Hirdetés

Aktív témák

  • #19617792

    törölt tag

    válasz zozyk #31343 üzenetére

    Ja már látom, csak nem olvastam végig...

    Na, észrevettem egy érdekes dolgot az anno sonique által linkelt MCR-r11 ROM-on. Paul ROM-jai (és az FLB ROM-ok) az /etc/init.d-ből töltik be bootkor a bash scripteket és ehhez kapcsolódik, hogy eddig akárhányszor próbáltam a /system/app alól kitörölni a Tweetdeck.apk-t, mindig visszajött, de nem látszódott feltelepítve.

    Ugyanis van az /etc/init.d-ben egy 80tweetdeck script, ami minden bootkor visszahozza /system/app-ba a Tweetdecket, mert azt beletették /data/app-ba. Mivel nem használok Twittert, így ennek kb. semmi értelme nincs nálam... :DDD Ugyanez a WifiStatus.apk esetében is, de az legalább értelmes app. Szóval, ha van valami app, ami nektek nem kell, kitörlitek, de mégis megjelenik újra, akkor már tudjuk miért. Ez a Twitter esetén gondolom nem okozhat ha töröljük, de fontos appnál hagyjuk békén.

    #!/system/bin/sh

    busybox mount -o remount,rw /system
    cp /data/app/com.thedeck.android.app*.apk /system/app/Tweetdeck.apk
    rm /data/app/com.thedeck.android.app*.apk
    cd /system/etc/appearance/tweetdeck
    zip -r /system/app/Tweetdeck.apk *
    sync
    busybox mount -o remount,ro /system

    Aggregátor: A csudazip1 az csak recoveryt telepít, csudazip2 az recovery telepítés + partíciós tábla átméretezés. Mivel átméretezed a partíciós táblát, egyúttal úgymond formázod is a telefont, tehát csont üres lesz. Ha közvetlenül csudazip2 után csinálsz backupot, akkor gyakorlatilag a semmit backupolod, majd állítod vissza így semmi sem lesz a telefonon és állni fog a zöld robotnál, mint szamár a hegyen. :DDD

    Azt hittük, hogy egyértelműen vannak leírva a csoda csudazipek, de lesz korrigálva. Tehát csudazipek előtt kell backup, és azt már vissza lehet állítani.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák