- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
Meg kell hogy említsem, hogy az integrált hangkártya valami remek darab. Loudness kiegyenlítés szoftverben, még a leghalkabb filmet is minőségire tudja korrigálni Persze hogy gyári szoftver van fent
-
plaszy
őstag
katt777: platformváltás lesz? Látom, hogy minden törzs cuccod az apróban...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
bzs73
őstag
Na a procim az apróba.
[link]If a second or you are the first to lose.
-
kd1988
csendes tag
sziasztok valaki segitsen nekemabban hogyan tudnám a gépemet beállitani!
ALAPLAPOM:asus p5qc
PROCIM: q9300 2,5 ghz 4magos c1m1
VIDEOKÁRTYA: asus Gtx295
MEMORIA: ddr3 1333mhz kingmax
tápegységem : chieftec 650 W
winchester :750 gb
azt szeretném hogy a procim legalább 3.5 ghz-en menjen, és azt kérem hogy valaki aki érti nagyon a tuningolást irjon valami jó bios beállítást. előre is köszi a segítséget! remélem valaki segít. -
plaszy
őstag
-
katt777
félisten
Nem lesz. Minden törzs cuccom nincs ott, legalábbis ha az olyan vaskos törzseket, mint a HAF-932, vagy a Z600 törzsnek számítom. De itt az alkalom, ha valakinek szüksége lenne a baró CL5-ös Kingmax RAM-jaimra! Jobb szeretném mondjuk egyben lap/RAM/kombót elpasszolni, és megvenni is jobb úgy (szerintem), hogy bárki tudhatja: ez a cucc be lett tesztelve, és stabil. No meg 4.05GHz-et sem tud minden E8400 1.275V-on.
(Mondjuk, ha az új cucc árát munkabérként kapom meg, fele ennyit se kapok, ergo jószerivel féláron van, annyiért meg nem hagyom ki, akármilyen pompás volt az előző konfig. Az újjal mondjuk lesz munka bőven, mire egy legalább P5Q szintű cikk összejön, és akkor talán majd P6T-t is vesznek az emberek, mert az a topic gyakorlatilag halott, és most GB-osoktól kell infókat szereznem X58 topicból, ami a biosok eltérését ismerve nem egyszerű dolog.)
De azért benézek ide is.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
plaszy
őstag
válasz katt777 #8457 üzenetére
Áh, már látom, hogy az adatlapodon az "új" konfig van kint.
Mondjuk a szürke részét nem igazán értem a szövegnek, de ahogy az árgépet elnézem, nem csak pár Szent Istvánt (ha már az államalapítás ünnepén írok) áldoztál a lap-ram-proci témára.
Remélem majd itt is kiírod, ha meglesz majd a cikked.További sok sikert a többi topicban is!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Norbesz23455
csendes tag
Hali! Van egy P5Q-E -s alaplapom amiben vna egy Q9400-as CPU ezt msot tuningoltam egy kicsit.. 3GHZ-ra tehát 8x375.. CPU feszt álltottam csak be 1.3-ra amit ledroppol 1.28-ra
De minden mást Auton hagytam.. kérdésem a következö lenne hogy muszály-e valami msát is beálltani.. eddig stabilan fut minden kékhalál,fagyás nélkül kop..kop.. Intel Burn test,Prime,Everest teszt egyszerre futott hátha nagyobb az esélye hogy elöjön valami hiba.. de nem.. 2H ig futottak.. Gamek közben sem indul ujra..
Csak hogy nem lesz-e káros az alaplapra\CPU-ra hosszutávon AUTO beálltás.. nem nagyon vágom hogy miket kell beálltani.. mien Feszeket a NB,CPU PPL-hez...stb.stb
Bár ezt a 1.3V-ot is félve adtam a CPU-nak féltem valami lesz vele
De amugy 3GHZ-nál ötbb nem is kell nekem legalábbis...
MOndjuk azt sem szeretném hogy 1 hét után bekrepáljon alap vagy aCPU
a memot is auton hagytam de annak 1.8V-ot ad ugyan annyit amelyiit a tuning elött CPU-Z és everest szerint..+ nem tudom menyire számt még de az EVEREST még azt is kirja hogy Északi hid feszültsége 1.1v,Déli hid...feszültsége 1.1v-és az terhelésnél is stabilan áll..
Bár ha tul sok lenne a fesz, vagy kevés .. akkor instabill a gép nem? és az azt jelentené hogy ujraindulna,fagyna,vagy kékhalált dobna?
Q9400-as forumban irták hogy ne hagyak auton semmit..mert tulfeszeli magát a lap..
Nemhiszem hogy annyi feszt adna magának hogy bedögöljön szerintem annyit ad amennyit max egy 3.4-3.5GHZ-s huzáshoz kellene(gondolom-de javtsatok ki ha tévedek)
Meg hát egy ilyen 400mhz-s 13%-lékos tuningnál csak nem feszeli tul magát mert elég szar lap lehet akkor
Mert ha ezzel kárt teszek a lap\CPU párosnak akkor vissza is álltom alapra...
De amugy ha bekrepálna és ugy hogy tárolva van abiosban atuning akkor ha cisnálok egy CMOS resetet egy elemkivételle akkor észreveszik vajon a OC-t?[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Norbesz23455 #8460 üzenetére
Ne parázz, és tanulj helyesírást. Muszáj lenne.
Ált. elmondható, hogy fölfelé feszel, és lefelé időzít a lap auto-n, ergo kézzel beállítva jobb időzítéseket (RAM), és alacsonyabb feszültséget is beállíthatsz stabilan, vagy ha a mostaniakat beállítod kézzel, akkor magasabb tuningot is elérhetsz.
A hőértékeket figyelt, ha azok nem magasak, nem lesz baja a cuccnak.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Hawk1979
őstag
válasz Norbesz23455 #8462 üzenetére
Firefox-ban van helyesírás ellenőrző....
katt777:Szerintem felfelé időzít auto-n,már ha ramról van szó.Mondjuk nekem a misztikus négy beállítást eltalálja (5-5-5-15)
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz Norbesz23455 #8460 üzenetére
Szerintem a pll-t fixáld mert azt tuningnál nagyon túl szokta feszelni a lap de sokszor még húzás nélkül is túlfeszeli ami nem olyan jó a procinak.Azt tedd 1.5v-ra és nem kell bántani.A többi kis tuningnál maradhat auton nem gond,de ha többet tuningolsz akkor már nem érdemes auton hagyni semmit.
If a second or you are the first to lose.
-
-
nepszter1
addikt
Üdv.
van ugye a pro alaplomon PCI CSATOLÓ: 2 db és az 1. müködik a 2. nem ? mi a megoldás én valami bios megoldásra gondolnék . köszönöm -
bzs73
őstag
válasz Hawk1979 #8466 üzenetére
Igen tapasztaltam.Volt elég lapom és procim hogy legyen tapasztalatom.Tuning is volt rendesen mindíg.De tudod mit.Akkor hadjátok auton a pll-t.Csak nem kell fél év múlva kérdezgetni hogy mért van az hogy fél évig ezen a feszen ment a gép húzva stabilan,most meg már nem elég ez a fesz és emelni kell egy kicsit.Ált ez a hibajelenség,és láttam már nem egy ilyet.De mondom lehet auton hagyni és megcáfolni csak akkor nem értem minek kértek segítséget.Na én ezért nem veszek amugy akárkitől procit,mert mindenki tuningol itt már ész nélkül égbe világba.Ez a pll dolog 1000-szer ki lett már tárgyalva.Rá kell keresni.Amugy meg kezdőknek meg van az erre megfelelő topik ahol levan írva minden
-
bzs73
őstag
válasz Hawk1979 #8469 üzenetére
A továbbiakba inkább nem szólok hozzá a témához.Valami fingom csak van már de nem érdekel a dolog mert felesleges győzködni bárkit is.Majd mindenki megtanulja a maga kárán és kész.HAGYJATOK MINDENT AUTON.Tuti semmi gond nem lessz mert az asus biosok tökéletesek.Remélem megnyugtattam mindenkit.Nyomjátok a tuningot ezerrel.
Amúgy meg az infóim tapasztalatból vannak mint írtam mert jó pár lap kiírja ügye a pll,nb,sb,stb feszeket is és voltak ilyen lapjaim is.PL:maximus II formula ami egy kis tuningal auton a pll már 1.7-et adott a pll-nek ami nem egézséges hosszú távon.Á.Hagyom is.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Csak annyit: Több mint egy évet ment a tuning a P5Q-mban auto pll-en, most sincs baja. Egy ismerősömnek is majdnem ennyi ideje megvan, nála sincs probléma. Én csak ennyit akartam, ami viszont tény, hogy jóval többen tuningolnak, mint ahányan értenek is hozzá.
Csak egy kérés: a "hagyjátok"-at írd már helyesen, légyszí, mert kiveri a szememet, és a biztosítékaimat.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Na, az új lapom PCI-EX4 slotja rossz (pedig hajajj, de megy benne 4GHzen az i920!), szóval térek vissza egy időre a P5Q-hoz.
-
kd1988
csendes tag
hello én azt olvastam hogy 3,4 ghz -ig jol működne de nem gyári hűtővel. Ezért vettem egy ASUS Triton 81 univerzális hűtőt 13000 ft ért az biztos jó lesz. csak nem tudom hogyan állitsam be a biost nem sok mindent találtam q9300-al kapcsolatban. az everestbe megnéztem a cpu videt és nekem 1,1500 V, a biosba is ezt állítottam be,nekem ezt mondták hogy igy állítsam. jó lenne ha tudnátok egy jó beállitást a biosba ! hogy stabil legyen a gépem végre 3,4 ghz -en. előre is köszönöm a segítséget.
-
Norbesz23455
csendes tag
Szerintetek P5Q-E alaplap jo lesz egy CrossFire rendszer kiépítéséhez?
Mondták hogy ha CF-en gondolkodik valki akkor inkább X48-as lap kéne nem P45-ös -
Bulitt
addikt
válasz Norbesz23455 #8477 üzenetére
Véleményem szerint semmi gond nincs vele. De biztos vannak nagyokosok akik megindokolják, hogy miért kell a drágább lap
-
Transformer
csendes tag
válasz Methos81 #8381 üzenetére
Az asus p5q pro jó deszka csak a corsair memóriáddal lehetett gond.
Olvastam sokfelé, hogy a corsair nem a legjobb ennek a deszkának,
nálam se akar az istennek se 1066 on menni csak 9x453as fsb-nél 909mhz-en: DE, biosnak hála, az időzítésekkel jól lehet zongorázni így az alapértékeihez képest ez a 909mhz is legalább 15-20%-ot gyorsult.[ Szerkesztve ]
x
-
zebrazebra
csendes tag
Sziasztok , ha tud valaki segíteni , akkor megköszönöm , ha nem egy próbát megér. P5Q alaplapot vettem , DDR2 1066 , 2 X 2048MB Corsair XMS2 CL5-5-5-15 memóriákkal. Már feladtam , de a belsőm azt mondta , hogy kérdezzem meg azért , hátha én csinálok valamit rosszul , rátaláltam már 1 hónapja erre a fórumra amikor a gépet vettem , találtam megoldásokat is de nem váltak be. Problémám : 800 MHz-esnek látja a bios ezeket a memókat 5-5-5-18-as időzítéssel. Ezt láttam , sokaknak van ilyen gond , át is lehet állítani a biosba 1002 , és 1066 ra , meg időzítést is manuálisan nem 18 hanem 15 re téve , csak instabil lesz a gép , jobbanmondva kiakad a víruskeresőm ( be sem indul, avast ) meg pár win alkalmazás sem. Ekkor ha visszaállítom alapra , utána sem indul már be ( régen win reinstall, most csökentett módba avast törlés ). patch-elések sem mentek simán , egyszóval furán működött. Sokat játszottam már vele , de nem akarja az igazságot , nem szeretnék tunningot , csak azt amit a papírjára írtak. Közbe rájöttem , ha az időt autón hagyom ( 5-5-5-18 ) akkor elfogadja az 1066-ot. Nem vagyok pc guru , ha ez összejön nem is akarom a bios-t látni , csak itt láttam sokan értik ezt az egészet. Jah , persze beállítottam a 2.1V-ot . Ha ez nem jön össze , mi a külömbség az 5-5-5-18 és a 15 között ? Tetszik nagyon az új gépem , csak piszkálta a csőröm , hátha müxik ez úgy is , csak valamit nem vettem észre , ill. rosszul csináltam. Még vmi.: cpu z szerint ezek 800-as ramok , még ha 1066-on futnak akkor is azt írja ki hogy 800. Nem vagyok egy nagy fórumozgató , de fogom nézegetni a válaszokat , de csak esténként , köszi előre is
-
zebrazebra
csendes tag
válasz zebrazebra #8480 üzenetére
http://freepicninja.com/view.php?picture=00024200
így néz ki
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
válasz zebrazebra #8481 üzenetére
Most jól mennek a ramok...Memory Bus:534.3=1068.6 mhz.
-----------
-
samu74
addikt
-
zebrazebra
csendes tag
de az az időzítéssel van gondom , ha 5-5-5-15 akkor "megdeglik" kérdésem, hogy egyátalán mi az ? mennyivel járok rosszabbul ha 18 és nem 15 ? ez van a papírjára írva gondolom úgy kéne mennie , de nem megy , erre is véletlen jöttem rá , hogy elfelejtettem átrakni , és csodák csodája 1066
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
válasz zebrazebra #8484 üzenetére
Olyan óriási pluszt nem nyersz vele,szerintem.Nekem a ramok manual beállításon mennek 5-5-5-15 -ös időzítésekkel(geil 1066-os ramok) 2,23 volton.Az időzítések minél kisebbek annál gyorsabb a ram(írás-olvasás),szóval ha egy pici plusz áramot adsz neki akkor manual beállításokkal mennie kell.A bios friss rajta?Lehet az ami fent van nem a legjobb...
-----------
-
zebrazebra
csendes tag
bios : 2102 elvileg nincs újabb , 2.2 V utána már lila színű , de egyből kék halál , bekapcs után kb 5 másodperc múlva , úgyhogy addig marad a 5-5-5-18 , de a 16-ot elfogadja , ott nem bolondul meg csak gondolom az nem egy szabványos mód , úgyhogy 18-on marad. adok 2 képet , bár nem tudom segít -e ez.[link] [link]
-
samu74
addikt
válasz zebrazebra #8487 üzenetére
Esetleg itt a PH-n nézz szét a ramos topicban,hátha valakinek van valamilyen tuti beállítása a corsairhez. A Dram Timing Control-t nem teszed manualra?
-----------
-
zebrazebra
csendes tag
ezen kicsit elszomorodtam , arra gondoltam , hogy az alaplap nem kezeli a memóriákat , először csináltam memó tesztet 5-5-5-15 -ös mód , és 5-5-5-18 -as mód. Én azt veszem ki hogy a 0-ás szlotba lévő ram kaputt . ? bocsi , akkor rossz topikba vagyok. Ez a memtest mennyire megbízható ? a 2-es gombal indítottam , mert az 1-essel el sem indul a single cpu-ra.
[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
Sziasztok!
RAM kérdés, de P5Q tulajokat kérdeznék inkább!
Nekem jelenleg 2 db. 1 Gb -os 1066 MHz -es Kingston HyperX van a gépemben.
Sajna néha használnom kell egy progit, ami bénán van megírva, így kevés neki a 2 Gb memória. (Ha elindítom, az Everestben látom, hogy rohamosan fogy a szabad RAM, majd a Vista kiírja, hogy gond lehet a progival, mert túl sok memóriát igényel, majd lefagy, és bezárja a progit. Na mind1, nem ez a lényeg.)
Szóval ezért szeretnék upgradelni 4 Gb -ra.
A kérdésem, hogy milyen szervezést szeretne jobban az alaplap (P5Q Deluxe):
1.: + 2 * 1 Gb 1066 Mhz HyperX a meglévő 2 mellé, es akkor 4 db. 1 Gb -os memóval menne, vagy
2.: 2 * 2 Gb 1066 MHz HyperX, a régieket meg eladnám, így 2 db. 2 Gb -os memóval menne.
De melyik felállással várható, hogy stabilabb / üzembiztosabb lenne?
Ill. mi van akkor, ha mondjuk egy kis tuningban is gondolkodik az ember? (Csak nagyon minimálisan, mert most sincs kihasználva a gép, de még szükség lehet rá, nem tudhatom előre.)Szóval szerintetek melyik lenne jobb, a 4*1, vagy a 2*2 HyperX?
Előre is köszi a segítő hozzászólásokat!
Üdv.:
LaciMajd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
samu74
addikt
válasz zebrazebra #8490 üzenetére
Na igen,a memtest eléggé megbízható ebben a témában...Próbáld ki csak az egyik rammal a tesztet mind a két slotban.
-----------
-
katt777
félisten
válasz Norbesz23455 #8477 üzenetére
Akkor már inkább X58, az olcsóbb, mint egy X48, igaz, proci is kell bele. CF viszont szívás, hiába a 2x16XPCI-E, én nem költenék pénzt rá (+1x).
zebrazebra: 1. hsz-t nézted?
glaci: A 4x1GB-tal sok esetben jobban jársz, de ez RAM-függő is. (1. hsz)
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Lenne egy P5Q-VM alaplapom.A helyzet az, hogy tegnap vettem bele 2X1 giga kingmax 1066-os memóriát, és el sem indul vele a gép.Állandóan restartol, még bootolás előtt.
Mindenképpen 1066-os ramokat szeretnék beletenni, csak kérdezném, hogy melyik márkát szeretik az asusok?Mit érdemes venni bele?Legfrissebb BIOS van rajta, de akkor sem megy.Nanya chippel van szerelve a memória.
Ugyanitt 1 napos Kingmax 1066 2X1 Gb eladó!Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Bulitt
addikt
válasz Ace Ventura #8494 üzenetére
A ramokat másik gépbe próbáltad már? Eddig Kingmax 2x1Gb meg főleg! minden p5q alaplapban elindult
-
zebrazebra
csendes tag
válasz katt777 #8493 üzenetére
igen néztem , érdekes , vagy a szemem már begolyózott a sok számtól. itt áll a listában , hogy kéne mennie 5-5-5-15 ön , igaz az első hsz.-ben 18-on van. Nos , kipróbáltam úgy is , 1.9 V -ra fesz visszavesz. és oválááá Nincs hiba , 1066 MHz , de az időzítés 5-5-5-18. Elvileg én már nem is tudom hogy smint belekavarodtam , ezt vettem , gondolom annyin kéne mennie. Ha itt aztmondjátok ez így jó , akkor hagyom a francba az egészet , mert valszeg eddig a 2.1V-al jól agyonvágtam a ramookat , pedig a csóka a boltba mondta , hogy fesz állítás feltétlen és a számlán is ott van. Azért külön külön fogom majd ezzel a memtestel ellenőrizni a ramokat , 2.1 V nem olyan sok szerintem. Köszi
-
samu74
addikt
-
samu74
addikt
válasz zebrazebra #8496 üzenetére
Próbáltad tesztelni külön-külön is az 5-5-5-15-ös időzítéssel is?
Mert ha az egyik megy ezzel az időzítéssel(és ha ez van ráírva is) és a másik meg nem akkor szar a ram...Én reklamálnék.-----------
-
Ace Ventura
addikt
Na közben kiderült, hgoy az egyik modul a ludas.1 modullal tökéletes, de a másikkal még be sem bootol a gép.Kiváncsi vagyok a PCX-es garit hogyan tudom érvényesiteni.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
zebrazebra
csendes tag
nem megy , de elfogadom így ahogy van , 1066 - on 18 -assal. Az első hsz-be egy nálam sokkal jobban hozzáértőnek is 5-5-5-18 -on ment , ott stabil nekem is , visszaraktam 1.8 V-ra ( auto ) és kész. Sokszor csak hagyom a gépet csendbe torrentezni , tetszik ez a ventiszabályzós dolog is benne , nem is akarom hogy meleg legyen , ha meg játszok az battlefield 1942 , 2002-es játék , még a régi gépemen is ment , ezt azért újítottam , mert nemsoká jön az új bf , arra kellett , de még meg sem jelent
Új hozzászólás Aktív témák
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest