- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 2 ASUS xonar U7 drájverei között mi a külömbség, van amelyik bővített, van amelyik kevesebb?
Illetve melyik-melyik verzió?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
mcs
veterán
Sajnos úgy néz ki, hogy halálán van a Xonar DG-m.
Jó kérdés, hogy miért, de elkezdett búgni-zúgni, és speaker módban fele hangerővel szól a bal csatorna a jobbhoz képest. Headphone módban jobb a helyzet, de úgy sem tökéletes. Háromszor is ki-be raktam a kártyát, és újratelepítettem a drivert, de hiába.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Xonar DX-et. A Uni Xonar installnál melyik opciót jelöljem be? Vagy mitol fugg, h mit jelöljek be?
Elore is koszi
Nem értek a hanghoz...
[ Szerkesztve ]
-
Shing
őstag
válasz Prosector #8806 üzenetére
C-Media paneles verzió az alacsony DPC késleltetés miatt jó és kevesebb memóriát eszik. (Az alap driverrel pattoghat a hang, mert magas a DPC késleltetés) Stereo upmix mellett nem csak 2 csatornán fog szólni a stereo hang, ha 5.1/7.1 rendszered van. ASIO-t ne pipálgasd be, a régebbi verzió csak rosszabb.
-
makoss
veterán
válasz Acélfarkas #8805 üzenetére
Sajnos nem úgy tűnik
Pedig jó volna tudni legalább azt, hogy a 2 kép közzül melyik verzójú xonar U7 drájverKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
flash-
veterán
Asus xonar D1 hangkártyám van.
mit lenne érdemes kicserélni hogy jobban szóljon?
valami régről rémlik hogy vannak modok,de nem mentem még bele a dologba..
ötlet?még egy kérdés:
ha zenehallgatásnál a minél jobb minőség fontos melyi driverrel használjam?
uni xonar, vagy a gyári?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Néhány napja beruháztam egy Asus Xonar DGX-re, és egy Audio Tech ATH-AD 500X-es fejhallgatóra.
Mivel eddig csak alaplapi hangkártyákkal volt dolgom, fejesem meg nem volt, így tapasztalatom a nullával egyenlő.
Abban kérnék segítséget, hogy a Xonar Audio Centerben mit célszerű beállítani a legjobb hangzás érdekében, most elsősorban játékokhoz, amit ezután csak fejessel tolnék.( BF 4 multi)
Főleg az itteni beállítások érdekelnének, mert gondolom, hogy a fő dolgok itt dőlnek el.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Silent77 #8814 üzenetére
Köszi!
A Sample Rate 48 KHz-re van belőve, ez így okés? Azután van ilyen SPDIF Out, amivel valami PCM-et lehet aktiválni, ezzel mi légyen? A hangerőszabályozó alatt van SVN gomb, jelenleg kikapcsolava, van értelme bekapcsolni?
Az Effect menü alapból Generic-en áll, előtte van valami More gomb, ez is jelenleg kikapcsolva, itt érdemes valamit állítani játékokban, fejhallgatóval?
A FlexBass menünél mi a helyzet, ha fejhallgatót használok, jelenleg kikapcsolva.
Egyébként nem tudsz véletlenül valami magyar nyelvű leírást az Audio Centerről, hogy mi micsoda, és hogy kellene beállítani, szerintem sokaknak hiányzik egy ilyen leírás."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
veterán
válasz pendre54 #8815 üzenetére
44,1 legyen.
SPDIF-el nem kell foglalkoznod fejessel. Az nálam off.
SVN, próbáltam, de nincs jelentősége, nem használom.
Én az effecthez nem nyúltam, gyerekek szoktak állítani egy kis basszust.
Felxbass-t próbáld ki, neked hogy jobb, nálam az is off! Minél fentebb állítod annál kevesebb lesz basszus, leszokták húzni teljesen.
Én se találtam, de a legtöbb dolog számomra amúgy is felesleges.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
mcs
veterán
válasz pendre54 #8815 üzenetére
Az SVN egyfajta automatikus hangerőszabályzó funkció, ami ha viszonylag magas zajszintet érzékel, kicsit visszafogja a hangerőt. Szerintem felesleges bekapcsolni. Játékhoz és filmekhez remek opció a Dolby Headphone, mert javítja is a térhangzást, másrészt nem terheli a procit sem, így nem esik lejjebb az fps a játékokban.
[ Szerkesztve ]
-
drAmano
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus Xonar DX típusú hangkártyám(eddig nem volt használva) és tegnap sikerült újratennem a gépet, ezért beleraktam kipróbálni. Valóban mérföldnyi különbségek vannak az alaplapi hangkártyához képest azonban a mikrofonnal problémáim vannak. Miután a Win7 feltelepített minden frissítést(ugye egy friss telepítés után ilyet mindig csinál), a mikrofon csak a 'Microphone Boost' bekapcsolásával működik. Az opció bekapcsolásával rengeteget romlott a bevitt hang minősége és előjött egy zavaró háttérzaj(olyan mint régebben az alaplapi hangkártyáknak volt). Találkoztatok már ilyennel, esetleg tudtok valami megoldást a problémára? Esetleg van lehetőség a frissítések 'visszavonására', hogy megnézzem hol keletkezett a hiba?
Köszi a segítséget előre is.
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus Xonar DG kártyám, és olyan problémám lenne vele, hogy ha megszólaltatja a hangfalat, vagy a fülest, akkor azt egy nagy pukkanással csinálja. Utána szól rendesen. Viszont, ha sokáig nem szól, akkor megint pukkan.
Ez mitől lehet? Garanciás még a kártya, vigyem vissza?
Válaszokat köszönöm!
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
dudika10
veterán
válasz watador600 #8823 üzenetére
Kapcsold ki az SVN-t a driverben, és/vagy a Win beállításoknál a loudness equalization-t (nem tudom sajnos magyar win-ben hogy hívják).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz watador600 #8826 üzenetére
Az SVN pont ilyet tud csinálni akkor is ha rendeltetésszerűen működik. Ha kikapcsolod és megszűnik a jelenség, akkor ez a ludas.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dookiee
tag
Sziasztok. Tud valaki asus xonar essence stx+sennheiser pc360-hoz jó eq beállítást mondani?
Xbox Series X
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok nekem jelenleg van egy SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATALITY professional amit holnap eladok. Új hangkártya után kellene néznem de nem tudom milyet vegyek. Szerintetek ezek közül melyik a legjobb aminek tényleg nagyon szépen szól és hangosan meg érdekel hogy egy RAZER TIAMAT 7.1 amit szintén holnap szereznék be hogy jó e hozzá , van e annyira jó az erősítője hogy meghajtsa ezt a fejhallgatót. ASUS XONAR D2 ,ASUS U7 ASUS PHOBEUS , SOUND BLASTER Z. Ezek közül melyiket érdemes (filmre , játékra , zenére) ? Előre is köszönöm a válaszokat.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Travelos
őstag
Asus Xonar DG esetén kell külön tápcsatit dugni a hangkártyára, mint a VGA-k esetén?
-
-
dookiee
tag
Sziasztok. Játékra az stx kártya jobb vagy a phobeus? Nekem stx van és én meg vagyok vele elégedve de az ismerősöm most kártyát szeretne venni én állítja hogy az stx nem ér semmit játékra.
[ Szerkesztve ]
Xbox Series X
-
csibuka85
senior tag
Hát a phoebeust ma vettem egyet de viszem is vissza , mert sajnos nem tudja a dts-t 5.1 lejátszani spdif- kimeneten. Csak 2.0 produkál sajnos.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csibuka85 #8835 üzenetére
szia, ez a kártya, amiről írtál nem is arra való amire használni szeretnéd.... szerintem
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csibuka85
senior tag
Szia ez az denekem van hozzá hangerő szabályzó is , ami külső. Hát akkor nem tudom milyen kártya kéne nekem. Esetleg Asus xonard2 ? Vagy Sound Blaster Z ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csibuka85 #8837 üzenetére
Javaslom, iird le hogy mihez akarsz hangkartyat venni, ok? Ugy konnyebb lenne kitalani melyik lenne neked a megfelelo. A xonar dgx? Abban van fules erosito es tudja az optikan az 5.1et is...
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csibuka85
senior tag
Hát játékhoz , zenéhez , filmhez szeretnék. Az ASUS D2 is jó hozzá ?
http://www.xbitlabs.com/articles/multimedia/display/asus-xonar_6.html
Itt a linkben mintha látnék valamit. Vajon ez tudja azt hogy DTS-hangot lejátszani spdif-en keresztül 5.1 ben ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csibuka85 #8839 üzenetére
igen, tudja
link
szerintem, bár ilyen karim még sohasem volt...
de az asus oldalán ezt írják:
Dolby® Technologies : Dolby® Digital Live/Dolby® Headphone /Dolby® Virtual Speaker /Dolby® Pro-Logic II
Smart Volume Normalizer™
FlexBass™
10 sávos equalizer
27 környezeti effektus
GX2.5 játékaudio-alrendszer
VocalFX™[/Ide mivel írtad is hogy van külső füles erősítőd, így ezt is tudom javasolni.
link
ilyenem volt nekem, csak a sima ds és ez tudja optikán az 5.1-et és a DTS-t is
csak anno nekem az erősítőm nem tudta a dts-t.
bár elvileg ha optikán használod akkor majdnem mindegy mit is tud a kártya, mert ez esetben nem a kártya végzi a kódolást, hanem az erősítő DAC-ja..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
csibuka85
senior tag
Köszi szépen és ezek szerint 5.1 ben tudja vajon , úgy értem hogfy mindegyik hangszóróbol jönne a hang ? Nagyon köszönöm a segítségedet.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz csibuka85 #8841 üzenetére
optikán tuti tudja..
ha nem menne optikán az 5.1, akkor az beállítás kérdése...
itt egy leírás vagyis hozzászólás a beállításról hogy ki is jöjjön az optikán a filmek közben az 5.1
link[ Szerkesztve ]
-
Benji21th
tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock H61 US3S alaplap, az ezen található integrált megoldással hallgattam zenét/játszottam. Volt egy olyan vágyam, hogy a hátlapi csatlakozóból csak a Z323-as hangrendszer szóljon, az előlapikon pedig csak a headset vagy a fejhallgatóm üzemeljen. Sikerült, megcsináltam, majd egy hét múlva megadta magát az előlapi része (ha bedugom a jack-et, folyamatosan villog hogy csatlakozó bedugva/kihúzva és nincs hang). Amiért ide írtam, hogy szeretném ezt a megoldást továbbra is használni, de örülnék neki, ha ezt jobb minőségben tehetném. Egy Asus Xonar DG-t néztem ki erre a feladatra. A kérdés, hogy az említett "feature" megoldható-e és hogy hangminőségben lenne-e előrelépés.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Travelos
őstag
Sziasztok, egy kérdés:
visszaolvasva a hozzászólásokat, fejhallgatós játékra az audio channelnél 6 csatornát és dolby headphone-t javasoltok.
Ez 5.1-es fejhallgatókra vonatkozik nálatok ugye?Ugyanis sztereó fejhallgatónál ha felskálázzátok 6 csatornára és ezután bekapcsoljátok a dolby headphone-t, ami ugye sztereóra van kitalálva, akkor a felskálázott 6 csatornából csinál újra 2 csatornát, majd abból dolbyt.
Nem jól gondolom?
-
moonguru
őstag
válasz Travelos #8844 üzenetére
Röviden:
1.
Nem.
2.
Nem.
Bővebben:
1.
Játéknál általában 7.1-et javasolnak a hangkártya gyártók, legalábbis az Asus biztosan!
"sztereó fejhallgatónál ha felskálázzátok 6 csatornára" nem kell felskálázni, a forrás nem sztereó hanem több csatorna. (komolyabb játékoknál)
2.
"dolby headphone-t, ami ugye sztereóra van kitalálva"
Ezt ki mondta neked?
Nem sztereó anyagra van kitalálva, hanem sztereó fejhallgatóra!
Más kérdés hogy sztereó forrás esetén is más lesz vele a hangkép.
3.
Én sok fajta valódi 5.1 fejhallgatót használtam, de sokkal jobb eredményt kapok a mostani sztereómmal,DH támogatás mellett.
Monitor Guru!
-
Travelos
őstag
válasz moonguru #8845 üzenetére
Akkor ha jól értem :
Sztereó fejhallgatónál is 6 csatornára állítom és bekapcsolom a dolby headphone-t játékok alatt.
Zenehallgatásnál 2 csatornára állítom (mert sztereó a forrás), és bekapcsolom a hi-fi opciót (ez kikapcsol minden effektet).Kérdések: játék alatt miért nem 8 csatornára állítom és miért nem kapcsolom be a virtuális 7.1-et hozzá? A másik pedig ez a GX akármi, ami az EAX-ot emulálja. Ezt ha bekapcsolva hagyom, de a játék nem támogatja, akkor sebességcsökkenés vagy bármi más probléma lehet belőle?
köszi
-
xxxx.x
tag
Sziasztok!
Mi lehet köztük a különbség az áron kívül?
ASUS Xonar U3 CTLR USB 90-YAB620B-UAN0BZ 7145Ft
ASUS Hangkártya USB 5.1 Xonar U3 10808Ft
ASUS XONAR U3 USB 13252Ft[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest