Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Több, mint egy évnyi IA2R használat után az elmúlt héten felraktam a Konstat féle 10.1-et, majd az itt - logout cikk - javasoltakkal próbáltam optimalizálni, azonban egy napi használat után arra a következtetésre jutottam, hogy ez a készülék már nem alkalmas az élvezhető használatához, kevés a hardver.

    Felraktam mindent, amit IA2R alatt általában használtam, aztán kénytelen voltam egyesével kidobálni - fagyasztani - a programokat mert a szabad RAM mennyisége 30-40MB körül mozgott és a készülék használhatatlanul lassú volt, még a képernyőzár is laggolt. Hozzá kell tennem, hogy a cpu-t nem húztam fel, hagytam 600-on, mert egy készülékem pár hónap alatt megfeküdt 700 mhz-re húzott procival, a gari pedig most járt le.

    Kinyírbáltam mindent, amit csak tudtam, de a helyzet így sem változott, szabad RAM alig maradt, nem bírtam 70-80 MB fölé tornászni. Emiatt viszont összességében az újabb ROM előnyeit a készülék nem képes élvezhetően kihasználni - ahogyan a felhasználó sem -, mert a legtöbb helyen borzasztóan lassú.

    Így visszaraktam mentésből a már jól bevált IA2R-t, a magam kb. 100 programjával együtt. A szabad ram mennyisége ezekkel együtt 150 mega környékén mozog és a készülék - velem együtt - fellélegzett 10.1-hez képest.

    Jók lennének ezek az új romok, de tudomásul kell venni vettem, hogy a készülék csak nagy komprimisszumok árán képes azt használható módon futtatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák