Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nubreed

    veterán

    Bocsánat ha ez itt off, de fogalmam sincs, hogyan oldjam meg a problémát ha egyáltalán meg lehet.

    Súlyos gondjaim vannak, összeraktam az új gépet: Ryzen 2700X CPU, MSI B450 Tomahawk mobo, HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 RAM.

    A probléma a következő: Windows 10 telepítése után, ami amúgy simán felment, kezdenék egy windows update-et 2-3- perc múlva a gép csontra fagy. Semmire nem reagál, a képernyő nem sötétedik el, csak nem reagál semmire... reset... Újra próbálom a Windows update -et, a jelenség ugyan ez, néhány perc után csontra fagy a frissen telepített Windows. Majd a harmadik ilyennél dobott egy kék halált, ezzel: Clock_Watchdog_Timeout. Már utána túrtam a neten, hogy ennek a CPU -hoz van köze, de még nem jutottam közelebb a megoldáshoz. Az alaplapon a BIOS az elérhető legfrisebb és minden alapon van (ez volt a legelső lépés, a Flashblack+ módszerrel frissítettem a BIOSt), semmi overclock vagy ilyesmi nincs beállítva, a RAM -ok is 2400 Mhz -en mennek, ezt az értéket állította be alapból a BIOS.
    Néhány oldal azt mondja, amit eddig találtam, hogy a cpu voltage lehet kevés egy picit, de egy nem húzott procinál szerintem ez irreleváns, ez csak akkor érdekes ha lenne tuning. Még egy fontos: Memtes86 -ot futtattam majd 2 órán keresztül, nem hozott hibát! Tehát szerintem a RAM -okat kizárhatjuk.
    Túrom a netet, próbálok valami megoldást találni, de van bárkinek bármi öteltet, esetleg találkozott a fent leírt jelenséggel? És van e erre megoldás?

    We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

Új hozzászólás Aktív témák