- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz pottyantós #18286 üzenetére
Így van. Ha két termetes GTX 580 Gpu van rajta... az nem lesz piskóta.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #18292 üzenetére
Nekem rengeteg több kártyás gépen volt, különösebben nem volt semmi problémám vele... 6990 es meg apszolut csúcs lesz... most kb annyiba kerül mint egy gtx 580 és vagy 50-60% erősebb lesz... akkor még is inkább 6990!
De ez a jövő titka... lehet én is gtx 580 mellett fogok voksolni ha annyira tré lesz az új... atomerőművek. -
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #18294 üzenetére
580 kivitelezhetetlen dual gpu-ban.
-
Dj Dekko!
őstag
Lassacskán meglesz az új rendszerem.... (i7 HD6970)
Szerintetek videó kártya téren hozz valami fejlődést a hd 6970 es sorozat egy 950es i7 mellett?!
SB rendszert néztem elsőnek ki...de nem várok vele áprilisig normális alaplapra...
Már megvettem a CrySis2 is...gyorsba EA Letöltéskezelőben... 39,99 euroért... (10850ft)
Lényegében az a kérdésem... hogy 5850 CF helyett veszem a hd 6970 est...
Mennyivel lehet gyorsabb az 5850 estől a 6970es?! (mert most 250 ezerbe jön ki a gépfejlesztés... 1-2 fpsnél több gyorsulást szeretnék azért elérni)
Remélem elég lesz a crysis 2-játékhoz. -
Dj Dekko!
őstag
válasz keIdor #18412 üzenetére
Értem. Köszönöm a tanácsokat, infokat....
2 Mag sajnos már nem elég játékra. Ezt több prohardver teszt is alátámasztotta... egy 920i átlagban 33-40% al gyorsabb mint egy e8400 játék alatt is...
Valahogy jobban húz a szívem a 6970 eshez, 90 körül kapok már boltból.
GTx 580 assal nincs semmi bajom, max 2 hétig nem eszek
Félre téve a viccet 125 ezer forint már húzós számomra...
5850 CrossfireX el az az egy bajom, hogy néha becsúszik valami driver hiba... az elég kellemetlen tud lenni 2 GPu nál...
1 elég, ami stabil és biztos...
Ami tuti hogy a 6970es se lesz szégyenlős fogyasztás tekintetében...
A procira is kíváncsi vagyok mennyivel lehet erősebb egy 950es i7 mint a mostanim core2. -
Dj Dekko!
őstag
válasz Dark KillerX #18436 üzenetére
Ez vicc... nagyon durva az 5870 Oc hozza nevetve a 6950 sőt egy fokkal erősebb tempot?!
Nagyot csalódtam most a 6950-6970 ben.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz barack1997 #18438 üzenetére
Nincs is azzal semmi baj, de sajnos a mai világ kicsit fura...ismerek olyan illetőt...akinek tehetős szülei vannak.... belenyulnak a zsebbe és hogy a gyereknek mindenből jó legyen megveszik a 150 ezres alkatrészeket a gépbe... és az vagizik mindenkinek hogy neki milyen rendszere van... az már azért szánalmas...
Sokkal jobban becsüli az ember szerintem azokat az embereket mint akinek csak egy 8800 GTx e van...de saját erejéből... -
-
Dj Dekko!
őstag
Most, nem értem ezt a driver számozást...
Vissza felé fejlesztenek?!
Nekem a 12 es driver van fent...erre valami 11.2 jelent meg most (a napokban).
Vagy én nézek el valamit?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz papptibor76 #18488 üzenetére
Kell hozzá egy módosító, és egy ATI Win Flash (lehetőleg mindig a legújabb)
Bios Módosító.: ATI RBE Editor (Lehetőleg ebből is mindig a legújabb)
GPu-z letudja menteni a Biost...
Következő... Csinálhatod windows alól is avagy biosból... dosból.
Winflashet kétlem hogy magyarázni kellene...
Csinálsz egy indító lemezt. Szerintem biztos megy. (pendrivera)
Rámásolod az atiflash DOS fáljait... és a biosodat (karakterre stimmeljen, 5850.rom! AZ 5850.ROM nem egyenlő az 5850.rom-al! Erre figyelni)
//atifalsh_-s (lementi a biost)
//atiflash_-i (lekéri a kártya adatait)
//atiflash_-p_5850.rom (beégeti a biost)
Több kártya esetén indexelni kell hogy melyik vga ra hivatkozol.
//atiflash_-p_-1_5850.rom
(hogy honnan tudod melyik index alá tartozik az adott kártyát?! Egyszerű... kérsz elsőnek egy //atiflash -i (információt) és ott szépen felesz tüntetve)Csak saját felelősségre...
Valaki tesztelte az új drivert?! Olvastam róla hogy állítólag gyorsult valamennyit egy két program és hivatalosan elérhető a HD5xxx sorozatnak az *új élsimítás... én még ki se próbáltam ...
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Valaki kiprobálta a CrySis 2 Beta* (warez) hogy megy dx9 ben egy hd 5850/5870 essel?!
Kíváncsi lennék rá. Én nem tudtam elindítani olyan bugos sz@r hogy.... videó után mindig leáll...
Valakinek sikerült?! -
Dj Dekko!
őstag
Én Szerintem ... Teljesen mind egy hogy 5850 vagy 6850 tesszalál... (Tesszelátor)
Hiszen mind két kártyán ez elég lassúcskás még mindig...
Ha egyik kártyán 12 fps másikon 16... nem sokkal lettünk előrébb... Szerintem.
Ahol már érdemes a Tesszelátorrol beszélni az a 6950...
Jelenleg kb OC 5870 es tempot biztosít a 6950, mert sajnos nem gyorsabb...
De a Tesszelátorokban már valahol 60-80% ver a 5870 re...
Hála ég ilyen játék még nincs, nekem annyira nem is hiányzik ezek a *fel áras játékok...
Kitalálnak valami hülyeséget azt milliokat költs a gépre.... -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott már hasonló jellegű problémával mint amivel én küszködök...
Éjjelente, nap mint nap így hagyom a számítógépem, vagyis csak töltés megy rajta...
Viszont... olyat csinál hogy a Gpu-z, minden vga vezérlő, ellenőrző program azt írja hogy a Gpu Load 100% (50 Fokos valószínűleg nem kamuzik a program...)
850/1200 órajelen megy... és nem megy semmilyen program, csak az asztal.
Ötlet hogy miért csinál ilyen hülyeséget?![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz sakal83 #18547 üzenetére
Miért soványka?!
Milyen felbontáson használod?
Tudod mi a vicc, nekem az e8400 előtt. Q6600 osom volt, volt AMD 4 magosom is...
Q6600 osom 3.2 Ghz tudott (1.32V)
e8400 esem 4.25 Ghz megy (1.23V)
Full hd ban használom a gépet, crysist teszteltem ugye ami inkább a 2 magost szereti, és 1 fps változott az átlag fps em... míg a minimum fps 2-3 fps el lett több (+1Ghz től)
Vagyis arra szeretnék utalni hogy a felbontás nagyon dominál... Full HD ban a 3.2 Ghz elég volt a HD 5850 esemnek, és tényleg nem vicc, nem kamu... de elég volt.
Szinte semmit nem gyorsult a 4.25 Ghz ...
Viszont Unreal 3 meg ezek, hát ... kicsit felemás a mosolyom,... tölt mint az atom,
hiába a 4.25 ghz 2 magnál, úgy zabálja a rendszert hogy öröm nézni...
A q6600 os olyan szépen ment 3.2 ghz en, meg se érezte az Unreal 3 at... ez meg 100% /core terhelések...
Több magosoké a jövő! -
Dj Dekko!
őstag
válasz DeathAdder #18571 üzenetére
Mint két gpu-hoz csatolt memória az adott gpu-t szolgálja ki.
Ettől áll fel a hátamon szőr mikor látom a két magos gpu dobozokra ráírva 512 bit... 1024Mega, meg 2048 mega....
Miközben 2x256 Bit 2x1024 avagy 2x512!
Ha egyik gpuhoz csatolt memória megtelik, az 512 avagy az 1024Mega, nem tud belemásolni a másik gpu memóriájába hogy folytassa a tárolást.... akkor a másik gpuhoz csatolt memória is ugyan úgy megtelik...
Inkább a Többkártyás rendszereknél a másik gpu jelenléte számít, nem a memória mérete...
Persze... Szerintem 1GB még mindig elég full hd hoz is, szép beállítások, magas beállítások mellett... én szemszögemből nézve tök fölöslegesnek tartom még a 2 gigát...
Jó lehet mondani, majd jövőre, meg majd a crysis 2 kihasználja, ...
Mit érek a +1Gb memóriával, mikor majd kihasználja a játék addigra a gpu ereje lesz kevés.. -
Dj Dekko!
őstag
Nagyon filozok most én is.... gépfejlesztés előtt állok. Párszor írtam hogy GTX 580 ast vásárolnék... boltból hamarosan...
Viszont full hd hoz szerintetek 1560Mega Memóriája nem lenne elég?!
HD 6970 esen 2 gigával adják... ugye 3 gigás gtx 580ra mert nincs kes... (220 ezer)
2 évre szeretnék most legalább vga venni... és valahogy a GTX 580 jobban bejön mint a hd 6970 es... teljesítményben is.
Egy tuti... 5850es fölött kezd eljárni az idő sajnos...
Kipróbáltam rajta a CrYsis2... (Beta) ... de úgy akadt mint atom, nem tudom pontosan hogy mitől hogy csak 1 gigás a hd 5850 esem, vagy a proci miatt...
De nagyon gáz volt...[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz papptibor76 #18623 üzenetére
Hát igen, egy GTX 580 kijelenthető hogy néhol simán 100% al többet hozz egy hd 5870 nél...
De kétszer is olyan drága![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz ZozzHUN #18666 üzenetére
Így van, de egy bizonyos szintet el kell már érnie a processzorok órajelének ahhoz hogy a kártyával szinkronban dolgozhasson...hiába rakod full hd felbontásra a géped...ha egy 2ghz órajelű processzorod van, az lesz egyből a szűk kereszt metszett, hiszen bejön bármelyik játékban egy nagyon fizikális, mozgó rész... crysis warhead, erősen akadályozni fogja a proci órajele a kártya erejét...
Full Hd Felbontáshoz egy hd 5850/5870/5830 típusú kártyához már illik 3Ghz alárakni... -
Dj Dekko!
őstag
Búcsúzom kedved ph társaim, egy topical arrébb költözöm...
Sikerült az 5850 est leváltanom egy ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II kártyára...
Majd csak holnap tesztelem, mit bír a vas...
5850 es se repült azért messze, neki adtam a bratyomnak... úgy is nem igazán tudja fejleszteni a gépét anyagiak miatt....[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahogy olvasgattam a véleményeiteket. Úgy érzem nem rossz döntést hoztam hogy lecseréltem a volt HD5850 * esem.
Bár nagyon messzire nem került mert csak a bátyámnak oda adtam.
De itt már nagyon megmutatkozik az 580 illetve az 5850 es közötti különbség.
Ami azért érthető is hogy ha az árakat nézzük.
Másfelől tök hülyeség egy olyan programmal foglalkozni ami DX11 -ben mesterségesen van generálva a gépigény... Azért erre nem lennék büszke a tervezők, program írók helyébe, hogy máshogy nem lehet pénzt csinálni a hardver cégeknek?!... Szánalmas...
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest