Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz D1Rect #27536 üzenetére

Nézd, a probléma, hogy egy olcsóbb, gyengébb hűtésű példánytól várod el azt, amit inkább egy komolyabb hűtésű darabtól lehetne. :U
    Egy 1050Ti kaliberű kártyánál nem kell erre figyelni, mert egy rozsdás vasdarab is meghűti bármilyen állapotban, ahogy AMD-nél házon belül az RX560-ra is igaz ez abban a teljesítmény kategóriában.
    Ha engem kérdezel, ez user error. Ha nekem egy igényes, halk, túltervezett hűtésű kártya kell, akkor keresek egy igényeimnek megfelelő, drágább, komolyabb hűtésű verziót, így is tettem az 580-asnál, nincs is semmi gondom a hűtésével.
    Illusztrációként itt direkt beálltam BF1-ben egy jobban terhelő részre, resteltem a GPU-Z-t és HWiNFO-t, és ott hagytam 20 percre melegedni a kártyát. FHD DX11, max beállítások, és hogy azért terhelést is kapjon a VGA 150% resolution scale. A VGA a gyári alap BIOS-án, full gyári beállításokkal, minden külső program vagy állítgatás nélküli, 100% out of the box állapotban, zárt gépházban.

Itt se throttling, se helikopter hatás bizony nem volt. :N Szépen eléri a gyári 75 fokos termal targetet, és ehhez 1300rpm-en forog csendben a ventilátor.
    Megnéztem, mi történik a játékból kilépéskor, semmi, picit megemeli a fordulatot pár másodpercre, maximum 1577rpm-re, majd szépen ahogy hűlt vissza a kártya, 47 foknál átmegy passzívba 5 perc után.

Ráadásul, két monitorral, ha csak egy lenne, még hamarabb visszahűlne, mivel akkor nem maradna 2Ghz-en a memória, hanem levenné szépen azt is 300Mhz-re.

Amúgy igen, elvileg érkezőben az 580-as 12nm-es verziója, kicsit magasabb órajelekkel, biztos jó cucc lesz. De ne egy olcsóbb típust vegyél majd. :P

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák