Kiszivárogtak a Snapdragon 835 SoC paraméterei

A Qualcomm készül még egy Snapdragon 660-nal is, amiről szintén érkeztek adatok.

Friss pletykák keretében kiszivárgott két Qualcomm rendszerchip paramétere, amelyeket a Weibo szállított. A legnagyobb figyelem manapság a Snapdragon 835-ös rendszerchipre irányul, amelyről a vállalat már elismerte, hogy a Samsung 10 nm-es LPE node-ján fog készülni, de ennél többet nem tudni róla.

A pletykák természetesen nem megerősítettek, de úgy néz ki, hogy az új csúcslapka a Kryo 200 magokat kapja meg, ráadásul összesen nyolcat, amelyek két darab négymagos klaszterbe tömörülnek. Ezzel szinte biztos, hogy a Qualcomm saját ARM Big.Little konstrukciója köszön vissza, amit HMP-nek (Heterogeneous Multi-Processing) neveznek, az órajelekről azonban tényleg nincs adat. Az IGP szerepét az Adreno 540 tölti be, míg az 1866 MHz-es LPDDR4X memóriákat fogadó memóriavezérlő 64 bites memóriabuszt kínál.

A Snapdragon 835 támogatni fogja az UFS 2.1-es szabványt is, illetve az x16-os jelzésű LTE modemet kapja meg, amely a kompatibilis hálózatokon a gigabites adatátviteli tempóra is képes. Az MSM8998-as kódnevű SoC még a következő esztendő első negyedévében megjelenik.


(forrás: Weibo)

A Snapdragon 660 már az olcsóbb 14 nm-es eljáráson készül, továbbá az előző generációs Kryo magokat használja, de ezúttal is adott a két darab négymagos klaszter és a HMP vezérlés. Sőt, azt is tudni, hogy a HP 2,2 GHz-es, míg az LP, azaz energiahatékonyságra tervezett klaszter 1,9 GHz-es magórajelet alkalmaz. Ebben a lapkában az IGP szerepét az Adreno 512 tölti be, míg az 1866 MHz-es LPDDR4X memóriákat fogadó memóriavezérlő csak 64 bites memóriabuszt kínál. Megmarad viszont az UFS 2.1 támogatása, ugyanakkor az LTE modem csupán az x10-es opció lesz.

Az MSM8976 Plus kódnevű Snapdragon 660 a következő esztendő második negyedévében fut be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés