebeg vagy elsüllyed/mi történik ha...?" szintű olcsóságok vizuálisan kimaxolt verziója, bár az is lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki ilyen bénán asszociál
summázva tehát icipici túlérzékenységet érzek azért, ami talán még egy rossz reklámnál is károsabbnak nevezhető a mai világban...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Tasunkó
senior tag
Ezeknél az észrevételeknél az a téves feltételezés, hogy valaki nem értette mire akartak kilyukadni, a maguk ügyetlen, szerencsétlen módján. Ha ezen túllendülsz, azután következik amiről beszélünk, amit magad is észrevettél. Ebben lehetnek eltérések, a közös az, hogy a készítők nagyon nem szerették volna hogy benne legyen.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
rumkola
veterán
15 évvel ezelőtt még nem volt gond:
[link]Hajrá wokék, induljon a tünci meg az ignore!
-
ha már ennyire kritikusak vagyunk egy fking reklámmal (!!!) szemben
A reklám a legaljasabb audiovizuális műfaj. Gyakorlatilag agymosó hazug propaganda, csak itt nem ideológiával akar fertőzni, hanem el akar adni valamit. A reklámok elemzésével könnyen kideríthető, hogy az adott cég mit gondol a világról, a vásárlóiról, stb. Néha elég komoly freudi elszólásokat lehet találni, ahogy itt is. Vagy az derül ki, hogy mennyire hülyének nézik a vásárlóközönségüket, vagy épp próbálják frusztrálni őket, hogy megvegyék a terméküket.
Make Asia Great Again!
-
Strezi
őstag
Nagyon jó összefoglaló!
Engem eléggé falháborított, ahogy láttam összetörni ezeket a kvázi kreativitást jelképező tárgyakat
Következő mi lesz? Szivárvány emberek potyognak a darálóba hogy kijöjjön egy kis szörke kocka, amit robotkarok betolnak egy vételen piramisba?
1984-nek jó reklám lenne.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Ricardo
titán
A reklámokat a helyén kell kezelni. A gond azzal van hogy sokan még mindig nem tudják.
A reklámk túloznak, szépítenek, sokban pedig egyenesen hazudnak (elég visszagondolni pár mobilos cég buktájára , amikor a kamera képességeit komoly fényképezőgépekkel készült képekkel reklámozták úgy előadva , mintha a mobillal készültek volna), és mégis sokan komolyan veszik a reklámokat.
Nekem az a hihetetlen hogy rengetegen még tényleg elhiszik , hogy a mosópor reklámban az inget/ zoknit élére vasalva szedik ki a gépből, és az sem tűnik fel hogy a ránctalanító krémben a huszonéves kislány akkor is ránctalan lenne ha nem keni magára az adott terméket.
Az ilyen emberek borulnak ki egy reklám láttán.
Túlzó, látványos, provokatív, és felkelti a figyelmet.
A helyén kell kezelni, és kész. Csak egy reklám. -
Persze, hogy helyén kell kezelni. Kb mind szemétbevaló.
Ha a mosópor reklámokat megnézed, akkor a nőket jellemzően egy olyan anyarabszolgaként ábrázolják, aki nem tudna megbirkózni a napi házimunkával, ha nem lenne XY márkájú mosópor. Vagy pl a WC-tisztító reklám eszközeiben egyfajta népirtó propaganda szokott lenni. Hogy rémülj meg a perem alatti baktériumoktól, takarítsd naponta 30x a WC-t, úgy többet vásárolsz belőle.
A reklámot nem tudatosan fogyasztod, hanem az érzelmekre hat. A tudatalattidra. Ennek persze ellen lehet állni, de a legtöbb ember nem ilyen. A lényeg, hogy legyen egy feelgood képzettársítás a termékkel, hogy amikor az áruházban választanod kell, akkor azt vedd le a polcról, ami érzésre a legjobb, mert a reklámja ezt ültette el benned.
A cikkben lévő reklám ebben rossz, tehát az Apple-nek sem jó. Valószínűleg azért, mert a hangszerek rombolása hasonló konnotációval bír, mint a könyvégetés. Így rossz a képzettársítás.
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
"Az ilyen emberek borulnak ki egy reklám láttán."
Szerintem te még mindig nem érted, hogy mi a baja ezzel a reklámmal valójában az embereknek, ha olyan példákkal hasonlítod össze, amik szimplán csak félrevezetnek és túloznak...
Nem arról van szó, hogy ne értené bárki is azt a mondanivalót, hogy ennyiféle tudást sikerült belepréselni egy vékony házba.
Csak ahogy közvetlenül 9/11 után nem adsz ki úgy egy rajfilmet, hogy utasszállítóval repkednek benne felhőkarcolók között, akkor sem, ha két évvel előtte egy tök ártatlan dolog lett volna, úgy itt is a művészek és alkotók bizonytalan AI-jövője ad ennek egy olyan kontextust, ami miatt visszatetszést vált ki sokakban. -
Soulles
tag
Pontosan, ez a reklám is egy foskupac, függetlenül attól, hogy mikor készült. Ne haragudj, de nem kell itt, wokeozni, hattyú táncozni, hamupipőkézni meg a többi szarság, amivel teljesen más irányba tereljük a dolgokat. Alkoss, ne rombolj. Ezt már tényleg nem lehet egyszerűbben megfogalmazni.
-
Tasunkó
senior tag
Azért kértek elnézést, mert későn esett le nekik hogy öntökönlőtték magukat. Kontraszelekció piaci alapon. Ezen röhög mindenki. Megérte nekik elnézést kérni, hogy te is megértsd. Jól jártak vele, hogy szóltak nekik, biztos hogy nem szóltam volna, hátha csinálnak mégegy ilyet, vagy még negyobb marhaságot.
Az tett be, hogy a művészkedőknek, vagy kreatívkodóknak akarták eladni azt hogy összetörnek mindent, azok meg szóltak , hát most mi ezen a furcsa?[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Hogy te is megértsd.
Kicsit se vagy lekezelő. Sebaj, ez téged minősít.
Mindegy . Tehát szóltak nekik hogy ez erős lesz, mert ma már a sok finomlelkű pc lovag, és azok balhézni fognak.
Értem
Erről szólhatnál a cikk írójának is."Az Ad Age jelentése szerint az Apple bocsánatot kért az új iPad Pro táblagépek reklámja miatt. Ebben ugyanis zenei felszereléseket és a kreativitás egyéb szimbólumait (fényképező, gitár, zongora, festék, stb.) zúzták össze, mindez pedig óriási felháborodást váltott ki."
Én kérek elnézést, hogy az itt megjelent cikk alatt a cikkben leírtakra reagálok.
-
Tasunkó
senior tag
Írtam több lekezelőt is amúgy, mivel már 10 féleképpen próbálod nem megérteni, ne is csodálkozz. Most legújabban azzal jössz, hogy szó szerint értelmezted a cikket. Kit érdekel mit takar az óriási felháborodás, az érdekes az, hogy az apple bocsánatot kért. Nyilván nem kértek volna, ha kizárólag azoknak akarnak tabletet eladni, akiknek ez bejött. Hol volt itt kényszer? Annyi hogy kevesebbet tudtak volna eladni, de ránézésre meg nyertek is ezzel, mert porrá zúzták, így a kokain terjesztők, szállítóknak meg lehet bejön.
Sőt, amellett álltam ki hogy vonják vissza a bocsánatkérést, és csináljanak mégegy ilyet, de most például a brit koronaékszerekkel.[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
ha így vizsgálom a dolgot, akkor viszont nálam tényleg semmilyen komolyabb hatást nem ért el. sem a termékeiket nem akarom jobban, mint előtte (bár ilyen kamu érzést már nem egy korábbi reklámmal ki tudtak váltani belőlem) - emellett viszont frusztrálnak se igazán érzem magam, mivel pontosan tudom, hogy ez egy hatásvadász reklám, ahogy fogalmaztál: propaganda.
nem érzem magam különlegesnek, hogy "rám aztán nem tudnak ilyenekkel hatni" szerintem sokan vannak ugyanígy.
viszont az őszintén meglep, hogy a mai interneten ekkora felháborodást tud generálni egy rövid kis reklám...amibe ráadásul, ha akarnék, annyi minden, sokkalsokkal durvább dolgot bele tudnék magyarázni...mint egyébként a legtöbb reklámba ("..Erikával szívassa ki!" ugyebár )
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Reggie0
félisten
"viszont az őszintén meglep, hogy a mai interneten ekkora felháborodást tud generálni egy rövid kis reklám..."
Nyugati jolet: tul sok idejuk es penzuk van az embereknek baromsagokkal foglalkozni, viszont hasznos idotoltest nem tudnak maguknak kitalalni, igy eljarnak tuntetni, meg felhaborodni.[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
Az Apple-t sem. Az eladások érdeklik. A gond hogy a felháborodással, csökkennek az eladások.
Amúgy jó ez a vonal, hogy belemagyarázzák, ez egy jó irány. Ezt kell tartani. Ártalmatlan, csak belemagyazárták. Nincs minden veszve, lesz még új apple reklám , de már gyanakvóbban fogjuk nézni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BMW topik
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs