- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
99%, hogy a napokban letesztelek pár db. E0 steppinges 3.0E-t.
Csak azt nemtom, hogy milyen lapot vegyek, tegnap óta kínlódok a gondolattal.
Ha AGP, akkor DFI Lanparty 875P-T
ha PCIe, akkor DFI Lanparty 915P-T12 vagy ASUS P5GD1.
Az AGP-sel az a bajom, hogy PCIe-re jó kis gyárilag passzív hűtéses X700-akat és 6600GT-ket lehet venni, AGP-re meg csak Rad9600 meg Gef6800-as létezik ilyen.
A PCIe-sel meg a tuninglock a bajom.
Nem szoktam sokat játszani, de jobb lenne egy passzív 6600 GT, mint egy Rad9600-os, a Gef6800-as meg drága, annyit nem adok egy kártyáért, amikor alig játszok (persze volt korábban 110K-s x800-asom is )
Szal most nemtom mit csináljak, holnapig kell döntenem."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A 4 GHz-hez 266 MHz-es FSB-t kell elérni, egy 915-ös lappal ez elég érdekes lenne, nagy mák kell hozzá, a cél pedig 4200-4400 MHz lenne, ami már 280-293 MHz-es FSB.
Érdekes lesz, lehet, hogy veszek egy 925XE-s lapot."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A 875-öst veszem.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #422 üzenetére
Ha az előrejelzéseket nézzük, akkor egyik sem túl időtálló.
Hallottam már olyat, hogy a dualcore A64-ekhez majd S941-es alaplapok kellenek (sőt, előtte meg Socket900-ról volt szó), a dualcore P4-ekhez meg majd új chipset kell. Előbbi esetében mindenképpen alaplapot kell váltanod, utóbbi esetében nem biztos, mert lehet, hogy egy BIOS-frissítés elég, ugyanis a foglalat nem változik. Ennyit erről.
A kívánságlista pedig nem lep meg, már hónapokkal ezelőtt szó volt róla, hogy az USA-ban az otthon összerakott gépeknek már több, mint a fele AMD alapú, tehát ezen nem kell csodálkozni."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Nem lehet egy gyártó minden alaplapját letesztelni, nézd meg az asust, 915-ös lapjuk van vagy 8féle, gigabyte, msi dettó, stb. A tesztekhez ki kell választanunk(nom) egy olyat, amit kapni lehet és látszólag érdemes lehet a vásárlásra.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Sir Riccio #438 üzenetére
Kifelejtetted az FCPGA2-t, a Tualatinok foglalatát.
Amúgy hiába volt a Socket A X évig, ha egy újabb procit akartál venni, akkor az FSB emelkedése miatt chipsetet, vagyis alaplapot is váltanod kellett, TBred-et nem rax KT133-ba, Bartont KT133A-ba, és így tovább."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
-
-
fLeSs
nagyúr
Itthon van a cucc, DFI Lanparty 875P-T és két darab 3.0E E0 magos (SL7PU) prockó. Nemsokára kipróbálom őket.
-
fLeSs
nagyúr
A hwsw fórumról idézet
Enabling 64bits in Prescott LGA775
Posted by overclocker at 10:25
Lately there have been some rumours about some special BIOS that can ''turn on'' the 64bits in the prescott processors. I have made some enquiries and it seems that these are works in progress and are still in alpha stage."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Most kezdtem el az első procit tesztelni.
3 GHz-en a DFI lap szerint üresjáratban 34 fok, terhelve pedig eddig max 47 fok, és kicsit meglepődtem, mert a hűtő is elég hűvös (gyári Intel hűtő 3 GHz-es procihoz). Most elkezdem a tuningot."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Egyelőre nagy léptekben haladok, alapfeszen 250 MHz FSB megy, ez a minimum.
-
fLeSs
nagyúr
Az első proci sajnos nem egy tuningbajnok. Az alapfesz 1,3625 V, de még 1,45V-on sem ment 4 GHz-et (a Win még elindult, de a Prime már kinyírta). Most megnézem, hogy alapfeszen mennyit megy még stabilan, elég vszínű a 3800-3900 közti órajel, mert ennyi az E0 stepping vége. Most 3841 MHz-en megy a Prime.
-
fLeSs
nagyúr
Itt most elég stabilnak tűnik, 256 MHz-es FSB.
-
fLeSs
nagyúr
Viszonylag ''gyenge'' eredmény, de ezt egy 3 GHz-eshez adott gyári hűtővel értem el (a 3,6 GHz-eshez adottnál kisebb) az asztalra kirakva, feszültségemelés nélkül, és a chipsethűtőt sem pasztáztam újra.
A melegség nem nagy, sokkal rosszabbra számítottam."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Most nem, mert újraindítgatom a gépet.
Már a második proci van bennt most.
3760 MHz-en Prime95 alatt 52 fokos a procc. A hűtőborda sem hűdemeleg."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
A lapban már most két dolog tetszik, a BIOSban el lehet menteni profilokat, és a feszkókat kegyetlenül stabilan tartja. Ilyen lapot keresek már mióta...
-
fLeSs
nagyúr
A második proc egy fokkal jobb, mert alapfeszen 4 GHz-en el tudtam indítani a Primeot, a másik újraindult a Win betöltődése közben.
-
fLeSs
nagyúr
Na, a második proci 4 GHz-en 1,4 V-on megy már jóideje, 1,3625V az alapfesz.
A proci a lap szerint terheléssel 54 fok, de nemhiszek neki, mert a borda sokkal melegebb, mint az előbbi 52 foknál."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Végülis úgy döntöttem, hogy nem veszem meg a DFI lapot, hanem PCIe-es deszkát veszek, az ok pedig, hogy a nálam járt procival nem értem el annyira hihetetlen nagy FSB-t, amit egy 915P chipsetes lap ne bírna el (ASUS P5GD1 vagy DFI 915P-T12) akár SATA vinyóval.
Inkább veszek passzív hűtéses 6600 GT-t, mint 6800-at."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
4 gigán egyik proci sem volt stabil, az egyik 3800, a másik 3900 körül stabilizálódott ezzel a gyári Intel hűtővel. Amúgy a procit Gianninál keresd, tőle kaptam tesztre, biztos lesz még neki E0 steppinges. A 3800-asat holnap fogja tőlem visszakapni, a 3900-eset megveszem. Alaplapot keress kiskerben, magamnak is csak megszorításokkal tudok vásárolni nagykerben.
-
fLeSs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Eladó Intel Xeon E3-1265L v2
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest