Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Iam The Ghos

    csendes tag

    Sziasztok!
    Nézegettem a fórumot, de nem találtam megfelelőbb topicot, remélem itt is jó lesz. Ha esetleg lenne egy, a kérdésemhez közelebbi topic, akkor szóljatok. :)
    Szóval, próbálok minden infót összegyűjteni a problémámhoz.

    Február közepén vettem egy új gépet a következő konfiggal:
    MSI P55-CD53 (MS-7586)
    Intel Core i5 650
    2x2GB DDR3 RAM (OCZ Platinum-12600)
    Radeon HD5850 1GB
    550W táp
    Windows 7 64bit

    Eleinte a következő gondok merültek fel:
    - Random kékhalál. Volt, hogy játék közben, de volt, hogy simán netes böngészésnél is.
    - Netes böngészésnél sokszor kiírta, hogy az Internet Explorer működése leállt, ezután próbál megoldást találni a hibára, de semmi, majd frissíti az oldalt és minden megy tovább. Ez nem egy egetrengető gond, csak zavaró és volt, hogy egymásután többször is előfordult, muszáj volt újraindítanom a gépet és csak utána tudtam újra normálisan netezni.
    - Az egyik legnagyobb gondom volt, hogy teljesen véletlenszerű időközönként a játékokból kilépett. Egyszerűen megállt a kép, kidobott az asztalra, kiírta, hogy a program működése leállt, Windows keresi a megoldást, persze semmi eredmény és ezután kapcsolhatom be a játékot. Hogy ez a hiba mikor fordult elő, az játékokként változott: Mass Effect 2-ben ritkábban, általában ha megállítottam a játékot harc közben, hogy valamilyen taktikával támadjak; Star Wars: Unleashed Force-ban viszont sokszor 10 percnél tovább nem is tudtam játszani, mert állandóan kidobott.

    Egy másik fórumon érdeklődtem erről a hibáról, ott esetleges Ram gondra gyanakodtak. Lefuttattam egy Memtest nevű progit, 2 hibát talált. Ezután jött a kísérletezgetés a 2 Ram-al, hogy melyiknél mit produkál, cserélgettem őket és külön-külön és együtt is teszteltem őket. Még most se tudom, hogy valóban gond van-e valamelyikkel is. Lefuttattam a Memtest-et többször is, 2-szer 10-10 órás Prime95 tesztet és a gépről indítható Ramtesztet is többször hosszabb és rövidebb időre (ami F8-al a "Számítógép javítása" menüről indítható), de mindig más adatokat kaptam. A Memtest és a másik Ram tesztelő hol talált problémát, hol nem. Egyszer leteszteltem az egyik Ramot, talált hibát, majd kicseréltem, aztán újra visszaraktam, újra teszteltem, akkor már nem talált. Szóval fogalmamsincs, hogy tényleg van-e gond velük és ha igen, akkor melyikkel és hogyan bizonyítsam (mert akkor garanciálisan kicserélném), ha egyszer folyton más eredményt kapok. Prime95 pedig semelyik alkalommal nem írt ki errort.

    A mostani helyzetem: a sok Ram cserebere után most mindkettő be van téve, úgy 1 hete csak 1 kékhalál volt, a netezés közbeni állandó leállások is megszűnni tűnnek, azonban most előjött egy újabb nagyobb gondom. Játékok közben most már nem kidobál az asztalra,hanem kikapcsol a monitor, az összes ventillátor maximumra felpörög, ezután pedig semmi mást nem tudok csinálni, mint újraindítani a gépet. Igen, ez a probléma is elég random-szerűen következik be, egyes játékokkal tudtam játszani 1-2 órát, másokkal 5 percet sem. Videókártyára gyanakodtam, esetleg túlmelegszik, de figyeltem, maximum 70 körülire melegszik fel és mondom, van, hogy 5-10 perc után ezt műveli, az alatt pedig nem melegedhet fel annyira. De másik fórumon mondták, hogy ez a maximum 70 fok nem jelent semmit, Én nem értek hozzá.

    Szóval, van bárkinek bármi ötlete, hogy mi okozhatja ezt a teljes instabilitást és mit tehetnék a megoldásának érdekében. Főleg az utóbbi leírtakra keresnék megoldást. Igazából elég kezdő vagyok a témában, így tessék noobként kezelni, minden segítséget nagyon megköszönök! :)

Aktív témák