Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A telefonról szóló tesztet itt olvashatjátok Victoryus kolléga tollából.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
Ezt beleírhatnánk az első hozzászólásba:
Miért válaszd a ZTE V970-et?
- IPS kijelző, kiváló betekintési szögekkel, nagy felbontás (negyed Full HD, 960x540)
- kétmagos processzor, ARM architektúra
- 1 GB RAM, amelyből 980.6 MB elérhető
- nagyfokú kompatibilitás appokkal, Play Store elérhető, root elérhető, Clockwormod recovery elérhető, aktívan fejlesztett custom rom elérhető
- dual sim, egyszerre két SIM-kártyát kezel
- szabványos csatlakozók, max. 64 GB-os microSD-kártyával bővíthető
- kiváló ár/érték arány
- képes megadott időben automatikusan ki-, illetve bekapcsolni
- nagyon jó összeszerelési minőség
- LED segédfény a hátlapon
- alacsonyszintű NAND (emmc) író eszköz, nehéz téglásítani
- FM rádióMiért ne válaszd? (kompromisszumok)
- nincs iránytű
- nincs előlapi kamera[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
"gondolkodom,hogy mire mi fog jönni,melyik lesz a legjobb"
Az elérhető kernelforrás meghatározó a rom fejlesztések szempontjából.
Kernelforrás csak a Tegra2-es változathoz van, ami ugye a legritkább.
Az inteleshez és az MTK-shoz várhatóan nem adják ki a forrást.
Qualcomm változat nincs.Ha a kompatibilitás, az ARM architektúra fontos szempont, akkor az MTK-s verzió tűnik a legjobb választásnak. Az MTK-s verzióra jelenleg elérhető custom recovery (Clockworkmod) és custom rom is, igaz, gyári kernellel.
Ha nem számít az architektúra, a custom recovery és mindenképpen kell előlapi kamera, akkor inkább az inteles.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
-
anglergab
addikt
Azt vettem eszre, ha elinditok zenelejatszast, akkor rogton le is all (pause). Ha ugrok a szamban es a szamok kozott, akkor is szinte rogton leall. Egy ido utan ez elmulik, es nem szuneteltet.
Ti is tapasztaljatok ezt?
v2.3-as rom, a gyari es a Play Music lejatszokkal is. -
anglergab
addikt
(#132) anglergab
(#142) cappa72A problémát a fülhallgató okozta, a zenelejátszók a gombjának lenyomását érzékelték -- akkor is, ha nem nyomtam meg.
Másik fülhallgatóval jól működik a zenelejátszás.(#142) cappa72
Az értesítéskor bekövetkező zenelejátszási szünet, leállás legtöbbször az audiofókusz szükségtelen átvételére vezethető vissza. Érdemes a gyanús appokat eltávolítani/letiltani.
(#149) kortve1
A másik féltől is függ a hangerő, így a torzítás is. Az Engineer Mode-ban változtatható elvileg a hangerő.
(#166) qpali
Köszönjük a részletes szakmai választ.
Tényleg függ a hatásfok a terheléstől, teljesítménytől, így a ciripelés is.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
(#173) Gman999
(#165) lolchief70Ezt csak megerősíteni tudom, a hátlap ~ 16 helyen (!) rögzítve van.
(#174) cappa72
Minek apk installer? A Root Explorer kiválóan telepíti az apk-kat, továbbá adb-vel PC-ről is telepíthetők.
(#179) junkpod
Szerintem is a Hyper Threading téveszti meg az Antutu-t: valószínűleg elhiteti vele, hogy 2 fizikai CPU van. Természetesen ez egy virtuális megoldás, a teljesítmény (és a fogyasztás) közel sem duplázódik.
(#182) junkpod
EDGE vagy UMTS (HSDPA)? Egyébként ezek a késleltetés értékek normálisak: általában sokkal zajosabb a rádiós csatorna, főleg, ha alacsony a térerő. Mobilnetnél a késleltetés szórása is nagyobb.
A net "gyorsaságát" egyébként nagyon soka faktor határozza meg, többek között a névfeloldás, a késleltetés, a letöltési, feltöltési csatornák sebessége stb.
Ezek közül egyből nem lehet a net gyorsaságára egyértelműen következtetni.(#183) honda81
Az 1-es slotba helyezd a SIM-et, és ellenőrizd, hogy a megfelelő APN aktív-e.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
(#197) Dot
Sok dropbear alapú sshd implementáció van, pl. SSHDroid. Ezekkel működnie kellene az scp/sftp-nek is.
A késleltetés növekedését a router is okozhatja, érdemes másik routerrel is mérni (vagy újraindítani a routert ).(#203) tlac
Ezeket a sebességeket sokszor laboratóriumi célhardveren érik el, speciális adatmintázatokkal.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Általában az IO szokott a szűk keresztmetszet lenni (átvitelvezérlés, MMC-vezérlő).
De egyébként valóban igaz, hogy sokszor az energiatakarékos ARM procik nem tudnak lekezelni annyi megszakítást, hogy a névleges sebesség elérhető legyen.
A nagy sebességű USB adatátvitel viszonylag nagy terhet ró a CPU-ra. Valószínűleg alacsonyabb prioritást kaphatnak az USB műveletek, ami miatt még lassabb az átvitel.Persze laborban változtathatnak a prioritásokon és kevésbé energiatakarékos CPU-t, mikrovezérlőket használhatnak, hogy meglegyen a kívánt sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Lényegében módosítja a Power Management működését, megakadályozza a wifi kikapcsolását (nemcsak alvó módban!). Pont ezért javítja a pinget, cserébe jobban merül az aksi.
Példa: a router (ált. AP) éppen küldene csomagokat a telefonnak, amikor a wifi interfésze éppen alszik (nem alvó módban!). Ekkor ismételni kell az adatküldést (akár többször), ami a késleltetés növekedéséhez vezet.
Hogy miért így van implementálva? Energiatakarékosság miatt.Az a lényeg, hogy a legtöbb wifi interfész gyakran elalszik kicsit, akár működés közben is, hogy kevesebbet fogyasszon. A legtöbb alkalmazásnál ez nem különösebb probléma, ám ahol kritikus a késleltetés, ott az lehet. Ekkor megéri inkább több energiát felhasználni, csak hogy csökkenjen a ping (egyébként nem igazán).
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
(#610) GtCaT
Pontosan milyen kodekkel van kódolva az eredeti videó?
Az a lényeg, hogy hardveresen (H/W) dekódolja a lejátszó.(#614) M_o_g_y_i
Kódolástól, a kodek hardveres támogatásától (a level, profile is számítanak) és a bitrátától függ.(#626) Lenry
- igen, végigbír egy napot (persze a használattól függ)
- van hozzá egy nagyon stabil custom rom (xda-s). Annyira stabil, hogy sok kínai eladó ezt teszi fel szállítás előtt. A romot fejlesztik, de már nagyon stabil, lényegében olyan, mint a gyári, esetleg gyorsabb (frissebbek az apk-k). A kernel eredeti gyári, csak a ramdiszkek módosíthatók. CWM recovery van hozzá.
Forrás nincs a gyári kernelhez és rom-hoz; csak a bináris módosítható (minimálisan), egészíthető ki, cserélhetők ki gyári alkalmazások stb.
- teljesítménye mindennapi használatra nagyon jó, játékoknál, ha PowerVR GPU támogatott, akkor is jóA hátlap kb. 16 helyen rögzítve van, ezért eléggé stabil, viszonylag nehéz is leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Minden a kódolástól és a bitrátától függ.
Szerintem Full HD-t is lejátszik, ha megfelelően van kódolva és nem túl magas a bitráta (ez pl. a színkódolástól is függ), pl. DVB-T
1440×1080i H.264 (MPEG4-AVC) High Profile @ Level 4.0, AAC hang
Ez a DVB-T-nél ~ 2.8 MiB/s (22.4 Mbps). Persze ebben minden, a több hangsáv is benne van.
A videó 2 MiB/s körüli lehet, vagy még kevesebb (főleg, ha felskálázott).
Valószínűleg High Profile (HP) @ Level 4.1-ig támogatott hardveresen a dekódolás.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Az MP4 MPEG-4 videokódolásra utal (az egyik nevében is benne van: AVC - Advanced Video Coding -> tényleg kódolás).
Az AAC tényleg hangkódolás, az MP3-nak modernebb verziója.
Azért erőltetik, mert nem akarják átkódolni a fájlokat (ez teljesen érthető).
Gondolj bele: megfelelő formátum és kódolás esetén ugyanaz a fájl lejátszható mobilon, tableten, digitális TV-n, mindegyiken minimális CPU terhelés mellett.
Előfordulhat, hogy az eredeti nagy felbontású film lejátszása sokkal kevésbé merítené az aksit, mint az átkódolt film lejátszása.
Továbbá a V970 éppen negyed Full HD felbontású, tehát a képarány is pont jó, nem lesznek fekete sávok 16:9-es videónál.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Az AAC-t használják a DVB-T-nél (HE-AAC) is. Hatékonyabban tömörít, mint az MP3.
A helyfoglalásáról: kodektől, bitrátától függ. Nem állítható, hogy több helyet foglalna, mint az AC3/DD.
Sőt, általában kevesebbet foglal, ezért is preferálják, ha nagyon számít a sávszélesség.
Nem azért kap sztereó jelet, mivel eleve az AAC forrás is sztereó?
Az AAC nem jelent automatikusan több csatornát.Ugye tudod, hogy a legtöbb DVD 16:9-es a 720x576 pixel "ellenére"?
A paradoxon feloldása: nem négyzetesek a pixelek. Persze ettől még vannak fekete sávok alul és felül (ugyanis azok is benne vannak a képben, nem a TV tölti ki velük a képet). -
anglergab
addikt
@ tlac, junkpod
Jól gondolom, hogy Bruno olyan kernelre váltott a 3-as verzióban, amit nem a V970-eshez adtak ki, és ebből ered a frekvenciaprobléma (hogy csak min. és max. frekvencián működött (mivel gondolom kicsit más a HW), ezzel nagyban merítve az aksit)?
Ha ez igaz, akkor a megoldást a ramdiszk módosítása jelentette, igaz?
Mert a kernelen nem tud senki sem változtatni, és a régi, 2.3-as boot.img-vel jól működött -> a hiba oka a ramdiszkben keresendő.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Ha mindig csak 250 MHz és max. frekvenciák között ugrál, akkor az amúgy gyakori ébresztgetések nagy része is gyakran max.-on járatná. Erre gondolsz?
Tehát ez a probléma már a 2.3-nál is fennállt? 2.3-nál nem tapasztaltam merülést, de lehet csak azért, mivel letiltottam sok felesleges, potenciálisan ébresztgető szolgáltatást (appot).
Nálam 2.3 esetében standbyban (szinte végig), csak GSM-en (EDGE végig), működik több mint egy hétig is (annak ellenére, hogy amúgy nagyon gyakoriak az ébresztgetések -- ha a rádió ki van kapcsolva, érdekes módon nincsenek ébresztgetések sem).
Ennek a frekvenciaproblémának várható a megoldása a következő Bruno rom-ban?
Leírhatod, hogy mi a megoldás, mit kell szerkeszteni. Ha újra össze van rakva a ramdiszk a módosítással, akkor természetesen tartós lesz (megmarad újraindítás után is), ellentétben a futó rendszeren való átírással.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
1. Elsősorban tlac kollégát kérdezem, de bárki válaszolhat, aki kompetens a témában.
Bruno a legfrissebb v3.1 (javított verzió, úgy tudom, ami most tölthető, az nem az első v3.1) romban javította a CPU governort? Konkrétan, hogy a min. 250 MHz és a max. 1 GHz közötti fokozatokat igen-igen ritkán használta a v3.0-ban és a kezdeti v3.1-ben (?) (úgy tűnt, hogy átszáguld a köztes fokozatokon, azaz a 250 MHz és 1 GHz között ugrál)? (Tudom, hogy a közteseket is használta, mert a CPU Spy mutatja, de irreálisan keveset.)2. Az ideális governor témához:
hybrid: ez MTK specifikus alapértelmezett, nem ismerem a lelkivilágát
performance: legjobb teljesítmény, leggyorsabb merülés
userspace: nem az appokra bízza (amik userspace-ben futnak)? úgy tudom a legtöbb app nem változtatja, ezért nem jó
ondemand: legtöbbször ideális, bár nem igazán finomhangolható, és gyakori, hogy hirtelen max.-ra kapcsol, amikor nem is lenne erre még szükség: a felesleges max.-ra ugrásokkal feleslegesen meríthet, cserébe azonban kérdéses a kapott performancia
conservative: itt nincs a kernelben? pedig érdekes módon, sokszor ez az ideális, mivel finomhangolható, jobban testreszabható, mint az elterjedt ondemand. Persze a testreszabhatóság mértéke, a paraméterek készlete kerneltől függ.
powersave: lásd a performance-ot, fordított előjellelTehát maradt a hybrid, ondemand, és conservative, bár lehet, hogy az utolsó nálunk nincs a gyári kernel miatt.
Átraktam hybridről ondemandra, igaz nem a legfrissebb romon, a v3.0-n. Nem tapasztaltam érezhető eltérést, sem performanciában, sem merülésben. Bár lehet, egy kicsit reszponzívabb lett.3. Nektek is sok, periodikus rövid iejű ébrenlét látszik az aksihasználatnál?
Felraktam egy appot, ami kikényszeríti deep sleepben a szolgáltatások leállítását, tehát ezek nem ébresztgethetnek elvileg. De a grafikon szerint semmi változás, ugyanúgy sokszor ébred. Gyári folyamat ébresztgetheti szerintem, mivel stock rendszeren is észlelni ezt a jelenséget, és nem súlyosbodik, ahogyan több és több appot telepítek. Bár az aksi nem (nagyon) merül ekkor (átlag 1% mínusz 1 óra alatt, vagy kicsit kevesebb; természetesen alvásban szinte mindig), szóval lehet, hogy ezek kamuébresztések, azaz valójában nem is ébred fel (azaz rosszul mér a rendszer)?!.Várom az észrevételeiteket ezekhez a témákoz (frekvenciaváltás jól működik a v3.1-ben? ideális governor? sok ébresztés, miért?)
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Oké, tudom. De azóta történt valami előrelépés az ügyben?
Látom, hogy írja Bruno, hogy "Fixed incorrect CPU throttling" a v3.1-ben, de emlékszem arra, mintha említetted volna, hogy mégsem jó -- még mindig nem. Ez javítva lett? Érdemes v2.3-ról v3.1re frissítenem (fontos, hogy működjön a CPU throttling jól)? -
anglergab
addikt
@tlac
Oké, köszi! Fentebb rosszul írtam, most v2.3-t használok, ott használja a köztes fokozatokat, igaz, rövid ideig, ami nekem irreálisnak tűnt eredetileg. De jobban belegondolva tényleg logikus, hogy nem időzik nagyon a köztes fokozatokon, ha teheti, feljebb kapcsol, és eléri a maxot. Tehát ha használja a köztes fokozatokat (bármilyen kevés ideig is), akkor már jó a throttling.
btw a v2.3-ban és a v3.1-ben tényleg teljesen jó a throttling?
(#1695) junkpod
De hogyan ébresztgethet a helymeghatározás szolgáltatás, ha a Deep Battery Saver leállít alvás után 5 másodperccel minden szolgáltatást? Vagy ez rendszerszolgáltatásokra nem vonatkozik?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz junkpod #1705 üzenetére
Az ebresztesre gondoltal?
Egyebkent kikapcsoltam a Google helymeghatarozast, es megmaradtak a gyakori ebredesek alvo modban.Tehat valoszinuleg nem az okozza. Szerintem valami rendszerszolgaltatas vagy mtk specifikus szolgaltatas lehet. Vagy meresi hiba. Majd megnezem v3.1-ben is.A tobbiek tapasztalnak gyakori ebredeseket alvo modban, kikapcsolt kepernyo mellett?
Ellenorzes: Beallitasok -> Aksi -> grafikonra katt -> Ebrenlet es Kepernyo be osszehasonlitasa. Idealis esetben szinte csak akkor lehetne ebren, ha a kepernyo aktiv.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Az enyém v2.3-ban gyorsabban merül alvó módban, pedig nem fut szinte semmi szolgáltatás. A megmagyarázhatatlan ébredések is gyakoribbak.
Gondolom nálad v3.1 van. Akkor az eltérésért a kernelcsere lehet felelős, az új gyári kernel energiatakarékosabb.A színek a mobilhálózati jelen a térerősséget mutatják, a zöld a legerősebb, a piros a leggyengébb kategória (plusz a nincs jel is piros). Köztük van 2-3 fokozat. Lényegében a 4-5 fokozatú térerősségmérő aktuális állásának felelnek meg a színek (logaritmikus skála, dBm-ben méri a térerősséget). Pl. -63 dBm 2G-n nagyon jónak számít már. A 3G alacsonyabb energiaszinten működik, ezért a 2G-s értékek nem összehasonlíthatóak a 3G-s értékekkel. De persze 3G-n gyorsabban merül, mint 2G-n. Ha gyengébb a térerő, akkor gyorsabban merül.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Úgy tudom, egy rádió van benne, és azt kapcsolgatja. Arra tippelek, hogy az alapértelmezett SIM jelét mutatja (szerintem nem átlagol).
Nálad is azonosak a két SIM IMEI számai (nálam igen)? Ha megegyező szolgáltatós SIM-eket használ valaki, akkor bizonyos szolgáltatónál ez nem okozhat problémát?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
" [...] annyi amperrel kell tölteni az akksikat amekkora a kapacitása [...]"
A töltési áramerősség és a "kapacitás" (pontosabban, itt, a tárolható energia) mennyiségeknek semmi köze egymáshoz. A töltési karakterisztika pedig nemlineáris, viszonylag bonyolult áramkörök vezérlik a pillanatnyi feszültségek, áramok és hőmérsékletek értékeinek függvényében.
"[...] minél nagyobb amperrel töltöm, annál előbb kinyírja az akksit [...]"
Változó a töltési áramerősség, a töltőn a max. van feltüntetve. Annyit ad le a töltő, amennyit pillanatnyilag kér a töltési elektronika. Ha a feszültség (stabilan) megfelelő, és tud stabilan egy megadott min. töltőáramot fenntartani az áramgenerátor, akkor oké, megy a töltés. Persze a max. töltőáramtól, ezáltal az áramgenerátortól függ, mennyi idő a teljes feltöltés.
A töltőn szereplő névleges áram (persze a kimeneten) a leadható max. töltőáram. Általában kb. ezen értéknél a legjobb a töltő működésének a hatásfoka (kapcsolóüzemű táp).
A készülék pedig átlag max. 1-2 A-t vehet fel, az újabbak már 2 A felett is (lásd az akksi alatti matricát).
Figyelem! Ez általában cellafeszültségre (3.7 V -- 3.8 V) értendő, nem pedig 5 V-ra (+/- 25%)!
A max. töltőáram is kb. ugyanennyi.A mai aksikban pedig általában van:
- túlmerülés-,
- túltöltés-,
- túlmelegedés-,
- rövidzár-
védelem.
Persze nem ajánlott megvárni, míg lemerül, mert az tényleg csökkenti a várható élettartamát.
Ha feltöltődik, túl gyorsan melegszik, kikapcsol a töltés. A magas hőmérséklet is csökkenti a várható élettartamát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest