Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz Nazara #6557 üzenetére

Tegnap óta van ilyen kártyám (a rövidebb Sapphire változat), elég butítottnak néz ki, de a 3Dmarkban Furmarkban úgy muzsikál, mint a nagyok. :DDD
    Lényeg a lényeg, P45-ös alaplapban van.
    Méregettem a fogyasztás csökkenést a GTX460 után.
    A teljes rendszer fogyasztása HD7770-el:
    1 monitorral 70W
    2 monitorral 79W
    Ha a képernyőt kikapcsolja a rendszer a beállított idő után:
    1 monitorral 63W (a kártya ventilátora is leáll)
    2 monitorral 78W

Összehasonlításnak HD6450-el:
    1 monitor idle 67W
    2 monitor idle 68W
    Készenlétben sem változik.

Összehasonlításnak GTX460-al:
    1 monitor idle 84W
    2 monitor idle 110W
    Készenlétben sem változik.

Tehát 1 képernyővel működik a ZeroCore funkció Inteles konfigban is.

Aztán nyomtam egy SLEEP gombot és a fogyastás kb 40W-ra csökkent, de összes ventilátor felbőgött és szétfagyott a rendszer, csak az áramtalanítás segített. Bekapcsolás után a rendszeridő átállt 2040.07.07.-re. A sleep mód nem működése nem tudom mivel függhet össze, mert a GTX460-al vagy az HD 6450-el működött rendesen.

Ami még nagyon zavaró, hogy 2D-ben "mikro szaggatások" vannak, pl ha az Operában görgetem az oldalt akkor kb másodpercenként egyszer kétszer megakad és rándul egyet a kép, a PH-s szöveges oldalakon nem jellemző, csak olyankor ha van kép vagy videolejátszó és amikor bejön a képbe alulról. Kitettem egy GPU-Z monitor ablakot és látszik, hogy minden rándulással egy időben van egy órajel váltás. IE-ben ritkábban csinálja, de csak azért mert ott alapból is nagyon órajelen megy a kártya.

Videó lejátszás: MPC HC x64-et használok. A FULL HD-s nem RIP-es BDISO videók mennek DXVA-val rendesen 50-55% GPU terheléssel. De egy mezei SD-s videó DVD felbontás MP4-ből olyan mintha 15 FPS lenne úgy szaggat. Ugyanezzel a lejátszó programmal oprendszerrel ugyanez a videó egy intel GMA-s laptopon hibátlan, (a GTX 460al már nem tudom összehasonlítani, de ha ilyen lett volna az biztos feltűnt volna). A Windows media playerrel mintha jó lenne.

Másoknak mi a tapasztalata a SD videókkall és a MPC HC-vel ezen a kártyán? SD videóknál ki van kapcsolva a DXVA, főleg azért mert olyan sok féle anyagom van sokféle forrásból és eddig így nem volt vele gond (gyorsan indult a lejátszás, nem szaggatott, bele tekerés is gyors volt).
    Én már nem szoktam játszani, pont a 2 képernyős felhasználás, böngészés + videók lejátszására akarom használni, de így nem valami jó.

[ Szerkesztve ]

Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák