Újabb csoportos kereset indult az Apple ellen az iPhone-lassítás miatt

Ezúttal Olaszországban nyújtottak be egy csoportos keresetet az Apple ellen, 60 millió eurót követelnek az iPhone 6 szériás mobilok tulajdonosai számára.

Egy olaszországi, fogyasztók védelmét ellátó szervezet csoportos keresetet nyújtott be az Apple ellen azért, amiért az lassította a régebbi iPhone-okat.

Sok ilyen perben volt már része az Apple-nek, a mostaniban 60 millió eurót követelnek a cégtől. Az érintettek készülékenként 60 eurót kapnának – állítólag ennyibe került átlagosan egy olasz fogyasztónak az akkumulátorcsere.

A Euroconsumers szerint amikor valaki egy Apple iPhone-t vásárol, fenntartható minőséget vár a terméktől, de sajnos ezt az iPhone 6 széria nem képviselte. A vád szerint nem elég, hogy megkárosították és frusztrálttá tették a fogyasztókat, a környezetvédelmi felelőtlenség ténye sem elhanyagolható. Belgiumban és Spanyolországban is indítottak ezért decemberben hasonló pert, de Portugáliában is tervezik ugyanezt.

Az Apple szóvivője jelezte, soha nem tettek és tesznek majd semmi olyat, amivel szándékosan megrövidítenék a termékeik élettartamát vagy rontanák a felhasználói élményt a vásárlások ösztönzése érdekében. A céljuk mindig is az volt, hogy olyan termékeket dobjanak piacra, amiket a fogyasztók szeretnek, és, hogy az iPhone-ok a lehető legtovább maradjanak használhatóak.

Amerikában tavaly márciusban 500 millió dolláros megállapodást kötött az iPhone-lassítások miatt az Apple, majd novemberben egy második, 113 millió dollárosban is kiegyezett 34 helyi állammal. Az ottani hatóságok szerint az Apple megértette, hogy a szándékos lassítás eltitkolásából nyeresége keletkezhetett, amiért az emberek akkucsere helyett új készüléket vásároltak. A vádak egyikét sem ismerte el ugyanakkor a megállapodásokban az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények