Hirdetés
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Frissítettem a CoreElec-et, 8.95.1-re. Az óta pink árnyalatú a kép... Lehet ez ellen tenni?
Köszönöm előre is...
Amlogic 905w....
Ugyan egy ideje a filmek előzeteseinek indításánal újraindul a rendszer, ezért másik kártyáról LE-t használok, de jó lenne rendbehozni...[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Van egy x96 minim (S905W 1G/8G).
Ha IPTV-t nézek, akkor a HD csatornák nagy része 2-3 másodperc után csíkos lesz...Mi okozhatja ezt?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Kipróbálnám az OSMC-t....
Ha valaki ki tudna segíteni egy telepítővel.... -
tcsaba007
tag
Én is feltettem az AlexElec-et. Elég jónak tűnt. Aztán ma bekapcsoltam rajta at automatikus frisdítést. Frissítette magát CE-re és induláskor kidobott egy üdvözlő képernyőt, és ott megállt....
CE alatt nem sikerült elindítanom a távirányítót X96 minivel. Nincs valakinek egy szájbarágós leírása véletlenül?
Megvan az LE-ben működő config, CE alatt a ki tudtam olvasni a kódokat, de mégsem jött össze...[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
AE 8.99.06 frissítés S905W-n nálam zöldre váltotta a képet....
-
tcsaba007
tag
válasz darvinya #44977 üzenetére
Darvinya: Oooopsz.... mellé kattintottam, ez nem válasz neked, hanem új bejegyzésd... bocsi..
Kipróbáltam az AlexELEC-et egy S905W boxon (x96 mini).
A 8.99.05 szépen muzsikált. Frissítettem .06-ra és szép pink árnyalatú lett a kép....
Vissza tettem a.05-öt. Most, hogy kijött a .07, frissítettem..... szép zöld árnyalatú lett a kép...
Nem lehet ezzel valamit csinálni?
(úgy gondolom, hogy a .07 jó képet adjon...)
Próbáltam az RGB-t állítani így: /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/output_rgb ...hátha...
De...
az output_rgb attributuma nem olvasható.... átállítottam, de hibára fut, gondolom nem véletlenül volt nem olvashatóra állítva "gyárilag".....
Mit tehetek még szerintetek?CoreELEC 8.95.3 frissítést feltettem erre a boxra.....
CE alatt eddig az volt vele a bajom, hogy Exoshark-ban az előzetesek lejátszásán elhasalt, lefagyni látszik aztán újra indítja a boxot kb 3-4 perc alatt....
Ez most is megvan, de frissítés óta kb 10x lassabb .... 15 perc után áramtalanítottam......[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Jelenleg Embyt használok egy win10-es gépről.
2 box csatlakozik rá (905w LE és 905x AE).
A 3 eszköz fizikailag 3 különböző helyen van.
A win10-es cuccot megszüntetném. Ehhez keresek egy olcsó de működőképes alternatívát, ami az egyik kliens mellé költözne. Gondoltam veszek még egy boxot és OMV-t teszek rá. Arra mehetne az Emby és esetleg torrent (transmisson). A két kliensnél több nem fog rá csatlakozni. Az egyik SD tartalmakért a másik max FHD-ért fordul a szerverhez...
Vannak külső winyóim, azokat használnám fel.
Kérdésem, mit érdemes erre venni? Amlogic vagy RK ? Azokból is melyiket?Idő közben még egy dolog felvetődött bennem.
Ha jól értem az Emby fizetős változatán megosztható egy tuneren keresztül vett TV adás is... Ehhez feltétlen belső tuneres cucc kell, vagy akár USB-s is jó lehet?
Használta valaki már így az Embyt?Előre is köszi!
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Rockchip 3229-es tv boxra 1GB/8GB lehet OMV-t telepíteni?
Ha igen elviszi a konfig egy transmissiont, meg egy Emby szervert, úgy hogy az Embynek 2 klienst kell kiszolgálnia video streammel, egyiket csak SD-re, a másikat max FHD-re?Köszi!
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Haveromnak HorizonGo appra kellene egy box. Max FullHD. Csak Android 6-ig érdemes keresgélni? -
-
tcsaba007
tag
válasz molacika91 #52501 üzenetére
Ugyan nem iptv-n, hanem tvadás webripjén nekem akkor múlt el az akadás, amikor töröltem a whitelistet.
Kiderült a 24Hz hiányzott neki.[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
válasz atti29 #52725 üzenetére
Összefoglalóban találsz ajánlott tipusokat. Néhány hsz-el előrébb ajánlottak x92-t jó áron.
Lejátszónak mindenképpen amlogic s905x, s905d vagy s912 procis kütyüt keress és sd-ről futtatva a Coreelec-et egy kitűnő lejátszód lesz.
A rajtuk lévő android általában felejtős filmezésre.[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
válasz szabochris #53193 üzenetére
Magicsee boxaival vannak gondok. Keress rá, mielőtt megveszed.
-
tcsaba007
tag
válasz Archttila #53211 üzenetére
Az N4-ben és az N5-ben lévő S905X nem úgy viselkedik, mint a többi boxban. Egy ideig azt hittük, hogy átverés és valójában S905W van bennük, de nem. Kiderült, hogy azok a videók, amiken az S905W elhasal, ezeken mennek, de négsem teljes értékű S905X-ek. Mexel készített hozzájuk olyan dual firm-et, amivel használhatóak és jobbak, mint egy 905W box. Ezért a pénzért így jó vétel, de ha 905x-et keresel, ezt jó tudni róla.
[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
válasz szabochris #53691 üzenetére
Az első két box-hoz nincs coreelec. Én mindenképpen s905D/s905X vagy s912-es boxot vennék csak.
Javasolt típusokat megtalálod az összefoglalóban[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
válasz szabochris #53715 üzenetére
Várjuk a tapasztalatokat.
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
AlexElec 8.99.12 van fent nekem, de úgy tűnik Alex nem viszi tovább ezt a vonalat.
Frissíthető-e vajon AlexElec 3.05-re? -
tcsaba007
tag
válasz szabochris #54253 üzenetére
Ezt a boxot LE,CE és AE alá ajánlott venni, a droidot én páldául évek óta nem indítottam el a boxomon.
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Vettem egy H96 Pro Plus boxot.
Reboot to Libreelec-el, telepítettem SD-re AlexElecet és CoreElecet is.
Az a bajom vele, ha távirányítóval, vagy menüből kikapcsolom a boxot, akkor a távirányítóval nem tudom bekapcsolni, csak táp ki-be az opció.
Ha androidból kikapcsolom, akkor a távval visszakapcsolható. Gondolom akkor csak alvóba kerül. Ilyenkor ég egy piros led is rajta, míg az elecekből kikapcsolva semmi...
Hogy tudnám úgy kikapcsolni elecből, hogy a távval vissza tudjam kapcsolni?
Érdekes, hogy M8S II és az X96 mini bekapcsolása működik rendesen AE és CE alól is... -
tcsaba007
tag
válasz ViktorHUN79 #57419 üzenetére
Pontosabban mit jelent az, hogy nem megy?
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem tvheadend beállításaiban?
IPTV-t néznék vele. PVR IPTV Simple kliens jól működik, de hiányzik a timeshift és a felvétel lehetősége.
Egy S912-es boxon CE 903-al próbálkozok.
Van egy m3u listám, megpróbáltam betölteni, de nem igen akart összejönni...
Volt olyan stream, amivel megbírkózott, volt amivel nem.
Elkezdtem betenni a darabonként a muxokat, de 4-ből kettő megy, kettő nem...simplével mind...
OK, ez van.... haladtam tovább.... timeshift-et beállítottam, működik, hurrá!
Felvételt beállítottam, elindul, de azt írja nem lehet leállítani...
Van saját grabbelésű EPG-m, amit kiteszek http-re, de onnan nem sikerült beállítanom, hogy behúzza. Feltettem a boxra, helyből behúzza, hozzá is rendeli a csatornákhoz, de EPG infót nem látok sehol.... sem a szerveren, sem a kliensben.....Ez ennyire bonyi, vagy én vagyok ennyire béna?
-
tcsaba007
tag
Ha ebben senki nem tud segíteni, akkor megpróbálom részletekben...
HTS Tvheadend 4.2.7-44 ~ CoreELEC Tvh-addon v9.1.118 Amlogic S912 boxon.
Hogy tudok egy WG++ -al generált EPG-t betenni alá URL-ről, hogy a kliensben is menjen?
Jelenleg csak a boxra feltett guide.xml-t látja a tvheadend:
/Beállítás/Csatornák/EPG/Csatornák itt az EPG forrásnál bent van a megfelelő bejegyzés.
, de a kliens már nem hozza...Hogy tudnám ezt megoldani?
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Csicsóka leírása alapján telepítettem entware-ból a transmissiont.
CE 9.03. Látszólag hiba nélkül ment, egészen a daemon indításáig, ott ezt a hibaüzenetet kaptam:
AE alatt simán ment ez...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest