- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Hello!
Pár hete (egyik napról a másikra) nem lép be a gépem az MSN-re, illetve nem nyit meg https oldalakat, és az outlook sem hajlandó kommunikálni a gmail-es accountommal.
Vírusellenőrzés volt. Másik felhasználó készítés volt.
Az ISP-m a csoda-vodafone. Egyedül az UPC "megrendelem" oldala szolgált némi nyommal, mi szerint a titkosításom elavult (vagy ilyesmi), így nem nyitja meg nekem az oldalt.
ssl 2.0 van. ssl 3.0 van. tls 1.0 van. ie6 és FF 2.0 alatt is ugyanezt teszi. Egyik napon még működött minden, nem telepítettem/alakítottam semmi lényegest, utána már semmi.
Mi lehet az oka ennek? Mi a megoldás?
Előre is köszi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz horitomy #7493 üzenetére
Tényleg csak kérdezem, de ez a te esetedben mitől releváns? Hiszen írja az 1 GB után is, csak lassabban. Ettől még lehet ratyi, nekem is csinálja az MP3 jelátszóm, pedig frankón vettem, jó helyről.
Btw. lehet a filerendszer a ludas. Az is csinált nekem ilyeneket.
mod: nem szóltam. erről a tömörítésről még nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Futtattam, semmi eredmény. A szokásos gaim, meg pár noname infogyűjtő.
Az a gyanúm, hogy valami vagy valaki (esetleg én) kilőtte az egész titkosított internet forgalom cumót a gépemről a p*csába. (ezt most jól megmondtam, de nem értek hozzá, azért vagyok itt ;)) Szóval ezt kellene valahogy helyreállítani, de fogalmam sincs, hogy.
Mindjárt megőrülök, nem akarok újra telepíteni.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Szokásomhoz híven kicsit hosszú leszek, de annál egyértelműbb. Kicsit fura lesz, de eddig itt mindenben tudtak segíteni a kartársak.
Kaptam egy táncszőnyeget karácsonyra (PC-re és PS-re csatlakoztatható). Soros porton kapcsolódik a PC-hez. Értelem szerűen kell hozzá driver, amit nem mellékeltek a szőnyeghez, a cég weboldalán van ajánlott.
A driver joystick-ként ismeri fel a szőnyeget, és a probléma a következő:
van, hogy páros lábbal kell egyszerre nyomni a jobb-bal vagy a fel-le irányokat. Ezt a PC nem tudja értelmezni, hiszen egy tengelyen (X vagy Y axis) joy-jal csak az egyik irány lehet egyszerre hagyományosan. (pl. fel-jobbra megy egyszerre, de fel-le nem)
utána olvasva [link] kiderül, hogy át lehet verni a rendszert, ha nem az X;Y axis-ra állítom be a vezérlőket, hanem az egyéb vezérlőkre. (pl.: joy felső bütyök a.k.a.: POV). Ha jól értem, ehhez megfelelő valami XBCD vezérlő, amit nem találtam.
Ez persze csak az én sejtésem, értelmezésem, lehet más a megldás.
Szóval kérdés1: találkozott-e valaki közületek hasonlóval, ha igen, tudja-e mi a megoldás
kérdés2: nem találtam meg ezt az XBCD varázslatos programot, (guglival sem, csak plugint, de futtathatót nem) ha valaki ezt ismeri adna egy linket?Előre is köszi a segítséget, valamint mindenkinek boldog új évet kívánok!
szerk: a témába vágó topicokat néztem, nincs benne a megoldás
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Szerintetek egy P3 900-as proci elmegy passzív hűtéssel? Tágas házban van, alul bemegy a levegő, hátul fent a táppal ki. Most egy kb 4cm-es 6000-et pörgő szélfojgóval 26-29 C.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Barthezz2 #26867 üzenetére
Everest szerint. Egy régi szutyok tomato lapon van, ami vagy jól mér, vagy nem, szóval én sem hiszek neki feltétlenül, de ennyit ír rá. A lényeg, hogy egy kb proci méretű oldallapokkal rendelkező kocka alakú bordán van egy kb akkora venti. Azzal ennyit produkál hőfokban.
Elmegy ez passzívan? Ha igen, akkor mire figyeljek a hűtő kiválasztásánál? Van egy hűtő, 770-et hűtött eddig passzívan, annak lehet esélye?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabee. #26892 üzenetére
Hát, azért Proci nélkül az élet nem ugyanaz... De tényleg nem ver azért földhöz.
Nem tudom, abban is van valami, amit Tucsike86 mond, parázok kicsit, de ha paszta nélkül egy óra terhelés után 29 fokos, akkor csak megér annyit, hogy legalább a BIOS-ig megpróbáljam.
Egyébként ha teszemazt mégsem működik, akkor mekkora a különbség aközött, hogy a lent leírt hűtővel operálok, vagy ha passzív borda + egy 8 cm-es 1000-1200-as fordulatú ventivel?
Érzésem szerint hasonló eredménynek kellene lenni, halkabb működés mellett.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
upsz, mellé...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabee. #26896 üzenetére
Na, csak hogy egyértelmű legyen: itt most a hűűtsd le alatt azt érted, hogy
a) hűtsem aktívan
b) vagy hűtsem passzívan
c) vagy hűtsem passzívan, de akkor közvetlenül a közelébe tegyek valamilyen ventit kiegészítéskéntNem azért, ha azt mondjátok esélytelen, nem erőltetem, csak kérdezek hogy okosodjak.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Everest 5.00-t használok. A hőmérséklet értékeknél mit mérhet az Aux érték alatt?
Ezek vannak:
Alaplap: 29 C
CPU: 26 C
Aux: 23 C
Samsung SP1654N: 32 CAlaplap: Tomato Board A694X Chipset: VIA VT82C694X
(helpet persze néztem, de nem segített)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy adott konfigban akarok összehasonlítani két ugyanolyan típusú videokártyát (mármint a teljesítményét elsősorban, majd az adatait). Úgy képzelem el, hogy lefut, kártyacsere, lefut és a kapott két "értékeket" manuálisan összehasonlít. Ehhez keresek programot.Minél egyszerűbb megoldás érdekelne, nem vagyok otthon az ilyen tesztelő programokban.
Lehet fontos, hogy valószínűleg a processzor szűk keresztmetszet, PIII 900 Mhz, és két MX440-es kártyáról lenne szó.(A kérdést a milyen program ami.... topikban is feltettem, de nem kaptam rá választ, ezért kérdezek itt hátha... viszonylag sürgős lenne)
-
DeFranco
nagyúr
válasz (Bundás) #27451 üzenetére
A helyzet a következő: van egy MX440-es kártyám, ami aktív hűtéses, meguntam, és vettem egy ugyanilyet, csak passzívat. Meg van véve, tehát ha amúgy működik, nyilván nem dobom vissza 1-2% esetleges teljesítménykülönbség miatt (meg amúgy sem, hisz ha működik, akkor működik), csak a sima mezei kiváncsiság hajt, hogy lehet-e relációjelet tenni a két kártya közé. (meg hogy mekkorát nyilván, csak éreztetni akartam az egyszerűséget).
Az is lehet, hogy az orrom előtt van a megoldás, csak ilyennel még nem foglalkoztam. Aida van a gépen, meg Everest, 3D Markokat nem ismerem, csak a nevét hallottam, de ha az a megfelelő, nem zárkózom el tőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Ki akarom próbálni, hogy a gép zajkeltéséből mennyi a táp-, és mennyi a procihűtő részére írható.
Azt találtam ki, hogy mivel a processzor ugye füsttel megy, az meg kijön, ha hűtés nélkül benne hagyom, kiveszem egy-az-egyben (a procit), és úgy kapcsolom be a gépet.
Ez így kivitelezhető? Nem lesz tőle baja a többi résznek? Van más megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz honyike #27577 üzenetére
Közben megtaláltam a támogatott lapokat, de s370-es lap nem nagyon van benne, tehát nem szabályozható. plusz az alsó állítós rész nincs, tehát innentől egyértelmű.
Pedig rápörögtem, mert 5800-6000-et pörög a processzorhűtő ventije, és simán lentebb lehetne venni szerintem, mert így 28C.
Mindegy, marad a nyers erő Köszönöm a segítséget.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27578 üzenetére
Azért, mert valószínűleg a szakik a gépre kötötték a netet közvetlenül, nem a routerre. Ha jól tudom így is szabályos, egy előfizetés egy gép (általában), a megosztás nem teljesen legális, mert arra van külön tarifa. Így a gépben levő hálókártya MAC címét kötötte össze a központ az előfizetéssel. Mert hogy nálunk UPC-éknél legalábbis összeköti, így más gépen nem lehet használni. Lehet persze módosítani a szolgáltatónál, de a legegyszerűbb, ha a routerben klónozza a gép MAC címét, így már beengedi.
Bocs, ha kusza vagyok, rohadtul fáj a fejem, melegfront jön.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27581 üzenetére
[bővebben...] én is innen lettem okosabb. UPC-éknél tuti hogy így van. Ha másik hálókártyát veszel, akkor jogod van felhívni az ügyfélszolgát, és bediktálni a MAC címet, vagy tudjafene hogyan módosítani. True.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27590 üzenetére
Igen, a jó magyar megoldás. Router címet regisztrálok
Nincs mit, rengeteget köszönhetek már a PH!-nak (nektek).
-
DeFranco
nagyúr
Off... üssetek: Half Life 1-ben, ha most mentem át a másik dimenzióba a nagy géppel, majd jöttek a repülő szigetek az űrben, és most egy nagy pókot kergetek, akkor:
1: hány %-nál járok?
2: végig ilyen űrbuli lesz ez után, vagy megyek még épületbe?nem akarok utánaolvasni, mert nem akarom lelőni a poént, de nagyon kíváncsi vagyok.
-
DeFranco
nagyúr
Hello!
A következő problémám van a számítógép/winchester ma a következő dolgokat produkálta:
1: sok kép felmásolása a winchesterre (770 MB-nyi JPG)
2: játék (a játék elkezd szaggatni)
3: kilépés a játékból, a gép nagyon lassú
4: konstatál, hogy a winchester 43 C-os (mostanában 30-32 fölé nem megy, átlag 26)
4/b: a winchester teljesítménye 70-ről (alap, azt hiszem kábel miatt) 50-re csökken
5: újraindít, win betöltőképernyő nagyon hosszan (10 perc) jelen van
6: ez után többször megpróbáltam újraindítani, max addig jut el, amikor töltené a rendszert, de van amikor addig sem
6/b: a boot közben a winchestert felismeri, de a neve végén megjelenik egy új rész: eddig Samsung SP1654N ezek után: Samsung SP1654N BV100-37 esküszöm, eddig ezt nem láttam
7: win telepítőlemezről bootolok, de ki is lépek, mert igaz bootol, de formázni még nem akarok
8: a gép, igaz lassan, de beindul, a winchester hűvös, teljesítmény 70%-ra vissza
9: reboot, lassan, de indul, a gép érezhetően lassabb.A winchester típusa Samsung SP1654N. Kondíció konstans 100%
Kérdésem, hogy találkoztál/találkoztatok-e ilyennel, mentsek mint az őrült, vagy valószínűleg nem a winchester a ludas?
Bocsánat, hogy hosszú voltam, de inkább részletesen írtam mindent.
-
DeFranco
nagyúr
válasz joe2005 #27771 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom, csak az a baj, hogy floppy nincs. Kékhalál viszont volt már azóta. Kurva kis makrancos gép lett ez, pedig eddig semmi gond nem volt. ÁÁÁ
PIO-ról meg nem hajlandó átváltani.
Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy táp és vinyó, vagy táp vagy vinyó, és ha utóbbi akkor melyik.
Vagy vágom ki az egészet, és veszek újságot.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27773 üzenetére
Azóta megtaláltam, köszi.
Azért (bár nem szokásom szétszórni mindenhova a kérdéseimet ) több szem többet lát, ha valaki tudja a frankót ne tartsa vissza.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz zeorsdfd #28090 üzenetére
Favágó megoldás, de működik.
1: Gmail accountot csinál (opcionálisan lehet más böszme mailcím is)
2: Datanetet arra átirányít
3: Gmailre IMAP-pal ráállítani az Outlookot
4: Outlookban beállít, hogy a válasz a datanetes címről menjenAzt hiszem a gmail-ben kis ügyeskedéssel ki lehet iktatni minden egyszerűen látható nyomát az átirányításnak. Headerben valahogy benne marad, de azt nem nézi senki, reply as... -al pedig a "helyes" feladó fog megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz redspot #28131 üzenetére
Azért a lentebb leírtak mellett nézd meg a beállításoknál, hogy be van-e pipálva, hogy adja hozzá magát az XP tűzfalban a kivételek listájához. Ugyanezt az tűzfalban a kivételeknél leellenőrizheted.
A programban a sebesség beállításnál van egy gomb valahol lent, azzal tudod ellenőrizni a portforwardot, ha piros, akkor nem jó, ha zöld és OK akkor jó.
Router IP-jét ahogy mondták, nézd meg a router dobozán, papírján, CD-jén. User/passt is.
A utorrent.hu címen egyébként nagyon jó leírások vannak magyarul minden problémára.
A portforward útmutatója azt hiszem "aktív vagy paszív kapcsolat" néven fut. vagy valami ilyesmi.
Szolgáltatói korlátozás nem valószínű, mert ha jól értem a régi programmal ment.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Létezik, hogy nem találok/nem kapok sima natúr puruttya előlapi USB kivezetést olcsón? Gyanítom, hogy lenni kell, csak én nem találok.
Ahol nézegettem, ott 2-3 K volt, itt az apróban meg vagy nincs, vagy ez a 2-3 K kategória. Ha hátsó kviezetés van 300 Ft-ért, akkor lenni kell elölre is gondolom. Ugyanaz, csak Liu Kang nem egy hátsó fém baszra csavarozza, hanem egy 3,5'-os floppy takaró lemezre.
Már gondolkodom, hogy magam megcsinálom, mert hátsó van, de nem akarom elberhelni, mert akkor meg randa lesz.
Ha mégsincs, akkor copyright, és használt floppy takarólemezeket keresek. Ebből leszek milliomos, meg a kiwi ízű szörpből. Mert az sincs.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz atti1848 #28481 üzenetére
Ha szűz, gyári, vagy közel gyári windows, akkor első körben vírusra gyanakodnék. Bootolható vírusirtóval nézd meg (frissel, nekem a régi nem jelzett semmit). ESETLEG ha problémás beszerezni (nyilván, ha nincs, akkor ne azon a gépen töltsd le/írd ki), akkor a Kaspersky online scan-ja segíthet annyit, hogy legalább infót adhat, ha van vírus. (nekem bevált, éles NOD nem jelzett, panda meg hülyeségeket írt ki) Esetleg. De ez csak a biztos szar/esetleg jó eseteket dobja ki. Addig jó, amíg egy rendes vírusirtót be nem szerzel.
Ha nem vírus, akkor majd a többiek kisegítenek, szerintem ha hardver, akkor értelemszerűen vinyó, vagy memória.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz atti1848 #28481 üzenetére
Ha szűz, gyári, vagy közel gyári windows, akkor első körben vírusra gyanakodnék. Bootolható vírusirtóval nézd meg (frissel, nekem a régi nem jelzett semmit). ESETLEG ha problémás beszerezni (nyilván, ha nincs, akkor ne azon a gépen töltsd le/írd ki), akkor a Kaspersky online scan-ja segíthet annyit, hogy legalább infót adhat, ha van vírus. (nekem bevált, éles NOD nem jelzett, panda meg hülyeségeket írt ki) Esetleg. De ez csak a biztos szar/esetleg jó eseteket dobja ki.
Ha nem vírus, akkor majd a többiek kisegítenek, szerintem ha hardver, akkor értelemszerűen vinyó, vagy memória.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest