- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluigi
senior tag
Kérném a hozzá értők segítségét!
Vásároltam egy mini 0805 -öt GPS -es változatban. Tegnapi nap beszereltem ma volt lehetőségem tesztelni. DataCam progival vissza is néztem mit produkált. A minőség megfelelő, olyan mint számítottam, ellenben a GPS részével van egy kis fennakadás. A kártyán ott a GPS könyvtár és gyártja is bele a log fájlokat, de a videón már csak nullák sora jelenik meg és a sebességet sem "pecsételi" rá. A DataCam programban sem tudom összefésülni a video fájlokat (az amúgy a kártyán lévő) gps fájlokkal.
Biztosan én bénázok el valamit, csak nem látom hol. A kamerán be van kapcsolva a GPS, és a koordináták és a sebesség "felégetése" is.
Találkozott már valaki hasonlóval, illetve megoldási javaslat?
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
hunluigi
senior tag
Igen ezen még én is agyalok. Minden esetre pl. a telefonok simán fognak fix-et. Jobban megnézve a GPS log fájl tartalmát a g szenzor adataival van megtöltve. Koordináták ott is nullákkal van bélelve. Már fel van ragasztva a szélvédőre, és nem nagyon feszegetném már le ha nem muszáj (a tartó konzolban van az antenna). Mondjuk van hozzá egy tartalék kétoldalas... Rövid 10-15 perces utakat mentem vele eddig. Abban bízom nem kapta még meg az almanahot. Hétvégén lesz egy hosszabb utam. Utána okosabb leszek. Amúgy a fény/esőszenzor box-a alá került közvetlen.
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
-
hunluigi
senior tag
Hát urak korai volt az örömöm. Iszonyat bizonytalan a GPS jel. Értem én, hogy egy pinpong aztal méretű szélvédőnél, elkerülhetetlen a hővédelem, de nem hiszem el, hogy nem lehet máshogy megoldani, csak ha faraday kalitkát csinálnak a kocsiból. Érdekes, hogy a telefon, viszonylag stabilan hozza a fix-et.
Végül kénytelen voltam lerendelni egy GPS repeatert. Ha megjött és valakit érdekel a fejlemény jelentkezem.
-
hunluigi
senior tag
mini 0805-el nem nyúlsz mellé. Több változat van azon belül is, úgyhogy rendelés előtt olvasd át az adott darab speckóját.
-
hunluigi
senior tag
Én tőle vettem -> http://www.ebay.com/itm/272327570797 (bocsi telóról nem megy a link beágyazás)
1296p (bár én 1080 ban használom) GPS / sávelhagyás / ráfutás figyelmeztetés (ezeket szintén nem használom) G szenzor stb... Amennyire tudom ez volt a 0805 fullos változata. Nálam szépen működik. A gps darabos, de ez a francia fémgőzölt szélvédő sara.
A leírás ne téveszen meg mert az az 1080p leírása, nem teljesen egyeznek a paraméterek (jobbat küld)
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
Töksötétben már láttam jobbat (országút tompított) de legalább nem zajos és nem frame dropol a kép. Mint mondottam 1080p és 45 frame-el használom. Lehet ha levenném 30-ra jobb lenne, bár töksötétben ne várj csodát. Közvilágítás mellett már teljesen használható. Keres rá a youtubon. Elég sok sample videó elérhető.
-
hunluigi
senior tag
válasz Calogero #7708 üzenetére
Az érdekelne, hogy milyen megfontolás alapján választottad ezt? A polárszűrő nem mondom nekem is jól jönne, bár szerencsére egészen a kép aljába rondít csak be a tükröződés nálam. Ellenben ha menet közben tekergetni kell a fényviszonyokhoz igazíta akkor nem akkora buli. Csak ezért ennyivel többet kiadni mondjuk egy 0805-höz képest megéri? Mert paraméterekben képminőségben ugyan az, bár a dizájn frissebb és nekem is bejövős ez tény.
Felbontásban én átálltam 1080p HDR állásba 24 képkockával. Így töksötétben jobban teljesít tapasztalatom szerint és amúgy sincs 1080p-nél nagyobb felbontású megjelenítőm itthon. Így meg legalább mehet natívban. Belenagyításnál lehet értelme a nagyobb felbontásnak, de a különbség szerintem nem akkora.
-
hunluigi
senior tag
válasz Calogero #7713 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a 0805-höz mérten, az ~5K huf különbség a modernebb tokozás és a gyári cpl megléte miatt kicsit soknak érzem, így hogy még tekergetni is kéne.
-
hunluigi
senior tag
válasz Laca1212 #7716 üzenetére
Ha működne rendesen akkor nekem is. A baj csak az, hogy egy multicoat CPL enyiért egyrészt nem fér bele másrészt a sima is lekap vagy 1.5-2 fényértéket, hátmég az mc-cpl. Így aztán tekergetni nem kell viszont lehet leszedegetni sötètedéskor...
Szerintem várni kell még bőven egy jól használható megoldásra (pl mint valós DN kameráknál a lencsesorból av UV szűrő kibillentés) addig csak érdekesség ami ugyan működhet is, de macera.
Távol álljon tőlem, hogy bárki választását kritizáljam csak érdeklődöm.
-
hunluigi
senior tag
válasz Laca1212 #7719 üzenetére
Messze nem árérzékenységről van szó, hanem a használhatóságról. Nyilván ez a megoldás többet ér mint a semmi, de nem egy tökéletes megoldás.
Az más kérdés kapni olyan kamerát amelyben ez megoldott de 100K felett. Ennyit nyilván kevesen adnak ki.
-
-
hunluigi
senior tag
-
hunluigi
senior tag
A kamera (mini0805) a táp ráadás után 4-5 másodpercel már rögtít. A riasztó 40 másodpercig megy plusz kb 5 másodperc a tápelvétel után amíg még rögzít. Hogy mire elég vagy mire nem ezen lehetne vitatkozni de felesleges. A semminél több és minimális befektetést igényel.
-
hunluigi
senior tag
válasz denis.p #8146 üzenetére
Arra azért készülj, hogy éjszakai felvételnél részletszegényebb felvétel készül magasabb frameratel. Ha keveset vagy nem vezetsz sötétben akkor mondjuk mind1 de ezt mérlegeld.
[ Szerkesztve ]
-
-
hunluigi
senior tag
válasz denis.p #8164 üzenetére
Csak ne felejtsd el lediódázni és relézni ellenben gyujtás ráadás után folyamatosan szólni fog a riasztó...
-
hunluigi
senior tag
válasz nmy1212 #8245 üzenetére
Ez nem autós kamera. Ha viszont hozzá adom a taró árát is a megjelölt kamerához, a felsőközép kategóriában válogathatsz az ebayen. Ha fontos az itthoni beszerzés akkor viszont csak vackok lesznek ennyi pénzért. Mérlegelj.
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz Kalandor #8380 üzenetére
Rossz fényviszonyok között, azonos felbontáson a nagyobb frame sebesség mellett gyengébb képminőséget kapsz. Ezért is van az, hogy 60 fps mellett már nem a névleges felbontással vesz, max rosszabb esetben felinterpolál. Akkor már jobban jársz 30 fps-el de nagyobb felbontáson. Jobb minőségű, nagy fényértékű lencsével szerelt, esetleg WDR-es ne ad'j isten BLC-s kamera a megoldás.
-
hunluigi
senior tag
válasz Kalandor #8388 üzenetére
Félreértettél. A 60 fps a legtöbb kameránál valós. A probléma abban gyökerezik, hogy minnél nagyobb a frameszám annál kevesebb ideje van a pixelnek töltődni. (Úgy képzeld el mint egy kondenzátort amit a fény tölt fel. Ezt 30 fps-nél másodpercenként 30x kiolvasod és kisütöd 60-nál 60x) Minnél nagyobb fps-el rögzítesz, annál (nagyon leegyszerűsítve) alulexponáltabb lesz a kép. Nagy fényértékű minőségi optikával, szoftveres trükkökkel egy szintig ez kompenzálható (autós kamerákban jellemzően nem ilyen van) de utána csak pixel méret növelés segít. Nem véletlen hogy a milliós nagysebességű kamerák is csak kis felbontás mellett működnek plusz esetleg még a subpixeleket is össze olvassa, és B/W anyagot kapsz.
Ekkor jön a csalás a consumer autós kameráknál... Kissebb felbontásban rögzít (szomszédos pixelek "összevonásával" /töltöttségi értékük összeadásával/ ) de 60 fps-el, majd azt felinterpolálja a névleges felbontásra. Belátható, hogy ez így pláne nem optimális fényviszonyoknál vacak lesz.
Minőségi optika, minőségi minnél nagyobb méretű ccd, szoftveres oldalon WDR és BLC a megoldás. Nyilván kapni olyan kamerát ami ezt tudja, de biztosan ki szeretnél fizetni 100+ ezer forintot egy ilyen kameráért?
Nem derült ki milyen kamerád van, de amúgy is Neked kell az optiimális felállást megtalálni. Nálam a mini 0805-nél a 1080p 30 fps wdr beállítás szüli a leg optimálisabb végeredményt, de mondom ez típusonként változó.
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
Legyen! Bár cmos-t én még autós kamerában nem láttam (ami nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen) így nem éreztem indokoltnak a gyüjtőnév használatát.
-
hunluigi
senior tag
válasz szumoo@gmail #8458 üzenetére
Még jó, hogy ez így kapásból két bűncselekmény...
Magánokirat hamisítás, és ennek hivatalos eljárásban felhasználása 1 évig bezárólag.
Költségvetési csalás 5 évig bezárólag. Ugyan A 100 ezer forintot meg nem haladó érték esetén a cselekmény, nem bűncselekmény, azonban, ha a tényállása megfelel a vámszabálysértésnek, (ebben az esetben igen) akkor annak minősül.
Persze csak tájékoztatásul, mielőtt tényleg rádumálsz valakit erre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sorozatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest