- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
HDD-re elvileg azt kell mondanom, hogy külső táposat kéne használni! Gyakorlatilag én sem használtam ilyet soha, nekem minden routerem elbírta a hdd-t, és nem is kötöttem rá soha külön tápot! Igaz, Y kábellel 2 USB portba van bedugva! Minden esetre készülj rá, hogy esetleg kellhet táp hozzá, így ajánlott olyat venni, ami képes rá!
Gari változó, van 1, 2, és 3 évvel is!
Garancia!
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_16319-16319.htmlSosem vásároltam Media Marktban, így nem is minősíteném őket!
(biztos én vagyok a hülye, legalábbis a reklám szerint, de eddig nem voltam rájuk szorulva)edigital-ban 36k, és tudtommal 15k felett ingyenes a kiszállítás az egész országban, ráadásul 3 év garis!
http://www.edigital.hu/Dual-band_Router/Asus_RT-N66U_Dual_band_900Mbps_Gigabit_Wireless_router-p296645.html?bid=&partner=10002
Attól függ, mediaban mennyi a gari...?![ Szerkesztve ]
-
SAMYka
senior tag
válasz Intruder2k5 #2401 üzenetére
Köszi
100ft-al drágább az edigital és a mm nem ír garit.
Szép összefoglaló elolvastam köszi
Azt hiszem meg is rendelem.
Aztán jövő héten jövök a jobbnál-jobb kérdésekkelPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
MODERÁTOR
-
SAMYka
senior tag
válasz Intruder2k5 #2404 üzenetére
WRT54GL
Ha lenne rajta usb és torrent menne rajta akkor biztos nem ruháznék be.
Még esetleg a gigabit lesz kihasználva.PH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
MODERÁTOR
Óóó, hát azért ez nagyon nagy ugrás lesz! Van egy másik fórumtárs, aki szintén tegnap írta, hogy ma megrendeli, Ő egy ASUS WL-500g Deluxe-ot cserél vele!
Jelen helyzetünk akkor azonos lesz, bár én nem WRT54GL-ről váltottam, de jelenleg nekem is egy olyanom van a fiókban tartalékban!
[ Szerkesztve ]
-
SAMYka
senior tag
válasz Intruder2k5 #2406 üzenetére
Igen én is így érzem. Mikor megvettem a linksyst akkor belőttem rajta mindent és úgy maradt kb 1 évet. Aztán gondoltunk egy merészet és építettem 2db biquad antennát amivel 3 éven keresztül 720métert lőttünk át wifivel Ez most megszűnt és kell egy gép ami az itthoni igényeket kielégíti. Olvasgattam NASról meg htpc-ről de magamnak feleslegesnek érzem. A tv-m szinte mindent lejátszik így a filmek megnézéséhez kell igazodni na meg a beszerzéshez
Sajnálom nyugdíjazni az elődöt de sajnos ez van.
Wifi érzékenység-teljesítmény az kb hogyan alakul a 54gl-hez képest?
Érdekelne a lefedettség miatt (de ha más nem lesz akkor az 54gl megy a padra AP-nek )PH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
MODERÁTOR
Erre nem én vagyok a legalkalmasabb beszámolni, mert nagyon kevés wifit használok! 5GHz-es cuccom nincs is, fiam lóg rajta egy Xperia-val, és egy Nexus-al, leginkább a szomszéd szobában, és ennyiben ki is merül a WiFi használat! Érzékenynek elég érzékeny azt tudom, mert elég messzi hálózatokat is észrevesz néha a Wireless Survey menüben, illetőleg a szembeszomszéd RT-N10 routere is veszi ennek a jelét, ami kb. 35 méterre, és 6 falra van tőle, amiből az egyik egy zsalukőből épített vasbetonkerítés!
A minap pü-ben ezt írta valaki, aki AC66U-ra cserélte a TP-LINK WDR3600-at!
"Kicseréltük az ac-s Asus-ra, ez nagyon jó. Bánom, hogy nem ezt vettem korábban.
Ugyan azon a helyen eddig másolt 560kb most 4800kb."[ Szerkesztve ]
-
SAMYka
senior tag
válasz Intruder2k5 #2408 üzenetére
Tplinkben nem is gondolkoztam (kicsit olyan mint az LG sok a kompromisszum)
Ha kevés lesz a wifi feldobom átjátszónak az "öreg vasat" a padlásra és kész
A notim tudja az 5GHz-es wifit jövő héten kiderülPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
LeffeB13
csendes tag
Sziasztok!
Korábban feltettem egy másik fórumon/topicban az alábbi kérdést:
"Van egy Dune HD Smart D1-em, egy Synology DS212+ NAS-om, és volt egy Linksys WRT54GL routerem (tomato firmware). A Dune-ben NFS - UDP protokollon keresztül lett kiépítve a kapcsolat a NAS-sal, ami működött is szépen. Viszont pár napja gigabit netre váltottunk, amihez beruháztam egy gigabites routerre is, nevezetesen egy Asus RT-N66U-ra. Látszólag a hálózat többi része működik továbbra is, de a média lejátszása NAS-ról szaggat. Ha visszakötöm a régi router-t, megy minden szaggatás mentesen, ha viszont jön az új router, akkor megint szaggat. (Az új router is kapott egy tomato-t, de az sem segített.)
Próbáltam azt, hogy a Dune-ben a protokollt megváltoztattam UDP-ről TCP-re. A helyzet tényleg nagyon sokat javult (a folyamatos szaggatás megszűnt), ugyanakkor még mindig nem a régi, mert kb percenként továbbra is be-beszaggat.
Ez nagyjából így néz ki:
-> kb 5 Mb/s - gigabites router
-> kb 10 Mb/s - nem gigabites router"Sajnos annyiban romlott a helyzet, hogy semmilyen formában nem tudom átlépni a kb 1,5 MB/s küszöböt, így a NAS-ról a lejátszás nagyjából ellehetetlenült...
Egy másik topic-ban javasolták azt a megoldást, hogy a médialejátszó és a router közötti kapcsolatot kellene lekorlátozni 100Mbit-re, (mivel elvileg a router próbál fel-felkapcsolni, de erre a 100Mbit-es MP nem képes, és így adatveszteség lép fel) viszont ezt a beállítást nem találom a routeren.
Ha esetleg a beállítással kapcsolatban vagy a probléma más formában történő megoldásával tudnátok segíteni, azt nagyon megköszönném.
Köszi és üdv,
-
MODERÁTOR
válasz LeffeB13 #2410 üzenetére
Szia!
Sajnos nem tudom mi lehet a probléma, de ez a kapcsolgatás egész biztosan butaság, értelme sem sok lenne, ezen kívül ha csak azt nézem, hogy az én notim is 100-as ethernetes, ennek ellenére sosem érzem, hogy a routerrel való kapcsolat szakadozna, esetleg belassulna!
Esetleg kábelt cserélni próbáltál már?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2411 üzenetére
Szia!
Igen, próbáltam másik kábellel is, de sajnos a régi kábellel megy tökéletesen a jó öreg WRT54GL, szóval a probléma úgy tűnik, hogy csak akkor jelentkezik, ha az egyenletbe bejön az Asus router.
-
LeffeB13
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2412 üzenetére
Fix IP-re van beállítva a DUNE is.
-
MODERÁTOR
-
SAMYka
senior tag
válasz Intruder2k5 #2415 üzenetére
Szia
Meg is jött
Alap konfig belőve a gyárin működik ahogy egy router. Printserver 20 perc után nem megy. Egyenlőre feladtam nem sürgős.
Külső vinyó szerdára lesz "jóárasítva"
Nagyon durván jól néz ki
Teszteljük.
Biztos vagyok benne hogy valahol le van írva a firmware csere részletesen de még nem kerestem rá. Esetleg ha fejből tudnád a hsz számát az sokat segítene
(meg mint ha régebben lett volna valami asus router fórum is )
Ma már nem tudom lesz e rá időm de este majd olvasokPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
nat330
csendes tag
Üdv,
Mai napon én (is ) beruházta egy ilyenre csodára.
Egy linksys wrt54g-t váltott illetve most az alsó szinten repeater bridge módban (dd-wrt-n persze) továbbszórja a drága asus jelét
Pár kérdés ami eddig felmerült:-Hogyha azonos ssid-t szeretnék, hogy a kiterjesztett hálózatot is ugyanazon a néven érjem el akkor elég csak ugyanazt a nevet megadni a két routernek (ezen leírás alapján működhet), vagy van ennek valami másféle megoldása is?
-Olyan helyen ahol az asus jelét csak nagyon kicsit a linksys-ét pedig fullon veszem ott a net sebessége:
(15 megás a net)
Asus: 14-15 Mbit
Linksys: 6-8 Mbit
Ez a veszteség szokványosnak mondható, vagy lehet ezen valahogy segíteni? Sajnos a kábeles összekötés nem megvalósítható! -
MODERÁTOR
Szia!
Hirtelen milyen sokan leszünk... De ez csak jó!
A repeater mód minimálisan megfelezi a wifi sebességét, de lehet a felétől több is elveszik tempónak, és tekintve, hogy a g szabvánnyal elérhető legnagyobb sebesség 22-24Mbps, így az elérhető maximum 11-12Mbps körül van a repeater-en!
-
nat330
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2419 üzenetére
Sejtettem, hogy valami ilyesmi turpisság lesz
Az ssid-re van valami ötleted esetleg? -
MODERÁTOR
Na most a helyzet az, hogy szerintem hiába állítasz be azonos csatornát, azonos jelszót, meg azonos ssid-t, a kliensek nem fognak a jelerősség függvényében automatikusan AP-t váltani, csak akkor, ha az esetükben elsődlegesnek beállított AP-ről már leszakadtak! Hiába van mondjuk a másodlagos AP-ről 85%-os jel, az elsődlegesről meg 27%, akkor is ez utóbbin fog maradni!
Az automatikus ide-oda ugrálás csak WDS esetén működik, az viszont leginkább azonos hardverek és szoftverek közt működik megbízhatóan!
Mivel a szoftver itt is lehet azonos (Tomato vs. Tomato), így megpróbálhatod, hátha...
-
nat330
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2421 üzenetére
Igen, ahogy körülnéztem én is csak a WDS-es megoldást találtam, csak sajna a felezi az elérhető sávszélességet na meg ki tudja, hogy az asusra kötött usb-s dolgok hogyan működnének. Na majd ha sok kedvem lesz akkor teszek egy próbát.
Kösz mindent! -
SAMYka
senior tag
-
bumbuc
csendes tag
Hello!
Ha felcsatlakoztatok az első vinyóm mellé még egyet akkor azt miért a tmp -be mountolja?
UUID alapu mountolás van az fstabban.bumbuc
-
MODERÁTOR
Szia!
Szerintem csak valamit elírhattál, más magyarázata nem nagyon lehet! Tegnap is pont ezzel küzdött itt valaki (bár lehet a tomato topikban volt, már nem emlékszem), aztán kiderült, hogy a "none" kimaradt az opciók alatt! Szerintem vesd össze még egyszer a blkid és a cat /etc/fstab parancsok kimenetét!
[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
Üdv
Ma lettem új tulaja egy ilyen kis csodának a bajom pedig hogy lanon még csak a felét sem tudja mint a leváltott TP Link 1043ND v1
azaz25-30 000 kybte-al másol míg a TP 60-70 000 kybte-al is ment simán
mindkét oldalon gigabites lan van a legújabb driverekkel win7 alatt
mi lehet a gond a routeren is a legfrissebb gyári firmware -
MODERÁTOR
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2427 üzenetére
persze ha megmondod az hogyan működik
-
MODERÁTOR
Nem bonyolult! Először is letöltöd az iperf-et...
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/iperf.zip
Kicsomagolod egy parancssorból jól elérhető helyre, akár a C:\ gyökérbe is lehet, mindkét gépen! Aztán nyitsz egy parancssort, majd az egyiken elindítod a szerver oldalt, ezzel a paranccsal!
iperf -s -p 8000
Majd a másik gépen is parancssorba írod ezt...
iperf -p 8000 -t 60 -i 5 -c 192.168.1.10
Az IP cím helyére a szerver gép IP címe kerül! A mérés 1 percig tart...
[ Szerkesztve ]
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2429 üzenetére
ez lett az eredmény egyik irányban
[292] 0.0-60.0 sec 1.07 GBytes 153 Mbits/secés fordítva
[232] 0.0-60.0 sec 952 MBytes 133 Mbits/sec -
bumbuc
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2425 üzenetére
/mnt /xy
/tmp/mnt/xy -ba enged mountolni de /xy -ba nem enged -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2432 üzenetére
kábelt is cseréltem és fix Gbitre van állítva
ezen túl vagyok -
MODERÁTOR
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2435 üzenetére
ha kikapcsolom a hw gyorsítást még rosszabb....
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2435 üzenetére
wifin is gyengének vélem a 4500KB/s eredményt egy ipad minivel ami 5GHzen megy
-
MODERÁTOR
Az mindenképpen gyenge!
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_1130-1130.html -
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2438 üzenetére
Azt lehet valahogy mérni hogy a router és a gép közt mekkora az átviteli sebesség?
-
MODERÁTOR
Hát, ezt nem nagyon, mert bár tomato-ra is lehet iperf-et telepíteni, és elviekben működik is, viszont a router hw messze-messze kevés ahhoz, hogy ekkora tempóval streameljen adatokat, így aztán 130-150Mbps körül többnyire elfogy az erő, a cpu load felmegy az egekbe, és gyorsabb tempóra nem képes!
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2440 üzenetére
Kezdem gyanítani hogy a lan-nál nem a router a ludas hanem az atomos lapon nem az igazi a Gbites lan
bár ma hoztam még egy gépet tesztre de azon sem ment 200 Mbps fölé...
ezzel még nem is lenne gond de hogy wifin semmivel sem gyorsabb mint a 1043-as az azért furcsa hiszem 5Ghz-en többet kellene tudni az ipad minivel...
így viszont nem éri meg az az ár különbözet ami ez és egy wdr4900 v2 (ez már Qualcomm-os) közt van...mert nem tudom jobban kihasználni és az hogy havonta max 1 szer kell újraindítani vagy évente 1szer nem ér 20 pénzt különbözetnek... -
MODERÁTOR
-
kivlov
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2442 üzenetére
Igen ezekkel a beállításokkal próbáltam...
-
marcithu
csendes tag
Üdv a társaságnak
Nemrég jutottam a topic címében megnevezett kütyühöz és próbálgatom beállítani, egyenlőre csak gyári firmware-rel amíg úgy nem érzem hogy egy szinttel feljebb léphetek. Egy szó mint száz amatőr vagyok a témában, de azt nem gondoltam hogy már a gyári szoftveren alapuló üzembe helyezés gondot fog okozni.
Kérdéseim egy firmware használatában kompetens fórum taghoz szólnának:
1. Aktiválnám a "Servers Center" fül alatti funkciókat. "AIDisk" -hez tartozó lépések úgy tűnik gond nélkül működnek (routerre akasztott HDD könyvtárai látszanak router IP cím és XXXXX.asuscomm.com felől is). Új fiókot nyitnék FTP alatt. USB alkalmazás -> FTP megosztás -> Megosztás fiókkal -> Új fiók hozzáadása Konfigurálás elindul és valamilyen loopba kerül, nem fejeződik be . Próbáltam gyári alapértékekre állítva újra indítani, ugyanaz. Hogyan tovább ? Tudom a megoldás a Shibby féle Tomato lenne, de ehhez még nem érzek magamban elég tudást, hogy most belevágjak.
2. DownloadMaster installálva, torrent letöltve, seed megy, szüneteltetném a seedelést. Mindkét (összes torrent vs. torrentenként) Pause gomb aktív, rákkatintva bármelyikre nem történik semmi. Mit lehet tenni ? Maradt a disable DownloadMaster, de ez így nem elég elegáns egy ilyen router esetén.Ha valaki tud megoldást előre is köszönöm neki .
-
MODERÁTOR
-
marcithu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2445 üzenetére
Hát ezt nem értem. Mitől jobb IExplorer az Asusnak mint a Chrome a konfig.-hoz. Ezzel tényleg sikerült az 1. pontot kipipálni. Ezer hála. Másodjára sem értem, mivel a visszaolvasottak alapján minden körülmények között tartózkodsz a firmware-től, még a látványától is és mégis tudtad a megoldást. Legkevésbé tőled számítottam válaszra.
A Tomatoval azért még kicsit várok. Ott az eddig olvasottak alapján még elvesznék a parancsok, flag-ek dzsungelében.
A 2. kérdés (DownloadMaster) még nyitott. Az IExplorer nem jeleníti meg a kezelő felületet . Chrome-ban megjelenik de továbbra sem működnek a szüneteltetés gombok. Kérem a tippeketKöszönöm és most jóccakát.
-
Zol77
aktív tag
válasz marcithu #2446 üzenetére
Én is gyárit használok, mindent tud ami nekem kell.
A torrent kezelését eddig bármilyen bongészőből tudtam kezelni pc-n, + tabletről,telefonról is.
A torrenet kijelölöd előtte? Kattints egy torrentre,ezzel kijelölöd, utána már le lehet állítani.
Amúgy miért nem használsz erre klienst? Be se kell lépni a routerre,és jobban átlátható,és többet is tud.
[link] -
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #2445 üzenetére
de tartózkodj a Windows 8/8.1-től!
miért? -én azt használom[ Szerkesztve ]
-
marcithu
csendes tag
Természetesen a torrentet kijelöltem egyenként is csoportosan is: eredmény semmi.
Megpróbálom a web gui-s Transmission-t, csak nem tudtam hogy létezik. Ahogy itt átfutottam a hozzászólásokat csak az rtorrent nevével találkoztam ilyen formában és úgy tűnt az a Tomatohoz használható kliens.
Munkahelyen kiokosítottak valamilyen szintig az FTP és Samba Rt N66 alatti használatáról.
A router browserek tekintetében megnyilvánuló finnyásságát nem értik a megkérdezett kollégák sem.
Apropó. A munkahelyről történt asuscomm.com-on keresztüli FTP-s tesztelés során, kolléga TotalCommandert használva, felhasználói fiókba bejelentkezve nem tudott belépni az írás-olvasás jogosultsággal bíró mappákba, hogy elérje azok tartalmát. Ha a többi még üres is a Download2-ben biztos, hogy ott kell lennie a seedelt torrenteknek. Elmondása szerint ennek működnie kellene távoli eléréssel is. Este kipróbálom otthoni gépen LAN oldalról a router belső IP címével, hogy tudok e tartalmat mozgatni. Valakinek van ötlete, hol és mit cseszhettem el? -
Zol77
aktív tag
válasz marcithu #2449 üzenetére
A torrentes felületet akkor passzolom,nekem tökéletesen megy win 8.1 alól bármilyen böngészővel,meg minden mobil eszközön. De ha feltelepíted a remote gui-t amit ajánlottam,többet be se fogsz lépni a router felületére a torrentek miatt. Létezik mobilra is : [link] [link]
Az FTP-re is lenne egy észrevétel :
Ha bemész az usb application/servers center/ftp share menübe , akkor kattolj a "share with account" -ra.
Ezután az admin megkapja az ftp elérést, tehát admin+router jelszóval most már működnie kell az elérésnek.
A + gombal tudsz létrehozni új felhasználót, ezután adj neki nevet,jelszót , majd ha létrejött ,kattints az új felhasználóra ,és nyisd ki a mellette lévő hdd mappa szerkezetet. Ha ez megtörtént , ki tudod jelölni,hogy melyik mappákat lássa az újonnan létrehozott felhasználó,valamit a mappákhoz tudsz adni jogokat : R/W ; W ; R ; No
A lényeg : az új felhasználó alapból No jelölést kap minden mappára,magyarul nem lát semmit,amíg be nem állítod. Ha adminként lépsz be,ott alapból látsz minden mappát r/w joggal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest