- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Az LGA775-ös P4-ek ugyanannyiba kerülnek, vagy csak picit drágábbak a S478-asoknál, ezért mindenképpen ezt ajánlanám, ha P4-ben gondolkozol, mert
1. a hozzávaló alaplapok sokkal időtállóbbak, mint a S478-asok (persze létezik hibrid megoldás is)
2. a hozzávaló alaplapok kb. azonos áron több feature-rel rendelkeznek, mint a S478-asok."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A kérdés számomra egyszerű, a hwsw-n vitám is támadt ebből (sok AMD-fan ), becopyzom ide a hsz-em egy részét.
Volt P4-em (2,4C@3,3), átváltottam A64-re, meló közben 3749 ablak van megnyitva a gépen, egyszerre képeket szerkesztek, szöveget szerkesztek, más programokat berhelek, megy a zene, pihizésként Q3-azok egy picit, és mindez a P4-en úgy vettem észre, hogy sokkal gördülékenyebb. Innentől kezdve egy fingnyit sem tud izgatni, hogy az A64-ben van 64 bit és hogy játékok alatt CPU-limites felbontásokban 5 fps-sel gyorsabb, mint a P4.
Ezek az ÉN szempontjaim, sorry, ha neked nem tetszik, ami nem tetszik, azt nem kell elolvasni és leLOL-ozni sem.
Most is P4-em van, és valszeg a következő procim is P4 lesz, hacsaknem az AMD rohadtgyorsan megszüli a dualcore A64-eket. Mert akkor a P4 számomra egyetlen fontos előnye, a HT (vagyis annál sokkal jobb) már az ellenlábas procijában is megtalálható lesz."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Későbbi tesztjeink rávilágítanak arra, hogy az újabb, kétcsatornás memóriavezérlővel felszerelt Athlon 64 processzorok – ha csak 1-2%-kal is, de – az órajel növekedésén felül a nagyobb memória-sávszélességnek köszönhetően is gyorsulnak. Ez a processzornak az órajel növekedésével együtt járó nagyobb adatfeldolgozó sebességével magyarázható.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Az AG8 tényleg egy jó lap, de én félek, hogy 4 GHz fölött már nem bírná a kiképzést.
Én ugyanis egy E0 steppinges prockót akarok legközelebb beújítani, ezek mennek 4,2-4,2 GHz körül alapfeszen, de ehhez kell egy jó lap is, mert itt már 120-130 W körül járunk (én ASUS, DFI és MSI közül fogok választani)."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Meg az MSI, meg az ASUS lapok is, de nem a szorzózárat oldják (keress rá, volt róla szó a fórumon nemtom már hol ).
Egy sima Prescottal (asszem D0 stepping) nem fogsz 4 GHz-et elérni, legalábbis léghűtéssel és feszültségemelés nélkül (3,3 - 3,8 GHz)."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Te is el vagy tévelyedve.
A szorzóállítás csak azért lehetséges, mert bizonyos alaplapok nem feleltek meg a Prescott energiakövetelményeinek, így az Intel lehetővé tette, hogy az alaplapok ne nyiffanjanak ki terhelés alatt (a proci visszaveszi saját szorzóját 14x-esre). Az ASUS/MSI/ABIT ezt használta ki, és úgy adja el az alaplapjait, mintha übercsodáról lenne szó, pedig nem is.
szerk: szal, ez a szorzóállítgatás annyiból áll, hogy 14x-esre vissza tudod venni a szorzót, de se följebb, se lejjebb nem megy."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A PCI Express órajelét mindegyik tuningos lapon be tudod állítani, az már más kérdés, hogy a tuning nem müxik, csak Auto állásban, vagyis a PCIe órajele megy az FSB-vel együtt (a 915-ös lapok második részében ez be lesz mutatva). Ha fixálod pl. 100 MHz-re, akkor sok alaplap el sem indul. Én az ASUS P5GD1 mellett a DFI Lanparty UT 915P-T12-t és az MSI 915P Combót néztem még.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Az SLI egy jó dolog, de több rossz ''mellékhatásával'' együtt már nem olyan vonzó, mint azt az ember elsőre gondolja (egy átlagjuzer számára legalábbis)...
-
fLeSs
nagyúr
A flame-et szeretném, ha hanyagolnánk, illetve a ''szakértő'' embereket megkérném, hogy a hsz megírása után mielőtt az OK gombra nyomnak, gondolják át még1szer, hogy mit írtak.
-
fLeSs
nagyúr
ASUS-hoz hozzáadni, Abit-ból kivonni kell, ez elég régen így van. Más gyártók sem tökéletesek, de ez a kettő mind közül kiemelkedik (valszeg mert ebből van a legtöbb a júzereknek).
-
fLeSs
nagyúr
Ha a procimag hőmértékletét akarod lemérni, akkor azt sehogy, mert ahhoz a procimagba kéne raknod ezt a hőmérő akármit, az pedig nehéz lenne.
Mellé lehet ilyet rakni/ragasztani, de az jóval kevesebbet fog mutatni, mint amennyi valójában a procimag."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Ez egy elég értelmes hozzászólás volt egészen az uccsó bekezdésig.
A DDR2 csak láthatatlan mértékben gyorsabb a DDR-nél, ergo ha drágább, akkor nem érdemes megvenni. Azonos áron már érdemes esetleg a DDR2-n elgondolkozni, de csak csínján bánjunk ezzel a DDR2-vel, mert ha esetleg ez a P4+DDR2 rendszer nem válik be az illetőnek, akkor az Athlon 64-es konfigjába már nem fog passzolni a DDR2-es memó."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
DDR2-533-as sebességen az überramok CL3-2-2-8-as időzítéssel már gyorsabbak tudnak lenni a memóriabenchmarkokban, mint a DDR400-as alacsony késleltetésű memóriák. A DDR2-667 lesz az első, ami már gyorsulást hoz, nem véletlenül vár az AMD is ennek bevezetésére, elterjedésére, könnyű beszerezhetőségére -> ekkor fogják az Athlon 64-esek memóriavezérlőjét is felkészíteni a DDR2-re.
-
-
fLeSs
nagyúr
Lásd korábbi hsz.-em. Ha nem tervezel rövid időn belül újra fejlesztést, akkor jöhet a DDR2. Ha nincs árkülönbség, akkor jöhet a DDR2. Ha drágább, akkor nem kell.
-
fLeSs
nagyúr
Ez jó kérdés. Valszeg körülnézek majd pár hét múlva.
A következő kódsorozatot kell keresni a dobozon
2,8E: SL7PR
3,0E: SL7PU
3,2E: SL7PW vagy SL7PX"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Teszteltem a 2,1 GHz-es Dothant, hamarosan lesz róla teszt, elég rendesen odavág az A64-nek és a P4-nek is, kb. a 3200-asokkal van egy szinten.
De 2,53 GHz-en már..."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
1. nem kell PCIe-re cserélni
2. 875P, tehát a 925XE-vel azonos sebességű
3. a 915/925X-ek tuninglockja nem szól közbe a procituningkor
4. brutális feszkókat lehet beállítani
5. brutális a procifoglalat környéke, külföldi fórumon ezzel a lappal 6,3 GHz-re húztak egy Prescottot
Valszeg ez a next lapom."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Ha az a cég be van jegyezve az adott nagykerben, akkor igen, viszont ahhoz meg én nem kellek.
Vagy ha arra gondolsz, hogy vegyem meg X énáltalam ismert cég nevére, akkor az úgy lesz, de áfavissza akkor sincs."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Ez a DFI 875P-T 32+áfa nagykerben. Hát nemtom. Legalább lenne rajta még plusz két SATA, most van két SATA vinyóm, és ha akarok venni még1-2t?
-
fLeSs
nagyúr
AOpen lapot már lehet kapni, a Sowah forgalmazza, asszem 44K+áfa, ehhez az árhoz képest viszont rohadt ''elavult'' (ezt teszteltem 1ébként).
PM-et is lehet kapni, a 40 és 60K között van az ára az 1,6 és 1,8 GHz-eseknek.
1általán nem éri meg kivéve ha vmi übercsöndes gépet akarsz összetenni, bár ha azt veszem, hogy egy S939-es Winchester 3000+ is 40W-ot ''zabál'' (idle meg 5 W ha a CnQ megy), akkor ennek sincs sok értelme."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Sztem sokkal olcsóbb nem lesz, mert ez a proci egy mobilproci, nempedig otthoni használatra szánt, tehát az ár nem annyira lényeges. Majd ha kijön az asztali változat (2006-2007 környékén), az olcsóbb lesz.
1ébként én a 2100-asat teszteltem, aztán leteszteltem ugyanezt 2,53 GHz-en is, itt fullstabil volt 24 órán át az aopen laphoz kapott kis nyomi hűtővel (kb. p1 szintű mérete van, a venti meg alig jár rajta, LOL )."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Az én teszteredményeim szerint (ha jól emléxem, a melóhelyi vinyón van az xls) a Dothan az azonos órajelű A64-gyel volt egy szinten, vmiben lassabb volt, vmiben gyorsabb. Szal nem 1,8 vs 2,2 GHz.
És mint mondtam egy winyó magos A64 sem fogyaszt sokkal többet, mint ez (full terhelésnél a 3000+ kb. 40 W-ot, idle CnQ bekapcsolva pedig 5 W)."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Elárulnád, hogy hol látszik meg, hogy 20 vagy 40W a fogyasztása? Ez már nagyon erőltetett. Még egy Athlon XP is 50-80 W-ot eszik, érdekes, azokkal senkinek semmi baja.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #392 üzenetére
Elárulnád, hogy az a toplista minek a toplistája?
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #394 üzenetére
Én kétlem, hogy ez egy vásárlási toplista lenne, mert akkor az azt jelentené, hogy osztrákban az emberek nem Celeront meg sima P4-et, hanem P4 Extreme Editiont vesznek. LOL!
Sajnos nemtok németül, de ha te ilyeneket állítasz, akkor valszeg te sem.
(1ébként szvsz ez egy árlistába kerülési sorrend)."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest