Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kranazoli

senior tag

válasz bluyoo #2891 üzenetére

Az elejére. : DDD

Ez egy valóban érdekes és hasznos téma szerintem. Már csak azért is, mert valóban voltak itt többen is olyanok, akik ciripelésről panaszkodtak.

A C1E az tiszta, az ok - de régi történet is. Szerintem a legdrasztikusabb változást a C1E bekapcsolása hozza. Alapból ha jól emléxem, a BIOS defaults a C1E-t kikapcsolja (Számomra érthetetlen módon).

Az azért valóban nem jó, ha állandóan 3,3Ghz; vagy 3,7Ghz vagy magasabb órajeleken ketyeg a CPU. Pontosabban nem akkora probléma, de azért áldásos, hogy egy böngésző futtatása nem 3,7Ghz-en "csak" 1,8Ghz-en történik. : D

A C3E és C6E viszont alapból Auto-n van. Ha a C1E van Auto-on ha jól emléxem(!) ugyanúgy nem lép érvénybe, mintha disable-d lenne. Nekem a C1E csak enable-dre állítva kezdte el tenni a dolgát.

Ebből arra következtetek, hogy a C3E és C6E auto státusza még nem jelenti azt, hogy az = enable-d értékkel. Szerintem azok is csak akkor lépnek érvénybe, ha enable-dre vannak állítva. (de persze ez nem biztos, csak Én gondolom így)

A legnagyobb kérdés pedig számomra az, hogy mi az Idle?!?! az Intel esetében? Mikor lépnek érvénybe ezek a fícsörök, mikor és mitől érzékeli úgy, hogy idle opcióban van? (ugyanakkor, amikor a C1E leváltja a CPU-t 50%-al; vagy mikor?) :F

:R

[ Szerkesztve ]

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

Új hozzászólás Aktív témák