- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
nézd, fogalmunk sincs, hogy indiában mi van.*
ki kell(ene) vizsgálni.
ebben syberia linkjei igen nagy valószínűséggel nem lesznek segítségünkre.abban azért kb. 101%-ig biztos vagyok, hogy egy egy 1,4 mrd lakosú országban, ha tombol ez a járvány, akkor nem napi 100 ember hal meg. vagy nem tombol, vagy nem annyi. bármit esznek. és azért az első hazai tapasztalatok alapján az ivermectin jó esetben egy valamennyire hatékony antivirális hatású szer lesz, nem pedig csodaarany.
és igen, a tököm tele van a tendenciózus, sugallgató linkekkel. ha valahol meghal egy kib.szott ember, aki látott már oltást, jön a link. abszurd. és jön a link a csupa ellenőrizhetetlen országból is, ahol az ivermectin csodát tett. vagy így van, vagy nem.
de legyen így, mivel nálunk is kísérleteznek már vele, bizonyára napok kérdése és az 1,4 mrd lakosú indiához képest a 10m lakosú magyarországon kb. halott sem lesz.
vagy, mégsem úgy van, ahogy syberia álmodja.
.
* ha őszinték vagyunk, arról is csak részben van fogalmunk, hogy itthon mi van. a ksh-ból talán a halottak számát tudjuk kb., ennyi. fogalmunk nincs szerintem, hogy máshol mi van, pláne például indiában vagy kínában.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
de, ha már ez a hülyeség megint "előjött", itt egy cikk:
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_JylXohQPG4J:https://www.newindianexpress.com/nation/2020/oct/23/change-in-covid-19-treatment-protocolivermectin-drug-not-to-be-usedicmr-issues-advisory-on-felud-2214115.html+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=hueszerint október végén úgy döntöttek indiában, hogy nem teszik be a protokollba az ivermectint, mert a saját vizsgálataik alapján nem ért semmit.
emellé megnéztem az adataikat itt:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/szeptember közepén volt a járványcsúcs.
szóval... szóval most azt tippelném, ha megnézném, hogy mikor volt lockdown indiában, kiadná a matekot.
itt amúgy egy érdekes cikk, kár, hogy csak június végéig tart
https://thewire.in/covid-19-india-timelinedicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
te is syberia kommentjére reagáltál, én is a tiéden keresztül. a "tudom, mindent ki lehet magyarázni" meg egy rendkívül gyér hangulatkeltő megnyilvánulás. nem jött be, úgyhogy most akkor írd már, hogy szerinted mi a helyzet, ne kelljen a topiknak beérnie az én szánalmas "kimagyarázásommal". gyerünk.
-
HÁZIGAZDA
válasz [CS]Blade2 #81147 üzenetére
így van, most jön egy nagyobb löket. asszem még 50e sputnik is jön. és mivel amúgy sem kéri "senki" a keletieket, öregeknek/krónikásoknak nem is adják, ezért szerintem hamar sorra lehet kerülni majd
-
HÁZIGAZDA
figyu, nem tudom, de őszintén szólva nevetségesnek is tartanám, ha megpróbálnám megfejteni. pláne, ha azért, mert tudjukmit szednek. elég régóta azon az állásponton vagyok, hogy nem tudunk eleget ezekről a helyekről. de szerintem nem kell fullba tolni a kretént: elég jól látszik most már európán belül is, hogy mit csinál a vírus, ha terjed és mit, ha nem. csodák nincsenek, még ott sem. fura is volna.
-
HÁZIGAZDA
válasz Avicularia #81154 üzenetére
ugrál már a hónalját vakargatva?
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #81210 üzenetére
hát a kicsi az bitang kemény napon van túl, gyakorlatilag többféle lázcsillapító kellett, hogy 39 alá nyomjuk, reggeltől hányt kora délutánig, rossz volt ránézni. de késő délutánra főnixmadárként feltámadt, ahogy kell, most meg már balhézik és kergetőzik a bátyjával.
amúgy nem covid ez szerintem, mert tipikus gyerekvírus lefolyása volt a gyerekeknél, minket meg el sem kapott igazán. covidnál pont fordítva esélyes azért.
gyerekorvost kérdeztük, hogy milyen járvány van most, azt mondta, hogy jut mindenkinek, van most minden, mint black friday-en a mediamarktban.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Floyd80 #81237 üzenetére
ha annyira különböznek, mindkettőt egyszerre elkaphatod. ha nem, nem. ezek a mutációk "versengenek", annyira nem különböznek még, szóval amelyik jobban tud terjedni, az éri el előbb a usereket, a másik meg hoppon marad, nem talál gazdatestet, kihal. ezért mutat arra az evolúciójuk, hogy a fertőzőképesebb az esélyesebb.
-
HÁZIGAZDA
válasz syberia #81244 üzenetére
hát, ennyi időm volt a témára, többet nekem nem ér, meg hát az ivermectin csopiban csőre vannak töltve az érvek, szélmalomharc lenne
már itthon is van ivermectin, ha 231m emberből napi 20 halott van miatta, akkor nálunk gyakorlatilag nem lesz halott. sőt, már nincs is, mert hosszú hetek óta ott van a kórházakban.
http://pharm.unideb.hu/hu/node/465
nekik is szólni kellene, hogy tök fölösleges, amit csinálnak[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz syberia #81253 üzenetére
úgy, hogy ha igaz lenne, amit propagálsz, akkor minden ilyen értelmetlen lenne. ha az ivermectin miatt egy 231 milliós, youtube és twitter linkjeid alapján borzalmas tömegekben bulizós tartományban napi HÚSZ halottat ad az általunk is jól ismert járvány, akkor mindent félre kellene tenni és csak azt csinálni, amit ott csinálnak. és amit a bolygó innenső fele, beleértve az összes kutatót (még azokat is, amelyek indiával együttműködve kutatnak), meg mindenkit, nem tud, nem ismer, veled ellentétben. a hazai kórházakban vajon rosszul adagolják, vagy hogy?
vagy, valami mégsem úgy van, ahogy sugallod.
ámde, zárom a témát, tényleg nincs rá kapacitásom. próbáltam felhívni rá a figyelmet, hogy ordít róla, hogy valami nem kerek, a többit mindenki eldönti magának.
-
HÁZIGAZDA
válasz Dottorei #81358 üzenetére
mi használjuk. ha picit kapar a torok, vagy úgy érzed, hogy bújkál benned valami, akkor megy egy-egy puff reggel és este. száj-/torokfertőtlenítő mellé. mivel már bizonyított, hogy két fázisa van a betegségnek és először a felső légutakban gyűjt erőt, ezek számítanak.
-
HÁZIGAZDA
válasz Floyd80 #81366 üzenetére
a fő kérdés a hatásosság. elölt vuhani 1.0 vírus, azellen biztos jó. hogy az újak ellen mit csinál, majd kiderül. ahogy az is, hogy normális minőségben van-e gyártva (igazából ez a fő kérdés szvsz). én hajlok rá, hogy beadassam, ha véletlenül ajánlanák, egyedül akkor nem akarnám, ha mondjuk egy hónapon belül van pfizer.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #81442 üzenetére
arra egyébként, hogy valaki regisztrál, értesítik, elfogadja az időpontot, aztán jelzés nélkül nem megy el, nincs mentség. én konkrétan kivenném a listából és tényleg a legvégére tenném, minimum.
mondja le előre, ha akarja, de jelen helyzetben oltást a kukába dobni bűn.
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #81452 üzenetére
úgy szokott az menni, amit persze az ezós-káposztás csoportokban annyira nem taglalnak, hogy ezek az oltások csomagokban vannak, és ha egyet kibontasz, azt el kell használni aznap. nem biztos, hogy az AZ is ilyen, de ez a jellemző. a kínai külön van csomizva, kici-occó-tuti-szteril tűvel.
rövidebben: igen, te vagy ketyós
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz lacafaca #81482 üzenetére
türelmetlenül várod a világvégét, hiszen írták a kontejós csopiban tíz éve, hogy jön, a betonbunker már kész, zőcségből önellátó vagy, de mégis hülyén venné ki magát az egész, ha amúgy ugyanúgy megkapsz mindent a boltban és nyugi van. busted!
-
HÁZIGAZDA
válasz Narxis #81540 üzenetére
a te helyzeted picit más, hiszen már átestél rajta, valószínűleg van valamiféle védettséged, az oltások meg úgy tűnik, hogy a mutációk terjedésével egyre kevésbé lesznek hatékonyak. én így is kérném a helyedben, de ettől függetlenül kisebb kockázatú vagy feltehetően, mint a "szűzek". mondjuk ami miatt mégis elgondolkodhatsz rajta (legalábbis a jobbakon, lásd pfizer), hogy egyszer már közepesen megrángatott, szóval lehet, hogy fogékony vagy rá (csak még fiatal).
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #81536 üzenetére
megpróbálom átvágni a gordiuszi csomót: ha a lezárások és a jelen helyzet végül oda vezet, hogy elveszítjük a szabadságunk (ami valóban évszázadok alatt és vérben fogant), akkor mondjuk ki, hogy rohadtul nem érte meg. és ebben nem tudok nem egyetérteni.
a különbség abban lehet, hogy ki mennyire fél ettől a szcenáriótól. te jobban, más meg kevésbé, ezért mások a preferenciák is.
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #81578 üzenetére
te ennél okosabb vagy. rajzolj fel egy exponenciális függvényt, ami 1-gyel indul. persze, hogy a kezdeti hónapok nem tűnnek fel senkinek -- nem következik belőle semmi (maximum annyi, hogy egy ember nem harmincat fertőz meg átlagosan, hanem hármat, azt sem egyenletesen).
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Dji Mavic Pro + Goggles szemüveg!
- Seiko 5 SRPE51K1 Monokróm Automata Karóra // Teljesen új // Jelentősen ÁR ALATT
- GRETSCH G2622T/TG Streamliner Center Block elektromos gitár
- Seiko 5 Sports - SRPD59K1 - Automata Karóra // SOSEM HORDOTT, FÓLIÁS // ÁR ALATT
- Daniel Wellington Classic Mesh Óra Pakk (2db) // Teljesen ÚJAK // ÁR ALATT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest